RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   12.10.2011 Av raporu (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=9858)

Tuncay GÜNAY 13-10-2011 21:13

kardeş balıkların hepsi çokkk güzeller adını bilmediğin balıklara gelince bende bilmiyorum ye gitsin :))) napcan adını paylaşım için teşekkürler sayende gözümüz gönlümüz açıldııı :)))

cngerol 13-10-2011 21:26

Alıntı:

pendikli balıkçı tafarından gönderildi (Mesaj 114115)
Abi afiyet olsun.Adını bilmediğin balıklarda eğer avladığında yan tarafında dikine çizgiler var ise sargozdur.Sonra bu çizgiler kaybolur.

yakaladığımda isparozun birebir aynısıydı üzerinde hiçbir çizgi yoktu, eve geldiğimde rengi maviye kaçmış kulağında kuyruğunda ve gözünde siyah lekeleri çıkmış.

Alıntı:

paşalı tafarından gönderildi (Mesaj 114119)
Cengizhan kardeş yine balıkları bulmuşsun kutlarım.Tavalıklar çıkmış ne güzel afiyet olsun.

eyvallah teşekür ederim

Alıntı:

Murat ÇAKMAKÇI tafarından gönderildi (Mesaj 114123)
Tebrikler :helal:Cam gibiler afiyet olsun

eyvallah teşekür ederim

Alıntı:

KIRAÇA tafarından gönderildi (Mesaj 114128)
Öncelikle paylaşım için teşekkürler, geçen hafta bende yazlıktaydım ve boru kurdu,mamun yem olmasına(Çanakkale - Eceabat iskelesine yakın bir yemci var sürekli oradan alıyorum) rağmen sülünez ile daha çok balık tutum, ama geri salmak zorundaydım bol miktarda mırmır yavrusu var ve oltaya genelde onlar atladılar. İpekle çok sayıda zargana aldım ama resimleri yok:) Bundan sonra tuttuğum balık ve avlaklar ile ilgili resim çekerek sizlerle paylaşacağım inşalah.

Sevgi ve saygılarımla,

teşekürler sizinde av raporlarınızı bekliyoruz.

Alıntı:

Taygun KOCABIYIK tafarından gönderildi (Mesaj 114137)
Cengizhan abi tebrikler sülünez iyi iş yapmış. Şöyle bir ön yargımız var sülünezle ısparoz tutulur. İlk bakışta doğru gibi gelen yanlış bir ön yargı. Isparoz bol olduğu için mamunada, boru kurdunada hatta yengeçede ısparoz basıyor. Ben ilk çupramı sülünezle çekmiştim hiç unutmam o güne kadar sülünes=ısparoz yemi olarak gelirdi bana hep :)

gündüz bende sülünezle avlanırım ama gece iş yapmaz diye hiç kullanmıyordum.

İsmini bilemediğin balıklar ise bana göre karagöz şöyle ki öldükten sonra bantları siliniyor bazı bölgelerde balığın beslenmesiyle alakalı olarak. Ama yanılıyorda olabilirim tabii.

yakaladığımda isparozun birebir aynısıydı üzerinde hiçbir çizgi yoktu, eve geldiğimde rengi maviye kaçmış kulağında kuyruğunda ve gözünde siyah lekeleri çıkmış.

Alıntı:

Tuncay GÜNAY tafarından gönderildi (Mesaj 114140)
kardeş balıkların hepsi çokkk güzeller adını bilmediğin balıklara gelince bende bilmiyorum ye gitsin :))) napcan adını paylaşım için teşekkürler sayende gözümüz gönlümüz açıldııı :)))

eyvallah teşekür ederim

avlar 14-10-2011 08:01

Üç sülünezle bu kadar balık tutmak ,gerçekten tebrikler.O balıklar bence de sivriburun karagöz.

gonencsenkal 14-10-2011 08:10

Güzel avın için tebrik ediyorum afiyet olsun. Bu arada adını bilemediğin balıklar bence sargoza benziyor iskelede kayaların hemen dibinden mi yakaladın?

Raif Yelkenci 15-10-2011 17:26

Tebrik ederim güzel balıklar bencede onlar sargoz devamını dilerim.

cngerol 16-10-2011 11:05

Alıntı:

avlar tafarından gönderildi (Mesaj 114153)
Üç sülünezle bu kadar balık tutmak ,gerçekten tebrikler.O balıklar bence de sivriburun karagöz.

Alıntı:

gonencsenkal tafarından gönderildi (Mesaj 114156)
Güzel avın için tebrik ediyorum afiyet olsun. Bu arada adını bilemediğin balıklar bence sargoza benziyor iskelede kayaların hemen dibinden mi yakaladın?

Alıntı:

Raif Yelkenci tafarından gönderildi (Mesaj 114237)
Tebrik ederim güzel balıklar bencede onlar sargoz devamını dilerim.

iyi dilekleriniz için teşekür ederim.
gönenç bey balıkları iskeleden 20-25mt arası bir uzaklıktan almıştım.

Halil İplikçi 16-10-2011 20:53

tebrikler bahse konu olan balık sivriburunkaragöz ya da şona diye bilinir

Taygun KOCABIYIK 16-10-2011 21:10

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Sivriburun karagözün latince adı diplodus puntazzo googleda aratabilirsiniz ağız kısmı daha sivri çıkıntılı. Sargos ise illaki kuyruk ucundaki siyahlığından kendini belli eder dikkatle inceledim fotoğrafları bildiğimiz karagöz bunlar diye bir tespit yaptım kendimce. Google'da diplodus sargus diye aratıp çıkan resimlerden sargosların kuyruklarına birde fotoğraftaki balıkların kuyruklarına dikkat edin derim.

Bursa_Erkan 17-10-2011 01:16

Cengiz arkadaşım kötü hava koşuluna rağmen sabrının karşılığını aldıgına sevindim...

mami1984 19-10-2011 07:35

tebrikler güzel paylaşım

Saat 07:15.