RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Yapay Yemlerle İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Rapala çeşitleri (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1128)

aganta borina borinata 25-09-2006 12:37

daha pahalısı yoooooook...!!!!! inat etmeyin....

:deli: :deli: :deli: :deli: :deli: :deli:

unutmadan fotomontaj değil...1 milyon dolarcık...kullanmayı düşünen var mı...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

rastgelsin...

altuğ 25-09-2006 14:24

rapala çeşitleri

Beyler ellerinize sağlık.Benimde ilgi alanıma giren bu konuda elimden gelen katkıyı yapmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirtmek isterimki bu tür yapay yemler balıkları çoğunlukla ama balıkçıları kesinlikle tutuyorlar.
Benim setimde yaklaşık 40-45 adet değişik markalarda ,farklı renklerde ,farklı dalış ve hareket özelliklerinde yapay balık var.Bir çoğu henüz suyla tanışmadı ama ,içimdeki balık özlemi her malzemeciyi ziyaretimde bunlara yakalanmama neden oluyor ve bu sayı gittikçe artıyor.
İnternette yaptığım araştırmalar neticesinde fiyatlarını bildiğim bu tür ürünleri , aslında Ankara da bu tür ürünler pek tanınmadığı ve talep edilmediği için , vitrin süsü olarak elinde bulunduran malzemecilerden bazen yarı fiyatlarına alabiliyorum.
Akşamları zaman buldukça, yine internete gördüğüm setlere benzer setler yapıyorum (Bulabildiğim malzemeler ve yaratıcılığımı kullanarak )
Aslında arkadaşlar ilgilenirse takımlarımın resimlerini paylaşmak ve sizlerinde görüş ve önerilerini almak çok iyi olur.
Şimdilik herkese rastgele,
Sevgi ve selamlarmla,,,,,,

Güven ÖZYELDAN 25-09-2006 15:49

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi

rastgelsin...

bu balık için değil hırsız yakalamak için kullanılır herhalde doğan bey..güzelde iş yapar parasına bakılırsa ...:)

HALDUN YALIMLI 26-09-2006 06:42

Doğan kardeşim bu nedir böyle abi,:oha: biz 10-15 ytl lure için 1 milyon dolarlık düşünüyoruz adamlar bunu 1 miyon $'a mı satıyorlarmış yani. Hangi özel koleksiyona ait bir nadide esermiş acaba:soru: . Doğan kardeşim bize kafayı yedirdiğin içinde ayrıca teşekkürler:P .

ykmk 27-09-2006 17:52

Alıntı:

rastgelsin...

Abi ne balığı tutuyorlarmış bununla yaw.Çelik tel sararım makaraya bunu kullanmayı düşünebilsem:deli:Olmaz ki bu kadar da özendirilmez insan ama ne tutulabileceğini merak ettim doğrusu:soru:

aganta borina borinata 28-09-2006 07:13

Alıntı:

ykmk tafarından gönderildi
Abi ne balığı tutuyorlarmış bununla yaw.Çelik tel sararım makaraya bunu kullanmayı düşünebilsem:deli:Olmaz ki bu kadar da özendirilmez insan ama ne tutulabileceğini merak ettim doğrusu:soru:

valla bence bununla denizkızı t-avlamaya çalışıyorlardır...malum global ekonomi denizkızlarınında tercihlerini değiştirmiş olabilir...

rastgelsin...

gauss 28-09-2006 10:26

lüfer

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar lüfer yakalamak için çok işe yarayan bir sahte. 6 cm uzunluğunda. 14 gr. balzer. aslında bu yem tatlı su için . hiç tatlı suda balık tutmadım ve tatlı su balıklarını bilmem ama alabalık yavrusuna benziyor. yazın bu balıkla çok fazla lüfer, melanur, istavrit... gibi balıklar yakaladık. bu yem denizde yavru balıkların olduğu sezonda çok iş yapıyor.

mozdil 28-01-2007 19:49

Yapay balıkta son nokta. Çok ilginç. Gerçek balık derisi kaplı yapay balıklar. Temmuz 2007'de yapılacak olan ICAST 2007 (International Convention of Allied Sportfishing Trades) ile piyasaya verilecekmiş.

Taygun KOCABIYIK 28-01-2007 19:55

Murat abi harika görünüyorlar ama fiyatları biraz yüksek olur diye tahmin ediyorum.

levrek 28-01-2007 22:59

Valla pes doğrusu,av balık sayısı azaldıkça,daha bakalım neler bulacaklar:D

aganta borina borinata 29-01-2007 10:33

lure imalatçıları ne yapacaklarını da şaşırmış durumdalar besbelli...

hayvanların ayrıntılar çok küçük olsalar bile hemcinslerini, eşlerini, yabancıları ayırabilme yetenekleri olduğunu biliyorum...lure yapımında da aslına en uygun olanlarının ya da balığın saldırma içgüdüsünü harekete geçirecek renk ve modellerin yapımının amaç olduğunu da biliyorum... ancak yukarıdaki gibi gerçek deriden yapılmış bi yemin, gerçeğe yakınlarıyla av da ne gibi bi fark oluşturacağını anlayamadım...

