RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Kamışlarla İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Hangi Kamış (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=641)

balıkcı 06-12-2006 16:38

Onur benim bildiğim 1 Ibs,30 gr yapıyor en azından benim almış olduğum kamışlarda bu böyle ve benim hesabıma göre senin almış olduğun kamış 90 gr atarlı olması gerek,bu arada almış olduğun kamış hayırlı olsun.

giritli 06-12-2006 16:47

Selim abi teşekkür ederim.Şu libre olayı kafama takıldı.lb ile lbs farklı birimler mi.
internette araştırdım 1 lbs=454 gr yapıyor du.Bi yanlışlık olmasın abi.Yani kamış 4 metre nerdeyse ama sadece 90 gr.mı atarlı.Abi gözünü seveyim şu olaya son noktayı koyun.Doğan'a madara oldum valla.:'(

balıkcı 06-12-2006 17:03

Murat ve Onur arkadaşlarım şimdi ben ingiliz ağırlık birimlerini fazla bilmem doğrusu benim bildiğim bu Ibs genellikle sazan için yapılmış ve sazana boile atmak için olan kamışlarda ve bot için yapılmış kamışlarda belirtiliyor,bunu bende bir boile kamışı alırken malzemeci arkadaşa sormuştum ve kendisi bana bu kamışın yani 3 Ibs yazan kamışın 90 gr atarlı olduğunu söylemesi idi ve ayriyetten bende kamış yapımı için olan kitaptada okumuş olduğum bir Ibs 30 gr eşit olduğu,ayrıca sizlerin dediği gibi 450 gr eşit olursa,50 Ibs lik bot için kamışlar 20 kg atarlı olmalı ki bunun nasıl olacağını bilmek isterdim,çünki 20 kg lık bir kamışın atarı bence çok saçma kim atar 20 kg kurşunu,,tabiki ben burada atarından bahsediyorum kamışın ama onur aksiondan bahsetmiş bu acaba o kamışta atarınamı eşit yoksa başka bir konuyamı onuda kamışı tanımadığımdan bir şey diyemeyeceğim.

balıkcı 06-12-2006 17:11

Arkadaşlar bende bulunan kamış yapımı ile ilgili olan kitaba şimdi baktım tekrardan 1 Ib=30 gr yapıyor ve elimde bulunan kamışlara ait katalogdada 90 gr ve daha küçük sazan kamışlarında Ibs yazıyor bana biraz zaman verin sizlere resimli olarak göndereyim bu konuyla ilgili resimleri.

balıkcı 06-12-2006 17:40

Tamam arkadaşlar hemen hemen çözdüm işi kısaca şimdi anlatayım sonra resimlerle anlatmaya çalışacağım,ilk önce onur senin almış olduğun kamış 1362 gr ucuna takılınca kamışın ucu 90 derece eğilir ama bu kamış genede 90 gr atarlıdır,şöyleki kamışlar testkurve(kısaca TC)ile ölçülür atışağırlığı 1 Ibs 30gr ma eşittir.

katiti 06-12-2006 18:17

Selim Abi biz iki gündür bu konuyu tartışıyoruz gerçekten. Çözdün ya bu işi Allah senden razı olsun :D.

Doğan duydun mu? Mancınığın kapasitesi belli oldu :P :D...

mozdil 07-12-2006 07:32

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
.....,ayrıca sizlerin dediği gibi 450 gr eşit olursa,50 Ibs lik bot için kamışlar 20 kg atarlı olmalı ki bunun nasıl olacağını bilmek isterdim,çünki 20 kg lık bir kamışın atarı bence çok saçma kim atar 20 kg kurşunu,,tabiki ben burada atarından bahsediyorum kamışın ama onur aksiondan bahsetmiş bu acaba o kamışta atarınamı eşit yoksa başka bir konuyamı onuda kamışı tanımadığımdan bir şey diyemeyeceğim.

