![]() |
Erol abicim ellerine emegine saglık gercekten büyük uğlaş vermişşin teşekkür ederiz.
|
tekkelimeyle paylaşımlarınız mükemmel ,bu bilgilere teşekkür az gelir .emeğine sağlık
|
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün öğleden sonra Çağlar Av a ilk parti Master Jig Kamışları gelmiştir.7-9 ve 11 Kg.lıkları mevcuttur.Gerçekten her biri yeni karbon bileşimin harikası,aksiyonları kadar hafiflikleri ile de ön plana çıkıyorlar,ilgilenen arkadaşların dikkatine,sevgilerimle |
bu teknikle ilgili avlanma görüntülerini mare tv diye bir kanalda izledim hotbırt uydusundan bulabilirsiniz. gerçekten etkili bir yönteme benziyor...
|
Jigging için eğitim videosu...
Jigging yapacakların izlemesini tavsiye ederim...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Erol bey jik için başlangıç olarak hafif takım almak istiyorum.Av markette araştırdım kamış olarak lıneaeffe master jik kamışı 9kg, makina olarak okuma epix pro-40 veya60 ,sizce uygunmudur.(makinanın devir oranı düşük) 30-40m civarı sinarit ve lahos var.kullandığım kamış shımano technıum boat 3050 1,80m, çıkrık penn 114 6/0 senator .tavsiyenizi bekliyorum alabileceğim yerlerin telefonlarıyla .tşk
|
Alıntı:
|
Herkese merhaba,
Yeni üyeyim ve konuya aylar sonra bir katılayım dedim.İmza ayarlarımla ve diğer ayarlarla uğraştım umarım olmuştur.Olmamışsa uyarılar doğrultusunda düzeltirim. Kısaca 9 kg lik lineaeffe master jig kamış aldım malum şimdi makine arıyorum.SHAKESPEARE WERPMOLEN BRUTUS FD 2475-070 makineyi beğendim.Biraz ağır ama 5:6.1 gibi iyi bir deviri var.Ancak makinenin web sitesinde tuzlu suda kullanılan modeller arasında değil.Aslında makinelerin tuzlu su yada tatlı suda kullanım bilgileri ve çeker ağırlıkları pek çok online alışveriş sitesinde yok (hepsinde olmasada çoğunda yok diyelim) araştırmak gerek. Bu makine için bilgi verirseniz memnun olurum.Ayrıca dikey sırtı gibi bizler için yeni olan bir yöntem hakkında bizleri bilgilendiren herkese teşekkür ederim. |
Jig makine bilgi.
Alıntı:
Forumda yeniyim, aylar önce açılmış konu ile ilgili birşeyler sormak istedim.Öncelikle değerli bilgilerinizden çok faydalandığımı ve dikey sırtı gibi ülkemizde pek bilinmeyen bir yöntemle ilgili açıklamalarınızın çok yararlı olduğunu belirtmek isterim.Ben lineaeffe master jig 9 kg lık kamış aldım ancak iş makineye gelince bütçem pek yeterli gelmedi ve ayrıca bazı modeller arasında kararsız kaldım.Sizden isteğim aşağıda linkini vereceğim modeller hakkında bilgi vermeniz olacak. 1-http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1208600 bu model oldukça ucuz ve 5,2:1 gibi yüksek bir devri var.Ancak misina kapasitesi nasıl bilemem. 2-http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-17-0860 3-http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-ESPINA80 4-http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-02.05.004 bu modeli bir yorumda çok tavsiye etmişler fiyat - performans - malzeme açısından 5-http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1830005 bu model ise devri çok iyi ama misina kapasitesi düşük ve örgü misina ile kullanılabir mi bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim...:cool: |
Merhaba Cemal Bey,linklerini vermiş olduğunuz makineleri inceledim,gerek kalama ayarlarının önden oluşu gerekse misina kapasiteleri bakımından OKUMA ESPINA EI 80 ve RYOBI ECUSIMA 8000Vi başlangıç için uygundur.
Ryobi, fiyat - performans ve biraz daha hafifliği bakımından hemen ön plana çıkıyor.Ancak Okuma nında linkte yazmış olduğu gibi Ergonomik metal el tutacağı ile patentli EOS sisteminide yabana atmamak gerekir.Yedek kafa seçeneğininde bulunması farklı bir av şeklinde,örneğin kıyıdan avlanma durumunda kullanıma hazır bir makine haline gelmeside artı bir puan tabiki. LINEAEFFE BAIT CASTING DE LUXE 3BB modeli ise gayet güzeldir,hafif ve hızlı oluşu diğer makineleri gölgede bırakmaktadır,ancak bu tarz makineyi ilk kez kullanacaksanız jigging için tavsiye etmem.Kalama ayarının tümden farklı oluşu sizi av sırasında zorlayacaktır. Sonuç olarak,bütçeye uygun her ilk iki makineden birisi seçilebilir,ancak her ikiside bu av türü için ağır (kg.) kalmaktadır,bundan başka kötü olan teknik bilgilendirmede hiçbirinin dragı belirtilmemiş olmasıdır.Ancak bizim sularda av yapmaya yani 4-5 Kg. lık bir sinarit için yeterli gelecektir,sevgilerimle |
Yanıt ve bilgi için teşekkür ederim.
