![]() |
mert kardeşim tebrikler.maşallah diyelimde nazar değmesin...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mert kardeşiminde zıpkına hevesi var senin resimleri görünce bayağı bir hevesi arttı, çok güzel bir av olduğunu belirteyim.. Yalnız kardeşimin dalış hevesi için bir sorun var, burnunda daha önceden et vardı ve aldırdı, şimdi yine azda olsa aynı hastalık nüksetti, tüpsüz dalış olduğu için ne gibi zararları olur bilmiyorum, acemi birisi için tehlikeli bir avcılık olduğu kanaatindeyim. Konu hakkında biraz fikir verebilirsen sevinirim.. Dalacağı yerin derinliği 2-3-4 metre filan, bi önemi var mı bilmiyorum.. Hiç yapmasa daha mı iyi olur??
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Söz ettiğin 2-3-4 m derinliklerde sorun olmayacaktır ama bu işe başladığın zaman, özellikle de tecrübe arttıkça derinlikler de yavaş yavaş artar. Benim için bu işte herşeyden önce güvenlik gelir, balık en sondadır. Sağlıklı değilsen balık vuramazsın, bu kadar basit. Dalmak tedavisi olmayan bir hastalıktır, bir kez başlayan kolay kolay bırakamaz ;) :) . Ama şu da bir gerçek ki tehlikesi olan bir iştir. Bu nedenle kardeşine önce bu işle ilgili olarak ne bulursa okumasını ve öğrenmesini tavsiye ederim. Suya girmek işin en son basamağı olmalı. Bizim sitedeki kaynaklar dışında www.zipkinci.com'da da güzel bilgiler var bu konuyla ilgili. Orayı da ayrıntılı incelesin. Onun dışında sormak istediği birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım... |
Zaten benim korktuğumda bu "derinliğin zaman geçtikçe artması" çünkü tekne ilede (çok fazla değil ama) ileriye gidiyorlar ve orda dalmasını istemem şahsen.. Zıpkınla ilgili bazen fırsat buldukça okuyoruz, sığ su bayılması (senkop) filan.. Teknikler, kullanılan araçlar vs.. Bazen ben bile düşünüyorum ama dalğıçlık yeteneğim yok işte.. :) Ayrıca ilgine teşekkürler.. Yazın senden çok tiyo alabiliriz..
|
Alıntı:
|
[quote=katiti]Valla abi korkuyorum bir daha oltaya göndermeyecekler evden diye :deli: :D .
:artist: mert döneyim şu izmire senden bu işin inceliklerini bana öğretmeni istiyeceğim ( şayet kabul edersen ).:artist: ;) abi bakıyorum siteye onurdan başka doğru dürüst avlayan yok tabi sen dalınca hariç.. yok yok iyisimi ben bu işide öğreneyim diyorum böylece balıksız kalmayız... |
İlker Abi ayıp ettin, elimden geldiğince birlikte yaparız birşeyler :)...
|
Saat 15:07. |