Üstad, atarı değil de çekeri olmasın. Bir de kafa takılan konu siz "Ibs" olarak belirtiyorsunuz, ben "lbs" olarak biliyorum. Acaba Ibs'nin açılımı nedir?

levrek 07-12-2006 07:54

Selam arkadaşlar,konuyu yeni okudum,şimdi
1 Kg=2,20462 pound ( advp) (Ib)
1 Ib = 16 oz =0,4536 kg.
1 oz = 28,35 gr.
umarım yardımcı olabilmişimdir,sevgilerimle

aganta borina borinata 07-12-2006 08:02

öyleyse aldığımız mancınıkların:D lbs ile verilmiş atarını 1 lbs = 30 gr. varsayarak hesaplayacağız... öyleyse onurun almış olduğu şey 50-150 gr atarlıların arasına giriyor...ama bu da enteresandır...atarını hesaplamak için akademik araştırma yaptıran bi kamış:P ...

hayırlı olsun...:artist:

rastgelsin...

HALDUN YALIMLI 07-12-2006 08:33

Arkadaşlar yukarıda yazılan "lbs" ile "lb" birbirine karıştırlmış. Selim abininde yazdığı gibi genelde sazan kamışlarının üzerinde "lbs" ibaresi bulunmaktadır. Bu "lbs" ölçü birimi İngiliz kökenli olup "pi" sayısı gibi sabit bir rakamla ifade edilmektedir, bu rakam "28,4". Gram cinsinden atarı belli olmayan kamışlarda mutlaka "lbs" yazmaktadır.
Bu tip kamışların atarını hesaplamakta şu şekilde oluyor.
KAMIŞ BOYU*LBS (BELİRTİLDİĞİ MİKTAR)*28,4= ATAR AĞIRLIĞI +/- %15 hata payı

Birkaç gündür Onur'un yeni aldığı kamışın atarının tesbitini yaparsak

boy :3.90 cm.
lbs sayısı :3 lbs
lbs sabit :28,4

3.90 cm.*3 lbs*28,4=332,28
+/- %15 hata payı buda 49.84' tekabül ediyor. Ortalama 300 gr. atarlı bir kamış olduğu sonucuna varabiliriz.

giritli 07-12-2006 09:58

Haldun büyüksün abi...İçime su serptin valla..Bilgi için çok teşekkür ederim..Abi bilginin kaynağı nedir?Bi de onu söylesen tam süper olucak..;)

balıkcı 07-12-2006 14:46

1 Eklenti(ler)
Şimdi sıra ile resimlerle kitaplardan çeviri yaparak bu konuyu açıklamaya çalışacağım,birinci resimde bir katologtan aldığım sazan için olan kamışın özelliklerini anlatan bir resim.

balıkcı 07-12-2006 15:11

1 Eklenti(ler)
İkinci olarakta kamışın almancada testkurve olarak geçen ve kısaca kamışlarda TC olarak belirtilen kamışın çekerini çeviri yaparak anlatmaya çalışacağım,testkurve kısaca TC olarak belirtilen kamışlardaki işaret ingilizceden gelme bir terimdir bu hep ingiliz ağırlık birimi pfund(pound,kısaca Ib yada Ibs)ile ölçülür bir Ib 454 gr eder,şimdi resimdeki şablonu anlatmaya çalışacağım,bir kamışın ucuna belirli bir ağırlık takılırsa ve bu kamışta 90 derece eğilirse bu kamışın çekerine sabittir,aynı zamanda TC olarak belirtilen kamışın atarını anlatır,bunun formülünü şöyle açıklamış kitap,, Ib(454 gr):15=30,2gr yani 1 Ib eşittir TC 30 gr eder,3 Ib lik bir kamışın atarı 90 gr dır.

balıkcı 07-12-2006 15:13

1 Eklenti(ler)
Bu resimdede (TC ve atışağırlığını)Ib tabelasını gösteriyor.

balıkcı 07-12-2006 18:11

Alıntı:

moz tafarından gönderildi
Üstad, atarı değil de çekeri olmasın. Bir de kafa takılan konu siz "Ibs" olarak belirtiyorsunuz, ben "lbs" olarak biliyorum. Acaba Ibs'nin açılımı nedir?

Murat bendeki kılavye ''I'' harfini böyle yazıyor,yoksa senin yazmış olduğun Ibs le benim yazmış olduğum aynı.

katiti 07-12-2006 20:49

Selim Abi hala dönüştürme işinde 1 lb = 30 g kısmına takılmış olsam da kitapta yazıyorsa öyledir herhalde. Balıkçıların ölçüleri bile av hikayelerine benziyor demek ki :D. Bizim mühendislik kitaplarında farklı çünkü. Bu arada resimli açıklamalar için teşekkürler...