Benimde kafama Okuma yatıyor.Belirttiğiniz gibi ağırlık ve çekerlerinin bilinmemesi dezavantaj.Ancak iyi bir çeker, yüksek devir, büyük bir kafa arandığında sanırım ağırlığı düşük bir makine bulmak çok zor.Belki yüksek fiyatlarda olabilir ama bu da bütçemizi zorlar. İyi bir hafta sonu dileğiyle... |
Bilgiler için çok teşekürler
Malzemeleri enkısa zamanda temin edip çeşme ıldır'da denemeye çıkacağım |
cok guzel bır paylaşım tsk ederım
|
abi sen neler yapmışsın böyle ya........ eline emeğine sağlık
|
Eyvallah,mükemmel bir paylaşım....En kısa zamanda çantamdaki yerini alması lazım..
|
Jigging için uygun olduğunu düşündüğüm bir çıkrık makine buldum bilgisi olanlar bu makine hakkında yorum yaparsa memnun olurum.Fiyatı yurt dışından bile ucuz gibi.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Alışveriş sitesi reklamı yapmak istemiyorum ama mecburen örnek göstermek için link verdim aynı makine değişik sitelerde bulunabilir.([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] gibi) Herkese rastgelsin... |
Erol Bey emekleriniz için teşekkürler. Denildiği gibi gerçekten basılıp kitapçık şekline getirilebilecek bir çalışma olmuş.:helal: Ancak 5 ve 13 numaralı resimleri ben göremiyorum. 5 ve 13 numarayı tekrar koymanız mümkün mü?:rolleyes:
|
Alıntı:
|
Okuma Cedros spin makine
Merhaba arkadaşlar,
piyasaya yeni giren Okuma Cedros CJ55 S ve CJ65 S JIG Spin makineleri gerçekten fiyat-performans açısından çok iyiler.Halen makine arayışında olanlara şiddetle tavsiye ederim.6.2:1 devri ile 420 gr. ağırlığında oluşu muadil markalara taş çıkartıyor.Detay için; [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ayrıca yeni çıkan 8 bilyeli,4.8;1 devri ile biraz daha yavaş ve ağır olan ( 628 gr.) Salina II de dikkate değer bir makine,detay için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Birde yeni ip misinalar,yani Dacron lar piyasaya yeni yeni giriyor.PowerPro markası jig için ideal.Kendinden makineye sarma aparatıda gerçekten büyük kolaylık sağlıyor,detay için; [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Not:Bugün filoma bir tane Okuma Cedros CJ55 S ile PowerPro nun 0.32 lik Phantom Red ini dahil ettim,ilk fırsatta bu kombinasyonu deneyeceğim,sevgilerimle |
Erol Bey:Dalaman ve Göcek civarında dikey jigging yapmak için önerdiğiniz okuma cedros CJ55 S ile powerpro .32lik(çekeri uygunmu) almak istiyorum ayrıca bu makineye uygun jigging kamışı ne tavsiye edersiniz.burada lagos,sinarit,akya,orfozun en fazla kaç kg lığını çekebilir(mesela akya 22kg ).gelen yılınızın sağlıklı ve bol trofeli geçmesini dilerim.
|
Merhaba srth,
piyasada şu anda bu av türü için maalesef fazla bir alternatifimiz yok.Hali hazırda bildiğim kadarı ile kamış olarak Shimanolar ( model olarak Travela ve Jigwrex ) ve Lineaeffe ler ( model olarak offshore jiggiing) mevcut. Makinelerde de model olarak; Shimano Stella,Twinpower,Trinidad ve Torium Daiwa Saltiga ve Saltist Okuma cedros ve Saltiga II Accurate Twinspin ler bulunmaktadır. Her şey bu av türüne ne kadarlık bir bütçe ayırmanıza bağlı.Genelde en baba makineler 20 kg lara kadar çekerleri vardır,lakin takımı iyi kullanmakla bu değerler arttıralabilir.Ancak böyle bir makine ortalama 1000-3000 TL arasındadır.Kamışı ise ise 400-1000 Tl arasında gezmektedir. Orta şekerli bir şeyler olsun derseniz, spin makine Okuma cedros ile 11-15 Kg çekerli Lineaeffe kamışı tavsiye ederim.Fiyatları ise alacağınız yere bağlı olarak yaklaşık 180 + 130 = 310-350 TL civarında bir rakama çıkar.sevgilerimle |
cevabın için çok teşekkür ederim.power pro super lines phantom red o.32lik çekeri ve fiatı nekadar almış olduğun okuma cedros cj55 `s ,e ne kadar sarılıyor bende düşünüyorum tavsiye ettiğin alabileceğim yer muhtemelen kredi kartı ile adrese teslim alacağım.okuma cedros+11-15 Kg çekerli Lineaeffe kamışı +power pro super lines phantom red o.32lik =?tedarik ettiğimde işallah ilk raporumuda zevkle mutlu bir şekilde yazarım saygılar.
