RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Tasma nedir,takımlara balık yağı sürmelimidir. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4345)

poseidon26 03-02-2010 11:04

Resim olarak pek anlatılacak birşey yok aslında. 1 kilo sardalyayı aldım. bir tülbent içine sardım. sıkmak zor oldu. bir süre sonra tülbent parçalanmaya başlayınca iyice zorlaştı. bir miktar yağ çıkartmayı başardım. Bu işi bir ağırlık kullanarak, uzun zamana yayarak, (petek bal süzer gibi) yapmak lazım sanırım.
Daha sonra balık artıklarını dilimlenmiş kalamar ile karıştırıp bir kavanoza kapattım. Yağı küçük makarna sosu kavanozuna koydum. anca 1/4 ü doldu zaten. Balığa gidince de, küçük küçük dilimlediğim tavuk parçalarını da, iğneye taktıktan sonra yağ kavanozuna daldırarak kullandım. kalamarlar da sardalyayı iyice yemiş durumdaydı (rengi bile sardalyaya dönmüştü.)
Umarım bu anlatım yeterli olmuştur. Karagöz, fırtına, sargoz, erkek mercan, mercan, eşek istavriti çektim. bir tek lidaki veya çipura gelmedi. o da benim beceriksizliğim sanırım. :)

Necati ARAT 03-02-2010 11:11

Alıntı:

poseidon26 tafarından gönderildi (Mesaj 71740)
Resim olarak pek anlatılacak birşey yok aslında. 1 kilo sardalyayı aldım. bir tülbent içine sardım. sıkmak zor oldu. bir süre sonra tülbent parçalanmaya başlayınca iyice zorlaştı. bir miktar yağ çıkartmayı başardım. Bu işi bir ağırlık kullanarak, uzun zamana yayarak, (petek bal süzer gibi) yapmak lazım sanırım.
Daha sonra balık artıklarını dilimlenmiş kalamar ile karıştırıp bir kavanoza kapattım. Yağı küçük makarna sosu kavanozuna koydum. anca 1/4 ü doldu zaten. Balığa gidince de, küçük küçük dilimlediğim tavuk parçalarını da, iğneye taktıktan sonra yağ kavanozuna daldırarak kullandım. kalamarlar da sardalyayı iyice yemiş durumdaydı (rengi bile sardalyaya dönmüştü.)
Umarım bu anlatım yeterli olmuştur. Karagöz, fırtına, sargoz, erkek mercan, mercan, eşek istavriti çektim. bir tek lidaki veya çipura gelmedi. o da benim beceriksizliğim sanırım. :)

:helal::helal::helal::helal::helal:
Anlatımın için teşekkürler..;)
İşaalah Bir gün bu yöntemle çipurada çekebilirsin..
Denemeye devam..;)

Bu arada..:
Kontrol panelinden imza ayarlarınıda Ad soyad memleket doğum tarihi ve kangrubunu eklersen seni daha iyi tanımış olur hitapta kusur etmemiş oluruz..
Rastgelsin..

poseidon26 03-02-2010 12:24

Bu hafta sonu Çeşme'ye derin suya gidiyoruz. Bakalım, kısmet artık. teşekkürler...

Necati ARAT 03-02-2010 12:28

Alıntı:

poseidon26 tafarından gönderildi (Mesaj 71744)
Bu hafta sonu Çeşme'ye derin suya gidiyoruz. Bakalım, kısmet artık. teşekkürler...

Sarp bey imza ayarları için teşekkürler..
Çeşmedeki avınız için şimdiden başarılar..
Rastgelsin..

eşkina45 03-02-2010 13:19

Alıntı:

sinan45 tafarından gönderildi (Mesaj 47031)
Merhaba değerli site üyeleri.
Bu sorular biraz acemi işi ama lütfen mazur görün.Forum içersinde dolaşırken '' tasma atma '' tabiriyle karşılaştım,acaba ne demektir.Nasıl,niçin yapılır.Sanırım balık tutarken bunu yapmak gerekli.

İkinciside balıkların koku aldığı yazılıyor,acaba takımlara ,çaparilere,sırtılara balık yağı sürülse etkili olmazmı,yoksa ters etkimi yapar.Bilgileriniz için çok teşekkürler.Herkese saygılar.

sinan kardeş öncelikle aramıza hoşgeldin tasmalamayı taygun abi anlattığıgibi
balıktutacağımız alanda balıkları çekecek zazip kokular vardır
yemleme yapacağımız yani kokusalacak şeylerede de MAZMOZ denir tabiki balıkların cinsi avlağın coğrafi özelliği de etkilidir;)

Saat 22:48.