HALDUN YALIMLI 08-12-2006 10:24

Alıntı:

giritli tafarından gönderildi
Haldun büyüksün abi...İçime su serptin valla..Bilgi için çok teşekkür ederim..Abi bilginin kaynağı nedir?Bi de onu söylesen tam süper olucak..;)

Onur'cum sitemizin eski üyelerinden ilim irfan sahibi ve Çağlarav'ın olta balıkçılığı üstadı Faruk abi ile bu konuyu konuştum. Lb ve lbs arasındaki farkı, lbs ölçü biriminin pi sayısı gibi sabit 28,4 olduğunu ve bu hesaplama formülünü Faruk abi anlattı.

Selim abi, Mert'te bahsetmiş benimde kafama takıldı ölçü birimleri değişim tablolarındada 1lb=454 gr. olarak veriyor. Gösterdiğin tablodada 1lb=30 gr. gösteriyor.

balıkcı 08-12-2006 14:52

Haldun 1 Ib 454 gr ediyor bu kamışın çekeri atış ağırlığıda belirtilen Ib yada Ibs bu ölçü birimiyle alakası yok,yani şöyle daha basit anlatayım 3 Ibs li bir kamışın çekiç gücü 1362gr bu atarına gelince 3 Ibs 90 gr ediyor,çekerine göre ayarlandığı için bu kamışın atışağırlığıda Ibs olarak belirtiliyor doğrusu fazla karışık değil ama çekeri ile atarı karıştırılıyor galiba,,bunları isterseniz almanca olarakta kitaptan siteye resimleyebilirim.

katiti 08-12-2006 17:24

Selim Abi bizim bildiğimiz libre (lb, pound) ile buradaki lbs'nin aynı olmadığı konusunu anlamış olduk böylece. Buradaki lbs TC (test curve = test eğrisi) değeri ile ilgili farklı bir ölçü imiş. Bakalım bu balıkçılık bize daha neler öğretecek, Allah sonumuzu hayretsin :D...

balıkcı 08-12-2006 18:14

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Selim Abi bizim bildiğimiz libre (lb, pound) ile buradaki lbs'nin aynı olmadığı konusunu anlamış olduk böylece. Buradaki lbs TC (test curve = test eğrisi) değeri ile ilgili farklı bir ölçü imiş. Bakalım bu balıkçılık bize daha neler öğretecek, Allah sonumuzu hayretsin :D...

Mert hergün öğreniyorsan sorun yok senin geleceğinde ,bak bende bu gün senden bir şey öğrendim ,,Test Eğrisi,,bende kaç gündür düşünüyordum bunun türkcesi ne diye,çünkü almancadan kurve kelimesini tam türkceye çevirirsek köşe gibi bir anlamı var yada yollardaki yolun kıvrılan yeri gibi bir anlamı var,boşuna dememişler öğrenmenin yaşı ve sonu yoktur diye,birde şunu eklemek istiyorum,3 Ibs lik bir kamışın TC olarak belirtilen test eğrisi 1362 gr olsada bu kamışla 10-15 kilo balık çekemeyiz anlamına gelmez,öğle olsaydı sazan kamışları bu ağırlıktaki balıkları çekerken kırılıp doğru çöpe giderdi.

Taygun KOCABIYIK 08-12-2006 18:47

Uzun süredir konuyu takip ediyorum sadece okumakla yetiniyorum ama artık Selim abime teşekkürlerimi sunmak istiyorum gerçekten işin ilmini bilimini öğretti bize :)

katiti 08-12-2006 19:09

Selim Abi sağol, balık çekme konusuna aynen katılıyorum, TC değeri aksiyon ile ilgili anladığım kadarıyla, yoksa kamışın esnekliği ve toplam çekeri çok daha yüksek oluyor...

Thordius 08-12-2006 21:02

merhaba;
Benim kullanmakta olduğum bir kamış var ve oldukça memnunum ama atarının kaç olduğunu bilmiyorum.Bunu öğrenmek istemiştim.

