RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Makara - Makinelerle İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Makineler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=360)

balıkcı 02-03-2006 21:36

Armağan arkadaşım normal kalitede yapılmış her makina dişli kırmadan 10-15 kg balığı çeker şayet siz makinanın fren sistemini iyi kulanırsanız,bu aramış olduğunuz makinalardan büyük modellerini alırsanız o zaman makinaya daha çok misina sarar ve böylece fren sistemi sayesinde balığa yol verip tekrar makinayı sararak ve balığı yorarak çekerseniz makinada herhangi bir dişli kırma veye benzeri bir zarar vermesiniz tabiki makina,kamış ve misina bir birine uyması lazım,bu aramış olduğunuz özellikteki kamış ve makinayı hangi balık avında kulanmak istediğinizi yazarsanız çeşitler hakkında size benim bir tavsiyem olur.

balıkcı 03-03-2006 08:04

1 Eklenti(ler)
Armağan arkadaşım bu makina D.A.M marka
D.A.M Quick Distance 870
7+1 bilye
0,50mm-200m misina alır
yedek kafa
4,2:1 devir
şu anda 40-50 euro arası eskiden 144 euroya satılıyordu şimdi yeni modeli çıkınca eski modeli olan bu makina ucuzladı.

arm59 03-03-2006 17:12

Selim bey hakikaten kaçırılmayacak fırsat gibi görünüyor Alba shop da sanıyorsam bu makinayı bulamayacağım nerede bulabilirim?

balıkcı 03-03-2006 17:30

Armağan bu makina ebay,de ve [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adlı bir katoloğun internet sitesinde satılıyor,almanca bilen bir arkadaşınızla belki sipariş verebilirsiniz.

arm59 03-03-2006 18:21

ebay neresi ? yurdışından sipariş etmek kargo ücreti çok pahalı olabilir.

balıkcı 03-03-2006 18:36

Armağan arkadaşım ebay bir açıkartırma sitesi,doğru yurt dışından gelecek malzemeler kargo ücreti eklenip daha pahalı olur siz gene Türkiyede bulunan bir makina alın albadan yada kısıktan alabilirsiniz bu malzeme satan yerlerin internet siteleri de var bol şanslar.

mozdil 03-03-2006 18:58

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Armağan arkadaşım ebay bir açıkartırma sitesi,doğru yurt dışından gelecek malzemeler kargo ücreti eklenip daha pahalı olur siz gene Türkiyede bulunan bir makina alın albadan yada kısıktan alabilirsiniz bu malzeme satan yerlerin internet siteleri de var bol şanslar.

Başka bir sitede yazmış olduğum bir yazı aşağıda yer alıyor. Yurtdışından yapılan alışverişlerde size fikir verebilir.

Yurtdışı kredi kartı alışverişlerinde sanal kart kullanmak ve limitini sürekli sıfırda tutmak her zaman için sizi korur. Diğer taraftan yurtdışı işlemlerde gerek Visa gerekse MasterCard’ın kuralları geçerlidir. Sanal alışverişlerde her zaman kart hamili korunur. Bir malın teslim edildiğine ilişkin ispat yükümlüğü malı satana aittir.

Yurtdışından alışveriş yapacaksanız, bir tek siteden değil birden fazla yerden fiyat almanızı öneririm. Zaman zaman indirimli satılan ürünler olabilmekte ve bu indirimler %60-70’lere varabilmektedir.

Dikkat: Yurtdışı alışverişlerde malın fiyatından ziyade alışverişinizin kargo ücretini inceleyin. Kargo ücreti bazen inanılmaz rakamlara ulaşabiliyor. Örneğin dün yaptığım bir ürün incelemesinde X sitesinde 128$ + 50$ Nakliye = 178 $’a Türkiye’ye gelebilen bir mal bir başka sitede 92$’a satılmakta ancak 95$ nakliye ücreti ile toplam 187$ talep edilmekteydi.

