RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TATLI SU AVI (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=105)
-   -   Sezonun İlk Sazanları (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3253)

freediver 25-06-2007 12:06

Alıntı:

isk_ender tafarından gönderildi
ismail bey ii av olmuş paylaşımınız için teşekkürler ben bir konuya değinmek istiyorum, balıkların tatları konusuna ,bence balıklar yetiştikleri yerin özelliklerine göre lezzetleniyor,bazı arkadaşlarım sazan etini sevmediğinden bahsetmiş oysa ben bayılırım ama izniğin sazanı vede mangalda kıskı usulü pişirilince hak ettiği tada kavuştuğu kanaatindeyim. balığı tutmak ustalıktır ama pişirmek ayrı bir ustalık gerektirir...kimsenin beyenmediği israil sazanı bile usta ellerde ustaca ve ii pişirildiğinde çok leziz bir balık oluyor..ve yolunuz düşerse iznik ilçesi çakırca belediyesinde kopuk restoranda bir sazan kıskı yemenizi öneririm....

Ender evet dediklerinde haklisin..Pisirmek baska bir ustaliktir...
Israil sazani bizim burada cok fazla.Sana söyle izah edeyim..Eger israil sazani yakalamak icin baliga gitsem günde 20 kg. cok rahat tutarim.Ama tadi cok kötü.
Balcik ve mirik kokuyor..Sazan da öyle belki bizim buradaki göllerin yapisinda..
Sana zahmet israil sazaninin nasil pisirilmesi gerektigini bir anlatirmisin

Tesekkürler

BLACK SHARK 25-06-2007 14:03

ohoooo Cumhur .....sen gel yanima ben sana anlatirim ehehh LOL ..
kaptanim benim mauahhauahuhu :-)))))))))))

mufi 25-06-2007 14:15

Cumhur benim sana sorumdaki asıl nedeni şimdi söyleyecem..
benzerlik tamam.. yani iç suların canlandırılması.. fakat gel gelelim benim bu ilde yaşadıgım 4 yıl boyunca sana sayacagım iç suların hiç birine bir tane balık atılmadı..kavakdere barajı+sandi göleti+balaban göleti+
ha savurganlıga gelince o doğru.. Allaha emanet iç sular..kim tuttuya giden balıklar...denetim yok...koruma yok
kısacası aşagısı sakal yukarısı bıyık hesabı..

isk_ender 25-06-2007 15:54

Alıntı:

freediver tafarından gönderildi
Ender evet dediklerinde haklisin..Pisirmek baska bir ustaliktir...
Israil sazani bizim burada cok fazla.Sana söyle izah edeyim..Eger israil sazani yakalamak icin baliga gitsem günde 20 kg. cok rahat tutarim.Ama tadi cok kötü.
Balcik ve mirik kokuyor..Sazan da öyle belki bizim buradaki göllerin yapisinda..
Sana zahmet israil sazaninin nasil pisirilmesi gerektigini bir anlatirmisin

Tesekkürler

cumhur kardeşim ben israil sazanının derisini tamamen alıp enlemesine kafadan kuyruğa kadar yarım santim aralıklarla derin çizikler atıyorum,ya mısır ununa yada kırmızı biber un karışımına (daha önce tuzlayarak) bulayıp,bol yağa (yağın bol vede sıcak olması şart) atıyorum ve iice pişene kadar bekliyorum ,az pişerse muhakkak bi koku verir birde ben daha önce göletlerdede avlandım bahsettiğimiz çamur kokusu vardı ama iznik sazanında yok zaten epeyde büyük oluyo 750 1000 gr dan aşağısını geri bırakıyorum...

freediver 25-06-2007 23:38

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
Cumhur benim sana sorumdaki asıl nedeni şimdi söyleyecem..
benzerlik tamam.. yani iç suların canlandırılması.. fakat gel gelelim benim bu ilde yaşadıgım 4 yıl boyunca sana sayacagım iç suların hiç birine bir tane balık atılmadı..kavakdere barajı+sandi göleti+balaban göleti+
ha savurganlıga gelince o doğru.. Allaha emanet iç sular..kim tuttuya giden balıklar...denetim yok...koruma yok
kısacası aşagısı sakal yukarısı bıyık hesabı..

Muvaffak Abi burada tüm sularda denge gözleniyor ama balik popülasyonlari icindeki dengeyi kurmak biraz zor...
Söyle izah edeyim.Benim bulundugumeyalette yani Berlin de ic sularda bizim Israil Sazani diye adlandirdigimiz balik türü Berlin sularinda yasayan baliklarin %70 i ni kapsiyor ve bu bir sorun teskül ediyor bu bakimdan.Su anda gecerli olan yasalar geregi Israil Sazani yakalayanlarin bu baligi yemese bile suya geri atmasi yasak.Insanlar baligi cöpe atiyor yemeseler bile.Suya balik atmaya gelince buna gerek yok yok cünki kontrol mekanizmasi oturmus vaziyette...

Haa bu Israil Sazanlarini yok etmek icin suya daha fazla harami balik salinabilir ama bu sefer bu diger türleride tehlikeye sokar...

iesencan 12-07-2007 19:04

Alıntı:

isk_ender tafarından gönderildi
ismail bey ii av olmuş paylaşımınız için teşekkürler ben bir konuya değinmek istiyorum, balıkların tatları konusuna ,bence balıklar yetiştikleri yerin özelliklerine göre lezzetleniyor,bazı arkadaşlarım sazan etini sevmediğinden bahsetmiş oysa ben bayılırım ama izniğin sazanı vede mangalda kıskı usulü pişirilince hak ettiği tada kavuştuğu kanaatindeyim. balığı tutmak ustalıktır ama pişirmek ayrı bir ustalık gerektirir...kimsenin beyenmediği israil sazanı bile usta ellerde ustaca ve ii pişirildiğinde çok leziz bir balık oluyor..ve yolunuz düşerse iznik ilçesi çakırca belediyesinde kopuk restoranda bir sazan kıskı yemenizi öneririm....

Ender kardeşim, ben bu boydaki küçük sazanları tekrar suya geri bıraktığımdan tadını bilmiyorum, ancak geçenlerde aynı yerde l tane 10 kiloluk Aynalı yakaladım, tadı harikaydı.Üç aileye yetti, sadece benim ailem 5 kişilik, yani anlayacağın 12 kişi yedi doya doya yedi.Tadına gelince Mükemmeldi. Batıda bu kiloda bu lezzette bir balığın olduğunu zannetmiyorum, çünkü batıda çoğu yerde Sazan avı yaptım, bundaki lezzeti bulamadım.Dediğin gibi yetiştiği yerin özelliğine göre tatlanıyor.Benim avlandığın gölün hemen yanında üzüm bağları ve buğday tarlası var ve balıkta aşırı besileniyor.Bundan kaynaklanıyor olsa gerek.

Saat 23:39.