Alba-star VISION 2001 (1,80)marka bir 2 parça ve ultra light bir sopa tam kaşık sopası.Çift çelik sargı.

ancak üzerinde yazan yazıda atar belli değil(length 1.80m 100% carbon c.w 10-60)

bu yazanlara göre atarını hesaplayabilirmiyiz?

saygılar....Rastgele....

Taygun KOCABIYIK 08-12-2006 21:10

Atarı 10-60 gr anladığım kadarıyla ama emin değilim ayrıca işini görüyorsa ve memnunsan sorun yok Ertuğcum

balıkcı 08-12-2006 21:10

Alıntı:

Thordius tafarından gönderildi
merhaba;
Benim kullanmakta olduğum bir kamış var ve oldukça memnunum ama atarının kaç olduğunu bilmiyorum.Bunu öğrenmek istemiştim.

Alba-star VISION 2001 (1,80)marka bir 2 parça ve ultra light bir sopa tam kaşık sopası.Çift çelik sargı.

ancak üzerinde yazan yazıda atar belli değil(length 1.80m 100% carbon c.w 10-60)

bu yazanlara göre atarını hesaplayabilirmiyiz?

saygılar....Rastgele....

Yüzde tüz emin değilim ama senin kamış galiba 10-60gr atarlı.

Thordius 08-12-2006 21:13

teşekkür ederim bana gerekenden fazla ama işimi fazlası ile görüyor.

saygılar...rastgele...

balıkcı 10-12-2006 21:36

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Selim Abi sağol, balık çekme konusuna aynen katılıyorum, TC değeri aksiyon ile ilgili anladığım kadarıyla, yoksa kamışın esnekliği ve toplam çekeri çok daha yüksek oluyor...

Mert benim başımdan geçen bir olayı anlatayım sizlere,ben bir sazan kamışı almıştım kamış 2.5 Ibs atarlı tabi o zamanlar bende anlamıyorum Ibs ağırlığından takarım kamışa 100 gr lık kurşunu atmaya çalışıyorum ama kamış istediğim gibi atmıyor yada atamıyorum,yanımdaki arkadaşında bilgisi yok bu konuda tabi ertesi gün aldım soluğu benim malzemecide durumu anlattım malzemeci güldü ,,iyiki kamışı kırmamışsın dedi,,sorunu bana açıkladı senin almış olduğun kamış 2.5 Ibs yani 75gr atarlı dedi ve ekledi bundan sonra üzerinde Ibs yazan bir kamış alırsan ortalama 1 Ibs 30 gr eder diye telkinde bulundu,o zamanlardan aklımda kalmıştı 1 Ibs in 30 gırama eşit olduğu,tabiki sonradan mecbualardan ve kamış yapımı adlı kitaptan okuyarak öğrendim sizlerin sayesinde yoksa bende açıp ilgilenmemiştim bu konu ile,çünkü malzemeciden öğrenmiştim 1 Ibs in 30 gr ettiğini,son olarak şunu söylemek istiyorum hangi kamış olursa olsun kamışın üzerinde yazan gerçek atarından %20 daha az ağırlık takıp atarsak daha iyi verim alırız kamışlardan,denemek serbest.

mozdil 11-12-2006 07:43

Alıntı:

Thordius tafarından gönderildi
c.w 10-60

c.w: Casting Weight = Atış (savurma) Ağırlığı

Kamışınız 10 - 60 gr atarlı

aganta borina borinata 11-12-2006 10:43

arkadaşlar bu ölçüler konusunda geçen hafta içerisin de epey bi araştırmalar yaptık...yeni şeyler öğrendik...

benim bulduklarım içerisinde de enteresan şeyler var...

pound = librea = libre = lb (LB) = lbs (LBS)
(parantez içerisin de büyük harfle yazdım ki kullanılan harfler net olarak belli olsun)

yazdığım ağırlık ölçülerinin hepsi birbirine eşit ölçülerdir...kullanılan birim "libre" dir... lb - lbs onun kısaltmalarıdır... kimi yerde lb kimi yerde lbs olarak kullanılır... lbs basitce lb nin çoğul hali lb(s) olarak kullanılmaktaymış (ingilizce yazım kuralı)... yani lb ve lbs farklı birimler değilmiş...

