![]() |
bu balığın yasağıda yok,istenildiği kadar avlanılabilir,ekolojik zararlı balıklar listesinde bazı ülkelerde yakalanıp gömüldüğünü okudum.gelgelelim jandarmaya nasıl anlatırsın?ben sazan değil havuzbalığı(israil sazanı)yakalıyorum diye!!!!ben anlamam merkez anlar 590 ytl....yoksa göl bana yakın hergün kendime uğraş bulurum
|
Alıntı:
|
Zaten en iyisi bu balığı bilmemek ve mümkünse karşılaşmamak...Yesen yenmez,kılçıklı,diğer balıklara zararlı vs vs...Tanımayanlara selam olsun...:D :D :D
|
arkadaşlar çok tatlı bi tesadüf tamda konunun üstüne.. bugün her zamanki akaryakıt istasyonuma mazot almak için uğradım.. sahibi yakın arkadaşım '' kürşat bana biri hediye sazan getirdi bak bakalım bunlar tazemi'' diye sordu ( balıkçıyı bulmuşken sorayım demiş ) aman ne göreyim işte bu balıkların ta kendisi 3-4 kilo var bi sürü '' abi balıklar taze'' dedim ama adama bi türlü ohh afiyet olsun diyemedim :P :P
|
Alıntı:
bizim oglan onlara capak... israil sazani da deniyor ama kilciktan yenmez onlar... onlari iyice temizle karnindan derin yar taaaa kuyruguna kadar kilciklari ciksin ortaya sonra közde pisir kilciklari yanar gider lokum gibi götürürsün |
Alıntı:
|
Hitabet konusunda lütfen biraz dikkat zira imza kısmının doldurulmasını bu sebeple istiyoruz. İsimlerimiz, doğum yıllarımız, yazıyor bunları göz önünde bulundurarak saygıda ve hitapta birbirimize kusur etmeyelim. RASTGELSİN.
|
İST.büyükçekmece gölünde bunlardan çok tutuluyor şu an buna israil sazanı diyorlar.
Altay CAN 1963 İst.Küçükçekmece |
Rotfeder - Plötze
merhaba arkadaslar ---
Resimdeki baliklardan bende cok tutuyorum ... Burada berlinde bunlara ( rotfeder -Plötze ) diyoruz türkce KIZILKANAT --- cok pullu ve biraz kilcikli , ama balik kilcikciz olmaz degilmi :-) ---- söyle istavrit büyüklügünde yani Kiraca ( Kirac ) istavritin ufagi ... güzel temizleyip tuz ve limon ile buglama yaptikdan sonra kizgin yagin icerisinde kizartirsaniz lezzetli oluyor ... insallah yardimci olmusumdur :-) selamlar |
Alıntı:
Kusura bakma ben aslen denizliliyim.seninde denizlili oldugunu görünce yöresel bir sözle baslayim dedim. |
Saat 03:14. |