RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Sitenin Gidişi Hakkında... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1098)

HALDUN YALIMLI 27-03-2006 20:56

Serkan sana yerden göğe kadar katılıyorum. Ne olursa olsun bir birimize karşı kullandığımız dil ve üslup çok önemli. Hepimiz insanız hatalarımız ve doğrularımız elbette olacak ben başından beri bu sitenin amatör balıkçıların buluşma noktası olması konusunda ısrar ediyorum. Tüm katılımcılara sözüm sitemizde çeşitli platformlarında olması bizi diğer sitelerden farklı kılıyor, bunun değerini bilmekte fayda var. Bende bu sitede bir bölümün moduyum. Mod. olmam benim deliler gibi her konuya yazı yazmamı gerektirmiyor, dediğim gibi ben sadece amatör balıkçılık konularına ilgi duyduğum için mümkün olduğunca o konulara yazmak hoşuma gidiyor ama diğer açılan konulara kayıtsız kalmakta mümkün olmuyor Sami ile yapılan geyikler gerçekten yoğun iş temposu içinde kısa bir sürede olsa gülümsetiyordu, bu sebeple benim mesaj sayım azdır.
Her konuda bir çok şey paylaşan insanların birbirine karşı çıt kırıldım olmaları yanlıştır, laylay da olsa ciddi bir durumda olsa konunun bu platforma taşınması hataların en büyüğü Serkan'a bu konuda katılmamak mümkün değil. Bir şekilde tanışıklığımız olan ve bu siteye üye olan kişiler ile diyaloğumuzu buraya yansıtıp devam ettirmek olmaz olamaz, sonuçta burası bir çok insanın ziyaret ettiği biçok konunun paylaşıldığı ve konuşulduğu bir forum dolayısıyla ister istemez endince oluşan kurallar devreye girer, kimse dışarıda hitap ettiği gibi arkadaşına hitap edemez, dışarıda seslendiği gibi seslenemez bu yapılan hataların sonuçlarıda bu siteyi ve site katılımcılarınıda ister istemez doğrudan etkilemektedir. Aramızdan ayrılan ve burada yaptıkları hatalarını tartıştığımız arkadaşlarımız bu ayrımı pek yapmadıklarından dolayı bu konu üzerinde yazıyoruz. Ben kendi adıma ne aramızdan ayrılan arkadaşların davranışlarını ne de hakkında konuştuğumuz arkadaşlarımızın yaptıklarını tasvip etmiyorum. bu tip diyaloglar özelden yada msnden yapılsın ama hitap
( [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) konusunda ve kullanılacak üslup konusunda hepimiz gizli ve kimse tarafından koyulmamış kuralları aklımızdan çıkarmadan katılımlarımıza devam edelim ve yapılan hatalar konusunda birbirimizi daha dikkatli uyaralım ve hata yapan arkadaşların hatalarını telafi ederek uygun bir dille bir birimizi uyaralım.
Serkan sana sonuna kadar katılıyorum. Artık şu okulları kapatta gel artık İzmir'e bekliyorum.SAYGILARIMLA

Anıl ÜNALAN 27-03-2006 22:18

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
oh.oh..oh ne güzel şeyler okuyorum beyler..sanki duyar gibiyim de.. belki inanmazsınız
şu anda makinanın başında bu satırları yazarken. başım fırıl fırıl dönüyor..dün gece hiç uyuyamadım gribal bir durum var..ekranı çift görüyorum.... ama inannın ki dün akşam sizlerin neler yazdıgınızı merak ettiğim ve sabırsızlandıgın için eşimin .. ısırarlı ''yat/kalkma zaten hastasın'' sözlerine aldırış etmedim ve bu güzel ve iyi niyetli yazıları okudum.. ............
yav hayat güzel be...arkadaşlar.. dolu yaşayacaksın....gitmesende/görmesende o dost o arkadaş senin olacak..bu gün olmasa belki yarın göreceksin..onu.. bizler birbirimizden bir şeyler öğreneceğiz...eksiklerimizi tamamlıyacagız... hiç birimiz mükemmel değiliz...tek mükemmel varsa o da yaratıcı güçtür.... hayatımızın bir parçası oldu
bu sayfalar...farkındasınız..yazıyoruz+çiziyoruz+dert leşiyoruz+ve dahi sinirleniyoruz..
ama hep buradayız..yani hayatın içinde...sanki işyerinde+okulda+sokakta moral bozucu şeyler yokmu? her akşam TV haberlerinde çok mu iç açıcı şeyler dinliyoruz..??
AB yolundaki ülkemde çok mu güzel görüntüler var?..
ama bir yaşamdır / bir umuttur gidiyor işte... o halde bizler mademki bu sayfalardayız...
burada devam edeceğiz...
(Tayguncum çok düşündün galiba artık birşeyler yazacak duruma gelmişsindir..hadi bakalım..)
teşekkürler

