RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   ANILAR (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kirazla Balık Tutulur mu? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=521)

aserkansatı 30-12-2005 02:02

O kapak sana yeter... :D :D :D

rüzgar2 30-12-2005 02:04

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Bu arada arkadaşlar bir gün balığa gitmişler yemin içine tarçın karıştırıp öyle yemlemişler acayip balık aldık diyorlar denemek gerek ( şimdi Sami kardeşim ne o sahlep falan,mı yapıyorsunuz diye sorabilir)sazan ve onun gibi balıklar kokulu yeme çok geliyorlar.

Abi ben bir yerde okumuştum...Sazanların koku alma duyusunun gelişmediği sadece al ver tekniğiyle(Neyse) tabanı kontrol ettiğini yazıyordu...Hadi bakalım tarçın ne iş..

rüzgar2 30-12-2005 02:05

Alıntı:

aserkansatı tafarından gönderildi
O kapak sana yeter... :D :D :D

Harbi konu bana kaldı herhalde....

rüzgar2 30-12-2005 02:06

Yasin Bayrak sen bir sazancı olarak ver desteğini be abi.....

mufi 30-12-2005 02:43

balık yemi..önemli

Muhabbet iyi beyler.. balık lara bol sebzeli meyveli bir menu verilmiş durumda
yanlız ordöz tabagının bir noksanı var onu da bilen bilir..
demek elin fransızı boşuna yapma yem ile ugraşıyor.hep seyreyliyoruz.
onlarda en meşhurundan fransız üzümü nü igneye takıp en irisinden sazan alma durmundalar.. halbuki haberleri yok..
ve dahi fransız bordeaux şarabına batırılmış mısır en iyi işi yapar.kanaatindeyim.

mamafih bizim TÜRK asıllı balıklara en iyi yem Rakıya batırılmış beyaz peynir
(ezine olacak)
en azında balık kaçsa bile on dakika sonra ters vaziyette suyun üstüne çıkar
bizde onu kepçe ile hop alırız..olay budur..hatta bu durumda oltaya bilem gerek yoktur.. derim ben..bir lokma bana bir lokma sazan a kardeş payı..

mufiden sevgilerle

aserkansatı 30-12-2005 02:45

Şimdi gülecekler ama ben İzmir tulum peyniriyle 18cmlik bir isparoz almıştım...Yemin ederim arkadaşlar...

balıkcı 30-12-2005 02:49

Alıntı:

Şimdi gülecekler ama ben İzmir tulum peyniriyle 18cmlik bir isparoz almıştım...Yemin ederim arkadaşlar...

Şimdi burada söz Sami kardeşimize düşer yani herşey tamamda tulum peyniri bilmemki Sami ne der bu işe.

rüzgar2 30-12-2005 02:51

Sekoooo konu kapanıyor gibi sen kaşıyorsun...Abi başka başlık altında yazda inanalım.. :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: .Bende zeytinle sabah sazan yakalamıştım...(Selim abi buda varmı menüde yoksa.Varsa özelden yazışalım..Buraya yazma abi kapak yiyoruz..)

Mufi abi(Abi yazmışım daha önceki mesajlarımda sonra yaşın kaybolmuş imza kısmında yada ben sarhoştum herhalde) bu akşam ortalıkta bir alkol kokusu var.Bende dedimki alayım kahvemi oturayım foruma keyifli keyifli...Vay be olmuyor birasız..Yediniz beni...

balıkcı 30-12-2005 02:53

Yok Sami tulumpeyniri olayını tatlı suda hiç duymadım.

Taygun KOCABIYIK 30-12-2005 02:53

Bizim anıl anlatır ama ben ondan önce anlatayım.
Sahilevleri açıklarında avlanıyorlar kimse balık tutamıyor sıkıntıdan içkiye vuruyorlar. Bizim bu anılın babasının aklına sülünezin üstüne şarap dökmek geliyo ve şarabı döküyo at çek izmarit yapıyo diğerlerinde tık yokken o izmaritleri götürüyo şimdi diyceksiniz ki izmarit ne olacak oda balık mı ama koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler buda o hesap.

