RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   İzmir'de jig yapan var mı? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=8901)

oscar kaptan 18-03-2011 17:31

En iyi tekne, arkadaşının teknesi

Alıntı:

izmir3535 tafarından gönderildi (Mesaj 103187)
erol abi doğru söylüyorsun aslında en rahatı kendi teknesi olması kişinin, nasıl olacak bilmiyorum:( teknesi olan kafa dengi biri olsa:D

Tekne işi masraflı ve hastalık işi. Mesela geçen günlerde fırtına yaşadık ve 2 gün gece gündüz teknenin başında aman bir şey olmasın diye başında durduk, kendi teknemiz ve arkadaşlarımızın teknesini koruyup kollamaya çalıştık fakat 2 tanesini batmaktan kurtaramadık. Bir de ker sene 2 kere karaya çekilmesi, altının temizlenmesi, boyası sıvası. Denizde tuz var, iyot var rutubet de dik alası. Bugün şarz dinamosunu yaptırırsın, yarın marş dinamosu sorun çıkartır, onu yaptırırsın capsko malesef su koyuvermez, hadi başla onunla uğraşmaya, onu da yaptırdım dersin bakmışsın aküler bitik. Sabah zevkle gelirsin teknene, bakmışsın çapa yok veya uskurmaça, dert, dert, dert ama bu dert her gün denizde olana tatlı dert. Ama haftada, ayda 1 denize gideceğğim dersen bence arkadaşlarınla tekne turu ayarla.

Eğer ben illada jigging- sırtı yapacağım diyorsan neden olmasın. Mazot fiyatı belli, teknenin yaktığı belli, gün 24 saat, sen istersen 48 saat sırtı yap. cebinin dayanabildiği yere kadar.

Sana tekne, Bize dost lazım. Görüşmek dileğiyle.:):)

izmir3535 18-03-2011 18:43

Alıntı:

oscar kaptan tafarından gönderildi (Mesaj 103209)
Tekne işi masraflı ve hastalık işi. Mesela geçen günlerde fırtına yaşadık ve 2 gün gece gündüz teknenin başında aman bir şey olmasın diye başında durduk, kendi teknemiz ve arkadaşlarımızın teknesini koruyup kollamaya çalıştık fakat 2 tanesini batmaktan kurtaramadık. Bir de ker sene 2 kere karaya çekilmesi, altının temizlenmesi, boyası sıvası. Denizde tuz var, iyot var rutubet de dik alası. Bugün şarz dinamosunu yaptırırsın, yarın marş dinamosu sorun çıkartır, onu yaptırırsın capsko malesef su koyuvermez, hadi başla onunla uğraşmaya, onu da yaptırdım dersin bakmışsın aküler bitik. Sabah zevkle gelirsin teknene, bakmışsın çapa yok veya uskurmaça, dert, dert, dert ama bu dert her gün denizde olana tatlı dert. Ama haftada, ayda 1 denize gideceğğim dersen bence arkadaşlarınla tekne turu ayarla.

Eğer ben illada jigging- sırtı yapacağım diyorsan neden olmasın. Mazot fiyatı belli, teknenin yaktığı belli, gün 24 saat, sen istersen 48 saat sırtı yap. cebinin dayanabildiği yere kadar.

kaptanım doğru diyorsun tekne masraf masraf ama olursada 4,60 ya da 5 mt fiber alıp birtanede 9,9 yada 15 motor takıp işim bitince karaya çıkarmak balık zamanı denize indirmek, şu an belki hayal gibi ama ilerde belki:cool:

Balikci Alp 18-03-2011 22:21

Sabır ve bilek işi :) Bir de bir bilenden öğrenmeyince insan ne yapacağını tam bilmediği zaman cesaret edemiyor. Sanırım genel sessizlik bundan. En azından benim için :)

izmir3535 18-03-2011 22:38

Alıntı:

Alp Limoncuoglu tafarından gönderildi (Mesaj 103223)
Sabır ve bilek işi :) Bir de bir bilenden öğrenmeyince insan ne yapacağını tam bilmediği zaman cesaret edemiyor. Sanırım genel sessizlik bundan. En azından benim için :)

alp abi bizde deneme yanılma izlediğimiz video tecrübeleriyle:D deneyeceğiz daha jig kamışına dokunmuşluğumuz bile yok, gideceğimiz kesinleşince hemen alacağım :rolleyes:

oscar kaptan 19-03-2011 00:06

Alıntı:

izmir3535 tafarından gönderildi (Mesaj 103213)
kaptanım doğru diyorsun tekne masraf masraf ama olursada 4,60 ya da 5 mt fiber alıp birtanede 9,9 yada 15 motor takıp işim bitince karaya çıkarmak balık zamanı denize indirmek, şu an belki hayal gibi ama ilerde belki:cool:

Evet, neden olmasın. en güzeli, en pratiği. birde arabaya çeki demiri takıp tekneyi remorka attınmı, balık nerde tyekne orada süper olur. hava lodos mu sür Güzelbahçe'ye, poyraz mı sür Sığacık'a.

En kısa zamanda hayallerini gerçekleştirebilmen dileklerimle.:):)

izmir3535 20-03-2011 18:17

Alıntı:

oscar kaptan tafarından gönderildi (Mesaj 103231)
Evet, neden olmasın. en güzeli, en pratiği. birde arabaya çeki demiri takıp tekneyi remorka attınmı, balık nerde tyekne orada süper olur. hava lodos mu sür Güzelbahçe'ye, poyraz mı sür Sığacık'a.

En kısa zamanda hayallerini gerçekleştirebilmen dileklerimle.:):)

sağol kaptanım havalar düzelince seni rahatsız etmeye geliriz av için:)

ZHANNAÖZTUNA 19-06-2011 18:33

SLM ARKADAŞLR. jig konusunda bana biraz yardımcı olursanz sevinirim. jig nedir genel olarak sistem ve malzemer nasıl olmalı ve kullanılmalı. şididen teşekkürler.iyi av lar.

byausar 05-08-2014 21:46

Alıntı:

izmir3535 tafarından gönderildi (Mesaj 103174)
rıdvan abi sabır diliyoruz bizde ama tekne bulmakta zorlanıyoruz

Çanakkaledeyim teknemde var tecrübelerimizi paylaşabiliriz.

hus213 01-09-2014 16:44

Oskar kaptan sizi arayacağım rahmetli Süleyman Karabulutu iyi tanırdım eskiden onun teknesinin bağlı olduğu yerde benim teknem bağlıydı bahsini ettiğiniz hava patlayınca ta Bornovadan oraya gelip teknenin başında sabahladığım çok olmuştur şu anda o yola beton dökülmüş benim zamanımda ise çamur içindeydi görüşmek üzere sağlıcakla kal rasgele

hus213 01-09-2014 16:45

Alıntı:

oscar kaptan tafarından gönderildi (Mesaj 103209)

bunlar çok doğru sözler içine girilmeyince davulun sesi uazaktan hoş gelirmiş

Saat 15:09.