RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   trakonya ile yaralandım... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2040)

Cullinan 14-01-2007 00:07

Savaş öncelikle geçmiş olsun.
Hazır bu konu açılmışken ben de bir ekleme yapayım.
Senin gönderdiğin resimde Trakonya balığının sırt yüzgeçlerindeki dikenler görünüyor. Arkadaşlar sakın bu balığın sadece sırtında dikenleri var diye bir yanılgıya düşmeyin. Balığın her iki solungaç altında da gizli birer tane zehirli iğnesi var. (bu tecrübe ile sabit :) ) Onun için tavsiyem hiç elinizi sürmeyin.

aserkansatı 14-01-2007 01:58

Alıntı:

varior tafarından gönderildi
Serkan abi bu konuda Trakonya ile yaralanan bir tek seni biliyorum ne kadar sürede iyileştin, benim elimde hala ağrılar devam ediyor, bu kadar uzun sürüyor mu anlamadım?? İki kez de doktora gittim 5-6 çeşit ilaç kullandım, solüsyonlar, antibiyotikler.. Ama hala yara yeri iyleşmedi ve elimi yumruk durumuna getirdiğimde acıyor, ağır kaldıramıyorum vs.. :(
Arkadaşlar bu Trakonyanın gazabından korunun, benden söylemesi..

Not : Admin yada moderatör arkadaşlar başlığı Trakonya ile değiştirebilir mi?? Tşk.

SevgiliSavaş, benim elimin şişliği ve ağrısı 15 günde geçti ama iğnenin battığı yerler bastırınca uzun süre ağrımaya devam etti.Sinirlerin zedelenmemiştir umarım.Tekrar geçmiş olsun kardeşim...

theimam35 14-01-2007 14:11

geçmiş olsun demekki trakonyala tanışan birtek ben değilmişim

turna 14-01-2007 14:35

Savaş geşmiş olsun,bunlarda av kazaları.

ADNAN 14-01-2007 14:58

trakonya yaralanması

savaş geçmiş olsun en kısa zamanda iyleşmeni diliyorum. tekne avlarında başına gelenlere önce insan idrarı tavsiye edilir, en azından kıyıya gelene kadar biliyorsunuz insan idrarında amonyak da vardır. ayrıca yalçın bey in isveç şurubu tam bir ilaç olarak halk içinde yapılmaktadır, bazı aktarlarda hazırda bulunmaktadır, ama en iyisi kendiniz hazırlamanız. annemler yapmışlardı insan vücuduna çok faydalı bir şurup insan hücrelerini bile yenilediği söyleniyor.

varior 14-01-2007 21:12

herkese iyi dilekleri ve ilgisi için teşekkür ederim..
Çok lanet bir balık sakın uğraşmayın.. Kendi kendime, keşke daha önce öğrenseydim diyorum şimdi.. :(

ykmk 29-01-2007 11:04

Valla abi beni de soktu.Allahtan hemen kanı akıttım ve oradaki tecrübeli amcalarımın yardımıyla ve tavsiyesiyle o bölgeye çamaşırsuyu sürdük.Parmağım çok hafif şişti.Pek bişey olmadı..Allahtan derinden sokmamıştı bu mahluk.Bu oaydan sonra daha çok yoluma çıktılar ama oltayı yere bıraktığım gibi ayağımdan terliği çıkardıp hızlı bir darbe vuruyordum.Öldükten bir süre sonra daha zehir etkisi devam ettiğinden pense ile alıp üzülerek te olsa çöpe atıyordum ya da oradaki o balığı yiyen amcalara veriyordum...Çok cins bi balık kanımca...

aganta borina borinata 29-01-2007 11:17

Alıntı:

ykmk tafarından gönderildi
Valla abi beni de soktu.Allahtan hemen kanı akıttım ve oradaki tecrübeli amcalarımın yardımıyla ve tavsiyesiyle o bölgeye çamaşırsuyu sürdük.Parmağım çok hafif şişti.Pek bişey olmadı..Allahtan derinden sokmamıştı bu mahluk.Bu oaydan sonra daha çok yoluma çıktılar ama oltayı yere bıraktığım gibi ayağımdan terliği çıkardıp hızlı bir darbe vuruyordum.Öldükten bir süre sonra daha zehir etkisi devam ettiğinden pense ile alıp üzülerek te olsa çöpe atıyordum ya da oradaki o balığı yiyen amcalara veriyordum...Çok cins bi balık kanımca...

yunuscan her ne kadar tehlikeli bi hayvan dahi olsa onunda yaşama hakkı var... yenmeyecekse eğer öldürmek en son çare olmalı...

rastgelsin...

ykmk 29-01-2007 12:53

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
yunuscan her ne kadar tehlikeli bi hayvan dahi olsa onunda yaşama hakkı var... yenmeyecekse eğer öldürmek en son çare olmalı...

rastgelsin...

