![]() |
balıklar israil sazanı
|
Bu balık KIZILKANATdiye bilinen bir balık türüdür sayın abilerim
|
Sevgili arkadaşlar. Bizler tatlısucuyuz, denizden anlamayız, fakat şunu belirtmeden edemiyeceğim. Denizden anlayan arkadaşlar bu balık için lütfen yorum yapmasınlar, ÇÜNKİ bu tatlısu balığıdır. Göletlerde ve barajlarda bulunur. Hanki denizci arkadaşımız yakalamış denizden soruyorum.???? Bu balık israil sazanı denen pislik bir mahlukattır buna balık demeye bile deymez. Sazan türünün bir numaralı düşmanıdır. Peki nerden geliyor.... Bu balık sulama amaçlı kullanılan barajlar ve göletlere D.S.İ tarafından atılıyor galiba, sebebine gelince suyun dibindeki yosun ve benzeri bitkileri yok etmek amaçlı fakat koca koca sazanların bırakmış oldukları havyarlarıda anında götürüyor. SON NOKTA İSRAİL SAZANI dır. Saygılarımla.
|
Görüntü çok sağlıklı değil ama pullu sazan türü birşeye benziyor.
|
beyşehir gölünün belalısı
bunlar çin sazanı arkadaşlar .yanlış görmediysem eğer.
çok kılçıklı olur ve ticari bir değeri yoktur.bir keresinde beyşehirli bir balıkçı av sonrası ağdan çıkardıgı bu çin sazanlarından bana ücretsiz vermişti.fakat aşırı kılçıklı olmasından dolayı tat bile alamamıştım. |
ek not:)
haa birde ,ülkemizin çeşitli bölgelerinde israil sazanı ve kara sazan olarak da bilinir.
|
Bu balığa biz İsrail sazanı diyoruz...pekte makbul değildir.....
|
arkadaşlar bu balık genleriyle oynanmış çapak ve dere sazanın melezi olabilir ismini siz koyun
|
Arkadaşlar uzatmaya gerek yok bu balık Havuz Balığı.İsrail Sazanı değil.Nerden mi biliyorum.Edirne'de Tunca ve Meriç Nehri'nde çok çıkar.Fazla büyümez.Ben en fazla 200 gr civarında gördüm.Bir keresinde bir arkadaşım 1 saat içinde 100 'den fazla tutmuştu.Bu balığın resimlerini yayınlayacağım.
|
Edirne'deki ismi Bulgar Tekesi'dir
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Havuz Balığı İle Yerli Sazan arasındaki Fark [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
teşekkürler
çok güzel aydınlattınız sağolun saygılar.
|
Bulgar Sazanları.İçlerindeki farklı balık Eğrez.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Süloğlu Barajında tutulmuş İsrail Sazanları.Yandaki Balıklar Tatlı Su Levreği(Köstereç) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Edirne Lalapaşa Göletinde tutulan Havuz Balığı
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|
bizim samsunda'da var ama jopon kırması dediğimiz bir başka tür rengi daha kahve ve sarı normal sazana daha çok benziyor japon kırması en büyüğü 1,kg.kadar oluyor arkadaşlar balığın ismini bilemedikleri için konuyu açmışlar hala daha ismini bilmiyoruz avcı kardeşim bizleri böyle resimlerle aydınlattığın için sana çok teşekkür ederim bizim buradaki kırma sazanında farklı bir tür olduğunu bu sayede öğrenmiş oldum saygılar kardeşim.
|
o balıkların kuyrukları neden eriyor biliyormusun avcı22 balığı yakaladığın zaman öldürmezsen canlı olarak suda livar içinde harcadığı enerjiden dolayı.sağlıcakla kal.
|
emeğine sağlık
herşey çok güzeldi teşekkürler.
|
Ben teşekkür ederim.Selamlar.
|
Alıntı:
Ömercim benim akvaryum tecrübelerimden hatırlarım bence.. bu balıkların kuyruklarını dogal ortamda acaba levrek denilen saldırganlar didiklemiş olamazmı?? ne dersiniz.. |
selam mufi abi
abi akvaryum ortamındaki olay dediğin gibi doğru ama bu balıklar sudan çıkınca kuyrukları sağlam çıkıyor livarda canlı bekletilirse balık ilk tuttuğun gibi büyük kalmıyor ve önce kuruk sonrada yüzgecleri eriyor ben bizzat buna şahit oldum arkadaşlarada burada ispat ettim ayrıca bu balığı akvaryuma koyarsan aksine bedeni kücülüyor kuyruk ve yüzgeçleri akvaryum balığı gibi büyüyorben bizzat yaşadım bu olayları ve bir kitapta okudum sazanın atası jopon süs balığından geliyormuş. abi saygılar ve sevgiler. bizimle olmana çok sevindim.seni şu an ayakta alkışlıyorum.:helal::helal::helal: hayırlı günler kolay gelsin.
|
bu balık eğer yanlış değilse, sarı sazan ve kızılkanatın kırma olarak üreyen bir türü...çünkü kızılkanatın pulları tamamen gümüş gibi parlak(sarı değil, ve ufak boyutta)yüzgeçleri kırmızı, gözler ağıza yakın mesafededir...resimdeki balıklar ise vücutları sarı sazan gibi sarı, yüzgeçleri kızılkanat gibi kırmızı, gözleride ağıza yakın...
|
vallahi bizde bilmiyoruz özkan kardeşim sadece senin gibi bizde yorum yapıyoruz daha önceki yazımda melez bir tür olduğunu yazdım ve isminide sizler koyun dedim sağlıcakla kal.