Abi taygun çanakkaleye geziye gitti bu gün gelmesi lazım bu gün mesajını iletir sanırım.

balıkcı 27-03-2006 22:22

Taygunun ismini yanlış yazmışsın Anıl şimdi sanada bozulacak dikkat.

HALDUN YALIMLI 28-03-2006 01:18

Anil Bittiğin An şu Andir Koçum

Alıntı:

DiZzY tafarından gönderildi
Abi taydun çanakkaleye geziye gitti bu gün gelmesi lazım bu gün mesajını iletir sanırım.

Anıl'cım Taygun'un ismini yanlış yazmışsın amman dikkat :dikkat: koçum asmasın kesmesin seni :soru:

turna 28-03-2006 06:28

sitenin gidişi hakkında

Serkan abi çok haklısın fakat bütün uğraşların boşuna .Sevgili selim kardeşim hangi konudan bahsettğini şok iyi biliyorum.ben kimseyle alay etmem hattime degil.ancak bu site % 100 amatör sitesi,durum böyle olunca da kimse hava atmasın avlanma takvimlerine ve miktarlarına dikkat etsinler.fazlasını burada söylemesinler.bu siteleri koruma kontrol müdürlükleri bizlerden çok çok daha iyi takip ediyorlar.

Mehmet Koray 1948 Ankara

uzman 28-03-2006 07:17

Değerli Dostlar...

Oldkça uzun ve geniş olarak yazacağım için şimdiden okuma nezaketini gösterecek herkese teşekkür ediyorum.

Serkan kardeşimin aile ortamı gibi gördüğüm ve sıkça mesaj yazmak veya yazılanları okumak için girdiğim, hatta bağımlısı olduğum bu siteden ayrılma kararı beni çok üzmüştü. Allahtan kendisi tatmin olmuş olacak ki bu kararından vazgeçtiğini yukarıdaki mesajlarında belirtmiştir. Buna herkes gibi ben de çok sevindim. Eğer o gitse idi ben de böyle davranacağımı belirtmiştim ve yapacaktım bunu. Bu bazı dostlara körü körüne bir bağlılık gibi görünebilir. Bunu tahmin ediyor ve açıklamaya gerek görüyorum. Bu davranışımın birden çok sebebi var...

Birincisi; dostum Serkan, dobra bir insan. Delikanlı tavırları bana göre çok doğru. Birkaç milyar insanın yaşadığı dünyada onun gibilerin sayısı fazla değil...

İkincisi; hümanist ve akılcı bir insan. Zaman zaman en sevdiği insanları bile akla uygun olmayan hatalar yaptıklarında sert bir şekilde uyararak onları doğru yola sevkediyor. Sonunda ise yumuşayarak, hiçbir şey olmamışçasına, hata yapmamışcasına o insana aynı sevgiyi gösterebiliyor. (Bu örneği bizzat ben yaşadım...)

Üçüncüsü; eğitimci kimliği nedeniyle hataların tekrarlanmaması ve her hatadan ders alınması gerektiğine inanıyor. İlk kez yapılan bir hatayı hiç önemsemezken uyarı ve nasihatlariyle halletmeye, tekrarında ise tavır almaya gerek duyuyor.

