RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tatlı Su Balıkları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Yayın Balığı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=732)

balıkcı 08-03-2006 21:20

1 Eklenti(ler)
Büyük bir yayının ağız kısmı dişleri fırçayı andırıyor.

erol hoca 31-03-2006 20:29

yayının büyüğü kızılırmakta

Geçenlerde haber kısmına yazmıştım Hemşehrilerim yakalmış...

OSMANCIK(AA)- Çorum'un Osmancık ilçesi yakınlarından geçen Kızılırmak nehrinde 136 kg ağırlığında, 2,5 metre uzunluğunda yayın balığı yakalandı. Osmancık ilçesinde yaşayan ve balıkçılıkla geçimlerini sağlayan Fahri ve Mehmet Oldimin, sabah saatlerinde Osmancık-Aydın köyü yakınlarında balık yakalamak için Kızılırmak nehri'ne tuzak kurdular. Balıkçılar, kurulan tuzakla 136 kg ağırlığına 2,5 metre uzunluğunda yayın balığı yakaldı. Balık daha sonra parçalanarak kilogramı 10 YTL'den satışa sunuldu. Fahri Oldimin uzun süredir Kızılırmak'ta balık avladığını, ancak ilk kez bu büyüklükte bir balık yakaldığını kaydetti. Bu arada, balığın teşhiri sırasında, çok sayıda yurttaş, cep telefonlarıyla balığın yanında fotoğraf çektirdi.

aserkansatı 12-05-2006 03:34

O balık bu olabilir mi Erolcum?

erol hoca 12-05-2006 04:02

Alıntı:

aserkansatı tafarından gönderildi
O balık bu olabilir mi Erolcum?

Tabii ya. Bu işte. Baksana adamlar da Çorumlu belli. :deli:

serkan arslan 24-08-2006 20:48

sakrya nehrinde yada sapanca

çorumlu abi sakarya nehri yada sapanca gölü gibi tahihi olan göllerde ve nehirlerde yaşar bu dev yaınlar sakarya nehrinde her sene 100-200 arası yayınlar yakalanıyor. gerçı benım yakaladığın yayın maksimun 11 kg oltayla ama kasnakla 72 kg yakaladım sahi ha balıkcı kolpası deyil...
he bide unutmadan sapancada pirana bile cıkıyor.hehe

reos_mow 26-08-2006 00:32

yayin baligi yasidigi surece buyuyen tek balik benim bildigim

aganta borina borinata 29-08-2006 09:39

"karabalık" diye adlandırılan balığa bizim buralarda "sekiz bıyık" denmekte...seyhan nehrinin güney boylarında oldukça sık rastlanmakta...eti buralarda pek rağbet görmez...ama antakyalılar oldukça seviyorlar bu balığın etini...çamurlu ve sazlık bölgeler yaşama alanlarıdır...

"yayın" da konu içerisinde söylendiği gibi "gelebicin" adıyla anılmakta...eti oldukça beğenilen bir balıktır... eskiden seyhan barajında ve nehrin her bölgesinde sıklıkla rastgeliyordu, hatta 150-200 kg.lık balıklar yakalnıyormuş...adana da gördüklerim arasında en büyüğü yaklaşık 125 kg.dı...ancak şimdi çok rastlanılan bi balık değil...baraj gölünde sadece 2-3 kg.lık balıklar yakalanabiliyor...balıkçılar 2,5-3 metrelik yayınlar gördüklerini söylüyorlar... seyhan nehrininde belirli yerlerinde 8-10 kg.lık gelebicinler çıkıyor...yerlerini çok az insan biliyor ve sır gibi saklanıyor (ben biliyorum)...avını akşam suya bırakılan oltalarla yapıyoruz...oltaları sıkıca bağladıktan sonra sabah oltaları kontrol ediyoruz...

seyhan barajına su sağlayan "çatalan barajı"nda halen bol miktarda varlar...

rastgelsin...

sazancı19 29-08-2006 18:29

Pardonn Ama ArkadaŞlarrrr

ÇORUMLULARAA KARŞII BİR8 ŞEYİNİZZMİİİ VARRR:deli: :deli: :deli:

YOK BENDEE ÇORUMLUYUMDAA :deli: :deli: :deli: :deli:

TABİKİ BU ŞAKA YANII

GÜZEL BALIKK LARR BEN BU GÜNE KADAR EN BÜYÜK YAYINIMM 6 ,700 :oha: :oha: GRAMDIII KIZILIRMAKTANN ALMISTIKKK

TDABİİ BENİMM ÖNCEDEM FOTO ÇEKME GİBİ BİR ALISKANLIGIM OLMADIGI İÇİNN
ŞİMDİİ SİZLERLE TANISTIMM VEE BUNDANN SONRAA KÜÇÜK BÜYÜKK HER BALIGINN FOTOSUNUU ÇEKECEGİMM BAMLITT TUTAMASSAMM DOGAA FOTOLARII ÇEKECEGİMMM BİR ARA BİU BALIGI ANISINADAA ANLATIRIMM

BENİMM ADIMM CEMMM

HERKESE RASTGELSİNNNNN......................

turna 29-08-2006 21:52

Sazancı 19 yazı düzenine biraz itina etsen çok iyi olacak.

Taygun KOCABIYIK 30-08-2006 07:12

Alıntı:

turna tafarından gönderildi
Sazancı 19 yazı düzenine biraz itina etsen çok iyi olacak.

Mehmet abiye aynen katılıyorum.
Rica ediyorum güzel türkçemizi güzel kullanın.
Ayrıca büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelir yazılarınızı küçük harflerle yazarsanız çok sevinirim.
Şimdiden anlayışınıza teşekkürler :)

Saat 03:53.