![]() |
Alıntı:
|
:'( hayvan acı çekerken bile yüzü gülüyor :'(
çok caniice bişi bu ya:'( :'( |
tek kelımeyle vahset daha oncede fokları demır levyeyle oldurduklerını ızlemıs tıksınmıstım bu goruntulerı ızlerken ınsan oldudugum ıcın utandımbırde bızlerı barbarlıkla suclarlar asıl barbarlar kendıleri COK UZGUNUM
|
VAHŞETTT... ya bu ne abi ya yazık değilmi hayvanlara bari ölmesini bekle öyle kes yazık ya
|
arkadaslar panter aysel diye bir kadın wardı o kadn her canlıyı koruyor hadi gelsin bunları korusun işte en basta
|
İnanınki izlerken kahroldum şu an duygularımın karşılığı olan kelimeleri bulmakta zorlanıyorum,sadece vahşet diyebiliyorum çünki inanınki şok oldum.Yunusların insana yakınlığını bildigim için oldu sanırım.Evet bizlerde kurban keserken bazı yanlışlarımız oluyor,yunus kesimine alışık olmadıgımız için bizi üzdü.İştebu yüzden bizlerde böyle vahşi gözükmek istemiyor ve canlılara acı çektirmek istemiyorsak yaklaşan kurban bayramında kurbanlıklarımızı teknolojinin nimeti olan uyuşturma sistemini deneye biliriz.
HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN. |
tamam yiyorlarsa yesinler ama hayvanın gırtlağını kesip titreye titreye öldürmek yerine daha acısız bir yol bulunsa iyi olacak bence
|
Alıntı:
Ne saklıyayım,kanayan gönlüme ancak bu söz su serpti..:helal: Lütfen kusura bakmayın.. |
keşke izlemeseydim vijdansız'lar..................:(
|
Resmen Cinayet
Ben de izlediğime çok üzüldüm.Bu adamları toprak kabul etmez inşallah !..:hıııı:
|
yemeyiversinler ne olacakki.. ama sistem bu.. bu sistemde duygusallığa yer yok.. yunustan birşeyler imal edecek ve pazarlayacaklar.. yoksa ölürler.. doğa bile bundan daha az vahşi.. hepsini kınıyorum.. tamamen şerefsiz ve onursuz bir sektör...
|
bu bir katliyam
keşke izlemeseydim..gerçe bizdede yapılıyor kurban bayramı adı altında, demekki insanlar için....bu kadar gereklimi acaba???? yoksa birilerinin çıkarları içinmi????yoksa dinimiz bunu kabul gördüğü içinmi??? tamam aç kalırız anlarım..ama bu zaman da gereği varmı.. fakir insanlara dağıtılsın diyemi? bence onun yerine maddi. yardım yapılsa daha geçerli olmazmı???tabiki insanlar et balık yiyecekler ama vahşi olmadan etrafı kan gölüne çevirmeden medenice..saygılar sevgiler ..
|
balıkcı ömer
:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(
|
sanırım zamanında atılan atom bombası az gelmiş??????
|
izledim ve üzüldüm.bu insanların yatacak yeri yok Allah belalarını versin.serefsiz bunlar
|
ya biz bunu her kurbanda yaparız.Bunları dışarda görüncemi merhamet duygularımız kabarıyor onuda anlamdım yani.İşte avrupada bize aynı şekilde bakıyor
|
Alıntı:
Sayın HAYDARHAYDAR imza ayarlarınızı yaparsanız sizi tanıma fırsatı bularak Size hitapta yanlış yapmamış ve hanki memleketten olduğunuzu öğrenmiş oluruz. Kalıcı ve katılımcı olmanızı dilerim. |
Ben bu katliamı yapan medniyetin ağzınde tek dişi kalmış canavar olarak görüyorum. :'(
|
yaa bu japonlar ölü doğmuş ceninleri bile yiyor yakında kendilerini de yerlerse hiç şaşırmam bunlardan herşey beklenir...
|
Bende izledim ve üzücü gercekten. Ama bunun bide intikam kısmı var, izleyelim.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Keşke izlemeseydim. Olacak iş değil. Canilik ve katliamdan başka bir şey değil.
|
Katliam Videosu
Videoyu izledikten sonra üşenmedim internette araştırdım. İzleyin. Birileri zavallı hayvanları katlediyor. Bu videodakiler bakın ne yapıyor?
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
İzledim gerçekten çok kötü paylaşım için sağolun
saygılar |
allah bölelerinin tez vakitte canlarını alsın ama öle acı cekmeden değil eriye eriye,parçalanarak.bu nasıl bi insanlık ayıbıdır yahu??çok acı çok. şiddetle kınıyorum
|
Abi Bu Nasıl iştir insanın içi cız ediyor bunların :@ hayret yaa şuanda pc başında saydırıyorum :@ insanlar kadar cani yaratık yoktur :@ işkence etmişler hayvanlara lanet olsun bunların gibiler :@
|
Alıntı:
sevgiler saygılar |
Bai hakketen cinayet abi oı balıklarla yazılan türk bayrağı manyak olmus
:deli: |
Bir de bu cinayete bakın..!!!
