RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Resmi Avcılık Duyuruları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Balikçilik Belgesi Zorunlu Değil (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=572)

mustfer 04-01-2006 07:43

Alıntı:

aserkansatı tafarından gönderildi
Aslında zorunlu olmalı ve Selimin dediği gibi bir kursa tabi tutup sınavla vermeliler bu belgeyi.Tıpkı av tezkeresi gibi...

Aynen katılıyorum. Para karşılğı verilen belgeyle biryere varılmaz ki. Önce sorumluluklar anlatılmalı, sonra belge verilmeli. Çünkü çevremizde zamanlı zamansız avlanan onlarca insan var. (amatör balıkçılık belgesi alıp, ticari amaçlı avlananlar)

balıkcı 05-01-2006 09:09

Bana bu siteden yada Türkiye cumhuriyeti içinde yaşayan bir arkadaş şunun cevabını verebilirmi TÜRKİYEDE kaç tane balıkavı derneği var ve bu dernekler ne gibi faliyetlerde bulunuyor, kaç tane üyesi var bakanlıklarımızdan bu konularda hangi bilgi alış verişinde bulunuyorlar bunları sorgulamadan hiç bir şey yapamayız biraz acımasız oldu bu yazım ama gerçeklerden ne kadar kaçacağız balık nesli tükenince,mi aklımız yerine gelecek ben derimki her birey bu konularda bireylikten çıkıp el birliği ile dernekleşip birlikten güç doğar atasözü ile hareket etmeli yani dernekleşmeliyiz ve devletimizi bu konularda yanlız bırakmayıp bizlerde balıkcılar olarak yardımlarda bulunmalıyız.

aserkansatı 05-01-2006 14:53

Ben sadece AMOBEDi biliyorum.Başka var mı bilmiyorum...

katiti 05-01-2006 17:43

ben onu bile bilmiyordum, şimdi öğrendim :)

balıkcı 05-01-2006 19:26

Benim bildiğim iki tane dernek var AMOBED ve RASTGELE-Der peki bu derneklerden hangisinde bilgi alışverişi yapılıyor yada balıkcı arkadaşlara bilgi aktarılıyor balıkcıların dostu olan sayın BİLGEHAN SARP bile bu derneklerden fazla bilgi aktarmış kendi internet sayfasından, şayet ben yanılıyorsam benim yanıldığımı bana bildirin bu konuda yanılmaktan inanın mutluluk duyarım.

rüzgar2 05-01-2006 22:57

DAHA HALA TIRIVIRI İLE AVLANIYORLAR.BUNADA SORUMLULAR GÖZ YUMUYOR.(YALAN SÖYLEMEMEK LAZIM BİR ÇOĞUMUZ GİBİ BENDE KULLANDIM AMA BU SİTEYE GİRDİKTEN SONRA KULLANMAMAYA KARAR VERDİM).HA BELGE ALMIŞSIN TIRIVIRIYLA AVLANMIŞSIN,HA ALMAMIŞSIN AVLANMIŞSIN..SONUÇ DEĞİŞMİYOR.DENETİM YOK..SADECE SORUMLULAR ÜZERİNDEN SORUMLULUKLARINI ATMIŞLAR..ŞÖYLE DERLER KARDEŞİM BEN EĞİTİM VERMEDİM Kİ...BELGE VERMEDİMKİ..VERSEM BUNLARIN HİÇ BİRİ OLMAZ...(OLMAZ MI TABİKİ OLUR) :dikkat: :soru: :dikkat: AVRUPA BİRLİĞİMİ.. :soru:

Epidermoid_Karsinom 06-01-2006 01:30

TIRIVIRI ne ki, aciklarsaniz sevinirim.

rüzgar2 06-01-2006 01:33

Alıntı:

Epidermoid_Karsinom tafarından gönderildi
TIRIVIRI ne ki, aciklarsaniz sevinirim.

KISACA KATİL AĞ...

Epidermoid_Karsinom 06-01-2006 01:35

katil ag? pardon hala anlamis degilim. ilkokul ogrencisi sayarak beni tekrar lutfen eger zamaniniz varsa?

panderma 29-03-2006 08:08

Belge

Bu konu ile bir iki şey yazmak istiyorum.

Bu belge olayı başladığı zaman Bandırmada balık malzeme satışı yapan yerlere , belge alınması gerektiği ile ilgili yazılar tahminimce İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından asıldı ve Bandırmadaki yerel basın tarafından da bu belge mecburiymiş gibi hava yaratıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğüne müracat edince ellerinde matbu dilekçe olmadığı ve Balıkesirden geleceği belirtildi. Tekrar müracatımızda begemizi aldık. Fakat işin ilginç yanı müdürlükte bu belgeyi hazırlayan memur arkadaş bir gün balık tutarken yanıma geldi ve benim almış olduğum belgeyle gece balık tutamıyacağımı onun için de valilikten başka bir belge almamın gerektiğini söyledi ve kendisinin almış olduğu resimli belgeyi gösterdi.

Şimdi Amatörlüğün gündüz ve gece ile ne ilgisi var.
Şayet böyle bir durum var niye ben müracat edince uyarılmadım.

Aslında olay belge vermek değil sadece vatandaştan para toplamak.
Belki arkadaşlar bana kızacak ama ben bu sirküleri internetten indirdim ve cüzdanıma koydum, yeni belgede çıkartmadım.

Zaten belge geçerlilik süresi içinde hiç bir yetkili banada gelip bir şey sormadılar.

Saat 01:08.