Doğan abim.Onu canlı olarak oltadan çıkartabilecek bir malzemem ve tekniğim olmadığı için öyle yapmak zorunda kalıyordum.Lütfen bana hak ver.Biliyorum yaptığım yanlıştı ama kediler nasipleniyodu o balıktan...Zaten çok fazla katliam yapadım.Hem parçalanmıyordu balık.Ani bir tramva yani.Zemin kum olduğuna...

aganta borina borinata 29-01-2007 13:01

Alıntı:

Doğan abim.Onu canlı olarak oltadan çıkartabilecek bir malzemem ve tekniğim olmadığı için öyle yapmak zorunda kalıyordum.Lütfen bana hak ver.Biliyorum yaptığım yanlıştı ama kediler nasipleniyodu o balıktan...Zaten çok fazla katliam yapadım.Hem parçalanmıyordu balık.Ani bir tramva yani.Zemin kum olduğuna...

yunuscan ben anladım seni...tabiki oltadan canlı çıkaramıyorsan zaten seçenek kalmıyor...bak bi ara youtube de bununla ilgili bi videoya rastlamıştım...hatta mert te izledi...ama sitede yayınlamayalım diye düşündük..
ama bence bi sakıncası yok...umarım izleyince nedemek istediğimi daha iyi anlarsın...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

rastgelsin...

ykmk 29-01-2007 13:04

Alıntı:

yunuscan ben anladım seni...tabiki oltadan canlı çıkaramıyorsan zaten seçenek kalmıyor...bak bi ara youtube de bununla ilgili bi videoya rastlamıştım...hatta mert te izledi...ama sitede yayınlamayalım diye düşündük..
ama bence bi sakıncası yok...umarım izleyince nedemek istediğimi daha iyi anlarsın...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

rastgelsin...

Bence de bi sakıncası yok.Belli adamın canı fena yanmış ama daha acısız şekilde bitirebilirlerdi.felç olanlar falan bile var.Allah korusun.

varior 29-01-2007 15:45

arkadaşlar, Trakonya beni yaraladığında aralığın 11'ymiş.. Şuan elimde hala ağrılar var, tam 49 gün olmuş ve ağrıların nasıl geçeceğini bilmiyorum sadece umut ediyorum... :( sitede bayağı bir trakonya mağduru var anladığım kadarıyla..

Güven ÖZYELDAN 29-01-2007 16:08

Alıntı:

Bence de bi sakıncası yok.Belli adamın canı fena yanmış ama daha acısız şekilde bitirebilirlerdi.felç olanlar falan bile var.Allah korusun.

ne olursa olsun bu şekilde bir canlıya davranılması yanlış zor değil çantanda bir tane eldiven bulundurabilirsin yada avda kullandığın bezle üstünü kapatarak kaybedeceğin bir adet iğne eğerki uğraşmak istemiyorsan kesersin bedeni o yaşamasına devam eder şöyle düşünebilirsin belki ağzında iğne varken bir daha yeme dokanmaz öle birşey yok bir seferinde bir kayabalığı yakaladım balığı elime aldığımda kendi iğnemden kurtulmuş ben hala onun ağzından misinayı çıkaracam diye cebellenirken farkettim boştaki misinayı ve onuda cıkarttım tekrar saldım denize yada mürenle uğraşanlar bilir tago gibi ağzında yüzlerce iğne olmasına karşın hala yeme saldırır bence iğneyi kesip atmak daha doğru bir davranış yaşam açısından kendine kurtarmak için güvenmiyorsan sana zarar vereceğini düşünüyorsan yunuscan bırak yaşama hakkını kendi kullansın...sevgiler

katiti 29-01-2007 18:17

Alıntı:

Yunuscan plastik iğne çıkarma aparatı 1 YTL'ye satılıyor, bir tane edin derim. Ayrıca yanında küçük bir kargaburun pense de bulundurmanı tavsiye ederim. Balığı bununla zarar vermeyecek şekilde tutup aparatla iğneyi çıkarabilirsin. Güven'in dediği gibi bezle tutmanı tavsiye etmem, riskli olur bence...

