RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Mırmır avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=139)

Taygun KOCABIYIK 02-05-2006 23:59

Mamun ve borukurdu çok işe yarar sardalyanın pek verim vericeğini sanmıyorum.
En güzeli iki yemdende yanımızda bulundurmak.

Anıl ÜNALAN 03-05-2006 02:18

MIRMIR Sülünez e de yanıt veriyor.

dante_mim 08-05-2006 21:11

mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.

katiti 08-05-2006 21:57

dante_mim hoşgeldiniz öncelikle. Adınızı ve soyadınızı da yazarsanız size de adınızla hitap etmek isteriz.

Avlandığınız alan kayalıksa mırmır olaslığı daha azdır. Daha çok kumluk zeminlerde gezer bu balıklar. Bu nedenle oltanızı kayalıkların bittiği yerden itibaren atmanız naçizane tavsiyemdir.

Rastgelsin...

olympusis 17-05-2006 01:22

size bide solucanı tavsiye ederim ama iğne sinek iğne 7 veya 8 numara olacak. ha bu arada oltayı çırptırmanız lazım balık eger kücük olursa. tatlı su karidesi ile çırpmaya gerek yok ama karidesi canlı takmanız lazım. İYİ AVLAR..

obivan 19-05-2006 04:04

mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce :)) sevgıyle kalın

byMyMoon 11-07-2006 12:36

Alıntı:

dante_mim tafarından gönderildi
mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.

Sn. Dante_mim 15 Temmuzdan itibaren Didimde avlanıyor olacağım. Özellikle belirlediğiniz bölgeler varmı? Kıyıdan mı yoksa teknedenmi avlanıyorsunuz? Kullandığınız takım hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Çok teşekkürler..

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ykmk 13-07-2006 09:43

Benimkiler.

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim mırmırlarım.İlk resim Enez mırmırı.Deniz solcanı ile yakalandı.İkinci reimdeki ise Foça mırmırı.Boru kurdu ile yakalandı.
Bu arada mırmır tuttumak isteyenler 1-2 ay sonra enneze koşsun.Büyüme çağında binlerce mırmır var...
Resimler...

ykmk 13-07-2006 09:47

Alıntı:

obivan tafarından gönderildi
mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce :)) sevgıyle kalın

Ben gözlükle daldığımda balığı test etmek için şortun cebine türlü yemler alırım.Sülünez,boru kurdu,deniz solucanı falan.Atarım suya.Mırmırın ilgi gösterdiği yemler yumuşak şeyler olduğu için solcana ve boru kurduna hayır demiyorlar.Sülüneze ilgi düşük.Ancak irileri hiç affetmez...Bence en iyi yem boru kurdu...Yerine göre tabii

baraküda07 23-08-2006 00:27

mırmır

evet arkadaşlar mırmır dediniz benim alanıma giriyor ben antalyadan aranıza yeni katıldım lara bölgesinden kıyıdan avlanıyorum ,yakaladığım mırmırların haddi hesabı yok,mırmır avında yem bizim bölgede yanıç dediğimiz bir yem türü ,takım olarak altta 20 lik kurşun 3 köstekli olta kullanıyorum mırmır hakkında her türlü yardım ederim rastgele....

Egeli 23-08-2006 13:16

Baraküda 07 arkadaşım bu yem olarak yanıç dediğin nedir tam olarak söyler misin?
rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 23-08-2006 13:37

Mehmet biz izmirliler teke deriz o yanıç dediklerine sanırım diğer yazılarındada bahsetmiş ordan çıkarttım yemin ne olduğunu :)

Egeli 23-08-2006 15:09

eyvallah Taygun. sagol..
Elimden geldiğince forumun tüm eski sayfalarını okumaya çalışıyorum..
okudukça da okuyasım geliyor..
tüm konular toplansa kitap olur vallahi..
Bilmediğim birçok şey öğrendim..
daha önce oldu mu bilmiyorum ama eger tüm forum üyelerinin bir araya geleceği bir durum olursa hepinizle tanışmayı çok isterim..:) en azından İzmirliler ile...