Olta balıkçılığı ile ilgili alışverişlerimde Amerika’dan siteleri tercih ediyorum. Zira gerek İngiltere, gerekse Avrupa ülkeleri malesef pahalı gelmekte. Ancak Amerika’da kullanılan ölçü birimleri farklı olduğundan bu konuda da bilgi sahibi olmak alış veriş esnasında fayda getiriyor.

Yurtdışı alış verişlerimde [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresini kullanıyorum. Görebildiğim kadarı ile en uygun fiyat ve nakliye ücretini bu site karşılıyor. Eğer alış verişinizi kurye ile (UPS) almak isterseniz alış veriş bedelinin %40’ı kadar (minimum 35$) bir bedel ödemeniz gerekiyor. Eğer paketinizin içeriğinde gümürüğe aykırı bir ürün yoksa ve 125$’ı geçmiyorsa, bir hafta içinde kapınıza kadar ürün geliyor. Aynı malı posta ile isterseniz minimum 15$ ödemeniz yeterli oluyor. Ancak daha geç geliyor ve posta gümrüğünden alıyorsunuz. Kamış gibi havaleli paketler sadece kurye ile gönderiliyor. Paket normalden büyük olursa sizden ilave kargo ücreti talep edebilirler.

Daha önce linkini verdiğim yolcu işlemleri dokümanında da belirtildiği gibi 100 Euro (125 Dolar) üzerindeki ürünler gümrük vergisine tabidir. Bu ürünler Posta Gümrüğü’ne gelir ve oradan çekersiniz. Eğer kurye ile almamışsanız yine Posta Gümrüğü’ne gidip almanız gerekir. Malın bedeli çok düşük olsa bile eğer havaleli bir paket (yani büyük) ise yine Posta Gümrüğü’nden alırsınız. Posta Gümrüğü’ne gelen mallar hediye olarak geliyorsa, bedeli 300 Euro’yu geçmiyorsa ve Bayramlardan ve yılbaşından bir ay öncesi ve bir ay sonrası dönemi kapsıyorsa Gümrük Vergisi ödemezsiniz. Paketinizde aynı maldan çok sayıda olursa bu ticaret olarak değerlendirilebilir.

Ebay bir açık arttırma sitesidir. Hem açık arttırma hem de doğrudan satış vardır. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] bunun bir benzeridir. Herkes malını bu şirket vasıtasıyla satar, onlara da yüzdelik bir komisyon verir.

Dikkat edilecek önemli noktalar: Her satıcının yanında bir parantez içinde numara var. Bu numaranın 25 den yukarı olmasını tercih edin. Ayrıca bir "vendor rating" var. Bu numara 97% den yüksek olsun. Ne kadar yüksekse, o kadar müşterileri memnun kalmıştır demektir.

Hemen atılıp bir şey almayın. Birkaç gün takip edin, bu tip mallar kaça satılıyor, ona göre sonra teklif edebilirsiniz. Daima dikkat edin aldığınız mal yeni olsun. Bazı yeni mallar perakendeden 40%-80% daha ucuza olabiliyor. Adam var iş açar, yürümez, mecbur olur envanterini satmaya ki biraz parasını kurtarsın. Binlerce dolar kira vereceğine, eBay'de satar, ufak bir komisyon verir. Ebay’da kullanılmış ürünler de satılır.

Sakın ha ısmarladığınız malı almamazlık yapmayın, negatif not verirler, bir daha da kimse teklifinizi kabul etmez!

Türkiye’ye gönderip göndermediğini kontrol edin. Bazen malları sadece belli ülkelere satarlar. Eğer nakliye bedeli yoksa mesaj gönderip sorun. Genellikle malın parasını nakliye ücretinden çıkarırlar. Özellikle uzak doğudan yapacağınız alış verişlerde buna dikkat edin. Muhteşem bir makine mağazada 100$’a satılırken. Burada 10$’a satılabilir. Ama sizden pat diye 100$ nakliye ücreti isteyebilir.