yapımının zahmetli olmasından dolayı diğerleriyle arasında bariz bi fiyat farkı olacağını tahmin ediyorum...firmanın bu tür hamlelerle fark yaratmak adına yaptığı bi reklam çalışması olarak bakıyorum ben olaya...zira aynı firma ve işinde iyi diğer firmalarda gerçeğine yakın hatta gerçeğinden daha albenili lureler yapıyorlar...

rastgelsin...

katiti 29-01-2007 11:15

Çok ilginç bir ürün de benim takıldığım bir nokta daha var: Avcı balıklar sahteye saldırdıktan sonra üzerinde diş izleri kalır biliyorsunuz. Balık derisi de çok dayanıklı olmayacağına göre sağlam bir balık saldırısından sonra bu sahteler çöpe mi gidecek? Ayrıca bu kadar çok gerçek balık derisi nereden geliyor? Tabii ürünü ele alıp incelemek gerek ama insanın kafasında sorular oluşmuyor değil...

levrek 29-01-2007 12:34

Alıntı:

hayvanların ayrıntılar çok küçük olsalar bile hemcinslerini, eşlerini, yabancıları ayırabilme yetenekleri olduğunu biliyorum..

Doğanın yukarıdaki yazısını okuyunca aklıma şu geldi.Her şey bir yana, bir de balıklar aleminden bu olayı irdelemek lazım,mesela geçen sene yakalanan eşini şimdi karşısında gören balık, acaba kalp krizi geçirir mi?:D ,sevgilerimle

aganta borina borinata 29-01-2007 12:40

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
Doğanın yukarıdaki yazısını okuyunca aklıma şu geldi.Her şey bir yana, bir de balıklar aleminden bu olayı irdelemek lazım,mesela geçen sene yakalanan eşini şimdi karşısında gören balık, acaba kalp krizi geçirir mi?:D ,sevgilerimle

erol abi...walla benim hiç aklıma gelmedi:D :D :D ...hala kendimi tutamıyorum gülmekten...:D :D :D ...bence yılın esprisi budur...

rastgelsin...

katiti 29-01-2007 13:30

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi

Abi süpersin :D :D :D :helal: :helal: :helal:

Taygun KOCABIYIK 29-01-2007 13:41

Birde balıkların 6 sn hafızası olduğunu hesaba katarsak bence geçirmez :D

Ege Demirağ 06-11-2011 20:33

Ben resim eklemeyiceğim ama Size 3 tane sahte öenreceğim tuzlu ama olsun :D mutlaka takım cantanızda bulunsun :D
1.Rapala Countdown magnum renk size kalmış
2.Rapala Original magnumyine renk size kalmış
3.Yo-zuri Crystal minnow 90 mm mor,mavi,veya sarı olandan alın bende mor var sabah suyunda merada ne balık varsa topluyo :D
haniden,zarganya,zargandan levreğe :D

Ege Demirağ 06-11-2011 20:36

Yo-zurinin crystal minnowun 90mm den küçüğü varsa alın :D o daha iyi iş yapıyor çünkü oltayı çekerken gördüm oltanın peşinden 3 koca zargana azmanı geliyordu ama atlamadı sinir oldum :D iğnelerini değiştirin mustad alın iğneler çok sivri ama dikkat çekiyor :Dbalıkta kaçıyor levrek sadece 1 kez alabildim oda ispendekti

Ege Demirağ 06-11-2011 20:42

Ben yakında rapala countdownın beyaz gövde kırmızı kafalısını alacağım :DHerşeyde iş yapıomuş kereta (torik-sinarit,levrek,kofona,turna,lambuka) Countdownda renk önermek isteyen varsa lütfen söyleyin kırmızı kafalıyı almadım daha renk değiştirebilirm :)

Ege Demirağ 06-11-2011 21:14

BENDE L42 MODELİ VAR SÜPER ALAMAYACAĞI ŞEY YOK DENİZDEN :D

Ege Demirağ 09-11-2011 13:05

İşte bendeki olan tüm sahte balıklar yorum sizin :|

Ege Demirağ 11-01-2012 12:02

abu garciaa :D

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi (Mesaj 11860)
Abu,nun wobblerleri.

bunun 2 numaralısını arkadaşım aracılıyla kunlandım suda çok güzel yüzüyor ancak birşey gelmedi oltama arkadaşım yakaladığını idda ediyor tam bir gümüş modeli güneşli havalrda iş yapar diye diüşünüyorum..

sorhan 27-02-2012 21:32

Bu konuda pek bilgim olmadığı için hem elimdeki malzemeleri hemde nerede nasıl verim alırım diye sormak istedim.
Bu rapala için malzemeci levrek avında kullanabileceğimi söyledi.

Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bu yemide turnaya kullanabileceğimi söyledi.

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/UR]

Levrek,eşkina ve kefal için sahte kullanmak istiyorum.Sizlerden fikir almak istiyorum.

MAVİ FENER 28-02-2012 01:05

Balıkçı;
Bu sahteleri neredeyse ben yutacağım...Hepsi çok güzeller
sana ve diğer emeği geçen arkadaşlarıma bu çalışmalarından dolatı teşekkür ederim....

Saat 09:12.