ancak selim abi yazımında "Ibs" olarak kullanmış... kullanılan harf "l (L)" harfi değil... burada ya yanlış bi yazım sözkonusu ya da Ibs farklı bi birimdir...bu birim testkurve denen eğilme testinin bi birimimidir...

selim abiden sonra testkurve konusunu bende çok merak ettim ve biraz nette dolandım...testkurve (TC - test curve) olarak bi çok bilgi var hatta bazı kamışlarda özellikle bu testin yapıldığı vurgulanıyor...genelde de hep sazan kamışlarında çıktı karşıma...ben de almanca yazılmış bi linke rastladım selim abinin verdiği ölçüler hakkında bilgi veren...ancak orada değerler biraz farklıydı...paylaşmak istedim...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

balıkcı 11-12-2006 11:18

Doğan ilk vermiş olduğun link ingilizce,ikincisi almanca fazlada benim anlattıklarımdan farklı ölçüler değil,vermiş olduğun almanca linkte 2,5 ıbs 71 gr ediyor,benim vermiş olduğum tabelada 2,5 ıbs 75 gr ediyor bu normal ben zaten yazarken aşağı yukarı bu ağırlık ediyor demiştim vede ayrıca tabelayı kamış yapımı hakkında bende olan bir kitaptan çeviri yaparak verdim artık karar sizlere kalmış,bendeki klavye ,,ı,, harfini büyük yazınca,,I,, bu şekilde yazıyor yoksa sizin yazmış olduklarınızla bir farkı yok.

aganta borina borinata 11-12-2006 12:33

ilk linkte libre hakkında bilgiler var...bunu eklemek istedim çünkü lb ve lbs nin arasında birimsel bi fark olmadığıyla alakalı... ki yukarıda farklı birimler olduğuna dair zihinlerde bi karmaşa kalmaması için eklemek istedim...

ikinci linte ise bahsedilen testkuve (TC) hakkında bilgiler var... yukarıda vermiş olduğunuz formulle alakalı bi farklılık vardı...formullerin uygulanmasından dolayı çıkan farklar cok önemli görünmüyor ki bu linki vermemdeki amacım ( hiç almanca bilmiyorum fakat anladığım bu) tabloda sizin vermiş olduğunuz birimlere ek olarak hesaplama sonucu kamışın maksimum atarının bulunduğu ve ek bi hesaplamaylada minimum atarının hesaplanabileceğinin anlaşılmasıydı...bi kamışın maksimum atarının % 20 si kadar eksiğiyle takımın hazırlanmasının daha randımanlı olduğunu da sizin yazmış olduğunuz bi konudan tecrübe edindim... ikinci linki de bu konuda daha fazla bilgi edinilebilmesi açısından ekledim...

ek olarak klavyenizde "ı" harfini büyük yazınca "I" olduğunu yazmışsınız...söz konusu birimde kullanım "l" yani "L" harfinin küçüğüdür...

birde formüllerde geçen "2,50 x 454g :?" rakamı belki daha net bulabilirseniz memnun olurum 15 mi yoksa 16 mı...ki tekim malum buralarda bu tür konular pek bilinmiyor...ki ben hayatımda ilk defa duydum...bu konuda en açık bilgiler genelde almanca...

ilginiz için teşekkür ederim...

rastgelsin...

balıkcı 11-12-2006 13:10

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
ilk linkte libre hakkında bilgiler var...bunu eklemek istedim çünkü lb ve lbs nin arasında birimsel bi fark olmadığıyla alakalı... ki yukarıda farklı birimler olduğuna dair zihinlerde bi karmaşa kalmaması için eklemek istedim...

ikinci linte ise bahsedilen testkuve (TC) hakkında bilgiler var... yukarıda vermiş olduğunuz formulle alakalı bi farklılık vardı...formullerin uygulanmasından dolayı çıkan farklar cok önemli görünmüyor ki bu linki vermemdeki amacım ( hiç almanca bilmiyorum fakat anladığım bu) tabloda sizin vermiş olduğunuz birimlere ek olarak hesaplama sonucu kamışın maksimum atarının bulunduğu ve ek bi hesaplamaylada minimum atarının hesaplanabileceğinin anlaşılmasıydı...bi kamışın maksimum atarının % 20 si kadar eksiğiyle takımın hazırlanmasının daha randımanlı olduğunu da sizin yazmış olduğunuz bi konudan tecrübe edindim... ikinci linki de bu konuda daha fazla bilgi edinilebilmesi açısından ekledim...