Birde başka bir seferde çeşmealtı açıkları hekim adası yakınlarında avlanırlarken iğneye sosis takmışlar ve izmarit yakalamışlar ama sülüneze iri karagöz geldiğinden dolayı sosisi pek tutmamışlar.

mufi 30-12-2005 02:54

peynir muhabbeti

şaka bi tarafa eski kaşar ile İstanbul denizinde ispari çok tuttum..lakin pahalıya geliyor..denemeyin derim...
mufi

rüzgar2 30-12-2005 02:56

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
şaka bi tarafa eski kaşar ile İstanbul denizinde ispari çok tuttum..lakin pahalıya geliyor..denemeyin derim...
mufi

Abi kusura bakma şakayı bu başlık altında bir yere bırakamayız...Bende diyordum ki Mufi abi iyi balıkçı aklı başında onun bilgilerini takip edeyim...Düşüncelerimi suya saldım...Eski kaşar he... :deli: :deli: :deli: :deli:

aserkansatı 30-12-2005 02:57

Tüm mesajlardaki sözlerin özü şu;Sen kiraza devam et Serkan biz bile nelerle balık tuttuk ne varyasyonlar yaptık...
Çok sağolun arkadaşlar devam edeceğim... ;)

mufi 30-12-2005 03:04

balık yemi

evet arkadaşlar işin özü demekki şöyle oluyor..
1-peynir sınıfı:kaşar+tulum+beyaz peynir
2-sebzeler:kara lahana+kereviz+salata
3-meyveler:kiraz+çilek+elma.
kim tutar bizim RASTGELSİN balıkçılarını..
lakin yemi yiyipte iğneye takılmayan balıklarıda düşünmek lazım..
mide fesatından zavallılar ööle giderler. :'( :'(

balıkcı 30-12-2005 03:07

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
evet arkadaşlar işin özü demekki şöyle oluyor..
1-peynir sınıfı:kaşar+tulum+beyaz peynir
2-sebzeler:kara lahana+kereviz+salata
3-meyveler:kiraz+çilek+elma.
kim tutar bizim RASTGELSİN balıkçılarını..
lakin yemi yiyipte iğneye takılmayan balıklarıda düşünmek lazım..
mide fesatından zavallılar ööle giderler. :'( :'(

Abicim rakı ile şarabı unutmuşsun.

aserkansatı 30-12-2005 05:22

Bilgehan Bey de yazmış Allahtan...Oku Sami... :D
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

rüzgar2 30-12-2005 05:37

Alıntı:

Bilgehan Bey de yazmış Allahtan...Oku Sami... :D
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Link kırık seko bakamadım... ;) ;) ;) .Vay araştırmacı olayı ha...Ben kaşındım ben...

HALDUN YALIMLI 30-12-2005 19:48

Açlik Sofuluğu Bozar

Alıntı:

rüzgar2 tafarından gönderildi
Abi senin için deneyim...Başkası dese asla böyle yapmam ama söz deneyeceğim....Tabiki yalnız....Haldun ciddi çilek iş yaparmı :dikkat:

Abi söz konusu balık avlamak olunca (Serkan yanındayım kardeşim) çaresiz bir oltacı yem olarak neler kullanır bir bilseniz.Tabi burada yaratıcılık önemli çevresinde dut ağacı olan akarsularda yada göllerde dut bile iş yapıyor.Bu ve bunun gibi ne yem çeşidi geliştirmiş bir çaresiz oltacıyımdır bir bilsen Serkan kardeşim.Selim abide belirtmiş avrupada boile için meyve aroması içeren özel soslar bile var.SAYGILAR

SERKANCIM YALNIZ DEĞİLSİN Daha ben buraya üzüm,karpuz ve kavun kabuklarınnda yem olarak kulanılacağını yazmadım ;)

aserkansatı 30-12-2005 19:53

Foçada balık sepetlerinin içine karpuz parçaları koyuyorlar diyeceğim Sami zıplayacak yine...Adamlar kefal yakalıyorlardı...Yok yok demeyeyim...

rüzgar2 30-12-2005 20:05

Abi şu konuyu başka başlıkla açında rahat rahat sallayın...Burada inanmazlar....İlginç Yemler diye....

