RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Cikrik (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1742)

Rauf 23-10-2006 08:40

cıkrık konusu ile ilgili bütün arkadaşlarımın ramazan bayramlarını kutluyorum .hüsnü ve erol bey cıkrıklar ne alemle bekliyorum selamlar rastgele.

Rauf 07-11-2006 23:49

erol ve hüsnü beyler uzun bir zamandır malum sitemizin kapanması nedeniyle irtibatımızı kayp ettik inşallah bir daha böyle aksilikler yaşamayız.evet biz yine konumuza geri dönelim ne dersiniz.en son olarak erol beyin yapmakta olduğu cıkrığın resimlerini bekliyorduk birde hüsnü beyin uzun bir süredir bize resimleriyle birlikte kendi cıkrık ve takımlarını ele alıcak mesajlarını beklemekteyim ve hala merakla bekliyorum.bu arada bende boş durmadım fethiyeli bir arkadaşımın yapmış olduğu cıkrık resmini ekliyorum.ayrıca yine izmir focadan bir başka ağbimin köstek konusunda öğütlerinden yola cıkarak yenibir derin su takımının resminide ekliyorum ayrıntıları daha sonraki mesajlarımda devam ederim ayrıca isak kardeşimede selam ederim.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]URL=http://imageshack.us][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/url][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

altuğ 14-11-2006 14:04

Derin deniz dip avı

5 Eklenti(ler)
Rauf bey selamlar,konuyu ilgi ile takip ediyorum.Ellerinize sağlık.
ekteki malzemeler de belki işe yarıyabilir .
Sevgi ve saygılarımla,,,
Rastgele

katiti 15-11-2006 09:28

Fırdöndüler harika gerçekten. Özellikle birinci ile üçüncüye bayıldım...

mozdil 15-11-2006 11:57

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Fırdöndüler harika gerçekten. Özellikle birinci ile üçüncüye bayıldım...

İşin acı tarafı Remixon'nun bu fırdöndülerini İstanbul'da sadece bir yer satıyor. Benim konumum itibarıyla yaklaşık gidiş dönüş 50 Km. Sonunda bir arkadaşımın İSTOÇ'a yolu düşünce ona getirtebildim.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresinde detayları mevcut.

mercan 15-11-2006 16:37

arkadaşlar uzun süredir yazamadığım için üzgünüm çıkrık resimlerini becerebildiysem ekliyorum. bu makara sistemlerinin krom ve motorlu olanları da var. kullanımı pratik ve 4.20 fiber teknede 3 kişi aynı anda avlanma imkanına sahipsiniz[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Rauf 17-11-2006 09:21

cıkrık

Alakanıza cok teşekkürler Dr.Altuğ Aysun
ve hüsnü beyler pır döndü gurupları hakikaten enteresan sanki bende ikinci defa bağzı modeli icat etmişşim ama tabi fır döndü kısmı daha kuvvetli olursa mükemmel olucak.hüsnü beyin eklediği cıkrık kanımca yakından incelemek lazım mesela kurşun düşerken yalnız makaramı dönüyor geri saraken nasıl bir makenizma var tırnaklımı motoru nasıl bir özellik te calışır gücü,elektirik sarfiyatı bunları öğrenmek lazım.her halde bir yolunu bulu kumlucaya gelirsem daha detaylı blgi sahibi olucam selam eder rastgelsin dileklerimle.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Taygun KOCABIYIK 17-11-2006 09:49

Rauf abi selamlar
Geçen pazar 80-90 metre civarında avlandık hani olurda tekrar gitme imkanım olursa avı daha verimli kılmak için şu parlak boncuklu takımlar işe yarar mı? yoksa o derinlikte ışık yeterli düzeyde var mıdır?

