RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Çimçim,Karides,Teke,Mamun (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=92)
-   -   karides (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1432)

murtoy 04-02-2007 10:14

sayın h.barutcu tatlı suda avlanmak için ben genellikle yılan balığının yavrusunu yada aslanbaş kullanırım seyhan baraj gölünde iyi sudak alırım hemde hiç boş dönmez birde aynı yemle 4-5 defa balık çekerim

Wetblue 16-03-2007 22:23

Dostlar, Benİm Dere İÇİnde 4 BalikÇi ArkadaŞim Var. Karİdes Avlarken Erkek Karİdes Dedİklerİ Bİr Canli Bolca Çikiyor Ve Bunu Denİze Atiyorlar. Bunlar Canli Olarak ÇokÇa Bulunabİlİyor Acaba Av Konusunda Kullanimi Varmi? Bİlgİsİ Olanlar LÜtfen Yazsin.

Güven ÖZYELDAN 16-03-2007 22:55

Alıntı:

Wetblue tafarından gönderildi
Dostlar, Benİm Dere İÇİnde 4 BalikÇi ArkadaŞim Var. Karİdes Avlarken Erkek Karİdes Dedİklerİ Bİr Canli Bolca Çikiyor Ve Bunu Denİze Atiyorlar. Bunlar Canli Olarak ÇokÇa Bulunabİlİyor Acaba Av Konusunda Kullanimi Varmi? Bİlgİsİ Olanlar LÜtfen Yazsin.

yankı erkek karides dedikleri bizim teke diye bağsettiğimiz karidesin minyatürü...

cevat2 16-03-2007 23:03

karidesin erkeği nasıl oluyor bunu yeni duydum biz tekeleri 2 kişi çuvalla yakalar süzgeçli kapağı olan bidonda saklarız, karideste çimçim,karides,jumbo diye gider

Wetblue 17-03-2007 08:13

Dostlar

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

DEĞİL ARKADAŞLAR. BEN MARMARADA TEKE YAKALAYIP KEFAL E ATARDIM . BU KABUKLUNUN KURUTULMUŞUNUN RESMİ YAKLAŞIK BOYU GENELDE 10cm GİBİ VE ÇOK ETLİ BİŞİ DEĞİL. AMA ÜZERİ JİLET KADAR KESKİN KOLAYDA ÖLMÜYOR.

Taygun KOCABIYIK 17-03-2007 09:40

Alıntı:

Wetblue tafarından gönderildi

DEĞİL ARKADAŞLAR. BEN MARMARADA TEKE YAKALAYIP KEFAL E ATARDIM . BU KABUKLUNUN KURUTULMUŞUNUN RESMİ YAKLAŞIK BOYU GENELDE 10cm GİBİ VE ÇOK ETLİ BİŞİ DEĞİL. AMA ÜZERİ JİLET KADAR KESKİN KOLAYDA ÖLMÜYOR.

Buna izmirdeki balıkçılar karavida veya yabani karides derler dayımın balıkçılık yaptığı dönemlerde bunlarla haşır neşir olmuştum içlerinde et yok sırtları kafadan kuyruğa doğru ellendiğinde kaygan pürüzsüz fakat kuyruktan kafaya doğru ellinizi değdirirseniz parmaklarınız delik deşik oluyor yani elde tutmak bile bir dert bu hayvanı yem olmaz diye düşünüyorum.

aganta borina borinata 17-03-2007 09:55

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
bizim buralarda ve iskenderun körfezinde "teke" ismini; jumbo karides boyunda, beyaz, zehirli olan ve karidesin erkeği olarak bilinen canlıya vermişler...bi kaç kez oltaya takılmıştı ve bana zehirli olduğu ( ya da ısırığı çok can acıttığı içinde zehirli olduğu kanısına varılmış olabilir) söylenince geri attım...buralarda yem olarak kullanıldığını duymadım...muhakkak ki aynı canlıdan bahsetmiyoruz...ama en azında tarifini yazdığım karides hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum...

rastgelsin...

sanırım bi ara benim bahsettiğim hayvan bu...

rastgelsin...

Güven ÖZYELDAN 17-03-2007 10:52

Ege Üniversitesinin karidesler ile ilgili bir çalışması yaşayış üreme türleri hakkında....

üstad1982 10-04-2007 16:06

deniz balıkları satan esnaflarda balık pazarlarında veya mezat yerlerinde bulabilirsin birde sırf bunun avcıları var gidip kayıkçılarla konuş daha hesaplıya gelir hemde daha fazla alırsın şansın bol olsun
kenan yılmaz
ELAZIĞ

üstad1982 10-04-2007 16:10

cevap

balık pazarlarına bak
teknecilerden sor
varsa mezatlara git
hüseyin kardeş
kenan yılmaz /ELAZIĞ