Kayıt olurken gmail, yahoo gibi adreslerle kayıt olursanız, kayıt esnasında sizden kredi kartı numarası isterler. Eğer com.tr gibi bir adresten kayıt olursanız bunu sonradan siz girersiniz. Bu işler için Ebay’ın bir yan kuruluşu olan [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] kullanılır.

Eğer yabancı diliniz yoksa alış verişlerinizi dikkatli yapın.
İngilizce yayınlarla ilgili alışverişlerimde ise [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresini tercihi ediyorum. Bu sitede ingilizce kitaplar da bulunuyor. Aynı kitaplar, Amerika’dan normal posta ile 3 ay gibi bir sürede gelirken, Almanya’dan daha ucuz bir fiyata 14 günde gelir.

Elektrikli eşyaları yurt dışından alırken dikkat edin. Amerika’da 110 Volt kullanılır ve Türkiye’de kullanım için regülatör gerekir. Fiş sistemleri farklıdır. İngiltere’den yapacağınız aynı alış verişlerde size farklı fişler gelebilir. Bir çok büyük sitede 110 veya 220 isteyip istemediğiniz sorulur.

Yukarıda yazdıklarım yasal olarak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yapabileceği alış verişlerdir. Vergi veya gümrük kaçakçılığı gibi bir durum yoktur.

arm59 03-03-2006 21:27

teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.İkinci el malzemelere pek güveneyemeyiz ama iyide çıkabilir.

levrek 03-03-2006 21:46

Nihayet Yurtdışından yapılan alışverişlerle ilgili aydınlatıcı bir bilgiye kavuştum,teşekkürler Murat.

arm59 04-03-2006 08:18

Banax makinaların kalite ve sağlamlıkları hakkında ne düşünüyorsunuz ?

balıkcı 05-03-2006 07:55

Armağan arkadaşım soruyu kime yöneltiğini bilmiyorum ama bende banax bir makina var yukarıda resimli olarak göndermiş olduğum makinayı geçen sene Türkiyeden aldım ama daha deneme fırsatım olmadı onun için kulanımı hakkında bir bilgiye sahip değilim bana kuvetli makina gibi geliyor makinanın dişlilerinin sarıdan olduğunu satan arkadaş söyledi fren sistemide iyi çalışıyor bu sezon sazan veya yılan balığı avında deneyeceğim.

balıkcı 06-03-2006 20:01

Çok güzel ve faydalı bir site makinalar hakkında abu ve mıtchell marka makina kulananlar makinaların içindeki bütün parçaları gösteriyor.siteye girince (zum rollen reparatur service für abu und mıtchell geht es hier)almanca yazılmış olan yere girin devamını çok kolaylıkla bulabilirsiniz.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

katiti 06-03-2006 21:03

2 Eklenti(ler)
Selim Abi ben de at-çek için Shimano Hyperloop 2000RK aldım Cumartesi günü. Haldun ile beraber çıktık alışverişe :)

balıkcı 06-03-2006 21:18

2 Eklenti(ler)
Orjinalmi bari aldığın makina Mert kardeşim ben sana almış olduğun makinanın orjinal iki modelini yolluyorum resimlere bak karar ver.

balıkcı 06-03-2006 23:28

Özür

Şimdi sıkı durun bu gün bazı balık malzemeleri almak için malzeme satan bir dükkana gittim ve bir süredir sizlere bu makinalar ve kamışlar hakkında söylemiş olduklarımın hepsi olmasada bazılarının yanlış olduğunu öğrendim mesela hepsi olmamakla beraber çoğu makina ve kamışların ünlü markalarca uzak doğu ve bir çoğunun çinde üretim yaptığını öğrendim sizlere aktarmış olduğum yanlış değil ama eksik bilgilerden dolayı özür borcum var hepinizden özür dilerim mesela abunun ucuz olarak piyasaya sürdüğü çoğu hatta hepsi çinde üretiliyormuş malzeme satan arkadaşın dediğine göre parçaları isveçte üretilip montaj kısmı iş gücü ucuz diye bu ülkede üretilip tekrar isveçe geliyor ve piyasaya dağıtılıyormuş bu malzemelerin uzak doğuda üretime son 10-15 yılda başlanmış ama sadece ucuz olanları mesela çıkrık makinaların halen bir çoğu isveçte üretilip satılıyormuş shımano değişik uzak doğu ülkelerinde üretim yapıyormuş çin,kore,malayziya japonya gibi gördüğünüz gibi her konuda yanılıyor insanlar tekrar hepinizden özür dilerim balıkcı dostlarım.