Rauf 18-11-2006 01:31

İmBat
ADMİN
Taygun kardeşim benim mesajdaki eklediğim resim yeşil olanı fosfolu boncuk onu derin su icin yaptımıştım ama daha denemedim onun daha ufak fosforlu boncuklusunu 40-50 metrelerde denedim iyi sonuc verdi daha evvel derin suda hic işık veya fosfor kullanmamıştım erol bey ile konuşurken bu ışık işini işlemiştik o tavsiye etmişti bu fosforlu boncuklar bağzı balıkcı malzemesi satan yerlerde var tek kusuru biraz yumuşak onun icin köstek ana bedenini biraz kalın yapın 0.45-0.50 iki veya üc sarımlı düğüm atın boncuk başlarına iğne bedenleri ince olabilir 0.30-0.35 gibi.takıldığınız bir durum olursa haberim olsun rast gele.

levrek 16-12-2006 00:49

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,ha bugün ha yarın derken şu yerli elektrikli çıkrığı tamamlamak neredeyse iki ayımı aldı,aslında iki günlük işti.Neyse fotoğrafları az önce ve Krom malzemenin flaş altında parlayacağından dolayı flaşsız çekmek zorunda kaldım.Bu yüzden renkler canlı çıkmadı tabi.Şimdi gelelim ne yaptığımıza...

1 ve 2 nolu fotoğraflarda sırtı çekmek için her türlü tekneye montajı mümkün olan kamış tutucusunu görüyorsunuz.Krom kaideyi teknenin küpeştesine geçirip arkasındaki iki kelebek vidayı çevirerek sıkıştırıyorsunuz.Kamışı da piyasada hazır satılan bu aparata taktığınızda olay bitmiştir,artık kamışı illaki saatlerce elinizde tutmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.Kamış tutucusu iki parçadan oluşuyor,birisi kamışın yuvalanması için sökülüp takılabilen parçadan diğeri ise krom kaideye dört vida ile sabitlemiş olan ayak yuvasından.

3-4 ve 5 nolu fotoğraflarda ise malüm yerli imalatımız olan elektrikli çıkrığımız.Kromdan yapılmış olan kaideye;
1) bir adet arabalarda kullanılan yan camları aşağı-yukarıya doğru çalıştıran 12 voltluk DC motor,
2)bir adet hazır çıkrık,
3)iki adet derlin malzemeden yapılmış dişli,
4)bir adet kamış için krom boru tutucu,
5)bir adet çıkrığı kaideye yataklaması için krom mil ve derlinden bir adet yüzük, (6.fotoğraf)
6)birer adet çıkrığı boruya ve açma-kapama düğmesini yerleştirmek için krom lama parçaları
7)Montaj için somun ve civatalar kullanılmıştır.

Elimde hazır olan bu kamış tutucunu multi fonksiyel çevirme fikri ile her iki kaideyi merkezlerden 3 şer delik açarak bunları üst üste bindirip vidalayınca birleştirme işlemi tamamlanmış oldu.Sadece 3 vidanın sökülüp takılması ile ister sırtı ister dip avlanması için bir aparatım oldu.(5-6 ve 7 ci fotoğraflar)
En önemlisi de taşınabilir ve fazla yer kaplamamamış olmasıydı.Ağırlıklarını tarttığımda,kamış tutucusunun ağırlığı 1.200 gr,Çıkrık aparatınınkisi ise 2.300 gr.çekti,yani toplamda 3,5 Kg. gelen bu multi aparatı, küçük bir alet çantasına yerleştirerek kolay taşıbilir bir hale gelmesi de ayrı güzellik oldu.
Motoru çalışmak için piyasada satılan 12 voltluk PC güç kaynakları akülerinden faydalanabilirsiniz.Daha önce de yazmış olduğum gibi piyasada düşük amper (1 amp.)çekmesine karşın ağır yük kaldırma kapasitesine (testimde 9 Kg.olan kaldırma ağırlığına hiç zorlanmadı)sahip olan sadece yan cam ve silgeç motorları mevcuttur.(bir önceki downriggerde kullandığım silgeç motorun kaldırma güçü 4,5 Kg.idi)
Hareketi çıkrığa ileten 1 re 3 dişli sisteminden dolayı, çıkrığın hızıda oldukça iyi çıktı.Boş ağırlıkta 2.7 metre ye tekabül eden Çıkrığın bir turunu tam 1.1 sn de sarmayı başardı.Başka bir deyişle 100 metreyi 40.7 saniyede sardı.Dolu ağırlıkta bu rakamın değişmeyeceğini düşünüyorum,aksi durumu çıkrığın mantığına uymaz zaten.
Ağırlığı dibe indirme veya kalama verme gibi işlemlerin tamamı, çıkrığın özelliklerinden faydalanarak sağlanmaktadır.Sadece çekme işlemi motor ile gerçekleşmektedir. Bu arada alt montaj kaidesinin dışa bakan yanağının uzun olmasının nedeni ise, hem küpeşteyi daha rahat kavraması hemde karşı direnç oluşturması içindir.
Extra olarak aparatı sırtı olayında da kullanabiliriz diye düşünüyorum,yani balık yakalandığında otomatik olarak tekneye kadar çekebilir,üstelik dilediğiniz kalama ayarında.Gece vakti aklıma ilk gelen bunlar oldu,sevgilerimle

