RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Kış palazı... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2237)

ramazanuçar 16-01-2007 11:20

mert kardeşim tebrikler.maşallah diyelimde nazar değmesin...

katiti 16-01-2007 11:57

Alıntı:

sbasaran tafarından gönderildi
tebrik ediyorum mert. en iyisi sen bundan böyle tekne yerine dal kardeşim.

Valla abi oltanın keyfi başka bunun keyfi başka. İkisi de benim için vazgeçilmez :)...

giritli 16-01-2007 12:28

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Valla abi oltanın keyfi başka bunun keyfi başka. İkisi de benim için vazgeçilmez :)...

Çok doğru söylemişsin Mertikom...Ama sanırım oltacılık daha bir zevkli olsa gerek diye düşünüyorum...Çünkü çoğu zaman ne çıkacağını bilmemenin verdiği tatlı bir heyecan oluyor insanda...Ama dalmanın da apayrı heyacanları vardır mutlaka,en başta sualtının inanılmaz görüntülerine de şahit oluyorsun en azından...

varior 16-01-2007 13:20

Mert kardeşiminde zıpkına hevesi var senin resimleri görünce bayağı bir hevesi arttı, çok güzel bir av olduğunu belirteyim.. Yalnız kardeşimin dalış hevesi için bir sorun var, burnunda daha önceden et vardı ve aldırdı, şimdi yine azda olsa aynı hastalık nüksetti, tüpsüz dalış olduğu için ne gibi zararları olur bilmiyorum, acemi birisi için tehlikeli bir avcılık olduğu kanaatindeyim. Konu hakkında biraz fikir verebilirsen sevinirim.. Dalacağı yerin derinliği 2-3-4 metre filan, bi önemi var mı bilmiyorum.. Hiç yapmasa daha mı iyi olur??

katiti 16-01-2007 13:35

Alıntı:

giritli tafarından gönderildi
Çok doğru söylemişsin Mertikom...Ama sanırım oltacılık daha bir zevkli olsa gerek diye düşünüyorum...Çünkü çoğu zaman ne çıkacağını bilmemenin verdiği tatlı bir heyecan oluyor insanda...Ama dalmanın da apayrı heyacanları vardır mutlaka,en başta sualtının inanılmaz görüntülerine de şahit oluyorsun en azından...

Onur sualtını bir dene, o zaman tekrar konuşalım. Sinaritin o psikopat bakışla üstüne doğru gelmesi yok mu, işte o an duyduğun hazzı anlatamam ancak yaşaman lazım :D...

katiti 16-01-2007 13:41

Alıntı:

varior tafarından gönderildi
Mert kardeşiminde zıpkına hevesi var senin resimleri görünce bayağı bir hevesi arttı, çok güzel bir av olduğunu belirteyim.. Yalnız kardeşimin dalış hevesi için bir sorun var, burnunda daha önceden et vardı ve aldırdı, şimdi yine azda olsa aynı hastalık nüksetti, tüpsüz dalış olduğu için ne gibi zararları olur bilmiyorum, acemi birisi için tehlikeli bir avcılık olduğu kanaatindeyim. Konu hakkında biraz fikir verebilirsen sevinirim.. Dalacağı yerin derinliği 2-3-4 metre filan, bi önemi var mı bilmiyorum.. Hiç yapmasa daha mı iyi olur??

Savaş solunum yolları ile ilgili sorunlar dalışta engel yaratır. Nedeni de bizim "kulak eşitleme" dediğimiz olayı sağlıklı gerçekleştirememe olasılığıdır. Bu konuda sitede ayrıntılı yazılar var aslında, kardeşin bunları incelesin, yararlı olacaktır kesinlikle. Bunun en net cevabını uzman bir doktor verir tabii.

Söz ettiğin 2-3-4 m derinliklerde sorun olmayacaktır ama bu işe başladığın zaman, özellikle de tecrübe arttıkça derinlikler de yavaş yavaş artar. Benim için bu işte herşeyden önce güvenlik gelir, balık en sondadır. Sağlıklı değilsen balık vuramazsın, bu kadar basit.

Dalmak tedavisi olmayan bir hastalıktır, bir kez başlayan kolay kolay bırakamaz ;) :) . Ama şu da bir gerçek ki tehlikesi olan bir iştir. Bu nedenle kardeşine önce bu işle ilgili olarak ne bulursa okumasını ve öğrenmesini tavsiye ederim. Suya girmek işin en son basamağı olmalı. Bizim sitedeki kaynaklar dışında www.zipkinci.com'da da güzel bilgiler var bu konuyla ilgili. Orayı da ayrıntılı incelesin. Onun dışında sormak istediği birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...

varior 16-01-2007 13:49

Zaten benim korktuğumda bu "derinliğin zaman geçtikçe artması" çünkü tekne ilede (çok fazla değil ama) ileriye gidiyorlar ve orda dalmasını istemem şahsen.. Zıpkınla ilgili bazen fırsat buldukça okuyoruz, sığ su bayılması (senkop) filan.. Teknikler, kullanılan araçlar vs.. Bazen ben bile düşünüyorum ama dalğıçlık yeteneğim yok işte.. :) Ayrıca ilgine teşekkürler.. Yazın senden çok tiyo alabiliriz..

katiti 16-01-2007 18:23

Alıntı:

varior tafarından gönderildi
Zaten benim korktuğumda bu "derinliğin zaman geçtikçe artması" çünkü tekne ilede (çok fazla değil ama) ileriye gidiyorlar ve orda dalmasını istemem şahsen.. Zıpkınla ilgili bazen fırsat buldukça okuyoruz, sığ su bayılması (senkop) filan.. Teknikler, kullanılan araçlar vs.. Bazen ben bile düşünüyorum ama dalğıçlık yeteneğim yok işte.. :) Ayrıca ilgine teşekkürler.. Yazın senden çok tiyo alabiliriz..

Her zaman elimden geldiğince yardıma hazırım...

igmsva 16-01-2007 20:56

[quote=katiti]Valla abi korkuyorum bir daha oltaya göndermeyecekler evden diye :deli: :D .

:artist: mert döneyim şu izmire senden bu işin inceliklerini bana öğretmeni istiyeceğim ( şayet kabul edersen ).:artist:
;) abi bakıyorum siteye onurdan başka doğru dürüst avlayan yok tabi sen dalınca hariç.. yok yok iyisimi ben bu işide öğreneyim diyorum böylece balıksız kalmayız...

katiti 16-01-2007 22:23

İlker Abi ayıp ettin, elimden geldiğince birlikte yaparız birşeyler :)...

Saat 15:07.