RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Levrek için misina kalınlığı önemli midir? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6039)

zuzu 12-10-2009 13:40

0,18 0,22 max kalınlık onerırım levrek çok akıllı bır balık sessızlık ortamı onemılı eger sız balıgı goruyorsanız oda sızı goruyordur. ;)

ahmet1833 04-01-2010 12:02

Burada en önemli nokta,hedeflediğiniz balığın büyüklüğü,ek beden mutlaka floracarbon olmak zorunda(%100 floracarbon olmalı)0,24-0,28 arası olabilir,ana beden ise 0,28-0,35 olabilir(ana beden normal misinada olabilir 0,30-0,35 olabilir...)

The Lunatic 04-01-2010 17:19

Levrek avında kıyıdan at-çek yöntemiyle ilgili ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? Teşekkürler şimdiden

ahmet1833 05-01-2010 00:23

Öncelikle hedef balığınız Levrek ise, 7-11cm boylarında 3-5 adet benim tercihim yozuri veya maria prences sahte balıktır,(kolyos-kefal-sardalye renkleri uygundur,sırtı mavi,yeşil ve siyah renkleri,üstü pembe altı beyaz ve kırmızı kafa gövde beyaz levrek için çok uygundur,bunlar yanınızda mutlaka bulunması lazım,havanın durumuna göre değiştirmeniz gerekebilir)Burada en önemli nokta sahte balığınızın alt gövdesi parlak olmalıdır...
Takıma gelince,0,24 veya 0,28 %100 floracarbon misinanızı rapala düğümüyle sahte balığınıza bağlıyorsunuz,yaklaşık 2mt-2,5mt(boyunuza ve kamışınızın boyuna orantılı olarak ayarlayabilirsiniz)mesafe bırakıp bu ek bedeni beyaz şamandıraya bağlıyorsunuz,diger tarafınıda ana bedene bağlayıp at-çeke başlıyorsunuz..
Diğer bir yöntem ise balık malzemesi satan yerlerde hazır 5li slikon çapariler satılmaktadır,şamandıranın ucuna bağlayıp at-çeke başlayabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir,eğer sahte seçiminde daha detay isterseniz bu konudada yardımcı olmaya çalışırım..

Sevgilerimle

The Lunatic 05-01-2010 02:33

Bilgiler için çok teşekkürler. Elimdeki sahte yemler şu an için bunlar. Daha denemedim hiçbirini. Sardalya şeklindeki jigging içinmiş, yanlış almışım. Diğerlerinin tümü silikon.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ahmet1833 06-01-2010 20:26

Bu Slikonları,şamandıra yerine 10gr-30gr kurşun bağlayarak kullanabilirsiniz..

walras 13-01-2010 23:34

Herkese merhaba;

1940g'nin avlanma tarzını bildiğim için daha sağlıklı yorum yapabilirim diye düşündüm. Ali ben Lüfer, Sarıkuyruk sezonu bitince sadece levrek avlıyorum, at-çek için asso iyi seçim, bulunduğun mecra itibarı ile, benim avladıklarımdan daha büyük levreklerle karşılaşacağın aşikar. Dolayısıyla 0,24-0,30 arası tercih etmende fayda ver. 0,20 ile kıyıya 4-5 metre kala kaçırdığım yaklaşık 60-70 cm lik levrekten sonra 0,28 kullanıyorum. bulanık sularda levrek avı daha verimli olacağı için 0,28 misina ile limit alı boydaki levrekleri bile aldım(hepsi geri bırakıldı). zargana topu ve silikon sassy(raglou 6,5 cm ideal) tavsiye ederim. çok yavaş sardığımda daha verimli oluyor.
sevgiler

The Lunatic 13-01-2010 23:44

Peki zargana topuyla atınca misinanın kopma tehlikesi olmuyor mu? Bir de levreği ürkütür diyorlar. Sizce?

walras 14-01-2010 12:13

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69210)
Peki zargana topuyla atınca misinanın kopma tehlikesi olmuyor mu? Bir de levreği ürkütür diyorlar. Sizce?

Selam Uğur,

Aslında sorunu tam anlayamadım? Neden kopması sözkonusu olsunki? zargana topunun levreği ürküttüğünü kastediyorsan, söyleyenlerin bu sistemi deneyip denemediklerini sorgulamalısın. Arzu edersen sana sistemin çizimini yapabilirim. Aynı avlanma disiplininden bahsetmiyor olabiliriz.

The Lunatic 14-01-2010 21:42

Alıntı:

walras tafarından gönderildi (Mesaj 69236)
Selam Uğur,

Aslında sorunu tam anlayamadım? Neden kopması sözkonusu olsunki? zargana topunun levreği ürküttüğünü kastediyorsan, söyleyenlerin bu sistemi deneyip denemediklerini sorgulamalısın. Arzu edersen sana sistemin çizimini yapabilirim. Aynı avlanma disiplininden bahsetmiyor olabiliriz.

Selamlar;

Kullanılan misina ince olduğu için atış sırasında misinası kopan birkaç kişinin mesajını okudum. O yüzden emin olmak istedim. Bir de çizim olursa çok mutlu olurum. Kendi takımlarımı kontrol etme şansım olur böylelikle. Şimdiden çok teşekkürler

Saat 23:25.