Taygun KOCABIYIK 23-08-2006 15:35

Sonbahar yaklaşıyor kıyıdan balık avının en verimli olduğu döneme girdik sayılır hep birlikte toplanıp av yapabiliriz aslında :)

baraküda07 23-08-2006 22:49

evet arkadaşlar öncelikle şu yem işine bir açıklık getirelim sizin teke dediğiniz yeme biz yanıç diyoruz yani antalyada benim bu yemle yakaladığım balıklar,,mırmır,kupes,izmarit,mendik,ıskaroz,sarg oz,levrek,sarpa,mercan,sokar,melanur. inanın bana bütün bu balıklar teke ile yakalanıyor.....

aganta borina borinata 26-08-2006 13:53

oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...

rastgelsin...

murat156 06-09-2006 13:21

Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.

ykmk 07-09-2006 09:37

Alıntı:

murat156 tafarından gönderildi
Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.

Abi bu balık mırmırdan çok çupraya benziyor.Zaten üslerim duruma el atacaktır.Zaten mırmır bu kadar parlamaz benim bildiğim.DAha beyazdır.Dikey çizgiler daha belirgindir.FAkat karanlık olduğundan karıştırıyor olabilirim.Birtek uzunluğu bakımından mırmıra benziyor.

katiti 07-09-2006 09:40

Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .

Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ...

ykmk 07-09-2006 09:42

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .

Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ...

Sağol kaptan karartıdan olsa gerek pek benzetemedim.Jet hızıyla yorumun için teşekkürler.:D

BARBADOS 07-09-2006 09:44

Valla Benİm Bİ ArkadaŞ Da Yakaladi O Baliktan Abİlerİmİz Sargoz OlduĞunu SÖyledİ Bİz De AraŞtirdik SargozmuŞ.

murat156 07-09-2006 10:30

Balık kesinlikle mırmırdır.Flaştan çizgileri az belli olmuş o kadar.

katiti 07-09-2006 12:00

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

BARBADOS tafarından gönderildi
Valla Benİm Bİ ArkadaŞ Da Yakaladi O Baliktan Abİlerİmİz Sargoz OlduĞunu SÖyledİ Bİz De AraŞtirdik SargozmuŞ.

Yasin Bey sargoz aşağıdaki resimdeki verdiğim balık. Mırmırın resmi çok net olmadığı için karıştırıyor olmanız mümkün fakat kesinlikle ikisi ayrı balıklardır.

Sargos (Diplodus sargus) Karagöz cinsi bir balıktır. Mırmır (Pagellus mormyrus) ise Mercan cinsidir. Onun resmini de aşağıya ekliyorum. Resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] kaynaklıdır. Bu siteyi de tavsiye ederim, gerçekten yararlı...

katiti 07-09-2006 12:02

Mırmır

1 Eklenti(ler)
Bu da mırmır (Pagellus mormyrus)...

BARBADOS 07-09-2006 12:07

SaĞolasin Mert KardeŞ Senİn Resİmler Çok Net İnŞallah Bİz De Yakalariz En Kisa Zamanda...

Taygun KOCABIYIK 07-09-2006 15:50

Mert abi aydınlatma için teşekkürler :)

katiti 07-09-2006 21:36

Alıntı:

BARBADOS tafarından gönderildi
SaĞolasin Mert KardeŞ Senİn Resİmler Çok Net İnŞallah Bİz De Yakalariz En Kisa Zamanda...

İnşallah:) , birşey değil...

BARBADOS 08-09-2006 06:37

Arkadaşlar Gümüldüre gitmeyi düşünüyom küçük bi liman var açıklara doğru atsak mırmır yada çipura şansımız varmı? Liman içi sıkı isparoz karagöz yapıyo buraya açılan bi de azmak var benim dayı ile yılan balığı bile çektik yorumları bekliyorum...

aganta borina borinata 08-09-2006 06:58

Alıntı:

aganta burina burinata tafarından gönderildi
oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...

rastgelsin...

bu balığı tanıyan yokmu arkadaşlar...

rastgelsin...

erhan 08-09-2006 08:58

Yasin bey selamlar,
Gümüldür, Ürkmez, Doğanbey sahili genelde kumluk olduğu için her zaman mırmır şansınız var. Bu yüzden eğer mırmır hedefliyorsanız seçeceğiniz bölgenin kumluk olması gerekir. Oltanızın hırsızlı olmasında fayda var diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi boru kurdu mırmır için iyi bir yem ama sülünez ve mamunu da ihmal etmeyin derim. Çipura konusunda bişey söyleyemem çünkü benim bildiğim kadarıyla mırmır ile çipuranın habitatları biraz farklı. Ama ikiside gezici balık neden olmasın.Kısmet işi. Umarım iyi bir av yaparsınız.