ek olarak klavyenizde "ı" harfini büyük yazınca "I" olduğunu yazmışsınız...söz konusu birimde kullanım "l" yani "L" harfinin küçüğüdür...

birde formüllerde geçen "2,50 x 454g :?" rakamı belki daha net bulabilirseniz memnun olurum 15 mi yoksa 16 mı...ki tekim malum buralarda bu tür konular pek bilinmiyor...ki ben hayatımda ilk defa duydum...bu konuda en açık bilgiler genelde almanca...

ilginiz için teşekkür ederim...

rastgelsin...

Doğan ilk önce teşekkür ederim,bende i harfiyle yazmaya çalışıyordum lbs olarak belirtilen ölçü birimini okunuşuna göre yazdığım için,gelelim o vermiş olduğun almanca olarak belirtilen sitenin konusuna,bendeki kitap 454 bölü 15 =30,2gr senin vermiş olduğun sitede 454 bölü16=28 küsür ediyor ben burada fazla bir fark olmadığı için ikisinide normal karşılıyorum bir iki gıramın önemli olmadığını düşünüyorum,kamışın üzerinde yazan atarından %20 daha az kurşunla daha çok verim alındığıda bu bendeki kitapta yazıyor oradada okudum senin vermiş olduğun sitedede belirtilmiş.

giritli 26-12-2006 14:33

Doğanın bulmuş olduğu almanca menşeili sitedeki bilgilerin türkçeye çevrilmiş halini ekliyorum arkadaşlar,umarım faydası olur...Saygılarımla...

giritli 26-12-2006 14:34

Sadece test kavisinin lbs (amerikan poundu 1lb = 454 g) üzerinden verildiği kamışın takribi atış ağırlığını tayin etmede ufak bir yardım :

Dönüşüm şu formül ile yapılmakta :

Lbs üzerinden test kavisi x 454 gram : 16 = Azami atış ağırlığı
İdeal ve tavsiye edilen atış ağırlığı için azami atış ağırlığından % 20 çıkartılması gerekir.

Azami atış ağırlığı x 0,8 = tavsiye edilen atış ağırlığı

Hesaplama örneği : 2,50 lbs’li test kavisli bir sazan balığı kamışı
Azami atış ağırlığı :
2,50 x 545 g : 16 = 71 g

Tavsiye edilen atış ağırlığı :
71 g x 0,8 = 57 g

Burada, hesaplamak için tembel olanlara bir liste :

---------tavsiye edilen ağırlık------------- azami ağırlık
1,50 lbs = ----------35 g --------------43g
1,75 lbs = ----------40 g --------------50g
2,00 lbs = ----------45 g --------------57g
2,25 lbs = ----------50 g --------------64g
2,50 lbs = ----------57 g --------------71g
2,75 lbs = ----------62 g --------------78g
3,00 lbs = ----------68 g --------------85g
3,50 lbs = ----------80 g --------------99g

Bu veriler genel dönüşümlerdir. Ara sıra bazı “hesaplayanlar”, azami atış ağırlığının şu şekilde hesaplanabileceğini de söylerler:

Test kavisi x 30 g = azami atış ağırlığı
Kaba taslak bu da geçerli sayılır ve genel kullanım için bu temel veriler ile de yeterlilik sağlanabilir. Her kamışın kendine has bir atılımı vardır ve atış ağırlığı sadece baştan ve götürü olarak test kavislerine bağlı olarak sabitlenemez.