Taygun KOCABIYIK 29-01-2007 18:24

Bez ve eldiven bence tehlikeli olur hatta iğne çıkarma aparatları bile bence tehlikeli olur bu balık şakaya gelmez soktuğunda tehlikeli durumlara yol açabilir.
En güzel yöntem güven abinin dediği gibi iğneyi balığın ağzında bırakıp doğaya salmak. Benim bir mürenim var sığacıkta ağzındaki iğne sayısını bilmiyorum ama 10 taneden fazla olduğunu tahmin ediyorum halada cillop gibi yaşıyor koçum :)

mufi 29-01-2007 18:43

Arkadaşlar bence çantanızda hem kargaburnu hemde iğne aparatı bulunsun.. zehirli balık gelince karga burnu ile tutar ..aparat ilede iğneyi alırsınız. ben özel bir alet yaptım. 20 cm lik bir köfte maşasının agız kısmını testere dişi haline getirip her iki tarafı içe dogru kıvırdım. ve 2 mm lik timsah agzı gibi bir maşa oldu. bunula balıgı tutup karga burnu ilede (uzaktan) iğneyi çıkartırım.
bu sistemi yıllardır kullanırım çok faydalıdır iskorpit/trakonya vs...

turna 29-01-2007 20:20

Trakonya tehlikeli balık olmasına rağmen beyaz etli vede çok lezzetlidir.

varior 29-01-2007 21:39

bir kere Trakonya ile ciddi bir şekilde yaralansanız, bırakın iğneyi, oltayı malzemeyi filan atıp kaçarsınız.. :D :D

aganta borina borinata 30-01-2007 08:04

savaş elinde ödem oluşmuş olabilir...ben ce doktoro görünmende fayda var...şişliği inmişse sabunlu ılık suyla masaj yap...faydası olabilir...

geçmiş olsun...

kont56 30-01-2007 16:32

bu balıga akdeniz bölgesinde sıkça rastlanır hatta biz avına gideriz korkmayın tehlikeli degildir ama sanırım sizin allerjiniz var onun için biraz dokunmuş olabilir.çok lezzetli eti vardır çok yemişimdir .geçmiş olsun .1956 YAVUZ ALANYA

Güven ÖZYELDAN 30-01-2007 16:39

Alıntı:

kont56 tafarından gönderildi
bu balıga akdeniz bölgesinde sıkça rastlanır hatta biz avına gideriz korkmayın tehlikeli degildir ama sanırım sizin allerjiniz var onun için biraz dokunmuş olabilir.çok lezzetli eti vardır çok yemişimdir .geçmiş olsun .1956 YAVUZ ALANYA

yavuz abi hoş geldin aramıza her seferinde ismini yazmaman için seni vereceğim linkten imza kısmını doldurabilirsin buda sana her yazışmada bundan kurtarmış olur [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] burada basit olarak uygulaması var saygılar sayın abicim tekrar hoş geldiniz umarım kalıcı ve katılımcı olur bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırsınız....

varior 30-01-2007 17:44

Alıntı:

savaş elinde ödem oluşmuş olabilir...ben ce doktoro görünmende fayda var...şişliği inmişse sabunlu ılık suyla masaj yap...faydası olabilir...

geçmiş olsun...

Saol Doğan, elimde ödem oluştu doktor bir tür solüsyon verdi, onu kullandım şişlik indi ancak ağrılar halen devam ediyor.. Ilık suyun yardımı olabilir tabii, çünkü halı saha maçlarından sonra ayaklarımda oluşan ağrıları o şekilde tuzlu ılık su ile tedavi ediyordum.. Teşekkürler.. :)

varior 30-01-2007 17:48

Alıntı:

kont56 tafarından gönderildi

Merhaba Yavuz abi, öncelikle siteye hoşgeldiniz.. Siz tehlikeli değil diyorsunuz ama bu balık adamı sakat-felç bırakabiliyor hatta öldürüyor, ben yaralandıktan yarım saat sonra alerjik iğne yaptırdım, belkide şanslıydım bilmiyorum.. Halen ağrıları sürmekte, şuanda bu ağrılar yüzünden antibiotik kullanıyorum..

Saat 15:25.