Ben kavun biliyordum ....... :deli: :deli: :deli:

rüzgar2 30-12-2005 20:07

Alıntı:

ACHILLES tafarından gönderildi
Abi söz konusu balık avlamak olunca (Serkan yanındayım kardeşim) çaresiz bir oltacı yem olarak neler kullanır bir bilseniz.Tabi burada yaratıcılık önemli çevresinde dut ağacı olan akarsularda yada göllerde dut bile iş yapıyor.Bu ve bunun gibi ne yem çeşidi geliştirmiş bir çaresiz oltacıyımdır bir bilsen Serkan kardeşim.Selim abide belirtmiş avrupada boile için meyve aroması içeren özel soslar bile var.SAYGILAR

SERKANCIM YALNIZ DEĞİLSİN Daha ben buraya üzüm,karpuz ve kavun kabuklarınnda yem olarak kulanılacağını yazmadım ;)

Anlaşıldı şimdi sekoya niye destek verdiğin...yaz allahaşkına da....döşeyelim cevabı...pardon faydalanım bizde.... :deli: :deli:

muhabbetci 31-12-2005 06:22

Yaw abilerim öyle güzel resimleri yayımlayın lütfen insanın gelesi geliyor öyle.Yeni Ev aldık bankaya borç var, böyle güzel yerlere gidesim geliyor fekat konaklama pahalı geliyor.

rüzgar2 31-12-2005 06:29

Alıntı:

muhabbetci tafarından gönderildi
Yaw abilerim öyle güzel resimleri yayımlayın lütfen insanın gelesi geliyor öyle.Yeni Ev aldık bankaya borç var, böyle güzel yerlere gidesim geliyor fekat konaklama pahalı geliyor.

Konaklama problem olmaz... ;) ;)

mustfer 06-01-2006 07:24

Kiraz, kaşar, tulum peyniri, dut bakın daha ne ilginç yemler kullanılıyormuş... Ciklete dikkat...[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

rüzgar2 06-01-2006 07:28

Ykında şöyle bir forum sitesi ve tek sahibi üyesi olur.... :deli:

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] k../

aserkansatı 06-01-2006 07:39

Bak bu iyi fikir... :deli: :deli: :deli:

rüzgar2 18-04-2006 07:20

Yeniden okudum çoğu yazılanı unutmuşum...ne güzel muhabbetlermiş...yüzümde bu yazınınmı yoksa alkolünmü verdiği bir tebessümle okudum...

aserkansatı 18-04-2006 07:27

Yok yok sadece benim oltaya kiraz takarken sana yakalanış anımdaki halimi hatıramışındır hepsi bu...Bilirim ben seni neyin güldüreceğini... :hıııı: :hıııı: :hıııı:

rüzgar2 18-04-2006 07:30

Alıntı:

Yok yok sadece benim oltaya kiraz takarken sana yakalanış anımdaki halimi hatıramışındır hepsi bu...Bilirim ben seni neyin güldüreceğini... :hıııı: :hıııı: :hıııı:

Bilirsin bilirim..... ;)

HALDUN YALIMLI 18-04-2006 14:46

Amanda aman amanda aman kimler yazı yazmış ta kimler.

rüzgar2 19-04-2006 05:10

Alıntı:

HALDUN YALIMLI tafarından gönderildi
Amanda aman amanda aman kimler yazı yazmış ta kimler.

uzun olmuş yazmayalı sevgili arkadaşım Haldun...Şöyle bir baktım dün gece yazdıklarıma da güzel muhabbetlermiş.....

HALDUN YALIMLI 19-04-2006 17:54

Alıntı:

rüzgar2 tafarından gönderildi
uzun olmuş yazmayalı sevgili arkadaşım Haldun...Şöyle bir baktım dün gece yazdıklarıma da güzel muhabbetlermiş.....

Elbette uzun oldu tabi. Özlettin kendini ya msn ortamındada görüşemiyoruz, hoş Serkan da görünmüyor onunlada buradan idare ediyoruz artık. Ama şuna inan yüz yüze tanışmasakta bu sitede bir vesile ile muhabbetimiz olan her arkadaşla tanışmak gerçekten çok keyifli birşey bunu zaman zaman yaşıyoruz, ama önemli olan tanışıp dostlukları ilerletmek aradaki kurulan bağı güçlendirmek. Sami seni tekrar görmek gerçekten güzel. SAYGILARIMLA

Saat 06:20.