aganta borina borinata 16-12-2006 11:02

budur....

ellerine sağlık erol abi...olay aşılmış artık...

hani diyorum bu alete bi aparat daha eklesen...hiç el vurmadan balığı da temizlese:D ... tam süper olacak...:D

rastgelsin...

katiti 16-12-2006 13:29

Abicim yine döktürmüşsün valla, ellerine sağlık...

mercan 16-12-2006 20:45

çıkrık çok güzel olmuş ama düzenek fazla nazik olmuş. Hiç kullandınızmı bilmiyorum ama 200 metreden sonra dip akıntıları bile çok güçlü olabiliyor.balıkta varsa oltada sanki çıkrık biraz zorlanır gibi geliyor ayrıca çıkrık hızıda çok önemli eger hızlı çekerse balığın ağzı yırtılır.

Rauf 17-12-2006 09:39

Erol bey cıkrık güzel olmuş cam motoru hangi arabaya ait yoksa her hangi bir cam motoru da olabilirmi bunu öğrenmek istiyorum birde kullandığınız dişlileri özel olarak sizmi yaptınız veye yaptırdınız yoksa böyle dişlilerin satıldığı bir yer varmı.size E mailden bir mesaj atmıştım ilgilenirseniz memnun olurum.cıkrığınız hakkında emek verip bizle paylaştığınız icinde teşekkür ederim.selamlar.

levrek 17-12-2006 23:24

Hüsnü Bey,zannedersem fotopraflardan öyle görünüyor,tüm kaideler krom malzemeden oluşmaktadır,dişliler ise derlin yapılmış,yani sanayinin gözde parçalarından.Çıkrık ise Shakespeare in 401 modeli,15 Kg.mı rahatlıkla çekebilecek kapasitede.200 metrelerdeki dip akıntıları için manuel kullanım koşulları daha zor ve yorucudur.Çekme hızı ise gayet normal,zaten o derinliklerden gelebilecek balıkların dudak yapıları bir hayli gelişmiş olacağından kopes-izmarit gibi balıklarda gördüğümüz dudak yırtılmaları olacağını zannetmiyorum,sevgilerimle

levrek 17-12-2006 23:45

Merhaba Rauf Bey,bu tip motorlar maalesef arabanın kalitesine göre değişiyor,benimkisi bir 4x4 BMW yan cam motoru idi.Dişlilerini frezede kendim açmıştım,lakin piyasa da bu tip hazır olarak satılan dişli gruplarından bulmak mümkündür,hatta şimdi aklıma gelmişken bunlar, yarış bisikletlerin vites dişlilerinden bile olabilir,hem hazır düzenek hemde farklı hız ayarlıdırlar.Kısa bir zincir düzeneği ile bunu da yapmak mümkündür.
Emailiniz GPS konusunda ise aynı gün size ok dir diye bir mail atmıştım,zannedersem elinize ulaşmamış yarın sabah size tekrardan aynı maili yollarım,Ancak başka bir email daha var ise şu ana kadar bana ulaşmış değildir,sevgilerimle

