![]() |
1 Eklenti(ler)
Spin ve jig kamışları yani spin(at çek) jig(ucuna kurşun takılmış silikon balık veya başka yem)bu kamışlar 2.5 metreden 3 metreye kadar uzunlukta ve 40gr ma kadar atarlı olan kamışlardır ismindende belli olduğu gibi yapay yemlerle ve meps,lerle at çekte kulanılan kamışlardır bence en uygun olanı 2.7 metre ve 5-35gr atarlı olanıdır.
Sportex Black Arrow 2.70 metre uzunluğunda 40-80gr atarlı SIC halkalı 250gr ağırlığında |
1 Eklenti(ler)
Stipp kamışları Bu kamışın Türkcesi halkasız kamış olabilir bu kamışlarda halka olmaz ve bu kamışlarda makina kulanılmaz kamışın boyu kadar köstek ile ve şamandırayla balık avı yapılır bu kamışlar 5metreden 16 metreye kadar olur kamış suya uzatılarak balıkavı yapılır.
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak teleskopik kamışlar bu kamışlar hakkında fazla bir şey yazmayacağım çünki hiç kulanışlı değildir yanlızca taşıma kolaylığı vardır.
|
Balıkcı dostlar şimdi kamışlar hakkında sorunuz olursa fiyat yada herhangi bir konuda size yardım etmeye çalışırım.
|
Alıntı:
__________________ SEKO |
selim abi tek kelime ile müthişsin:)
ben şu daiwa kamışı merak ettim. kıyıdan at-çek (deniz) için iyi midir? uzunluğu ve fiyat aralığı nedir? bir de bunların action değerleri ne derece önemlidir? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Selim Abi, bir ara yeni bir kamış bakıcam ama sanırım daha biraz zamanı var:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu hafta almış olduğum kamışı sizlerle paylaşmak istedim,kamış shimano 210cm uzunluğunda 5-20 atarlı özel karbondan imal edilmiş(Diaflash) 148gr ağır spın kamışı,aslında bu kadar küçük boyutta kamış almam ama bu kamışı derelerde alabalık için yada denizde küçük wobbler yada kaşıkla kulanmak için aldım piyasa fiyatı 80-90 euro ben ise 20 euroya aldım tabiki kulanılmamış yeni ambalajı ile kamış o kadar hafifki kulanırken farketmiyor insan şimdi bu kamışa göre küçük bir makina gerek.
|
Saat 04:27. |