mozdil 07-03-2006 00:17

Bende biraz önce Abu Garcia'dan gelen mail mesajını yazayım

Alıntı:

I have a C100U and C104. Both of reel made in China. I wonder, is this reels
made under your authority?
Alıntı:

Hello,

Yes you are right these both reels C100U and C104 are made in China under
our authority.
We have an Office in China which is in charge to control our productions and
check the quality.
We thank you for the interest you are showing in Pure Fishing products.

With our Best Regards.

Philippe DARDE
İngilizce bilmeyen arkadaşlar için; özetle elimde iki adet Abu Garcia olduğunu ve bunların Çin üretimi olduğunu, firmanın bundan haberi olup olmadığını sormuştum. Gelen cevapta; Çin'de üretimlerinin olduğu ve firmanın orada bulunan ofisinin kontrolü altında üretildiği ifade ediliyor.

katiti 07-03-2006 00:32

Selim Abi bendeki model RK. senin verdiğin fotolardakiler ise biri PB, diğerini hatırlayamadım. yani sonuçta orijinal. zaten aldığımız yeri de tanıyoruz, biliyoruz.

makineyi eline aldığında zaten kalite kendini belli ediyor.

ayrıca çin ve diğer uzak doğu ülkelerindeki üretimler için de birşeyler söylemek isterim. bu tarz ülkelerdeki üretimin başlıca iki avantajı vardır: birincisi işçilik maliyetleri en alt düzeydedir. ikincisi ise hammadde daha ucuz ve kolay ulaşılırdır. bu nedenle dünyada pek çok sektörden pek çok şirket üretimlerini uzak doğu ülkelerine kaydırmaktadır. böylece ürünlerini daha ucuza mal edebilmektedir. burada firmanın üretim politikası çok önemlidir. büyük firmalar kendi adları altında sattığı ürünlerin kalitesinden genel olarak ödün vermemektedir. bu nedenle, kanımca aldığınız ürünlerin markası üretim yerinden daha önemlidir.