Bakın; görün bizde de ne cani ruhlu insanlar var..!:hıııı:
Umarım böyle canilerle karşılaşmayız denizde..!!!! [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
sizin gibi insanların insan demek zor ya bunlara hayvan dersem bile iltifat etmiş olurum yapılırmı o kadar güzel hayvanlara ya şerefsizbu japonlar başka yiyecek balıkmı yok
|
Elbette hepimiz et yiyoruz, inekleri kuzularıda kesiyorlar vs. , lakin yunuslar insanlarla iletişime geçen bir hayvan türü, sıcak kanlı bir hayvan, bana göre kediden köpekten farkı yok. Bunu yapan insan evindeki köpeği kediyide keser bana göre. Hatta insan bile keserler hiç gözünü kırpmadan. Vicdansızlık başka hiç bişey değil...
|
bunların ta atasını
bu hayvanlara işkence yapan kansızlara lanet ediyorum ah vah yerine bişeyler yapmak gerek bu ne biçim insanlık protesto ediyorum hiç bi şey yapmayacaksak bunların ta atasını diyorum
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] bunları yapan hayvan bile olamaz |
Bu pek yeni bir şey değil.
Her yıl elle balık avı etkinliğinden alınmış sahnelerdir izlediğiniz. Kesinlikle hoş değil ama bu dünyada toplumlar için önemli olan bazı geleneksel dini yada sosyal nedenli etkinlikler vardır. Biz dinimiz gereği kurban keseriz onlar atalarından kalma alışkanlıkla bunu yapıyorlar. İtalyada her yıl orkinos katliamı var buna benzer. Olayların detayını anlamak lazım bence.
bu gıbı seylerı duyunca maalesef ınsanlıgımdan utanıyorum.... yazık bıze ...
|
Dini kitaplarında balık kurban etmek mi var ?
Alıntı:
Benim bildiğim kadarıyla bunun sadece ekonomik çıkar yönü olan bir katliam olduğudur:hıııı: Müslümanlıkta kurban kesmenin bir adabı ve usulü vardır, bunların ki düpedüz katliamdır:( |
Bende çok merak ettim ama video bende açilmiyor !!!!
|
Alıntı:
Genelde eleştiriye cevap yazmam ama insan olmanın diğer insanı anlayabilmekten geçtiğini öğrendim. Aynı resme bakıp çok çeşitli eleştiri yapmak mümkün hatta küfür eden biri bile çıkar. Ken di web sayfamda vahşilik olarak nitelesemde yunuslara olan sevgimizin buna neden olduğunu iyi biliyorum artık. Bizim kurban ritüelimizse artık çok kötü dejenere olmuş halde. Bizim büyüklerimizden öğrendiğimiz kurban kesme olgusunu inanın artık hiç görmüyorum.Yaşım 36 ama inanın 6 kezden fazla bana kurban eti gelmemiştir. Aslında İstanbulun göbeğinde doğdum büyüdüm yaşadım. Demekki bu konu hayat pahalılığı arttıkça dini etkinlik adı altında eve et stoklama bayramı olmuş. Etrafımda çok sağ tarafını buzluğa dolduran insan gördüm. Zaman bir olayı daha kaliteli yapma imkanı verdikçe sanki inadına biz onu kötüye götürdük "vahşet haline gelmiş kesim manzaralarını göstermeye gerek yok sanırım.. Tabiki dünyada buna kayıtsız kalmadı eleştirdi. Haksızda değiller bizde bunu eleştirmekteyiz zaten. Bir olayın dini olması gerekmek hayatı idame ettirme yada atalarını anmak maksadı ile yapılan şölensel olaylar kültür işidir anlamayanların bunu kötü yada yanlış olarak eleştirmesi ise o yaşamı tanımamaktan kaynaklanmaktadır. Yaradanın hiç bir canlısı çirkin değildir. Bir tane sevimsiz gelen canlı yavrusu varmı? Hoşgörü ve olayları anlayarak yaklaşmak sadece bizi yüceltir basit ve kaba yaklaşımsa ilkel duygularını olgunlaştıramamış damgası yemeye bizi mahkum eder. Bu uygulama yılda bir yapılıyor .Basit bir örnek bizim toplumumuzda kuzu eti yeme alışkanlığı vardır . Siz o kuzuyu nasıl kesip yemeyi içinize sığdırabiliyorsunuz? :hıııı: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] By [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Linkte, küzey ülkelerine ait ritüellerini görmek mümkündür.
Teşekkür ederim...!
Alıntı:
Fazla söze gerek yok..;) |
Saat 13:15. |