Saygılar

erhan 08-09-2006 09:39

Doğan bey merhaba,
Yanılmıyorsam mırmır hakkında bilgi istemişsiniz aşağıdaki bilgi "bigehansarp.net" sitesinden alıntıdır.
Mırmır (Lithognathus Mormyrus)
Mercan balıklarının en çok bilinen türlerinden biridir.Mercan yada çizgili mercan olarak bilinirse de yaygın ismi Mırmır'dır. Yabancı kaynaklarda Stripped Seabream (ing.), Marbri (fra.) Murmura (yun.) gibi isimlerle geçer. Vücudu iri pullarla kaplı,uzunca ve yandan basıktır,kafa büyük gözler ise iridir. Ağzı tüm türlerde olduğu gibi küçük fakat kuvvetlidir.Sırtı esmerce,yanları daha açık renkli, karnı beyazdır.Sırtından karnına doğru 10-12 adet çizgi iner bu çizgiler karna ulaşmadan biterler.Sırt yüzgeci tek parçadır, tüm yüzgeçleri gayet iyi gelişmiştir.Genelde gruplar halinde gezinir ve yemlenir bazen küçük sürüler de oluştururlar.Herşeyi yiyicidir genelde kurtlar, yumuşakçalar ve eklembacaklılarla beslenir.Ege ve Akdenizde daha boldur.Marmara ve Karadenizde bulunur. Farklı dip özelliği bulunan yerlerde mesela kayalık,kumlu,çamurlu,yosun kaplı diplerde bulunabilir.Nispeten daha sığ sularda rastlanabilir, 150 m derinliklere kadar da inerler.Üremeleri Haziran'dan Ağustos sonuna kadar sürer, hermafrodittir.Yurdumuzda 40 cm boya kadar erişebilirken Batı Akdeniz veya Doğu Atlantik'te 60cm boya ulaşabilmektedir.Dört kg ağırlıkta olabilirler.Eti çok lezzetlidir.Ekonomik değeri olan balıklardır.

Saygılar

aganta borina borinata 08-09-2006 09:43

bilgiler için teşekkür ederim...

rastgelsin...

katiti 08-09-2006 09:47

Alıntı:

aganta burina burinata tafarından gönderildi
bu balığı tanıyan yokmu arkadaşlar...

rastgelsin...

Atlamışız bu mesajı sanırım:).

Mırmır kumluk zeminlerde kumu eşeleyerek buluduğu canlılarla beslenir. Yani bu balığı avlamak istiyorsanız mutlaka yumuşak zeminli yerlere bakmanız gerekir.

Mırmır zemini eşeleyerek yem aradığından yemleriniz zemine ne kadar yakınsa av olasılığınız da o kadar artar. Ama yüzeden mantarlı ile ufak mırmırlar yakaladığım da çok oldu sığ yerlerde. Fakat derinde pek mümkün olmaz.

Mırmırlar sürü gezer, fakat özellikle büyüklerinde (en azından Çeşme taraflarında) sürüler genelde 3-5 balık oluyor. Hatta çok büyük mırmırlar genelde çift olarak geziyorlar.

Yem açısından çipura kadar sert yemleri kırabilecek bir balık değil, ama boru kurdu, mamun, teke ve sülünezle verim alabilirsiniz. Hatta ekmek bile yer yer iş görür. Benim tercihim teke ve mamundur.

Takım olarak hareketli kurşunlu, tercihen tek iğneli takım (çipura takımı gibi) ya da köstekli ve hırsızlı takım (mümkün olduğunca zemine yatırarak) iş görür. Ama ekmekli dip kıbrısla bile av yapma olasılığınız var her zaman (Sardalyayı bilmiyorum, denemedim hiç mırmırda).

Rastgelsin...

aganta borina borinata 08-09-2006 09:53

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Atlamışız bu mesajı sanırım:).

Mırmır kumluk zeminlerde kumu eşeleyerek buluduğu canlılarla beslenir. Yani bu balığı avlamak istiyorsanız mutlaka yumuşak zeminli yerlere bakmanız gerekir.

Mırmır zemini eşeleyerek yem aradığından yemleriniz zemine ne kadar yakınsa av olasılığınız da o kadar artar. Ama yüzeden mantarlı ile ufak mırmırlar yakaladığım da çok oldu sığ yerlerde. Fakat derinde pek mümkün olmaz.

