![]() |
Sağol Taygun abi...En kısa zamanda deneyeceğim gerçi bu sene güzel balıklar sunamayacağım size ama kısmet değilmiş...Enez limanına ulaşmam sorun olacak yine...Kumsalda da balık çıkmıyormuş...
|
Alıntı:
Dediği gibi yunuscan bunLarın anLamı çupraya çıkar ;) |
Alıntı:
|
paylaşım için teşekkürler
|
bu yengeç ısırmazmı ve ısırırsa sonu ne olur ve büyük yengeç tutup yengeçi parçalara ayırarak iğneye taksak olurmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili arkadaşım,başta Ege ve Akdeniz'in en seçkin balık türleri arasında yer alan adına Çupra-Çipura yada Al Yanak denilen bu çılgın balığın asla vazgeçmediği en popüler yemleri arasında yer alan ''Yengeç'' in iğne takılması ile alakalı oarak geçmiş tarihte bir video paylaşımı yapmıştım...;) Umarım işine yarar....:) Yalnız yengeç aynen Mamun vs gibi yemler gibi nazik bir yem türü olduğundan özellikle iğnede canlı olarak kalabilmesi için iğne tercihi bana göre çok önemlidir..;) Ben şahsen bu tür nazik yemleri kullanırken iğne tercihi olarak mustad 496/01 serisi kısa saplı siyah bronz iğneyi tercih ediyorum.. Buradaki amacım elimizin başparmağı büyüklüğünde kullandığımız yengeç'in ölmeden canlı olarak kalmasını sağlamaktır...
|
merhabalar. benim yengeçlere karşı bir merakım var da, o kadar yengeci nasıl yakaladınız diye soracaktım. Çünkü yengeç yakalamak istiyorum. Ve de denizden yakaladığım yengeçleri yaşatabilir miyim akvaryumda? sadece tatlı su yengeçleri mi yaşar? İşte bunları merak ediyorum:) |
Alıntı:
mehmet saglam 14 02 1985 iskenderun |
denizin yatık olması şartı ile kumsal plajda denizin kara ile birleştiği noktadan bir iki karış suyun içine içi çıkarılmış sülünes kabuklarını koy oturarak biraz başında bekle (bu arada balık avlanmaya devam da edebilirsin) 5 dakkaya kalmadan kabukların üzerilerine kum yengecleri yapışır.
elinle topla boş bir yoğurt kasesine doldur...Taş yengeci kadar dayanıklı olmasa da etkili bir yemdir.. |
Saat 14:20. |