RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Karagöz, Mercan, Isparoz, İzmarit, Gopez Nasıl Yakalanır?????? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=49)

paşalı 02-11-2007 20:37

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Isparoz imha ekibi olarak avlarınızda portatif, katlanabilen, tak çıkarlı, oynar başlıklı, kara saplı tagoyu taşıyabilirsiniz
her türlü ısparoz itina ile avlanır :D

İsparoz imha ekibine beni de dahil edebilirsiniz.Benim balık avladığım yerde herkez lidaki çeker bende İSPOROZ:P

Michelangelo 08-11-2007 21:04

Valla ben onu bunu bilmem Karagöz, Mercan, Isparoz, İzmarit, Gopez bunlarda aha Nejdet amcamın üstüne görmedim

Anıl ÜNALAN 09-11-2007 13:03

Alıntı:

Michelangelo tafarından gönderildi
Valla ben onu bunu bilmem Karagöz, Mercan, Isparoz, İzmarit, Gopez bunlarda aha Nejdet amcamın üstüne görmedim

Bende görmedim görmekte pek mümkün olmaz :D kalamara gittiğimiz yerde bile adam dibe izmarite iskandil indiriyor :D (Nejdet amca benim babamdır bu arada :P )

Michelangelo 09-11-2007 16:59

evet onun babası benimde özbe öz amcamdır.

halim20 20-11-2007 15:26

selam arkadaşlar,
tüm yazılanları okuyoruz sizler uzun zamandır tanışıyorsunuz ve güzel espriler yapıyorsunuz.
tebrik ederim sizleri
ben birşey öğrenmek istiyorum.
tekneden sardalya ile avlanmak için sardalyayı akşamdan alınca nasıl koruyacağım çünkü öğleye doğru bozuluyor ve pulları adamı sinir ediyor, birde bu sardalyayı iğneye takmak için nasıl keseceğim. sucuk gibi yuvarlakmı yoksa flato olarak mı kessem daha iyi olur.
halim
bornova-izmir

Taygun KOCABIYIK 20-11-2007 16:46

Sardalyanın tazesi makbul olsada gazeteye sarıp bolca tuzlamak sertleşmesini sağlar. Hem rahat kesilir hem ufak balık fazla tırtıklayamaz ama randıman tazeye göre az biraz düşük olur.
İğneye takış şekli değişir her yiğidin yoğurt yemesi farklı sözündeki gibi. Ben orta kemiğini delip arka tarafından çıkararak takarım. Ama başka yöntemleride değerlendirmekte fayda var. Bu arada sucuk gibi yuvarlak kesiyoruz.

halim20 21-11-2007 09:12

sardalya

Taygun kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgilere.
birde "büyük balık büyük yeme gelir" diye ben yemleri büyük takıyorum acaba doğrumudur. yoksa izmaritleri, ısparozları vede kaya balıklarını bedavadan yemliyormuyum acaba?:D
Halim
1/5/1964
Acıpayam

Taygun KOCABIYIK 21-11-2007 10:01

Halim abi "büyük yem, büyük iğne, büyük balık" lafı bence doğrudur.
Teknede iri balık almak için yapman gereken ufaklar vururken hiç çalınmadan iri balığın vuruşunu beklemek. Elbet gün içinde iri bir balık denk gelir. Tabi arada tavalık balığıda almak lazım :)

genzul 02-02-2008 09:42

imbat kardeşime katılıyorum ve bir ekleme yapmak istiyorum. kurşunun altınada bir iğne koyarsanız balığın %70 ini o iğne yakalar.. genco zülfükar hatay 1974

dejavus 02-02-2008 14:30

çipura ve mercan için mustad 496

arkadaşlar çipura ve mercan için mustad 496 yı iğneyi kullansak verim alabilir miyiz?yoksa biraz ince mi gelir?Sizin tavsiyeniz nedir bu konuda?

Saat 08:58.