Dördüncüsü; Herkesin fikrine saygı gösteriyor. Fakat ciddiyet ve vakar dolu yapısı (ben kendisiyle tanışmadım, ancak yazdıkları böyle tanıtıyor kendisini...) hiçbir zaman kibir noktasına geçmiyor.

Beşincisi; Bu siteyi seviyor. Balıkçılıkla ilgili bilgilerini paylaşıyor. Benim gibi hep geyik kısmında olta atmıyor. ;)

Nihayetinde bu sebepler daha uzatılabilir. Ama hiç gerek yok. İşte bunun gibi özelliklere sahip bir insana benim kitabımda "İYİ İNSAN" deniyor.

Gelelim sitenin geleceği ve geçmişiyle ilgili düşüncelere....

Serkan kadar karamsar değilim ben. Tabii ki ona yazdığı her kelimeye ve noktası virgülüne kadar katılıyorum. Daha da ileri giderek derim ki; "değerli dostum, yazdığın her yazının altına imzamı atarım !"

Neden onun kadar karamsar değilim? Bu siteye üyelik konusundaki fikirlerinde bazı çekincelerim var. Kendimden biliyorum. Bir gün google da bir şeyler ararken rastladım sitenin adına. Tıklayıp girdim.... Allah Allah, burası nasıl bir yerdi ki gelen kişiye hoşgeldin mesajları geliyordu birden?
Daha da önemlisi hemen benimseyip, kendilerinden biri gibi görmüşlerdi herhangi birini? Bu sorular beni siteye bağladı.
Eğer şimdiki gibi, girişte üye adı ve parola soran bir ekranla karşılaşsaydım, sanırım şimdi bunları yazıyor olmayacaktım.
Demek istediğimi sanırım anlatabilmişimdir.
Siteye gelen bir üye, eğer kendi istemez ve ortamı sevmezse bağlasak da durmaz. Ama bizler, gibi bağ oluştururlarsa kovsanız da gitmezler (aynı benim gibi... ;)
Öyleyse siteye girenlerden nüfus cuzdanı sureti ve ikametgâh isteyemiyeceğimize göre isteyen gelir, bakar sevmezse gider, isteyen de kalıcı ve bizden biri olur.

Gelelim diğer konuya. Diğer konumuz hitap meselesiydi. Saygıyı ve sevgiyi Türk Toplumu, kendinden büyüklere veya küçüklere bazı sıfatlarla gösterir. Mesela, "abi, abla, koçum, canım, yavrum" gibi... Fakat bu sıfatları kullanmadığımızda saygısız mı oluruz? Bu sorunun cevabı belli. Türk Toplumu bunları bekler. Yaniii, evet... Peki Batıda nasıl? Bence nasıl olursa olsun önemli değil. Biz Türküz. Yani bazı değerlerimizi, Batı değerleri ile "change" etmemeliyiz. Bu sözü kasıtlı kullanıyorum. Çünkü bizim güzel değerlerimiz ile batının veya genellersek dünyanın hatalı ve ucube değerleri yer değişiyor... Biz de buna ilerleme diyoruz...
Tabii ki, bizler, yani bu forumun sürekli katılımcı üyeleri genel olarak eğitimli insanlar... Eğitimden kastım da çok açık, "belli bir dünya görüşü olan aydın insanlar..." anlamındadır. Yoksa bahsettiğim şey üniversite okumak değildir....

O zaman birbirimize nasıl hitap etsek ki? sorusuna gerek bile yok. Hepimiz büyüklerimize "abi", küçüklerimize de adı ile veya adının başına "kardeşim..." gibi bir sıfat ekleyerek hitap edersek sanırım hem nazik hem de saygılı davranmış oluruz... Tabi bu fikirler bana aittir ve başkasını bağlamaz...

Başka insanlardan saygı veya sevgi beklemek, doğal bir içgüdüdür sanıyorum. Bunun mesleklerle de ilgisi yoktur diye düşünüyorum. Aynı saygıyı bir öğretmen ve bir temizlik işçisi de bekler. Bunun eğitimle ilgisi yoktur.

