sami kardeş.kamış desen 4 metre tatlısu kamışı en ucuzundan alba vs.. .üzerine 4 adet porselen halka ve makina yuvası montjı yaptınmı..oldu sana ucuz ve enek bir kamış... makina desen alba milenyum elli yada 5 sene önceki bir sıradan makina...yalpa/yalpa hale iş görüyor..
dostlar balık geldimi.10 ytllik kamış ta iş görür 50 ytl lik.kamışta..ben bunu bilirim bunu söylerim çünkü hep yaşadım..
elimde daiwa nın 3 parçalı 4 metrelik surf master (eski model) kullanılmamış. sahil sopası vardı..100/300 gr. kumsaldan yüklen gitsin.. çek gelsin. 5/10 kg balıgı.
aylar önce Faruk kardeşime verdim. acaba bu güne kadar kaç tane balık tuttu. bilmem...
millet tahtaya sarılı 50 m. lik 0,60 misina ucunda küspe +4 igne .. 5/10 kg lık sazanları tutuyor..
yıllar önce istanbul avcılarda iken.. bulgar göçeni soydaşlar la balıga giderdik. yaz gecesi çatalcada çakılgölde kalınırdı. adamların ellerinde para veripte almıyacagınız rus malı 2 parçalı 1,5 metreleik tel gipi sopalar ve avuç içi kadar makinalar ne bilye var ne bir özellik..6/7 tane sopayı yanyana dizip suyuda yemledilermi.
sabaha kadar sırayla sazanları küspeyle alırlardı her biri 2 den 5 kg a kadar..
o uyduruk takımlarla (((hani şimdilerde plastik ambalajlarda satılır set olarak..ta çocuklara oyalansın diye alınır...işte onladan)))
iş balık olsun. mesele orda..
|