Mırmırlar sürü gezer, fakat özellikle büyüklerinde (en azından Çeşme taraflarında) sürüler genelde 3-5 balık oluyor. Hatta çok büyük mırmırlar genelde çift olarak geziyorlar.

Yem açısından çipura kadar sert yemleri kırabilecek bir balık değil, ama boru kurdu, mamun, teke ve sülünezle verim alabilirsiniz. Hatta ekmek bile yer yer iş görür. Benim tercihim teke ve mamundur.

Takım olarak hareketli kurşunlu, tercihen tek iğneli takım (çipura takımı gibi) ya da köstekli ve hırsızlı takım (mümkün olduğunca zemine yatırarak) iş görür. Ama ekmekli dip kıbrısla bile av yapma olasılığınız var her zaman (Sardalyayı bilmiyorum, denemedim hiç mırmırda).

Rastgelsin...

aradığım cevaba oldukça yakın bi cevap oldu...teşekkür ederim...

rastgelsin...

Lethe 09-10-2006 10:27

arkadaşlar merhaba.mırmır hakkında gerçekten güzel ve açıklayıcı bilgiler.paylaşımlar için teşekkürler.eklemek istediğim izmir tuzla'da mırmır ın oldukça bol ve irilerinin olduğunu söyleyebilirim.ama iki sorun var.1)tuzlaya giriş için özel izin gerekiyor.2)tekne ile avlanmak.tuzla limanına eskiden izin veriliyor idi ama bildiğim kadarı ile bu artık mümkün değil.o yüzden tekne şart.(kıyılar çok sığ ve yosunlu)takım olarak kıstırma kurşun ve iki köstek ya da zoka çok verimli oluyor.yem ise mamun ya da boru kurdu.derinlik zaten 2-3 m.civarında(gemi yoluna kadar açılmazsanız.)umarım yakın zamanda gidebilirim ve daha ayrıntılı bilgi verebilirim.rasgelsin.

freediver 07-06-2007 15:38

Vallaha ben de hic duymadim yapay yemle yakalandigini..Mirmir ekseri dipte kumu eseleyerek beslenir ve hareketli bir balik degildir...

discus 07-06-2007 19:43

mırmır avlayan arkadaşlar bilir ancak bende bir hatırlatma yapmak istedim...mırmır kumluk yerde özelliklede kibrit çöpünün başı büyüklüğündeki kumluk yerde iyi av verir..bu balık yemi azına aldığında genelde kıyıya yakklaşır ve misinayı hızlı bir şekilde boşaltır yada vurursa (azının geniş olmasından dolayı yemi rahatlıkla yutar) iğnenin batmasıyla bir vuruşu kesip yatar anlamak için hafif hareketle misinayı yoklamanız gerekmektedir...dişsiz balık olduğu için misina kestiğini görmedim ancak kıyıya geldiğinde irileri kafa darbesiyle misinayı kopartacak kadar güçlüdür....
saygılar....

cengiz 09-12-2007 21:24

üstad nerelerden iyi mamun ve boru kurdu alabiliriz.

kaptan_ı derya 14-01-2008 14:39

abi mırmırı iyi tanırım yapıcagın teksey kumluk yere oltanı atmak yem olarak boru kurdunu tercıh etmek gece avlanmak ve oltayı yatırmak olta iyice yatmalı ve bırakmalı avlanlan yanı bı olta atma 4 5 olta at imkanın varsa ama bu mevsımde bıraz zor mırmır hazıranın ortalarında baslar ve agustos sonuna kadar denızlerımızde bulunur saygılarımla izmir karsıyaka

agaerkan 19-10-2008 12:32

izmiri bilemem ama Enez'de(saros körfezi) mırmırın en çok görüldüğü yerlerden biridir. Çipura için kullandığın neredeyse tüm yemlere (yengeç hariç bana hiç denk gelmedi) mırmırda gelir. En iyisi hangisi dersen bence maundur. Maun bulmak bazen sıkıntı olabilir. En az onun kadar etkili diğer bir yemde sülünedir. Hem temini hem kullanımı kolay.
Birde yeni mırmıra gidecekler için bir tüyo vereyim misina boşaldı hızlı çekeyim diye düşünmeyin özellikle büyük mırmırlar yemi aldığı gibi kıyıya yaklaşırlar msina bir miktar boşalır ama çok güçlü balık olduğu için aksi yönde sert bi hareketle misineyi koparabilir aman dikkat bu sene 2-3 kez başıma geldi:)

Saat 11:38.