![]() |
Dün akşam şu fransız av kanalında sudak avı izledim
bu kadar iri olmasada 500 gram civarı sudaklar yakaladılar. Avlandıkları oltayı tarif etmek gerekirse. 2 adet 3lü iğne 1 adet kazık gibi demir. Demiri balığın ağzından sokuyor iğnelerin birini ağzından geçiriyor diğerini kuyruk tarafına geçiriyor at çek yapıyordu sonuç olarak güzel 1 sudak yakaladı. Bu anlattığım takımı selim abi kendiside yapıyordu sanırım resmini bulup buraya ekliycem. |
takım hakkında
biz sudak balığına dişli deriz.ısparta ve çevre göllerde çoktur.yanlız 3 kg ve üzerini yakalamak için ince ve sağlam takım şarttır.ben gölcük,beyşehr ve karacaören göllerinde avlanıyırum.yemin canlı kalması için 3 no mustad beyaz iğne ve hayvanın kuyruk sokumundan bir kere takmak kaydıyla savurtma yaparak atıyorum.dediğim gibi iğne önde kurşun arkada olursa kamışla tek savurmada yem hasar görmüyor ve ölmüyor.kurbağa ve canlı gümüş en sevdiği yem.ama ısrarla örgü misina diyorum.pahalı ama hissedilmiyor balık tarafından.iğne ve fırdödü arası 50 cm olmalı.kurşun 30 gr ve küçük fırdöndü size 10 kg luk balıkta gelse zorlamadan almanızı sağlar.makina en az 5 bilyeli olabilir marka size kalmış ama frenleme ve atış frenlemeleri iyi olmalı.bizim buralarda mayıstan eylül sonuna kadar av bereketlidir ama yeini bilene.av genelde akşam üstü saat 17:00 den saat 22:00 ye kadar sürer.çünkü tam avlandığı ve çekildiği saatir.oltayı atınca gergin bırakmayacaksın ve bir mt kadarda buşaltıp freni sonuna kadar açacaksın.çünkü iri levrek yemi alınca yutmak için drek olduğu yerde sağ sol hareketlerle yemi yutar.bu esnada verdiğin boşluk olta hissetmesini engeller.işte irileri bu yolla çok net avlanır
|
Alıntı:
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
evet hemen hemen aynı tek fark ağız kısmında ufak bir kurşun vardı o takımda
|
dogrudur buna kursunda ekliyebilirsin.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sistemlerimi kastediyorsun Taygun bunların yapılışını turna avcılığı sayfasında anlatmıştım,avı çok verimli geçiyor.
|
evet selim abi bunların tıpkısının aynısıydı ;)
|
bunu el yapimina eklersen cok daha güzel olur.
Elline saglik |
Ya selim kardeş harikasın maaşallah yok yok allah nazardan saklasın çok faydalı bilgiler veriyorsun.
Selim kardeş turna için bu sistemle pazara gidip sardalya yada hamsi gibi balık alsak olurmu. |
Benim fikrim, canlı balıkla avlanmanın daha verimli olduğu yönünde.Belki de hep irilerini canlı balıkla tuttuğum içindir,bilemem...
|
Saat 21:44. |