![]() |
Murat abim tebrikler Ailecek bir pazar sabahını böyle güzel geçirmek çok hoş..
Hava muhalefeti olmasaymış dahada güzel olacağı kanatindeyim.. Kısa zamanda yapılan av çok verimli geçmiş .. Kısa bir zamanda ancak böyle güzel balıklar avlanabilir.. Nasibin bol olsun.. Paylaşım için teşekkürler.. |
Bereketli bir av ve iyi görsellikteki resimler,Ellerinize sağlık.Güzel Çipuralar,Güzel Mercanlar,İyi bir Kalamar. Balıkların tutulduktan eve kadarki süreçte, iyi muhafaza edilmesi gerekiyor.Arkadaşlarım Eylül ayında balık yok diyerek tekneyi Çeşmealtı limandan Karaburun/Yenilimana çektiler.Evet çok güzel iri mercanlar alıyorlar.Lakin, yol çok uzak.Onlar değer diyorlar.Evvelki senelerde Çeşmealtından, adalar etrafı belirli kerteriz yerleri yoklanıyordu,Az sayıda iri ve çoğunluğu küçük ebatlarda balık yakalanıyordu.Çoğu denize salınıyordu,Bu aylarda tanık oluyorum ki iyi özellikteki balıklar yakalanıyor.Daha önceleri ah troller,ah gırgırlar sitemkarlılığı vardı,Balık bollaşınca, yakalanınca her avcıda bir keyif görülüyor.Teknik olarak ve zan ile birleştirerek şunu düşündüm.Zooplanktonlar çoğaldımı tür açısından denizlerde zenginlik yaşanıyor.Zooplanktonlar da bir miktar demir elementi ile besleniyorlar.Bu ise ağırlıklı olarak havadaki tozlardan sağlanıyor.Yaz bitimi sonrası bu olayı yaşamış,toz artı planktonlar su yüzeyinde büyük miktarlarda görülmüşlerdi,Sebeb ve sonuç ilişkisi ortaya çıkıyor.Balık avı yapan bunu yaşamalı.Yani o işe entegre yaklaşmalı ki İnsan bütünlüğünü teşkil eden,Beden.Nefis.Ruh,Akıl o işle selamet bulsun.
ilyas Reis |
O havada, o denizde ve kısacık sürede bu balıklar çok çok iyi tebrikler.
|
Güzel av olmuş murat abi tebrik ederim.
İbrahim abi olsaydı daha irilerini tutardınız hiç dedikodusunu yapma şimdi :P Ellerine kollarına sağlık bakarken imrenmiyorum değil :) dip beyazına döndürceniz beni sonra peşinize takılmak zorunda kalcam :) Beraber olta atabilmek dileğiyle. Görüşmek üzere :) |
Maşallah diyelim nazar deymesin.
Çok daha iyilerinin rastgelmesi dileklerimle.. Afiyet bal şeker olsun . |
murat abı cok guzel bır av olmus
tebrıkler |
Tebrikler ustam şartlara rağmen güzel bir av olmuş paylaşım için teşekkürler...
|
Alıntı:
Ben varken tutulan mercanlar; [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saat 00:25. |