HALDUN YALIMLI 07-03-2006 00:40

Rica

Sevgili Selim abi özür falan, rica ederim abi hepimiz bildiklerimizi paylaşıyoruz konuşuyoruz. Şimdi ben size kendi yorumumu yapayım bugün dünya üzerindeki bir çok dev firma tüm işlerini uzak doğuya yaptırıyor. Ben polemik olmaması açısından fazla bu mevzulara girmedim. Seninde dediğin gibi Abu-Garcia Çin'e demonte vaziyette parçalarını gönderip montajını burada tamamlayıp tekrar vatanı olan yerden dünya pazarına sunuluyor. Bu tüm sektörler için geçerli benim işim otomotiv sektörü olduğu için dünya piyasasının tamamını takip etmek durumundayım. Size bir örnekte kendi işimle ilgili vereyim BMW bu arabanın anavatanı Almanya. Bu tip dev firmalar üretim anlaşmalarını yıllık olarak dünyanın çeşitli yerlerinde yapılıyorlar, neye göre acı ama gerçek o ülkenin ekonomik durumu ve kullandığı para birimin kendi para birimi karşısındaki değerine göre yani bu ülkenin etinden ve sütünden nasıl faydalanabilirimine geliyor iş dolayısıyla ekonomisi zayıf parası düşük değerli bir ülke bu tip firmalar için nimet anlamını taşıyor ve kendi üretimi olan demonte vaziyetteki malzemeleri orada monte ettirip kendi ülkesinde arabayı tamamlıyor. Sözün özü 2005 nisan ayında 2004 model bir 320 SI sağ ön-arka kapı değişmek zorunda ithalatçılarda küçük bir araştırmadan sonra Güney Afrika imalatı orjinal ön-arka kapı aldım. Buraya dikkat orjinal BMW ambalajında 2 kapı tek kapı fiyatına neden? çünkü bu arabanın ilk imalatına başlarken 2004 yılında kapıları motor kaputu ve bagaj kapaklarını Güney Afrika'da yaptırıyormuş. Sonraki yıl anlaşmayı Malezya'ya kaydırmış dolayısıyla 2 kapı tek kapı fiyatına gelmiş oldu. Şuan piyasadaki CHEVROLET Kalos,Spark tamamen Kore montajlı arabalar bunun 2 sebebi var 1- DAEVOO araçlarıyla aynı yedek parça burdaki önemli ayrıntı Kalos için ayrı yedek parça üretmiyor var olanı kullanıyor. 2- işçilik ucuz.
Belkide yazım uzun olabilir sizler için ama ne yazık ki gerçekler bunlar. Dünyadaki tüm dev markalar montajlarını yıllardır bu tarz 3. sınıf dünya ülkelerine yaptırdığı için uzak doğu bir hamle yaptı bu gün ülkemizdeki uzakdoğu araçların çoğu bu tarz kullanılmanın meyvesidir. Yada elektirik ve elektronik markalar bunlara en iyi örnekler.
Sonuç olarak marka ve satıcı firma garantisi olan ürün nered imal edilirse edilsin gönül rahatlığı ile alıp kullanın arkadaşlar. Çünkü BMW örneği var önünüzde bu örnekleri otomotiv sektörü haricindeki alanlarda da dilerseniz size çoğaltabilirim.SAYGILAR

balıkcı 07-03-2006 01:41

Haldun kardeşim bu firmalar sadece piyasada ucuz olan mallarını çinde üretiyorlarmış mesela penn halen amerikada ama piyasada ucuz satılan pennleride çinde veya başka bir uzak doğu ülkesinde üretip satıyormuş piyasadaki %70-%80 makinalar bu ülkelerde üretilip satılıyormuş bazı markalar hariç kamışlardada durum farklı değil yanlız alman üreticisi olan sportex halen almanyada üretim yapıyormuş malzeme satan arkadaşla 1,5 saat bu konuları konuşup bilgi aldım daha çok konulara değindi kendisi.
bende almanyada AUDI firmasında çalışıyorum mesela AUDI de bazı arabaların sadece montajını ve bazı parçalarını çinde yapıyor bu arabalar çin devletinin iç piyasası için üretiliyor ve bu ülkede satılıyor,şimdilik belki ileride bütün fabrikayı oraya taşır.

balıkcı 07-03-2006 01:44

Mert kardeşim ilk önce güle güle kullan bol balıklı avlar dilerim sana ben sadece uyarmak için resimleri yolladım ama sen diyorsan malzeme satan tanıdık o zaman işler değişir tabi dediğim gibi bol balıklı avlar dilerim kardeşim.

balıkcı 07-03-2006 02:23

Ayrıca Haldun kardeşim senin şu makinalara kulanmış olduğun yağıda sordum wd40 bu arkadaşa ve bu yağı kendiside kulanıyormuş makinalar için çok iyi bir yağ olduğunu söyledi bunuda eklemek istedim.

katiti 07-03-2006 03:46

Selim Abi teşekkür ederim, zaten ben de uyarı niteliğinde söylediğinin farkındayım. sadece toplumda genel olarak "çin malı kalitesizdir" şeklindeki inanışın biraz abartılı olduğunu ifade etmek istedim :) ...

balıkcı 07-03-2006 03:58

Mert çin malı kalitesizdir den çok o ülkede yapılan ve sonrada yurt dışında satılan sahte markalar insanlarda kuşku uyandırıyor bunuda konuştum malzeme satan arkadaşla oda kendisine gelen ve mal satmak isteyen ünlü şirketler tarafından uyarılmış bu sahte markalar için,bunun bir an önce ünlü şirketler tarafından çinde önlemi alınacağından bahsetti kendisi.

