![]() |
katiti vallahi su yer için hem oltanın takılmayacagı hem av için iyi bir olta çesıdı bulsam çok iyi olacak...yaz için butun hayalim bunun ustune...
|
Mertciğim çelik tel yerine çok iyi kevlardan yapılmış örgü ipler var bunlarla tatlısuda levrek yani sudak avlıyoruz denizdeki levrek içinde geçerli olabilir bu örgü ipler benim deneyimim yok deniz levreğinde,bende öğrenmek için soruyorum ama daha değişik sistemlerle de av şekilleri bulmalıyız mesela 10-15 gr lık bir şamandıra ile yapacağımız bir sistem hem yem balığını yormaz hemde balık çok gezeceği için levreğin balığı bulmasını daha çok kolaylaştırır denemek lazım denemeden bir şey söylemek yanlış olur diye düşünüyorum balığın çatlamasına gelince bu niçin gerçekleşiyor onu da bilmeli bende canlı balıkla turna avladım terkosta,balığa hiç bir şey olmadı denizde durum değişirmi onu bilemem ama sen diyorsan doğrudur.
|
Selim Abi estağfurullah, ben diyorsam doğrudur değil, hep birlikte doğru birşeyler bulmaya çalışıyoruz.
benim tarif ettiğim sistemler bırakma üzerine kuruludur. yani oltayı atar, sonra gider başka işle uğraşır, arada yoklarsınız ya da akşamüstü atar gider sabah toplarsınız. o nedenle de balığın alıp dibe doğru sürüklemeye çalışacağı büyüklükteki şamandıralar balığı daha çok yoracaktır bana göre. tabii kullanılan yem balığının büyüklüğü de önemli.10-15 g'lık şamandıralarla böyle bir sorun zaten olmaz bana göre de, ama o şamandıra da kullanım amacını (balığın dibe, taşların arasına kaçmasını önlemek) sağlamaz gibi geliyor bana. tatlı su konusunda birşey diyemem, bilmiyorum ama siz turnada canlı balıkla at-çek yapıyorsunuz sanıyorum. açıkçası ben bugüne kadar bırakmalarda hep şamandırasız sistem kullandım. çok da tercih ettiğim bir yöntem değildir. ben genelde oltanın elimde olmasını severim çünkü :) . |
zaten bende karagoze atarken içeride bol akya ve levrek olduu için bir yandanda boyle bır canlı balık atmak istiyorum..başka turlu levrek yakalamak çok zor,,senelerdir daha iri bir levrek yakalamadım...ama bır turku kafama yatan olta seklı bulamıorum...bu yusden siz usta balıkçlardan yardım ıstıyorum....
|
Mert kardeşim ben şu yönden sen diyorsan doğrudur dedim çünki sen ve arkadaşlar tahminimce bir çok kere levrek avında bulundunuz benim hiç bir deneyimim yok tabiki kitaplardan ve DVD lerden öğrendiğim bilgiler var ama sadece teori,suda denemişliğim yok deniz levreği ile sistemleri tabiki benden daha iyi bileceksin kardeşim,ben zaten her zaman belirtiyorum deniz avında sitedeki dostlarımdan çok öğreneceğim var.
|
Selim Abi keşke senin bize tatlı suda anlattıklarının yüzde birini anlatacak kadar bilgim olsaydı, ama yine de teşekkürler :) ...
