![]() |
Resim olarak pek anlatılacak birşey yok aslında. 1 kilo sardalyayı aldım. bir tülbent içine sardım. sıkmak zor oldu. bir süre sonra tülbent parçalanmaya başlayınca iyice zorlaştı. bir miktar yağ çıkartmayı başardım. Bu işi bir ağırlık kullanarak, uzun zamana yayarak, (petek bal süzer gibi) yapmak lazım sanırım.
Daha sonra balık artıklarını dilimlenmiş kalamar ile karıştırıp bir kavanoza kapattım. Yağı küçük makarna sosu kavanozuna koydum. anca 1/4 ü doldu zaten. Balığa gidince de, küçük küçük dilimlediğim tavuk parçalarını da, iğneye taktıktan sonra yağ kavanozuna daldırarak kullandım. kalamarlar da sardalyayı iyice yemiş durumdaydı (rengi bile sardalyaya dönmüştü.) Umarım bu anlatım yeterli olmuştur. Karagöz, fırtına, sargoz, erkek mercan, mercan, eşek istavriti çektim. bir tek lidaki veya çipura gelmedi. o da benim beceriksizliğim sanırım. :) |
Alıntı:
Anlatımın için teşekkürler..;) İşaalah Bir gün bu yöntemle çipurada çekebilirsin.. Denemeye devam..;) Bu arada..: Kontrol panelinden imza ayarlarınıda Ad soyad memleket doğum tarihi ve kangrubunu eklersen seni daha iyi tanımış olur hitapta kusur etmemiş oluruz.. Rastgelsin.. |
Bu hafta sonu Çeşme'ye derin suya gidiyoruz. Bakalım, kısmet artık. teşekkürler...
|
Alıntı:
Sarp bey imza ayarları için teşekkürler.. Çeşmedeki avınız için şimdiden başarılar.. Rastgelsin.. |
Alıntı:
balıktutacağımız alanda balıkları çekecek zazip kokular vardır yemleme yapacağımız yani kokusalacak şeylerede de MAZMOZ denir tabiki balıkların cinsi avlağın coğrafi özelliği de etkilidir;) |
Saat 22:48. |