Bunun için iyi bir örnek SPORTEX sazan kamışlarıdır. Bu Blankler (sade şekiller) malumunuz olduğu üzere daha sert ve dikler. Benim 3lbs-SPORTEX sazan kamışım da herhalde 125 g’lık bir kurşun ile deniz dalgalarının vurduğu sahillerde rahat edebilirdi.

aganta borina borinata 26-12-2006 15:28

ellerine sağlık onur...

rastgelsin...

balıkcı 26-12-2006 16:37

Eline sağlık onur,çeviri yapmış olduğun sitedede belirtilen sportex kamışları piyasanın en iyilerindendi,ama malesef onlarda 2005 senesinde iflas etmişler ve ockert diye bir firma sportex,tica ve climax üçlüsününün hisselerini satın alıp bu üç firmayı bir çatı altına almış.

Jeeday 29-01-2007 09:02

Bende istiom bi kamış :)

Kıyıdan at çek için en az 3,60 mt. boyunda uzağa atabileceğim OKUMA IM-65 makine ile kullancam... Ne tavsiye edilir?

giritli 29-01-2007 10:05

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Halkasız kamış, kamışın üzerinde bir tek bile halka yok,kamış 450cm uzun 100-200gr atarlı üç parçalı,misina kamışın üçüncü parçasından takılıyor ve son parçanın ucundan çıkıyor,kamışta halka olmadığından sürtünmede çok az miktarda olduğu için uzak mesafelere atma şansı doğuyor.

Selim abi selamlar...bu aralar surf makina almak için araştırma yapıyorum...
aslında benim bir çıkrık bir de surf makinaya ihtiyacım var...ancak teknede genellikle katiti avcılığı yapıyorum....sırtıyı sadece av merasına giderken ya da dönerken yapıyorum...diyorum ki çıkrık yerine sağlam dişli yapısına sahip bir surf makinası alırsam hem uzak atış için hem de katiti için işimi görürmü...
sonuçta surf makinalarının kafa çapları oldukça büyük oluyor yani bir turda normal makinalara göre daha fazla misina sarıyor...makina ihtiyacımı kamışlar bölümünde yazmamın sebebi,halkasız kamışınızın fotoğraflarında gördüğüm makina sanırım D.A.M. quıck space FD modeli....benim almayı düşündüğüm makinalardan birisi de bu...sizin kullandığınız makina kaçlık olanı ve bana biraz makinadan bahsederseniz çok sevinirim...
bu makina dışında üzerinde durduğum diğer modeller şunlar :
shakespeare K2 powerplay FD 7000,cormoran seacor big ben 6pi 6000,
cormoran match master feeder 6pi,DAM distance 860 FD,balzer tidec II veeee
tabiyki gönlümde yatan aslan shimano xt 10000 ama buna param yetmez abi:( ...

balıkcı 29-01-2007 11:30

Alıntı:

aslında benim bir çıkrık bir de surf makinaya ihtiyacım var...ancak teknede genellikle katiti avcılığı yapıyorum....sırtıyı sadece av merasına giderken ya da dönerken yapıyorum...diyorum ki çıkrık yerine sağlam dişli yapısına sahip bir surf makinası alırsam hem uzak atış için hem de katiti için işimi görürmü...
sonuçta surf makinalarının kafa çapları oldukça büyük oluyor yani bir turda normal makinalara göre daha fazla misina sarıyor...makina ihtiyacımı kamışlar bölümünde yazmamın sebebi,halkasız kamışınızın fotoğraflarında gördüğüm makina sanırım D.A.M. quıck space FD modeli....benim almayı düşündüğüm makinalardan birisi de bu...sizin kullandığınız makina kaçlık olanı ve bana biraz makinadan bahsederseniz çok sevinirim...

Onur bende bulunan bu dam makinaları türkiyede bıraktım geçen sene,malum kayınçoda balıkcı,benim sana surf için önerebileceğim bir makina,doğrusunu söylemek gerekirse türkiyede hangi markaların makinaları mevcut bir bilgi sahibi değili cormoran tavsiye etmem sormuş olduğun makinayı kullanmadım ama cormoranın ürünlerini tutmuyorum açıkcası,balzer veya dam olabilir ama sen genede izmirli değerli dostlarımızada danışarak veya birlikte giderek al makinanı.

katiti 29-01-2007 11:34

Alıntı:

Onurum katiti için çıkrık al derim, spin makineden çok farklı oluyor. Beraber bir avda bir dene benim çıkrığı sonra karar ver istersen...

Saat 16:47.