RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   El Yapımı (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kurşun Kalıbı Yapabilirmiyiz acaba?? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=945)

levrek 16-02-2006 07:21

Super fiyatlar

mufi 16-02-2006 15:05

Arkadaşlar selam..
bu kurşun dökme muhabbeti yıllar önce amatörlerce revaçta idi zira o zamanlar şu andaki kadar çeşitli istandil/zoka/mavruka/ vs.. yoktu. ben 1970 lerde sırf merak mucibi bu işii yaptım onlarca kalıp oluşturdum. sarımsak zoka+fındık zoka+muhtelip istandilelr+kıstırmalar+ yünlü vs..ler...bu işi eski bir İstanbul lu rum balıkçıdan öğrenmiştim..kullanılan malzeme Malta taşı yada sisam taşı dedikleri oldukça yumuşak sarı renkli bir taş hatta tırnakla bile çizilen bir taş. bu taşı kare prizma şeklinde keser.. Erol kardeşiimn dedigi gibi kendi kafanızdan tasarladıgınız kurşun/zoka vs.malzemenin tam ort kesitini birkartona çizip ..sonra her iki parçayada simetrik el yordamı ile oyup
bir kenardan erimiş kurşunu dökmek kaydı ile işlem yapılırdı..
şimdilerde artık hiç gerekmiyor..hazır her türlü malzeme var.. üstelik eskiden hurdacılarda çıkma kurşun lavabo borusu boldu.. alıp eritirdim.. şimdi artık yerini plastik aldı..zaten erimesi esnasında harcanan tüp+çıkan zehirli gaz+atılan tortusu.. vs. ekonomik olmaz..
sevgiler. selamlar

Taygun KOCABIYIK 17-02-2006 02:36

Herkesin yorumları için teşekkürler.
Kardeşim volkan kurşunun kilosu 2 milyon ama onu kendin imal etmenin değeri paha biçilemez maksat kendi malzememizi hazırlamanın verdiği keyfi tatmak. Boş zamanları değerlendirmek kış aylarında (şimdiki gibi) balık balık diye kıvranıp sardalya yerken kurşun döküp yaz ayları için diş bileyerek bekleyebiliriz :)

mufi 17-02-2006 14:57

Tagocum sana katılıyorum. ama balıkçılıkta özelligi olan bir takım/teşkilat ı kendi ellerinle yapıp birde balık tutmak kadar keyifli bir şey olamaz... ama dediğim gibi özelliği/ayrıcalıgı olan bir imalat yapacaksın.. sıradan bir iskandil i kemeraltındn alacaksın.. ama tekneden kullanacagın bir zoka varsa onu kendin ugraşıp yaparsan tabii keyfi başka..
selamlar

aligalipkaya 06-02-2007 08:11

kurşun kalıbı dökmek

Kurşun dökme konusunu anatoliafishing formunda resimleyerek anlattım. rahatlıkla inceleyebilirsiniz

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

aganta borina borinata 06-02-2007 09:08

Alıntı:

aligalipkaya tafarından gönderildi
Kurşun dökme konusunu anatoliafishing formunda resimleyerek anlattım. rahatlıkla inceleyebilirsiniz

aramıza hoş heldiniz...

paylaşımınız için teşekkürler...bilgileri sitemiz içerisinde de ayrıca paylaşırsanız daha faydalı olacak düşüncesindeyim...ya da link veriniz lütfen...

kontrol panelinizdeki imza bölümünü doldurunuz...

rastgelsin...

turna 07-02-2007 22:15

Taygun bu kalıp işini birara bende ortaya atmıştım,elimde bol hurda kurşun var,ama yaptığım araştırmarda eriyen kurşun buharı insan vucudu için son derece tehlikeli,bu işi iyi düşünün sonra üç kuruşluk kurşun için sağlığımızdan olmayalım.

MEHTERAN 08-02-2007 07:06

Taygo seni anlıyorumda. kurşun işi biraz sakat. haklısın kendi takımını kendinin yapması kadar zevkli birşey olamaz. ama kurşun sakat iş abi hem maddi hem manevi, uğraştığına deymez bence. sen böğle giderse yarın kamış ve fiber imalatınada başlarsın.:D :D

aganta borina borinata 08-02-2007 09:35

Alıntı:

turna tafarından gönderildi
Taygun bu kalıp işini birara bende ortaya atmıştım,elimde bol hurda kurşun var,ama yaptığım araştırmarda eriyen kurşun buharı insan vucudu için son derece tehlikeli,bu işi iyi düşünün sonra üç kuruşluk kurşun için sağlığımızdan olmayalım.

mehmet abi...bende kurşunlarımı kendim döküyorum...bu bölgede kıyıda bi çok kıyıya vurmuş ağlar var...ve bunların üzerinde hatrı sayılır miktarkarda kurşun bulunuyor...ben bunları topluyorum...bi kısmını kendim için ayırdıktan sonra kalanını malzeme karşılığında malzemeciye veriyorum...hemen hemen her gittiğimde yaklaşık 20 kg. kadar toplayabiliyorum...ve hiç zahmeti yok bu toplama işinin...

kurşunu bahçede döküyorum..hakikaten dumanı-buharı insanı çok etkiliyor... özellikle beni baya etkiliyor...ama bahçede rüzgarı arkanıza alarak yapınca sorun olmuyor...ama erimiş kurşuna çok dikkat edilmeli...eğreti malzemelerle bu iş yapılmamalı...tuttuğunuz aletler sağlam olmalı...

rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 08-02-2007 11:04

Abiler bir olaydan bahsetmek istiyorum yaz en son yaz aylarında kurşun almıştım. Geçenlerde cumartesi için program yaparken Onur abiden rica ettim bana 1 kilo kurşun aldı, av günü ne yaptım ne ettiysem parasını veremedim. Geçen gün hisarönünde Göksel ve Onur abiyle hem biraz sohbet etmek hemde 1-2 parça malzeme almak için buluştuk bende daha bol yedek kurşunum olmasına rağmen gelmişken 1 kilo daha alıp kenarı koyayım bulunsun dedim kurşunun kilosu 4 ytl olmuş yaz aylarında 2 ytl aldığım kurşuna %100 zam gelmiş bende düşündüm Türkiye 'de neye %100 zam geldi ki kurşuna gelsin dedim biraz ses çıkartınca toplamdan iskonto yaptılar saolsunlar biraz pahallı olsada zehir solumaya değmez

Saat 06:33.