![]() |
Walla limon sıkılırmı sıkılmazmı bilmem ama......Rakı kesinlikle yanında içilmeli...:D :D
(şaka bi tarafa yeni bir tartışma daha açmayayım, bencede limon tadı bozar) |
Bak bu doğru arkadaş arslan sütü balığın yanında bide giderki.eyvallah mertcim.
|
Ben sahsen izgara baliklara özellikle cipura levrek ve mercana zeytin yagi ve limon sikarim.
Ama kefal gibi tadi tuzu olmayan baliklarada zeytin yagi ve limon tad katar |
Bence hiç bir katkı maddesi kullanılmamalı.Benim annem derdi her zaman yeni gelin pilavı karabiberli yapar çünki tad açığını kapatsın direk karabiber tadını versin diye...
|
Asla
Bende balığa limon SIKMAYANLARDANIM
Limon, balığın o kendine has tadını bozuyor. Kesinlikle bütün balıkları kendi tatlarında yemek taraftarıyım. |
soyleyecek soz yok balıgın basından lımosuzkalkılr ama sogansız kalkmam
|
Alıntı:
|
Bence balığın yanında mutlaka limon ve roka olmalıdır.
|
Bilirsiniz; balıkçılık konusunda Yunanlılar ustadır. İzmir Rum'larının bir sözü vardır söylemeden geçemeyeceğim..
Balığa limon sıkacağına, kurşun sık daha iyi derler.. :) Yanısıra; balık zeytinyağında kızartılır, farklı bir yağ ile kızartılırsa lezzeti gider. Karabiber ile marine edilir.. Yani biz öyle biliyoruz.. |
Alıntı:
|
Baba tarafından Rum'uz. Biz balığı zeytinyağında pişiriyoruz. Bu çok güzel bir lezzet katar. İzmir'de usta balık pişiricilerine giderseniz, sızma zeytinyağı kullandıklarını görebilirsiniz.
Yalnız yağı yakmamaya çok dikkat etmek gerekir. O da sizin ocaktaki ustalığınız ile ilgili bir konu. Ortanın bir kademe altındaki bir ocakta, ağır ateş'in bir üstü hararet olacak şekilde pişiriyoruz. Ben balığı karabiber ve biberiye ile marine ederim. Biberiye yunanistan ve italya'da en çok kullanılan baharatların başında gelir. Balığın karın boşluğunu, tuz karabiber ve biberiye ile ovarım. Yaklaşık yarım saat dinlendiririm. Üzerine ince süzgeçle çok hafif mısır unu atarsanız hem yapışmasını önler hem de balığın daha diri kalmasını sağlarsınız.. Tadından yenmez. Açıkçası; çiçekyağı ile mecbur kalmadıktan sonra balık pişirmem.. Sadece sardalya, istavrit, hamsi gibi balıklarla kullanılabilir. |
evet .bravotek kelime mükemmel. kendime daha yakın bulduğumdan söylüyorum.aslen balıkesir edremit kızıl keçili köyündenim.delikanlılığımız döneminde akçayda çupranın.kolyoz,uskumru vede mercanın fiyatı bile yoktu.kaynıyordu resmen.rahmetli babacığım bizim ağaçların yağıyla(zeytin) o balıkları dile getirdi.of. of.anılarda kaldı. şimdi mercanda yok babamda.
|
ben çipraya limon sıkarım süper olur:D:D
|
Alıntı:
|
gemlikli balık hastası abilerimiz ölü (agırlaşmış)balıga limon sıkılır derler? bide bük balık tavaya yakışır derler bencede cok dogru?
|
limoncu
gemlikli balık hastası abilerimiz ölü (agırlaşmış)balıga limon sıkılır derler? bide bük balık tavaya yakışır derler bencede cok dogru?
|
Kesinlikle katılıyorum limonun balıktaki yeri balığı yedikten sonra elimizi onunla yıkamamız. Limonla elinizi iyice yıkarsanız balık kokusu kalmıyor.
|
Saat 21:30. |