RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   çay içmeye düşkün arkadaşların dikkatine (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2101)

aganta borina borinata 29-12-2006 07:55

Alıntı:

ayar tafarından gönderildi
Hazır kahve içen arkadaşları kahve tiryakisi olarak görmüyorum.kusuruma bakmayın. Bu tür kişiler kahveyi bulursa içer, bulamazsa pek aramaz.Ama türk kahvesi tiryakileri,tezekte,kumda,kuzinede(soba),çeşitli yerlerde pişen kahvelerden ayrı ayrı zevk alırlar.Gördüğüm kadarıyla bizim arkadaşlar beleş kahveci. kahve tiryakiliği zor hastalıktır bilirim.Saygılarımla.

:D sen öyle san:D ...zaten tiryakiyiz demiyoruz...hazır kahve tiryakileri gördüm ama ben...üstelik "türk kahvesi" diye bişey yok...:D ...üstelik tiryaki olmamama rağmen arıyorum walla:P ...kahve de beleş değil nakit alıyoruz :P ...

rastgelsin...

gokseldbuga 04-01-2007 22:48

ulen Türk kahvesi nasıl yok, git Dubaiye , git Rio ya git Moskovaya bakalım menude ne yazıyor. Türkiyede kahve yetişmez dersen annarım ama Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır.

MEHTERAN 05-01-2007 04:25

Uzatmaya gerek yok. bilen bilir. Bilmeyenler sonra öğrenir. (( Biraz daha kartlaşınca)) Saygılarımla.

aganta borina borinata 05-01-2007 09:46

Alıntı:

gokseldbuga tafarından gönderildi
ulen Türk kahvesi nasıl yok, git Dubaiye , git Rio ya git Moskovaya bakalım menude ne yazıyor. Türkiyede kahve yetişmez dersen annarım ama Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır.

kelimeleri doğru seçersek çok daha düzeyli bi kaç şey yazabiliriz...kişisel sohbetlerde kullanılan bi kaç sözcüğü buraya taşımak can sıkıcı sohbetlere klavuz olabilir...

sonra...cevap verceğiniz zaman bildiğiniz bi takım şeyler varsa lütfen bildiğiniz gibi yazın...zira internet sonsuz bi bilgi kaynağıdır...eğer araştırma yaparak cevap veriyorsanız lütfen alıntı olduğunu yazınız...zira wikipedya hepimiz için bi bilgi kaynağıdır...

ayrıca tarımsal ürünler tüketildikleri ülkelerle değil yetiştirildikleri ülkelerle anılırlar...herhalde kahvenin türkiye de yetiştirilemediğini söylemem gereksiz kalırdı...

bununla birlikte ülkemizde özel yerleri dışında herhangi bi yerde kahve içmek isterseniz bunu belirtmelisiniz "türk kahvesi" diye...zira garson size hangi kahveyi vereceği konusunda çelişkiye düşer...

kahvenin türkiye ye girişi osmanlı dönemindedir...ki pişirme yöntemide osmanlı zamanında bulunmuştur...ama osmanlı kahvesi diye asla anılmaz...

kahve kelimesi de arapçadan geçmiştir...bunu biliyorum ama yine de netten bi baktım evet kahwa kelimesinden geçmiş...arapçayada habeşistan da kahve üretilen yerin "kaffa" adından geçtiğini öğrendim... bildiğiniz gibi türk kelimesi de "törümek ten törük e ve oradanda türk" olarak geçmiştir (türkçe değildir)... eski haline uyarladığımızda "törük kaffa"...türkçe bile olmayan kelimelerden nasıl türk kahvesi diye bi tabir çıkarılmış bu da enteresandır...

o dediğin ülkelerdee lokumun ya da lahmacunun nasıl nasıl yazıldığını da biliyorsundur sen... ama nedense yoğurda turkish yogurt denmez...

ondan sonra sen kalkmış tükçe adı olmayan ve türkiyede yetişmeyen bi ürüne sokakta yaşayan binlerce insandan birine sahip çıkmadığın kadar sahip çıkıp... netten araştırıp...üç beş kelime bulup cevap yazmaya çalışıyorsun...

ki mırra yı mengiç i de bilirim ben ve eminim senin bi yılda içtiğin kehveyi ben iki ayda içiyorumdur...kahvenin nasıl hazırlanınca daha lezztli olduğunu da en az herkes kadar bilirim...

kahve üzerine senin hayal edemeyeceğin kadar polemik yaratmak mümkün... ama hakikaten konuyu uzatmaya gerek yok...zira forumun geçmişinde sorunlu tartışmalarda bile bu kadar patavatsız bi cevap gelmemiştir...

turna 05-01-2007 20:54

Arkadaşlar kahve işini burada noktalasak çok iyi olur gibime geliyor.

MEHTERAN 05-01-2007 21:04

Kahve muhabbeti burda sona ermiştir.uzatılmaması saygıyla rica olunur.Lütfen beyler.

Taygun KOCABIYIK 05-01-2007 21:17

Hiç yoktan yere birbirimizin kalbini kırmaya gerek yok abilerim lütfen bize böyle mi örnek olucaksınız? :(
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

mufi 06-01-2007 09:21

evet beyler...kahveye ara verlim balıga gidrken yanınıza başka neler(hayati) alırız o konulara bakalım...konuyu değiştirelim..mesela ben bugün aluminyum köşebent aradım 2 cm eninde bulduklarım çok ince amacım yabancı kanallarda gördüğüm kumsal balıkçılıgında takribi 1 m. boyunda ve üst tarafında bir boru oltanın sapının geçeçeci ve olta yı yüksekte dik tutacak bir aparat yapmaktı ama maalesef 2 lik köşebentler esnek..demir desen agır olur.. öylecene kaldı...
birşey yapamadık...

igmsva 06-01-2007 15:54

sadece bi şey söylemek ve araya girmek istiyorum arkadaşlar. " GÖNÜL NE KAHVE İSTER NEDE KAHVEHANE, GÖNÜL MUHABBET İSTER GERİSİ BAHANE " muhabetle sevgili arkadaşlarım..............sevgi aramızdan eksik olmasın......sevgiyle kalın..

MEHTERAN 06-01-2007 22:45

Alıntı:

igmsva tafarından gönderildi
sadece bi şey söylemek ve araya girmek istiyorum arkadaşlar. " GÖNÜL NE KAHVE İSTER NEDE KAHVEHANE, GÖNÜL MUHABBET İSTER GERİSİ BAHANE " muhabetle sevgili arkadaşlarım..............sevgi aramızdan eksik olmasın......sevgiyle kalın..

ilker kardeş tebrik ediyorum.:helal: :helal:

Saat 07:21.