![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bendeki kitapda var olduğu yazıyor işte resimleri.
|
Bulunup bulunmadığı konusunda iddiacı olamayacağım. Sadece bendeki kitap daha çok yurdumuzdaki türleri konu edindiği için öyle bir yorum yaptım.
Kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem, doğruyu beraber bulalım. |
Evet bu balığı tanıyorum,Gedizde de rastladım Yeşilırmakta da ...10cmden büyüğünü görmedim...Türkiyede var doğru...
|
Serkan sizin bulunduğunuz amasya bölgesinden geçen yeşilırmak bu tabelaya göre hangi bölgeye aittir yani siz hangi bölgedesiniz bu tabelaya göre,benim bulunduğum şehirdeki Tuna nehri gölge balığı bölgesi ile bıyıklı balık bölgesinin arası.
|
Bıyıklı balık bölgesi ama alabalıklar hariç...
|
Alıntı:
|
Değerli abilerim yapmış olduğunuz çalışmadan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum ve bu emeğin önünde saygı ile eğiliyorum.
Bu ÇAPRA diye tabir edilen balığa bende NİF çayında rastlamıştım, en son geçen yaz yeğenlere minik çay balıklarını yakalarken bunlardanda 2-3 adet yakalamıştım boyu 2-3 cm. idi yeğenler balıkara baktıktan sonra beraberce balıkları yakaladığımız çaya geri saldık. SAYGILARIMLA |
Bu güzel çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim. Selim ve Serkan abi (isimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır). İlk mesajda okumadan atlamıştım kusura bakmayın hatta isterseniz silebilirim bile.
Şimdi biraz bilgide biz verelim. 5 nolu bölgede levrek ve kefal tutmak mümkün bu balıklar acı diye tabir edilen tatlı ve tuzlu suyun karışık olduğu yerleri seviyorlar. Dere ağzında mırmır,çupra ve yine levrek- kefal ikilisini avlamak mümkün. |
Alıntı:
|
Saat 07:04. |