|
kızınkanat en kılçıklı tatlı su balıgı addım gibi eminim kızılkanat
|
selam arkadaşlar resimdeki balığın gerçek ismi hepinize saygılar
KIZILGÖZ Rutilus Rutilus,Rotauge, Pl”tze,Gardon Blanc, Vangeron Karadeniz, Trakya, Marmara ve Kuzeybatı Anadolu'nun sahil bölgelerindeki nehirlerde yaşar. 25-30, en çok 50 cm'e büyür. Kızılkanatla büyük benzerliği vardır. Küçük canlılar ve bitkilerle beslenir. Bahar aylarında ürer ve 50-100.000 yumurta bırakır. Eti değerli olmadığı için daha ziyade yem olarak kullanılır. Nehir ve kıyılardaki yırtıcı balıklar ve kuşlar için de iyi bir besindir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Maalesef bu balıkları göllerimize bıraktılar ve balık neslini bu balıklar sayesinde köreltiyorlar. Genelde başka tür balıkların havyarlarını yediklerinden dolayı, atıldıkları göllerde Aynalı Sazan ve Düz Sazanların sonunu getiriyorlar. Sevgiyle Kalın.:) |
haydin arştımaya
selamın aleyküm arkadaşlar resmini gördügümüz balık bayatlamış olduğu için sanırım bizleri yanıltıyor ben ufak çaplı araştırdım bizim iç sularımızda buna benzer bir kaç çeşit ve farklı isimlerde balık türü var buna istinaden ben resimdeki balığa benzeyen balığın resmini daha önceki yazıma koydum benim sizlerden ricam hem kendimizi hemde yeni yetişen arkadaşlarımız aydınlata bilmek için herkezin kendi çapında araştırma yapıp resmi ile birlikte aynen bu bölümde görüşe ve fikir alış verişine sunmaktır güzel bir paylaşım amaçlı olsun derim.bu aradada (ruhumuz şenlenir )(mufi abimin sözüdür çok hoşuma gitti onun için yazdım)eğer bu balığı yeni tutan arkadaşımız varsa taze iken resmini çeksin burada yayınlasın ben en kısa zamanda su ürünlerine gidip israil ve jopon kırması ayrıcada diğer balık türleri hakkında araştımaya başlıyorum ve hepinizide buna davet ediyorum. ramazan uçar arkadaşımızın gönderdiği resim. hepinize saygılar sevgiler. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
. |
bence aynalı sazan la kefal karışımı bişi
|
arkadaşlar bu balık bence israil sazanı denen bir cins havuz balığı bunlar bulundukları bölgelerde zararlı dır bunlar diğer balık yumurlarını nihayetinde yok eden cinslerden
|
Ilk resimdeki balik aynali sazan pek olta baligina benzemiyor daha çok (pinter) yani iplikten yapilma kafeste bekletilmişe benziyor bu nedenle pullari dökülmüş tezgahta duran baliklar havuz baligi çin sazani olrak adlandiriliyo ama gerçek ismini bende bilmiyorum boylari kisa sirti kalin oluyor bunlarin
|
Alıntı:
|
arkadaşlar bence israil çuprası dedikleri balık bu
|
bildiğimiz israil sazanı neyi tartışıyorsunuz :)
|
Hatta şöyle açıklayayım bu balık 1kg a kadar büyüyebiliyor. diğer sazandan farkı ağız yapısı daha dar. ve ağızın yanındaki bıyık benzeri uzantılar israil sazanında yok. yılda 3 kere üreyebiliyor. hangi gölde gördüysem diğer balık türlerini yok ettiğini farkettim. Açıklama amatör balıkçılar için atıldığı yönünde.
|
slm arkadaşlar bu balık bizim bildiğimiz israil sazanı sırf oltaya vuruyo diye artık tatlı su avcılığından tiksinti geldi bu balık yüzünden çok kokulu kılçıklı tatsız ve sazan cinsinin en pis hayvanıdır ve aynalı ve pullu sazan türlerinin sonunu getirecek bi balık malesef.saygılar
|
israil sazanı
sanırım israil sazanı
|
dostlardan bazılarının bahsettiği gibi bu balık bizim israil sazanı diye tabir ettiğimiz ancak havuz balığı, gümüş sazanı gibi isimlerin belki de daha uygun olacağı bir türdür bu. Çünkü gerçek israil sazanı Aynalı Sazan'dır. yakalamış olduğunuz bu balığın yasak dönemi yoktur. Yakaladığınız balığı yemeyecekseniz; geri iade v.b. kesinlikle yapmamalısınız. mümkünse toprağa gömmek daha doğru olacaktır. Çünkü maalesef bu balığı yiyecek olan canlıların dışkısından dahi üreyebilen bir türdür. Sazandan görünüşünü bariz ayıran çok parlak oluşu ve bıyıklarının olmamasıdır. Maalesef birçok göl, gölet ve akarsuya bulaşan bu balık yüzünden çok avlak heba olmuştur. Ricam; lütfen bu yakalanan balıkları burada bir gölet var atayım da ilerde tutarız mantığı ile taşımamaktır. Bu tüm türler için geçerlidir. Canlı balığın nakli yasaktır. İnşallah bu tür daha fazla zararlı hale gelmez... bu balıklardan yakalabildiğiniz kadar yakalayın ve yemiyorsanız gömün gitsin ;9 saygılar...
|
ustam bunlar işrail sazanıdır...
|
merhaba sazan familyasından israil sazanı olarak bilinir
|
arkadaşlar bu balık kızılkanat akarsularda bol olmakla beraber göl ve barajlardada yaşarlar ancak bol oksijenli sularda ve soğuk sularda yaşamayı daha çok sever
|
Saat 09:19. |