|
Merhaba,
power pro super lines phantom red o.32lik 125 metredir,buna altlık olarak 100 metere 0.35 lik Dynema sardım.En sonuna da 6 metre 0.70 lık Leader ı bağladım,böylelikle makinenin kafası tam dolmuş oldu.Her ne kadar yazılıp çizildiyse de yinelemekte fayda vardır,misina veya ip misinalarınızı sarar iken mutlaka gerip sarmaya çalışın.Örneğin kalınca bir kitabın arasından,sevgilerimle |
Merhaba Erol bey,
KSK de ve Karaburun;da oturan ve Karaburun;da avlanan biriyim. Karaburun;da dikey sırtı ile avlanmak hayalindeyim. Fakat bu konuda hiç tecrübem yok; bilgi toplamaya çalışıyorum. Verdiğiniz bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum;teşekkürler.4. sayfada fotoğrafı olan SPRO marka kurşun kafa elimde var. Fakat bunu enverimli şekilde nasıl kullanacağımı yorumlamaya çalışıyorum. Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. Ayrıca trança avında kullanabileceğim en gözde JİG;ler ne olabilir? Dikey sırtıda kullanılan JİG leri yatay sırtıda da kullanma yöntemi varmıdır? Bilgi verirseniz sevinirim. Tekrar teşekkürler... |
Alıntı:
SPRO marka kurşun kafa ile av şekli diğer jiglerle aynı şekildedir,ancak daha çok zeminde ( 0-5 metre arasında ) hareketlendirmenizde fayda vardır,yani bir nevi kalamar yada ahtapot jigi gibi. Gözde jiglere gelince,bu konu aynı sırtı da olduğu gibi sahtelerin zamana ve avlak yerlerine göre nasıl farklılıklar gösteriyor ise jigler içinde aynısı geçerlidir.Ayrıca mevcut donanım ve onları kullanım tekniğinizle de yakın ilgilidir. Jiglerin tiplerine göre hareketlendirme teknikleri bellidir,bu yüzden gerek donanımdaki yanlış seçimler, gerekse mevcut donanımı yanlış kullanma av verimini düşürmektedir.Bunları yeniden yazma gereği duydum,çünkü bazı yerlerde bazı kimseler oldukça başarılı takımları ve stilleri kullanabilme eksikliği-becerisi yüzünden bir takım olumsuz yorumlarda bulunmaktadır. Dikey jig takımlarını yatay avda kullanmak mümkündür,ancak sürekli tek yöne bir seyir hali mevcut olacağından aksiyonları yatay sahtelerin göstermiş olduğu aksiyon gibi olmayacaktır,yani düz bir geliş hareketi olacaktır. İlk fırsatta hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile,sevgilerimle |
İllgilendiğiniz için teşekkür ederim. Benim için yararlı oldu.
|
Erol kardeşim gerçekten çok güzel bir paylaşım,
emeğinize sağlık, bilgi için teşekkürler. |
Öncelikle bu harika paylaşım için sana minnattarız erol abi bu konuda bir iki fikirde benden olsun dedim
Makinalarda benim düşüncem setella gibi (1500-2500tl arası)pahalı makinalardansa okuma tarzı gene dünya markası ömür boyu garanti verilen ve daha ucuz olan (150-300tl)arası makinalar tercih edilebilir okumada salina sa II 10000 modeli cedros cs 55 modeli epix pro 65 modeli başlangıç için yeterlidir kamış olarakta ağırlık uzunluk kombinasyonu bakıldıktan sonra hangi kamışa hangi makina kullanmak gibi lineaffe 7-9-11-12 kg lık modelleri (75-110tl arası) spronun pro jig 100-400gr aksiyonlu kamışı (90TL) alınıp kullanılabilir.saygılarımla:rolleyes: |
Biraz maddiyata dayalı bir av şekli ama ,sürekli passıone pesca kanalında görüyorum,tutulan balıklarda maddi olarak değerli balıklar ve çok keyifli bir av.Paylaşıma teşekkürler..
