![]() |
arkadaslar bu canlinin oltaya takilis seklini bilen varsa birzahmet yazsin yada cizsin ben merak ediyorum sert kabuklu ve cok dikenli nasil olur acaba!!!
|
acaba bundan levrek icin birakma yapilabilirmi??
|
Ben Izmirli olmama ragmen baba mesleginden dolayi ömrüm Izmir ve Antalya da gecti...
Evet biz Antalya da yanic deriz tekkeye(ya da kanal karidesine).... simdi size onlari avlamanin 2 yolunu söyleyecegim.... 1-Etinden siyrilmis bir kemigi bir file icerisinde kanala atin...Saat basi kontrol edin ama derenin sig yerlerine atin... 2-Plastik bir pet siseni agzini kesin ve ortasinda bir delik acin...Pet sisenin dibine biraz ekmek koyun(ekmekler siseden disar cikmasin)...ortadan actiginiz deligede bir dal gecirin ve derenin hemen kiyisindan karidesleri gördünüz yere daldirin....Sonra elinizle pet sisedeki deliklerin etrafina cok ama cok cok az (bir tutamdan daha az) ekmek birakin... Ve sise karideslerle doldukca karidesleri alip tekrar siseyi suya koyun..... |
Alıntı:
kuyrugundan ignegeye geciriyorsun... |
Alıntı:
Adasim Cumhur Abinin yazisina ek olarak belirtmek isterim... Bu canlilar genellikle geceleri ortaya cikar Cok güzel Raki mezesi oluyor :D |
denizde en tatlı yemeklerden bii ayrıca çok ii güzel bir yem :D
|
Alıntı:
Bu hayvanı bırakın yemeyi,ben iğneye bile takamam.Düşünsenize bunun kat be kat büyüğünü bundan Van gölü canavarı çıkar tırstım ben |
yok abı bu canlı bızım meslekte gıtmez bırak yemeyı resmınden odum cıtladı
|
ben bunu görsem kaçarım yahu.:)
|
arkadaşlar bu karidesin iğneden çıkmaması için bi öneriniz var mı? yemi takma ve tazeliği konusunda problem yok.Hızlı atınca havada dağılıyo.tuzlamak fayda eder mi?
|
Lahos ve trança paragatları için ideal yem budur işte, tabi canlısı, balık onu bulup yiyinceye kadar canlı kalır paragat iğnesinde..!
Karavida ile yemlenen trança paragatları av sezonu boyunca kaldırılmaz, sadece ellenip bozulmuş yemler yenilenir ve yakalanalar toplanır... Bu yem büyük paragatlarda kullanılır ve karides ağlarından çıkar ,yemlemeye kadar livarlarda canlı olarak tutulur..! Eldivenle tutup yemlemekte yarar vardır yoksa ellerinizi kan içinde bırakır;):deli: |
Savaş kardeşim yüreğine sağlık
Çok güzel izah etmişsiniz Saygı ve selamlar |
merhabalar ben yeni sayılırım
mersin bir öğrenciyim .ben tavuk göğsünü nasıl hazırlamalıyım diye soracaktım şimdiden teşekkürler rasgelsin |
Saat 09:12. |