katiti 07-03-2006 06:43

abi sahte markalar konusunda haklısın. türkiye'de de bunun benzeri durumlar özellikle tekstilde çok sık yaşandı. pazarda satılan lacoste'ları görmen lazımdı :D .

balıkcı 07-03-2006 07:03

Peki bu neyi getiriyor beraberinde Mert bu gün abunun yeni piyasaya çıkmış olduğu C 33 cardinal modelindeki makinayı almaya gittim satıcı arkadaş çinde üretildiğini söyleyince vazgeçtim eski model abu cardinal almaya karar verdim bu o firmanın başka ülkede ucuz iş gücüne dayanarak üretmekte olduğu malzemeler olsa dahi iş gücünün ucuz olması bazen her yerde geçerli değil bu işi yapan insanların bilgileri ve bu güne kadar çalıştıkları branşın tecrübeside önemli abu cardinalin eski modelleri halen yüksek fiyatlarla yok satıyor her balıkcı bu gibi yapılmış makinaların peşinde aynı şekilde D.A.M ın 1980 den evel yapmış olduğu makinalar içinde geçerli belki bir gün çinde ucuz olan işçilerde bu bilgilere veya tecrübelere ulaşırsa o zaman durum değişir tabiki şimdi herkese bir soru neden arabada mercedes çünki almanyada üretildiği için almanyadaki işçilerin bu güne kadar edindiği bilgiler ve deneyimleri tartışılmaz eğer bu firmada bir gün bütün arabalarını çinde üretirse o zaman kalitesinden çok şey kaybedecektir bu benim görüşüm.

katiti 07-03-2006 18:41

Abi burada biraz üretim teknolojilerinin durumu giriyor devreye. eğer teknoloji yoğun bir üretim söz konusu ise o durumda işçi tecrübesi önemli bir değişken olmaktan çıkıyor. emek yoğun üretimlerde söylediğine katılıyorum.

eski makinelerdeki kalite ile bugünkü makinelerdeki kalite arasındaki farklılığın temel nedeni şirketlerin üretim politikalarındaki değişimden kaynaklanıyor. bu sadece bizim malzemeler ile ilgili değil, genel olarak tüm ürünler için geçerli.

eskiden yapılan üretimler "evladiyelik" dediğimiz şekilde, bozulmayacak derecede sağlam yapılıyordu. fakat bugünkü üretim politikaları ürünleri daha kısa kullanım süreleri ile tasarlamak ve sonuçta tüketimi sürekli kılmak üzerine kurulu. bu nedenle eski makinelerdeki kalite üretim yerlerinin farklı olmasından değil, üretim politikalarının zaman içerisinde değişmesinden kaynaklanıyor bana göre.

neyse biraz uzun oldu ama idare edin, doktora adamın çenesine vuruyor böyle ;) :D :D :D .

mufi 07-03-2006 19:00

beyler şu makina bu makina.... hepsi boş... sanki her hafta sonu sahilden balıga gidiyoruz....her gidişte 5/10 kg balık alıyoruz....içlerinde 1/2 kg lık balıklar oluyor makinalar zorlanıyor.....tabii mevsimine göre makina yagmur altında kalıyor...kamışlar desen onlarca kglık balık tutyor...da??? biz de makinanın iyisini arıyoruz...beh..beh.beh..
onu bunu anlamam arkadaş ben çoçuklugumdan beri bu işi yapıyorum.. şu anda elimde 4 sene önce aldıgım albamın milenyum 50 si var makina boşluk yapmış..langır/lungur dönüyor..... ucuz tatlı su sopalarına halka geçirip kamış yapmışım...abi balık olsunda bak ben nasıl alırım o balıgı..be...oy..oy..oy..abi balıktan haber verin yeterki...

