Alıntı:
selimlee tafarından gönderildi
arkadaşımız çok iyi bilgilendirmiş teşekkürler.bende yaptığım bir yemlemeden bahsetmek istiyorum.belki sizde dnerseniz çok iyi sonuç alabilirsiniz.ince kadın çorplarını hepimiz biliriz.13 15 cm .boylarında kesin.bir ucunu düğümleyip kapatın.küçük kese görüntüsü olan çorabın içine başta sardalya olmak üzere (bu benim görüşüm)sardalye yi ezerek içine sıkşık olarak koyun ve ağırlık yapsın diye ceviz kdar bir taşı içine koyduktan sonra diğer ucunuda bağlayıp kapatın.yumruk büyüklüğünde olan bu yem toplarını (14 15 kadar olursa daha iyi olur)avlağınıza atın.yengeç v.s. çorapları yırtmazsa ve gelen balıkta o yem topunu yiyemiyeceğine göre iyice kuduracak ve sizin attığınız oltanın yemine hemen atlayacaktır.Valla bugün aklıma geldi. Daha hiç denemedim. c.tesi akşamdan balıklıova tarafına gidecem.Umarım işe yarar ya sizce.
|
Selim fikrin güzel ama kadın çorapı genellikle tekneden yemleme için(aslında daha çok balığı toplamak için) kullanılan yöntemlerden birisidir ve oldukçada faydalıdır...ama şu aralar balık yumurtada ve çok nazlı...ama hiç yemleme yapmamaktansa bunu denemek elbette yararlı olucaktır...
not: " balık yem topunu yiyemiyeceğine göre " demişsin...bundan eminmisin...kadın çoraplarının ne kadar narin olduğunu sanırım biliyorsundur...hanımdan biliyorum en ufak bir tırnak darbesiyle kaçtığına çok şahit oldum...yengeci ya da midyeyi kıran vede iğneleri açabilen bir çene yapısına sahip bir balık için bu hiçde zor olmasa gerek diye düşünüyorum...ve zaten nazlı olan balığı sen bunlarla doyurursan gittiğin yerde balıklardan epeyce hayır duası alırsın gibime geliyor...:D
haftasonu için şimdiden rastgelsin...haberlerini bekliyoruz...inşallah sistemin iş yapar...
|