levrek 18-12-2006 00:05

1 Eklenti(ler)
17.12.06 av raporu;
Sabah erken saatlerde kalkıldıktan sonra uzun bir süredir gidemediğim avlak bölgeme yani Seferihisar-Demircili taraflarına 07.00 de varmış bulunduk.Gaye az yemle çok balık avlamak (sırtı) olmasına rağmen yine de 2 bardak mamun aldık.Onuda öğlenleyin yemek arası dip atışlarında boş kalmamak üzere garantör gözüyle teknede serin bir yere koyduk.Neyse tekne ile denize daha açılır açılmaz,hoppala 4 adet yunusun ortalığı taruman ettiğini gördük,ahanda bugün bize sadece zevkü sefer gözüktü demekten kendimizi alamadık.1 ve 2. fotoğraflarda görüntülendiği gibi harika bir hava vardı,hele hele deniz ile gökyüzü arasında sıkışmış o sis bulutları,tam bir nirvanaya ulaşma durumundaydı.Sonrası malüm,sırasıyla saat 08.15,09.10 ve 10.30 da ziyaretçiler yatılı kalma koşulu ile kapımızı çaldı.Öğlenleyin saat 12.00 de ise benim bir türlü bazı arkadaşlarımı götüremediğim, ki onlar kendilerini bilirler,dip avlak yerimize geldik.Bu arada yunuslar halen peşimizde idiler.Mamunlar görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlardı,sonuç itibarı ile kırmızı ağız mercan,mercan ve biraz da irisinden kokar çupraları ile günü sonlandırdık.Dönüş yolunda ise acil servise gider halde olduğumuz için başka balık alamadık.Fotoğraf makinesinin pili bittiğinden mercanların artist olma hayalleri suya düşmüştü.Bugün gerçekten her yönü ile oldukça keyifli bir gün geçirdim,umarım herkese kısmet olur sevgilerimle

Rauf 18-12-2006 06:06

Erol bey güzel bir gün ve güzel balıklar yurdumuzun harika köşelerinden birinde gecirilen av saatleri sınarit ve palamutu gördük ama kokar cıprayı bilmiyordum normal cıpradan farkkı varmı?fotoğraflayamadığınız veya artiz olmaktan son anda kurtulan mercan arkadaşları sonraki mesajlarınızdaki karelerde görmek isterim.şu anda e meil kutumda bir posta yok belki e mail adresdeki bir hatadan kaynaklanıyo olabilir [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] selam ve sevgilerimle.

mozdil 18-12-2006 07:18

Erol

Ellerine sağlık. İleride bir teknem olursa kapındayım.

aganta borina borinata 18-12-2006 08:16

erol abi güzel bi havada güzel bi av olmuş...sinariti görünce gözlerim doldu yahu...:'(

rauf abi kokar çuprası şu aralar oldukça revaçta bi av...:D ... hatta bazı rakadaşlar bu konuda uzmanlaşmaya bile başladılar:D ...ama nedense bu balığı yakalamaktan pek haz almıyorlar:D ...

balığın orjinal adı "hanos" tur...bi bi kokar avı muhabbetinden dolayı dünya balık türleri arasında yeni adıyla anılmaya başlamıştır...:D

rastgelsin...

erhan 18-12-2006 14:14

Erol abi tebrikler. Eline sağlık, harika balıklar vallahi. Allahtan fotoğraf makinasının şarjı bitmiş yoksa her yerimiz şişecekti:)

Selamlar

Rauf 18-12-2006 14:40

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
erol abi güzel bi havada güzel bi av olmuş...sinariti görünce gözlerim doldu yahu...:'(

rauf abi kokar çuprası şu aralar oldukça revaçta bi av...:D ... hatta bazı rakadaşlar bu konuda uzmanlaşmaya bile başladılar:D ...ama nedense bu balığı yakalamaktan pek haz almıyorlar:D ...

balığın orjinal adı "hanos" tur...bi bi kokar avı muhabbetinden dolayı dünya balık türleri arasında yeni adıyla anılmaya başlamıştır...:D

rastgelsin...