Gelelim sonuç bölümüne....

Sonuçta değerli dostum Serkan'ın gitmemesine çok sevindim. Böylece eğer siteden kovulmazsam benim de gitmeme gerek kalmadı. Buna da çok sevindim. ;)
Bir başka şeye de çok sevindim ki bunu da yazmadan duramayacağım. Yazmazsam çatlayacağım. Sitede aslında güzel bir bağ var insanlar arasında...
O kadar eleştiri alan Anıl, hatalı olmadığını (yazısından anlaşılıyor bu...) ama gene de özür dilediğini belirtiyor... İşte olgunluk denen şey bu... Anıl daha gencecik bir kardeşimiz.... Taygun henüz ortada yok. Ama sanırım o daha da sağlam sözlerle bunu yapacak ve olay tatlıya "iyice" bağlanacaktır.
İşte bu da diğer forum sitelerinde olmayan bir şey. Küfür ve hakaretlerin cirit attığı diğer sitelerden farkı bu bizimkinin. Bizim sitede tartışılan şey daha çok sevgi ve saygı...

Sanırım yaşça bizden büyük abilerimizin olgunluğu, benim akranlarımın olgunluğa yakın değerlendirmeleri ve küçük kardeşlerimizin de küçük hırçınlıkları ve olgunlaşmaya başlamaları ile güzel yazılar ve değerlendirmeleri okuduğumuz ve aktardığımız bir yer olarak, üye sayısı değil nitelikli katılımcıları artan bir site olarak büyüyecek ve gelişecektir....

Herkese en derin saygı ve sevgilerimi sunarken kısa bir not eklemek istiyorum. Yazdıklarımdan hiç bir katılımcı dostum kendi üstüne bir eleştiri almasın çünkü yazılan yazıların genel bir değerlendirmesini yapmak için cevap niteliğinde olmayan küçük alıntılar da içermektedir....

aserkansatı 28-03-2006 17:34

Gerek Taygun gerek se Anıl tatmin edici açıklamalar yaptılar sağolsunlar.Artık bu konu kapansın derim ben...Şu siteye üyelik konusuna gelince, tamam haklısınız referans işi pek mantıklı değil ama ziyaretçileri de kapıdan çevirmeyelim ne dersiniz...

mufi 28-03-2006 19:07

Arkadaşlar teknik olarak sitenin kapasitesinde negatif bir durum yaratıyorsa teknikeler gereğini yapsın.. ama mahsuru yok ise böyle devam etsin derim.. bende
mesela 1 ay süre ile siteden uzak kaldımı bir ihbar mesajı /sistemi felan olabilirmi??

Taygun KOCABIYIK 28-03-2006 21:57

Herkese teşekkür ederim iyi yada kötü eleştrilmek ben ve anıl gibi gençlerin daha dikkat edip hareketlerine çeki düzen vermesini sağlar.
Dün akşam çok uzun bir cevap yazmıştım fakat internet explorer takılınca mesaj gitmedi bende kısa ve öz şekilde olayı serkan abiye anlattım. Beni affedermi affetmez mi diye okulda bile kafamdan çıkmadı ama gördüğüm üzere aramızda kalmış ve beni çok mutlu etti teşekkür ederim.
Mehmet abi benim nüfusumda bile TAYGÜN yazıyor bu yaşıma kadar hep yanlış söylendiği için bu konuda biraz hassasım ama öyle söylemek istemediğime inan Senden Çok Özür Dilerim Umarım beni Affedersin.

mufi 28-03-2006 22:05

Taygucum aman sakın ha özel hayatını okula yansıtma...lütfen burada bizler bir dünya kurduk aramızda ..ıyı olur/ kötü olur.. aramızda hallederiz...buradaki olaylar sakın ha olaki seni okulda meşgul etmesin.... önce tahsilin sonra bu sayfalar...unutma sen de bir aile evladısın ve gelecek konusunda hem kendine hemde ailene karşı sorumluluklaların var...
lütfen rica ediyorum....kafanı karıştırma..
yanaklarından öperim

Saat 08:43.