öpüldünüz..

balıkcı 07-03-2006 19:02

Ne demek Doktorcuğum merakla ve zevkle okuyorum yazılarını az ve öz konuşuyorsun seni şahsen tanımasamda ağır başlı saygılı bir kardeşimiz olduğuna inanıyorum yaz kardeşim ne kadar uzun olursa olsun vaktin oldukca bol bol yaz biz üşenmeden okuruz sen yaz yeterki.

katiti 07-03-2006 19:05

Selim Abi teşekkür ederim, valla şu surat ifadelerinde utanma ifadesi yoktu, olsa koyacaktım :) .

Muvaffak Abi nerelerdesin? Özletiyorsun kendini valla :) ...

Taygun KOCABIYIK 07-03-2006 22:35

Muvaffak abi balık avlamaktan vakit bulup sitemizi şereflendiremiyor sanırım :D

mufi 08-03-2006 14:46

ne balıgı tago?? balık olsa yukarıdaki yazıyı yazarmıydım... şu aralar iş peşindeyim burada yeni açılan bir fabrikaya başvuru yaptık...dış alım sorumlusu ...
bakalım ne cevap gelecek...
pazar günü torbalıdan bir akrkadaşın misafiri olarak sökeye gittim..(2kişi idik) saat 12 gibi oradan davutlar milli parka girdik. in/cin/ tek kale....bende olta yoktu.. zatı muhterem 1 adet olta attı 12 den akşam 17 ye 4 adet el kadar mırmır.
yav temiz dogada da balık yok..ne iştir anlamadım.. denize bir adet ekmeği parçalıyarak sapanla muhtelif şekilde dagıtarak attım... çıkan 3/5 kefal in boyu ancak 5 cm..

okadar..
kolay gelsin

Taygun KOCABIYIK 09-03-2006 02:51

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
ne balıgı tago?? balık olsa yukarıdaki yazıyı yazarmıydım... şu aralar iş peşindeyim burada yeni açılan bir fabrikaya başvuru yaptık...dış alım sorumlusu ...
bakalım ne cevap gelecek...
pazar günü torbalıdan bir akrkadaşın misafiri olarak sökeye gittim..(2kişi idik) saat 12 gibi oradan davutlar milli parka girdik. in/cin/ tek kale....bende olta yoktu.. zatı muhterem 1 adet olta attı 12 den akşam 17 ye 4 adet el kadar mırmır.
yav temiz dogada da balık yok..ne iştir anlamadım.. denize bir adet ekmeği parçalıyarak sapanla muhtelif şekilde dagıtarak attım... çıkan 3/5 kefal in boyu ancak 5 cm..

okadar..
kolay gelsin

Abicim 4 mırmır için ölürüm ben bee şu balıksızlıkta bırak mırmırı hanoza bile fit oluruz. :d

RULUDAG 01-04-2006 19:07

Merhaba Bende Abu Garcia C106 Makina Ve Dam Spazpower100 Kamiş Var Daha Henuz Kullanmak Nasip Olmadi Ikisini 80 Ytl Ye Aldim Kaliteli Olduğunu Söylediler Selim Abi Sence Bunlari Tatli Sda Kullanabilirmiyim Yoksa Makina Hafif Gelip Dişli Kirarmi Lutfen Bana Acele Cevap Hafta Sonu Senin Vereceğin Cevaba Göre Göle Gideceğim .tesekkurler.

Rastgele
Recep Uludag

balıkcı 01-04-2006 22:40

Recep kardeşim makinan sağlamsa korkma git istediğin balığı avla tatlısuda,makinada değil onu kulanmakta marifet sen takımları hazırladıktan sonra suya atmadan önce yanındaki arkadaşına misinayı tutmasını söyle ondan sonra kamışı yavaş yavaş yukarı doğru kaldır ve makinanın firen kısmını ayarla,bütün marifet makinanın firen sistemini iyi kulanmaktan geçiyor balık fazla ağırsa biraz firenden yol ver balık 5-10 metre sonra yorulacaktır sonra gene makinayı sarmaya başla böyle bir kaç sefer yaptıktan sonra balık zaten kepçende demektir kamışa gelince ona hiç bir şey olmaz tatlısuda merak etme hadi sana rastgelsin bol balıklı bir gün geçirirsin ondan sonra siteye resimleri unutma.