HE HEH demekki biz burada cıpranın kıralını yakalıyormuşuz desene bide cıpra yok diyordum töv be tövbe.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]burada iki cinsside cıkıyor

aganta borina borinata 18-12-2006 14:51

helal vallahi rauf abi...balığın yanindaki denizin fişimi...balığı yakalayınca fişde mi veriyor alanya denizleri...

rastgelsin...

Rauf 18-12-2006 15:13

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
helal vallahi rauf abi...balığın yanindaki denizin fişimi...balığı yakalayınca fişde mi veriyor alanya denizleri...

rastgelsin...

-hani eskiden bi reklam vardı sen ilk okula yada ortaya giderken bi alışveriş bi fiş diye kadın alışveriş yapıp koşturup elektirik fişi alıyodu HAH işte bende bi balık alıp bi fiş icin koşturuyorum!o fiş onlardan kalma hayret bi şiyaa.:dans:

katiti 18-12-2006 18:14

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
17.12.06 av raporu;
Sabah erken saatlerde kalkıldıktan sonra uzun bir süredir gidemediğim avlak bölgeme yani Seferihisar-Demircili taraflarına 07.00 de varmış bulunduk.Gaye az yemle çok balık avlamak (sırtı) olmasına rağmen yine de 2 bardak mamun aldık.Onuda öğlenleyin yemek arası dip atışlarında boş kalmamak üzere garantör gözüyle teknede serin bir yere koyduk.Neyse tekne ile denize daha açılır açılmaz,hoppala 4 adet yunusun ortalığı taruman ettiğini gördük,ahanda bugün bize sadece zevkü sefer gözüktü demekten kendimizi alamadık.1 ve 2. fotoğraflarda görüntülendiği gibi harika bir hava vardı,hele hele deniz ile gökyüzü arasında sıkışmış o sis bulutları,tam bir nirvanaya ulaşma durumundaydı.Sonrası malüm,sırasıyla saat 08.15,09.10 ve 10.30 da ziyaretçiler yatılı kalma koşulu ile kapımızı çaldı.Öğlenleyin saat 12.00 de ise benim bir türlü bazı arkadaşlarımı götüremediğim, ki onlar kendilerini bilirler,dip avlak yerimize geldik.Bu arada yunuslar halen peşimizde idiler.Mamunlar görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlardı,sonuç itibarı ile kırmızı ağız mercan,mercan ve biraz da irisinden kokar çupraları ile günü sonlandırdık.Dönüş yolunda ise acil servise gider halde olduğumuz için başka balık alamadık.Fotoğraf makinesinin pili bittiğinden mercanların artist olma hayalleri suya düşmüştü.Bugün gerçekten her yönü ile oldukça keyifli bir gün geçirdim,umarım herkese kısmet olur sevgilerimle

Erol Abi yaktın beniiiiii.......:'( :'( :'(

Abicim ellerine sağlık, döktürmüşsün valla...

Taygun KOCABIYIK 18-12-2006 18:25

Erol abi ağlatmışsın egeyi helal olsun sinarit eline çok yakışmış
:)

Uzm.Dr.Rastgele 18-12-2006 21:49

Sevgili biladerim....