Alıntı:
|
ewt abi haklısın gusell çipura mırmır da yapıo...ama ben kafayı levrege taktım bikere :d tam kafama yatıcak uygun bir yöntem bulsam içim rahatlıcak walla...
|
aklıma bsy geldi..ben orda aynı sekılde samandıra ve sarma kıbrıs atıodum olta kıyıya gelmıodu...akıntı karsı kıyıya dogru..koy olduu için...yani sadece top zargana şamandırasıyla atsam nasıl olur...
|
Çağdaş zaten ilk tarif edilen sabit olmayan şamandıralı sistemde o tarz bir şamandıra kullanılyorsun, olur yani...
|
bu tur samandıralardan levrek urkmuo diymi,,yani beyaz top şamamdıra kullansam...
|
denemedim ama yeterli kaloma olduktan sonra ürkeceğini sanmam. zaten levrek kurnaz olmasına karşın ürkek bir balık değildir.
|
Risk
Çağdaş kardeş senin avlanmak istediğin yer tam bir takım canavarı, yer olta atmaya elverişli olmadığı ve ağ atmak içinde uydun oladığı için levrek gelip kıyıda avlanıyor ve yatıyor. Bu sebeple yanında bolca yedek malzeme ve hazır takım bulundur. Diğer arkadaşların yazdıklarına ek olarak söylemek istediklerim var ilk önce avlanacağın takım ile başlayayım;
Kurşunsuz takım, misinanın kalınlığı size kalmış ne kadar ince ve sağlam olursa o kadar iyi olur+fırdöndü+iğne. Canlı yemi ya alt dudaktan üst dudağa yada kafanın bitip sırtın başladığı yerden tak ki Mert'in söylediği gibi levrek ilk önce baştan saldırır ve canlı yem çok uzun süre canlı kalır. takımımız hazır yemi taktık var gücümüzle oltayı en uzak noktaya atalım ve :dikkat: oltayı sakın elimizden bırakmayalım :dikkat: . Bunun avantajlarını sıralayım. 1- Ucunda canlı yem olan oltamızın kontrolü bizde olacağı için her dibe hamle yaptığında 1-2 kulaç çekip tekrar bırakırsak canlı yemin hareketleriyle taş altına ve otların arasına saklanmasını engellemiş oluruz. 2- Sırtıcılar ve at-çekçi arkadaşlar bilirler, sırtı çekerken yada at-çek yaparken arada bir olta 1-2 kulaç çekilp bırakılır bu hareket avı kıskandırarak yemin cazibesini arttırmış olur. 3- Balık yakalandı olta elimzde olduğu için ilk andan itibaren kontrol bizde olur. At-çek şeklinde avlanabileceğin yer olduğu konusunda da seninle fikir alış-verişi yapmıştık bu sebeple link veriyorum. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu tarifim en riskli ama derinliği 2 ile 10 metre olan yerlerde iyi sonuçlar aldığım bir sistemdir.Yukarıdaki kurşunsuz takımın hırsızlı versiyonu, oluşumu açıklayayım. Kalınlığı size kalmış misina+35-40 gr hırsız kurşun+fırdöndü+1,5-2 kulaçta bağlı iğne. Yukarıdaki tarifteki gibi takılan canlı yem ve olabildiğince uzağa atılıp yine elde tutularak kontrolü sağlanan canlı yem ve aynı taktikler. Çağdaş kardeş umarım sorularına buraya yazan tüm arkadaşlarla beraber cevap verebilmişimdir. Hala kafana takılan bir konu varsa mutlaka burada yazmanı rica ediyorum elimizden ve elimden geldiğince yardımcı ve paylaşımcı olalım, Bak tatlısu üstadı Selim abi bile buraya bildiği ve aklına takılan konu ile ilgili yazılar yazmış.SAYGILARIMLA |
abilerim öncelikle tum yardımlarınız için çok saolun...ama bu yer gercekte takım avcısı ve benım sızınde yardımlarınızdan sonra kafamda kurduum sistem şu
beden-şamandıra-yarım kulaç bosluk-gezer kursun-fırdöndu-1,5 kulaç bosluk-canlı yem samandıra olarakta beyaz zargana topudusunuorum..sizce nasıl bir yöntem?? |
Çağdaş iş görür gibi duruyor, sonuçları merakla bekliyoruz...
|
Bence ideal bir sistem sonucu bende merak ediyorum hadi rastgelsin Çağdaş.