|
Paylaşımlar için teşekkürler.
|
Jig Avlanma Yöntemleri Jigging
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Dünyada oldukça yaygın kullanılan bir av yöntemidir.Ülkemizde son zamanlarda kullanımı sıklaşmaya başlamıştır. Avlamayı amaçladığınız türlerin temel bilgiler ve beslenme alışkanlıkları araştırarak, herhangi bir tavsite ya da kendi araştımamıza göre yem belirlenir. Daha sonra genel teknikleri çalıştırabileceğimiz olta türünü belirlemeliyiz. Tekne Sarkıtma Yöntemi ile Avlanma [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Tekneden sarkıtma yöntemi ile avcılığı Yemin belirli aralıklarla ritmik ve karışık şekilde hareket ettirilerek dibe doğru indirilmesi ve aynı sekilde çekilmesinden oluşur. Tekneden İleri Atma Tekniği ile Avcılığı [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Tekneden ileri atma tekniğindede kıskandırma hareketlerini yine düzensiz hareketlerle atçek yapılır, Kıyıdan Atçek Tekniğiyle Avcılığı Kıyıdan avlanmak için derinliğin yeterli seviyede olması gerekir.Derinliğin az olduğu yerlerde bu tür avcılık yapılamaz. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Jig avı için malzeme seçimi. Malzeme sağlayıcınızdan temin edebileceğiniz farklı markalarda ve çekerlerde 2 ila 3 parçalı jig kamışları bulabilirsiniz.Makaraya gelince yine avlayacağınız balık büyüklüğüne göre sizi yarıyolda bırakmıyacak yüksek turlu makara seçmenizde fayda var [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Kaynak:Jigging resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Teşekkürler Rıdvan abi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Rıdvan abi emeğine sağlık.. Teşekkürler.. |
ben teşekkür ederim Necati.
|
Merhabalar Erol Abi;, jigging için kullanılan metal sahteye silikon ahtapotun da eklenebileceği ve bu yolla elde edilen kombinasyon sayesinde av şansının arttırılabileceği söyleniyor. Öncelikle bu konuda fikriniz nedir ve de böyle bir uygulamada silikon ahtapotun montajı nasıl olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
mesajını yeni fark ettim, akşama sana bir iki tanesinin fotoğrafını çekip montajı hakkında bilgisini vereceğim,sevgilerimle |
Merakla bekliyorum Erol Abi. Bu arada ben de işe yarayacağını düşündüğüm iki düğüm videosunu paylaşayım burada.
Florakarbon ile örgü misinanın birleştirilmesi Çelik halkanın misinaya bağlanması |
2 Eklenti(ler)
İyi yapmışsın Uğur cum,
Soldaki sahteye 15 cm. lik bir kalamar sahtesi giydirdim.Kalamarın gövdesi kendisinden silindirik boşluğuna 120 gr.lık alba jigini monte ettim, üst kısmına klipsli fırdöndüyü takmak için mercimek kadar bir parçasını kestim.Jig iğne bağlantıları Mustad markasının hazır çelik bedenli iğnelerinden.Sahtenin tüm bedeni silikon olduğundan ip-silikon yapışma vs. gibi problem nedenlerden dolayı çelik beden daha hareketlik kazandırıyor.Bu kalamarın içinden mevcut jelatinli kağıdı çıkardım.Çünkü kendisi suda şeffaf göründüğünden içindeki sahte balığın desenleri olduğu gibi ortaya çıkartıyor. Sağdaki fotoğrafta ise, mevcut jig iğnesine yem takarmış gibi 11 cm lik kalamarı giydirdim.Onun da uç kısmını, jig iğne ipinin geçeceği kadar bir parçasını kestim. Bu kalamarın içindeki folyoyu çıkartmadım,çünkü kendisi ipten daha güzel bir efekt veriyor. Piyasa da en çok gördüğümüz renkli renkli ahtapot sahtelerinden ziyade bu kalamarlar daha verimli, ayrıca suya girdiğinde silikonun kendine has olan malzemesinden dolayı eflatunlu- morlu bir renklere bürünüyor ki, eflatun ve morun su içindeki dalga boyu etkisinden dolayı 50-60 metrelerde bile renginden bir şey kaybetmiyor. |
Anladım Erol Abi. Çok teşekkürler. Silikon kalamarlardan edineceğim en kısa zamanda. Giydirmeye müsaid benzer bir jig de var elimde.
Onun dışında aşağıda photoshopta hızlıca tasarladığım bir montaj var. Sence böyle bir kullanım olabilir mi? Sözkonusu jigin arka kısmında iğne yok, böyle değerlendirebilir miyim? [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Saat 09:43. |