Bu ne mütevazilik.....Yazıyı sakince okudum,ama okurken henüz aşağıya eklemiş olduğun fotoğrafları görmemişdim o esnada.Tam yazıyı okuyup da sayfayı aşağıya kaydırdığımda,sinariti görünce vallahi gözüm gönlüm açıldı.Hocam, maşallah dedirtecek boyutlarda.Her avının bu ayarda geçmesi dileğiyle rastgelsin üstadım.

gokseldbuga 19-12-2006 11:30

Erol abi yenmez o sinaritler, eti pek ekşi olur, sen bize ver onları:deli:

levrek 19-12-2006 13:10

Cümlemize rastgelsin,
valla Gökselcim ,ayıptır söylemesi dün akşam mercanlarla bir tanesi mideye indi bile,dediğin gibi bir ekşilik vardı ama limonu sıktıktan sonra tabiki,kalanları yemek için her zaman beklerim,lafı bile olmaz,sevgilerimle

mozdil 19-12-2006 13:57

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
.....kalanları yemek için her zaman beklerim,lafı bile olmaz,sevgilerimle

Şimdi buradan kalkıp İzmir'e gelinmez ki!...

mercan 19-12-2006 17:39

Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.

gokseldbuga 19-12-2006 17:48

Hüsnücüm sen yakala ben pişirir resmini koyarım buraya :oha:

katiti 19-12-2006 20:40

Alıntı:

mercan tafarından gönderildi
Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.

Benim tercihim tuzda yapmak olurdu :)...

Taygun KOCABIYIK 19-12-2006 20:49

mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam

igmsva 19-12-2006 22:06

erol beyciğim harika görünüyorlar ki bu gördüklerimiz bide göremediklerimiz varmışki... üf ellerinize sağlık.

katiti 19-12-2006 22:08

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam

Tagocum büyük sinarit 1,8 kg civarı. Sence ufak mı kaçar? ;) :D...

Taygun KOCABIYIK 19-12-2006 22:09

valla pek ufak değil ama yani tuza bas bekle bekle insan o pişene kadar bi tarafını şişirir neyse konu fazla dağılmasın çıkrıktan sinarit tarifine geldi :D

levrek 19-12-2006 22:23

Selam arkadaşlar,
Muratcım sen yeter ki gel,tabiki bu sözüm tüm arkadaşlar için de geçerlidir.Hiç bir şey avlayamzsak bile toplanıp kıyıda sucuk ekmek yeriz,zaten yakınlarda böyle bir organizasyon yaparız gibime geliyor.
Hüsnü cüm, bu boy balıklarda tadı damağımda kalan iki pişirme üsülü var,birincisi sevgili Mert inde söylediği gibi,dükkanlarda kaba tuz ya da kaya tuzu olarak satılan tuz ile balığın her tarafını kapatarak 250 derece de yaklaşık 20 dakika ( tuz pembeleşinceye kadar ) bekletmektir.Burada dikkat edilecek konulardan bir tanesi,temizlenmiş olan karın bölgesi gibi yerlerin alüminyum folyo ile kapatılmasıdır,gayesi tuzun deri harici yerlerle teması kesmektir.Genelde balık ağırlığının iki katı tuz kullanılır,arzu eden karın bölgesine defne yaprağıda koyabilir.
İkincisi ise daha maceracılar içindir,pişirme yeri açık arazidir.Önce meşe odunlarından balığın dört beş katı kadar bir ateş yakılır,alevler sönmeye yakın balık bu közün içine gömülür,yine 20-30 dakikalık bir bekleyişten sonra afiyetle yenir.O ateşin başında daha neler olabileğini sizin hayal dünyanıza bırakıyorum...

balıkcı 19-12-2006 22:44

Erol tebrikler güzel bir gün geçirmişsin anlaşılan,ben balıklardan çok üsteki iki resime hayran kaldım,çok güzel bir görünümü var,tabiki bu güzel günüde güzel balıklarla süslemişsin,rastgelsin dostum.

aserkansatı 19-12-2006 22:49

Erol bizim resimlere ,maceralara yorum yapmıyor ama ben gene de dayanamadım yazacağım...Tebrikler dostum...Avın zevkli geçmiş sonuçta,önemli olan da bu...

Saat 18:38.