![]() |
Selam,
Bu resimleri ve yazıyı dogru yerdemi yazıyorum bilmiyorum ama bir sekilde sizinle paylasmak istedim. Artık kovamı doldurabiliyorum. Her aksam sahildeyim. Ozellikle son 3 gundur bogazda bir balik patlaması oldu. Ailedeki herkese kendi tuttugum baliklari ikram etmek cok guzel bir duygu. Sanırım mevsim yaklasiyor.Cunku sahilden elim bos dönmüyorum.Sevindigim sey hani derler ya balik coktu zaten diye ama cogu zaman sahilden ayrılırken herkesten fazla balik tuttugumu farkediyorum.Buda bana ayrı bir keyif veriyor isi orenmis olmak adına.Ama daha ogrenecek cok sey oldugunuda unutmuyorum.. 2.resimde en buyuk yardımcım oglum, ben ve dunyanın en guzel manzarası. Burası Besiktas sahili. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Saygılar, |
Sevgili Mustafa tebrik ediyorum. Gerçekten tarif ettiğin duygu muhteşem bir şeydir, umarım çok daha iyi avlar yaparsın. Tekrar tebrikler. RASTGELSİN.
|
sansınızın devam etmesi dileğiyle...
rastgelsin... |
Mustafa abi inan çok sevindim heycanını anlayabiliyorum :)
Bir tarafta boğazın eşsiz güzelliği diğer tarafta balıklar diğer tarafta aslan oğlun daha ne olsun diyorum Olayı çözdün artık bundan sonra sıksık senden resim bekliyoruz :) |
Ufaklığın maşallahı var, ben en kısa zamanda ona da kendi boyuna göre bir olta verin, zehri ufaktan alsın:D ...
|
Mustafa aramıza hoşgeldin.Ben bu aralar mecburiyetten dolayı siteyi ihmal ediyorum.O yüzden senin bizlere katıldığını görmemişim.Aramıza hoşgeldin.Biraz geç oldu ama kusura bakma...Rastgele...
|
olay tamamlanmış abicim bravo eksik olan balıktı şimdi fazlasıyla kovada var tebrikler ....:)
|
Abi acemilik bu mudur?
|
Mustafa Bey,
Oğlunuz işi öğrenmiş:) |
Yakında boğazda lüfer başlayacak. Bu çok daha büyük bir zevk. Mustafa Bey, sizi Eylül sonuna doğru Büyükdere' ye de beklerim. Birlikte Büyükdere veya Kefeliköy sahilde istavritleri lüferlere yem yaparız. Benim ev Büyükdere' de. Oğlunuzu da beklerim. Benim ufaklık daha 1 yaşında ama, akşamları balık tutanları seyretmeye götürüyorum (Geçen gün kefal tutanların ekmeğini yedi). Yavaş yavaş öğrensin artık.
Saygılarımla.. Gündüz ulaşmak isterseniz: 0212 226 11 00 / 25075 4-10 Eylül arası Marmara Adası Çınarlı Köyü' ndeyim. (Zıpkın + Olta) |
mehmet abi önce küçük kefalleri beslemek lazım ki çabuk büyüsün büyüklerini yakalasın diye... maşşallah allah bağışlasın işi ekmeğinden öğrenmeye başlamış oğlunuz....saygılar...
|
Selam,
Tesekkur ederim ii dilekleriniz icin oğlum ellerinizden öper. Bu iş gittikce daha zevkli hale geliyor.30 Agustosta Besiktas'a indim 3 kilo 400 gr istavrit tutmusum Cok guzel bir gundu bide daha oncekilerden daha lezzetli geldi nedense. Gecen Murat abimin dedigi Uskudar'daki cengiz balikciliga gittim. Hakkten cok ilgilendiler bayaga bir alısveris yaptım. Tabi lufer takımıda aldım gitmisken. capari isi kolay ve zevkli. Ancak lufer hic bilmedigim ve daha once denemedigim bir av türü o yuzden teklifin beni cok sevindirdi Mehmet kardes insallah Eylul sonunda beraber olta atma fırsatı buluruz hem bana lufer avı konusunda bilgi ve tecrube vermis olursun.Telefonunu not aldım arıyacagım. Bu arada Allah bagıslasın, Ufaklıgın gozlerinden operim. Saygılar, |
Hani görüntüler...
Sevgili gençler,hani tuttuğunuz balıkların görüntüleri.Azıcık gözümüz gönlümüz bayram etsin.....:) :)
|
boğaz macerası
Geçen gün boğazda arkadaşlarla bol miktarda kıraça tuttuk çapari atarken farklı takımlarla denemeler yaptım. En son yanımıza gelen bir kadının sattığı çapariler ve diğer çaparilerin kalın olduğunu iddia etmesi ile ondan satın aldığım çapari takımı ile bol miktarda balık tuttum . Takımı bağladığımız misina kalınlığını neye göre belirliyoruz. Bir ayrımı var mı .
|
Öncelikle hoşgeldiniz. Forum kuralları icabı ad, soyad ve yaş bilgilerinizi de imza kısmına girerseniz çok seviniriz.
Kullanacağınız takımın kalınlığı genel olarak hedef balıkların büyüklük, davranış ve kuvvetleri göz önünde bulundurularak belirlenir. Ama genel olarak mümkün olduğunca ince takım kullanmak av verimini arttıracaktır. Örneğin 10 kg dayanımlı 0.35 bir misina yerine aynı dayanıma sahip 0.20 gibi bir misina daha avcı olacaktır. Rastgelsin... |
Alıntı:
Abi tam Adana lı işte ya... Aynı şekilde bende aynı tavsiyeyi düşündüm yani tek yada iki iğneli dip oltası ile başlaması en uygun diye... Ama işte istanbula gittiğimde üsküdar radarın orada vede galata köprüsünde balık tutma şansım oldu dikkatimi çekti genelde çapari atıyolar... yani dip oltası yapan kişi sayısı nadir... Ayrıca Kefal için kıbrıs oltasında bizim buralarda ağırlık pek kullanılmaz çünkü gerek yoktur... ama üsküdarda gördüğüm hep 70-80 hatta 100 gram kurşunlar kullanıldığı akıntı yüzünden... olta attığımda farkettim bende zaten akıntı yüzünden oldukça zor oluyordu... kullandığım çapari için 60 gram kurşun almıştım yeter diyordum ama yakınlarda malzeme satan birinden 90 gramlık bi kurşun almak zorunda kaldım... Ayrıca Galata da belki de en güzel balık günlerimden birini geçirdim... yani oranın habası bi ayrı geldi bana... herkese tavsiye ederim... |
mustafa bey aramıza hoşgeldiniz. herkes bir zamanlar acemiydi.önemli olan o acemilik heyecanını ve öğrenme isteğini hiç kaybetmemek.saygılarımla
|
Saat 08:47. |