![]() |
Alıntı:
|
Bela anmak iyi değildir ama Rabbim kısa zamanda bunların belasını versin bu ne biçim bişeydir ya aynısı Türkiyede olsa dünya yerinden oynardı...
|
abilerim
kardesler ustalarım saygıdeyer abilerim kusurumu bağışlayın şimdiden abi bu cinayettende öte ya izleyince şok oldu bunlar adi şerefsizler insan deyil bunlar bu hayvanların ne zararı varki yok edelim abi nederseniz deyin ama orda ben olsaydım o bıçağı onların boğazına dayamamak için bir saniye bile düşünmezdimmmm canım yandı insanlık deyilbuuuu benim canım yandı izlerken bu nasıl oluyoda gözünü kırpmadan anlamıomya bu olay kamo olyında nasıl yankı uyandırdı merak ediyorum bişiler yapılması lazım bunlar için cibiliyetsizler
|
Bu nedir abicim böyle yaaaa....yemin ederim midem bulandı....Aynı hisleri kuzey ülkelerinde fokların kafalarına vurularak öldürülmesini seyrederken hissetmiştim....
Evet arkadaşlar ben de insan ırklarının,dinlerinin,yaşam koşullarının veya kültürel birikimlerinin gerektirdiği beslenme alışkanlıklarına karşı değilim...Herkes istediğini istediği şekilde yemekte özgürdür....Ancak yenen canlının soyunun tükenme tehlikesi varsa ben buna karşıyım....Bunu yunuslar için ya da foklar için söylemiyorum tabiykide,sanırım şuanda onların soyunun tükenmesi riski yoktur ama elbet birgün o da olucak...Ayrıca benim ve birçok arkadaşın lanetle kınadığı durum yenen canlının ne olduğu veya nasıl yendiği değil ; ne şekilde öldürüldüğüdür...Avcılık demiyorum çünkü kara ya da deniz avcılığı demek sportif amaçlarla yapılan belli kriterleri olan bir spor dalıdır...Beyler lütfen herkes elini vicdanına koysun bu resmen katliamdır KATLİAM.... Ben bizim ülkemizdeki Kurban Bayramlarındaki görüntüleri de kınıyorum açıkcası...Tamam Kurbanlık hayvanlar kesilirken dini teamüllere uygun birşekilde kesiliyor olabilir belki ama bunların toplu görüntüleri bir Türk ve bir Müslüman olarak benim gözüme güzel görünmedikten sonra diğer dünya insanlarının gözlerine güzel görünmesini bekleyemezsiniz...Kesim sırasında kan gölüne dönen ortam veya kesim sırasında ve sonrasında sakatatların içinde oynayan ya da bir parça yiyecek bulmak umuduyla dolaşan çocuklar...Şahsen ben özellikle ve özellikle Kurban Bayramlarında kesinlikle et yemiyorum...Diğer avrupa ülkelerindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar farklımı kesiliyorlar sizce....Bence HAYIR...Ama onların kesimhanelerinde bizdekiler gibi insanın midesini bulandırıcı görüntüler ortaya çıkmıyor...Gayet steril bir ortamda işlem yapıyorlar...Ortalık kan gölüne dönmüyor...Dolayısıyla basına da katliam gibi yansımıyor...Hayvanı öldüğünde elbette kanı akıcak elbette can çekişecek ama bunu yapma şeklinin pekçok metodu olduğunu düşünüyorum... Nasılki avrupa basını kendilerine hoş gelmeyen birşeyi tüm Türk Milletine malettiğinde hoşumuza gitmiyorsa ; bu ve benzeri görüntüleride tüm Japon Irkına maletmemeliyiz...Son olarak "iğneyi başkalarına batırmadan önce çuvaldızı kendi etimizde bir deneyelim" diyorum.... Saygılarımla... |
valla ben vidionun yarısını anca seyredebildim lanet olsun.
|
Alıntı:
|
Japonların deniz konusunda çok acımasız oluşuna bir çok örnek var aslında bir çok ülke balinalr için koruma kanunu çıkarmasına ramen japonlar balinaları katliam derecesinde öldürmeleri, üremee mevsiminde başka sahillerde turist yük geömisi olarak gezen japon gemilerinde balıkların bulunması vs birçok örnek var, teknoloji süper, insanlık sıfır.
|
merhaba hemşerim resimlerine baktım zıpkıncısın demek şu bir kac aydır baya hemşehrimiz oldu sana iyi avlar dilerim.rastgelsin
|
bu insanlık dışı bir şey ya nedir abi ya bu kadarda olmaz
|
bu katliamdan öte bişey..
bu yöntemin kesinlikle yasal olabileceğini düşünmüyorum.. her nekadar bu sempatik hayvanları yiyebiliyor olsalarda, bu onları işkence çektirerek öldürebilecekleri anlamına gelmez.. bir çok kere yunusla karşılaştım hatta onları besledim sevdim onlarla yarış yaptım.. bi bu anlar geliyo gözümün önüne birde bu katliam vahşet cinayet görüntüleri içim sızlıyo:(
|
Saat 15:13. |