|
çok saolun hersey için,,sizi baya yordum sanırım kusura bakmayın...merak işte..inşalllah olumlu sonuçlar verır,,mayıs sonunda av sezonumu açıcam sizi bilgilendırıcem...tekrar hersey için saolun...
|
son olarak igne ne kullanıyım abi?? çok buyuk kullanırsam sanırım canlı balıga zarar verir...kaç numara önerırsınıs????
|
Levrek Marmarada mayıs ayına kalmaz 27 Mart (Saatler 1 alıncak) levrek gözükür ama en önemlisi kefallere bak kefal varsa levrek onların peşinde olduğu için levrekde oralardadır.
|
Levrek için iğne seçimi çok kaliteli olmalı 1 no dan 6 no ya kadar kullanmalısın
|
Çağdaş bizde(Almanyada) iğne numaraları değişik galiba tam olarak bilmiyorum ama bir yerden duymuştum,onun için herhangi bir numara veremeyeceğim şunu eklemek isterim,yem balığı ne kadar küçük olursa kancanıda ona göre küçült.
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] sizce hangisi daha mantıklı... |
Alıntı:
|
Çağdaş hepsi olabilir. sonuçta buradaki seçim tamamen senin hangisini ortamda daha iyi görebileceğinle ilgili. en üstteki sanırım mantar top. eğer öyleyse daha ağır olduğundan uzun mesafeli atışları daha rahat yapabilirsin onunla eğer böyle bir amacın varsa. yoksa pek bir fark olacağını sanmıyorum.
iğne konusunu da kullanacağın yem balığının büyüklüğün göre belirle. ayrıca benim tercihim uzun palalı düz iğnedir levrek için. ama başka şekilde kullanıp verim alan da olabilir tabii... |
tamam katiti saolasın artık ava hazırım sanırım artık :d
|
Çağdaş en kısa zamanda Levrek resimlerini bekliyoruz
|
inşallah abim burda sizlere kiloluk levreklerin resimlerini paylaşmak nasip olur...
|
şöyle bir alba sitesini gesdim fakat canlı yem için incemi kalınmı iğne kullanacagıma karar veremedım..bi abi kalın ve duz iğne önerdi..sizce nasıl olmalı??
|
Arkadaşlar canlı yem takılışı için baska bir yöntem daha farkettim..Şuna bir bakın,,sizce nasıl???
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Çağdaş, artık şu levrekleri avlamaya git,yoksa bulamayacaksın onları,senden kiloluklarını yakalamanı bekliyoruz,yöntem güzel,sevgilerimle
|
:d saol abi,,inşallah..Ben bu yöntemi baska bir sitede buldum paylaşmak amaçlı koydum..BEnim yontemım tamamdır yani abi o konuda bir sorun yok ;)
|
Marmarada levrekler gözükmeye başladı. Geçen gün ağlarla 7,3 kg lık levrek gördüm. Artık boyuna değil enine büyümüş acaba içinde havyar mı var?
|
Yumurta dökmüşlerdir sanırım bu zamana kadar. O arkadaş biraz obur olabilir.
|
Yani yavruladı diyorsun
|
bugün sahte yemle 7 kiloluk kevrek aldım.karadeniz levreği levrek için canlı barbun bulabilirseniz en iyisi odur sevgiler
|
arkadaşlar ad.soyad dogum tarihi memleket. yazmayı unutmayalım ltf..
kolay gelsin |
Bir de mümkünse şu yakışıklıların fotoğraflarını,sevgilerimle
|
Alıntı:
|
Bundan 6-7 yıl önce inciraltından dedemin bir tanıdığına balık almaya gitmiştik.
Koca koca levrekleri görünce çok şaşırmıştım. Tabii o zamanlarda balığa ilgimiz var yem ne diye sorduğumda küçük barbun demişlerdi de inanmamıştım. İşe yarıyor olabilir ama barbunu nasıl canlı bulucaz? |
Alıntı:
------------------ Mehmet 1974-Antalya |
olympusis biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin ??
|
Saat 14:14. |