activist 11-04-2006 16:05

DEĞERLİ ARKADAŞIM,
Bana çıkrıkl makineler ve kullanımları hakkında detylı bilgi verirsen veya ilgili web sayfalarına beni yönlendirirsen sevinirim.Teşekkürler

mufi 11-04-2006 16:44

Selim kardşimin bir görüşüne katılıyorum. aslında makina o kadar önemli değil.makinanın bakımına baglı..yagmur yedirirsen.dnize düşürürsen. hangi makina olursa olsun ömrü kısalır..bence kıyı balıkçılıgında en önemli unsur . çok iyi iğne(balıgına uygun) ve çok kaliteli misina...sonuçta 50. den gelmeye başlıyan balık sonuçta misina ve iğnenin insafına kalmış..2, derecede kamış önemli.3,derecede makina.. yabancı kanallatda dikkatınızı çekiyorsa 5/10 kg.lık sazanları kıyıya kadar misina ve kamış getiriyor..kepçeyle da müdahele ediyorsun.
kırk yılda bir iri balık rastlar onuda misinan iyi olmazsa koparırı kaçırırsan. tüm hevesin kaçar..isterse makinan 1,sınıf olsun.malumunuzdur. iri balık geldiginde kamışla yavaş/yavaş çekilip sonra gevşeyen misina sarılır..bu durumda orta halli bir makina da iş görür ..derim. ben...
selamlar

balıkcı 13-04-2006 06:58

Alıntı:

activist tafarından gönderildi
DEĞERLİ ARKADAŞIM,
Bana çıkrıkl makineler ve kullanımları hakkında detylı bilgi verirsen veya ilgili web sayfalarına beni yönlendirirsen sevinirim.Teşekkürler

Arkadaşım ben çıkrık makina hiç kulanmadım ama bu makinayı kulandığını zanettiğim Erol arkadaşım(levrek) sana yardımcı olacaktır,bu makinaları hemen hemen her yabancı balık malzemesi satan yerde ve Türkiyede alba,dan satın alma şansın var yabancı malzeme satan siteleri zaten sitemizde bir kaç yerde vermiştik tam olarak sitedeki yerini bilmiyorum ama ararsan bulursun sitede ben şimdiden bol şanslar diliyorum malzeme alımında,saygılar.

SERKANSERKAN 09-10-2006 17:37

rastgele

öncelikle herkese selamlar bu foruma yazdıgım ilk mesaj bugun kendime yeni bi tkaım aldımm kamış alba leader 4.00 m makinem de banax bn250 modeli sizce nasıl ben 10 bilyeli alba star alcaktım atıcı banaxın bilyesi olmasına ragmen bile ondan ustun oldugunu soledi sizce dogrumu ?

HALDUN YALIMLI 10-10-2006 07:23

Serkan aramıza hoşgeldin imza kısmını doldurmadığın için bu şekilde hitab ediyorum, imza kısmını doldurmakta forum kuralımızdır. Almış olduğun makine bilyesiz düşük devirli ve ağır sayılabilecek bir makine. 10 Bilyeli Alba Starın hangi modeline göre uygun olup olmadığı konusunda modeli bilmediğim için bir yorum yapamam, birde şu var bu makineyi nerede kullanacaksın, tatlısu- tuzlusu buda makine seçimini etkileyecek önemli ayrıntılardan bir tanesi. RASTGELSİN.

SERKANSERKAN 10-10-2006 09:27

genelde tuzlu suda kullanıcam ama tatlı suda olucak arada sırada (balık tutarken en güzel muhabbet nerdeyse :D ) alfa 60 modeli albanın ama satıcı dediki bunun dişlisi gibi olmaz dedi bunlar bide alba bayi olmasına rağmen kamışım nasıl sizce

Saat 07:14.