RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   14.01.2007/pazar günü bakalım yine hüsran mı olacak ? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2223)

Uzm.Dr.Rastgele 16-01-2007 12:08

Alıntı:

Çağatay tafarından gönderildi
Allah, allah, daha önce de İshak beyin bereketsiz avlarını (sayısı çok az da olsa) buradan okumuştum, ama kendisi hiç böyle tepki göstermemişti.Daha önemlisi, bu kadar uzun süre açıklama yapmadan bizleri bekletmemişti. Umarım, avın bereketsizliğini örten ya da avla ilgili olmayan daha ciddi bir tatsızlık yaşanmamıştır. :(

Çağatay'ım canım kardeşim,işin aslını aşağı yukarı tahmin etmişsin.Ne demişler gelin ata binmiş ya nasip demiş.Aslında ne kadar anlamlı bir atasözümüz...

giritli 16-01-2007 12:37

İshak abicim ava çıkmadan önce gideceğin zaman ve mekanı bildirmekle doğru olanı yapıyorsun bence...Tekne için aynı şeyi söyleyemem ama kıyıdan gideceğin zaman oraya gitmek isteyen başka kişilerin de sana eşlik edebilmesi açısından bence çok faydalı bir paylaşım oluyor...Sen içinden geldiği gibi yapmaya devam et derim abi,hiçbirşey senin o tatlı canının sıkılmasından daha önemli değil...Saygılarımla...

levrek 16-01-2007 16:36

İshak dostum, senin derdinin çaresini ben biliyorum,şimdi olay şöyle;önce çarşıdan kurşun alıyorsun sonra da bir hocaya gidip bu kurşunu başının üstünde döktürüyorsun.Dökülen kurşunu alıp takıma bağlıyorsun ve doğru çupra avlamaya gidiyorsun.Bak gör tüm uğursuzluklar bitmiş olup kovan balıkla dolacak,sevgilerimle

lidaki 16-01-2007 18:42

İshak abi 27 ocakta işyerinden arkadaşlarla urla/adalar civarına bi çıkartma yapalım dediydik (hava iyi olursa tabiiki) ama içime kurt düşürdün şimdi.

Taygun KOCABIYIK 16-01-2007 18:47

Erdal abi yanınıza taze hamsi ve zoka ve bilimum değişik renkte çapari alın gidenlerden duyduğuma göre herkes kovalar dolusu uskumru tutuyormuş

lidaki 16-01-2007 18:56

Olur Taygun kardeş sağolasın... İnşallah bi mani çıkmazda...artık rüyalarıma girmeye başladı, balığa çıkmaya çıkmaya.Yalnız bu zoka olayını tekneden hiç denemedim. Takımı iyice tabana indiriyormuyuz? Birde tüylü çapariyi demir atmadan tekneyi akıntıya bırakarak kullanmak daha iyi sonuç veriyor diyorlar.

Taygun KOCABIYIK 16-01-2007 19:12

Uskumru ve amca oğlu kolyoz yüzeyin hemen altında 5-6 metre derinlikte bulunur zokayı atıp az bi süre bekledikten sonra varsa zaten atlar yoksa yemi tazeleyip tekrar atıp şans denemek gerekli. (zokaya ek bir kurşuna gerek yok)
Çapariyi demirli teknedede yapabilirsiniz akıntıya bırakarakta ama akıntıyla daha verimli olur diye tahmin ediyorum.

Rauf 16-01-2007 21:08

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
İshak dostum, senin derdinin çaresini ben biliyorum,şimdi olay şöyle;önce çarşıdan kurşun alıyorsun sonra da bir hocaya gidip bu kurşunu başının üstünde döktürüyorsun.Dökülen kurşunu alıp takıma bağlıyorsun ve doğru çupra avlamaya gidiyorsun.Bak gör tüm uğursuzluklar bitmiş olup kovan balıkla dolacak,sevgilerimle

erol bey cok yerinde bi tespit benim de söylediğin şeyleri yapmam gerekiyor başka care yok:deli:

Çağatay 16-01-2007 23:34

Alıntı:

Yalnız bu zoka olayını tekneden hiç denemedim. Takımı iyice tabana indiriyormuyuz? Birde tüylü çapariyi demir atmadan tekneyi akıntıya bırakarak kullanmak daha iyi sonuç veriyor diyorlar.
Sevgili Erdal, karınca kararınca, kişisel tecrübelerime dayanarak bir şeyler çiziktirdim. Çok da iddialı değilim. İşine yararsa ne mutlu bana. Linki burada [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Rasgelsin.

lidaki 17-01-2007 19:21

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Uskumru ve amca oğlu kolyoz yüzeyin hemen altında 5-6 metre derinlikte bulunur zokayı atıp az bi süre bekledikten sonra varsa zaten atlar yoksa yemi tazeleyip tekrar atıp şans denemek gerekli. (zokaya ek bir kurşuna gerek yok)
Çapariyi demirli teknedede yapabilirsiniz akıntıya bırakarakta ama akıntıyla daha verimli olur diye tahmin ediyorum.

Tayguncum sağolasın.Bu aldığım bilgiler ışığında sanırım Urla/ adalar mevkiindeki uskumru- kolyoz populasyonunda hatırı sayılır bir düşüşe neden olacakmışım gibi geliyar bana önümüzdeki hafta:D :D :D .Lakin bakalım hava nasıl olcak...???

Saat 06:33.