RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Diğer Malzemeler (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Hava pompalı Livar (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2887)

turna 30-04-2007 19:15

Rauf bey mesaj 9 da ki [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresindekinin aynı (atom 2 )iki pil yuvası var paralel bağlamalı olduğu için tek pil ilede çalışıyor.

turna 30-04-2007 19:20

Kozer,akvaryumcuların uzun torbaları balık taşımak için av yerinde torbanın ağzını açınca bir saat içinde bütün balıklar havasızlıktan ölür.

Rauf 30-04-2007 22:08

Alıntı:

turna tafarından gönderildi
Rauf bey mesaj 9 da ki [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresindekinin aynı (atom 2 )iki pil yuvası var paralel bağlamalı olduğu için tek pil ilede çalışıyor.

Verdiğiniz bilgiler icin teşekkürler ben erol bey bulamadım değince böyle bir fikir düşünmüştüm.verdiğiniz linkten bu hava motorunun resmini ekliyorum ilgi duyanlara duyrulur.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
fiatıda inanılmaz 6 ytl.

aganta borina borinata 01-05-2007 08:24

erol abi unutturmuştun bu konuyu yahu...ellerine sağlık...

rastgelsin...

turna 01-05-2007 19:00

Rauf bey niyeti bozdum,bu fiyata bir adet yedek alacağım.(Kimse duymasın 15 ytl almıştım.)

Rauf 02-05-2007 07:44

Alıntı:

turna tafarından gönderildi
Rauf bey niyeti bozdum,bu fiyata bir adet yedek alacağım.(Kimse duymasın 15 ytl almıştım.)

ne yalan söyleyim onun benim ihtiyacım olsa bende alırdım sigara parası.amma örnrk ama.:)

Wetblue 03-05-2007 08:17

Dostlar selam, tesadüf gördüm buluşu işe yarayacağı kesin. Ben uyguladığım bir şeye benzettim önereyim. Aynı bunun gibi bir soğuk saklayıcım var ava yazın giderken pet şişelerde buz yapıp içine koyarım deniz suyunuda ilave edince akşama kadar balıklar üşütüp hasta olacak kadar soğuk kalıyor. Motorsuz livarı böyle yaptımdı bende . Denemesi kolay ve pratik. Rasgelsin....

turna 03-05-2007 18:43

bu alet kapıda teslim olarak 13,86 ytl, her şey dahil.eh o zaman bende hesaplı almışım.

freediver 07-05-2007 23:34

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
Selam arkadaşlar,
Ege de havaların yavaş yavaş ısınmaya başlaması ile tutulan balıkların gerektiği gibi muhafaza edilebilmesi bakımından konuyu yeniden gündeme getireyim dedim.Geçtiğimiz haftasonu avımdan sonra,artık buzlukların ufaktan ortalara çıkması gerektiğini düşünüyorum.
Bundan başka altta seyyar olarak, ister yemlik canlı balık için ister livar için kullanabileceğiniz basit bir düzeneği fotoğrafladım.
Motor,kaliteli büyük boy bir adet pil ile 30 saat çalışmaktadır.İki hız kademesi mevcuttur,sevgilerimle
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Ben baliklarin neden canli kalmasi konusunda takintiliyim.Ben baliga gidince baliklari bez torbama koyar orada bekletirim.Sadece yemlik kücük baliklarimi livarda bekletirim.Yazin ise yanima kendi suyumdan haric 4 tane 0,5 lik buz tutmus sise alip.baliklari koydugum torbanin icine atarim.Ya da livarimi denize sallarim.

Kara ya da deniz farketmez tüm hayvanlarin tazesi ama birazda dinlenmisi lezzetli olur.Bir cuprayi canli canli alip aninda öldürüp pisirip yiyin baska bir gün ise yine baska bir cuprayi öldükten sonra 1 gün buzdolabinda (buzlugunda degil) bekletip yiyin.Farki göreceksiniz.

Bana bu konuda mantikli bir aciklama getirirseniz sevinirim

gerence 08-05-2007 00:53

Sevgili Freediver arkadaşım ;
Kimsenin yakaladığı bütün balıkları canlı tutma konusunda bir iddiası yok ki:D galiba konuyu dikkatli okumamışın;)
Canlı olarak tutmaya çalışılanlar; avda kullanılacak canlı balık yemler;)

Saat 06:41.