RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Balığın belini kırdık (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=7183)

ibrahimz35 08-03-2010 10:13

Abdurrahman Kardeşim, maşallah çok güzel bir av olmuş.
Tüm ekibi kutlarım ellerinize sağlık...
Yorucu bir yolculuk olsada insan balıkla dönünce bütün yorgunluğunu unutuyor.
Yalnız dikkatimi çeken 3 ve 4 resimde gözüken yanlış görmediysem küçük bir dil balığı keşke onu tekrar denize salsaydınız...

BALIKÇIHOROZ 08-03-2010 14:59

Alıntı:

murat adak tafarından gönderildi (Mesaj 75938)
abdurrahman kardeşim keyifli ve bereketli bir av olmuş.
Tüm ekibi tebrik ederim.
Daha bereketli avlarınız olur inşallah.
Allah(c.c.) muhabbetinizi arttırsın.

teşekkür ediyorum murat kardeşim, daha güzel avlar sizlarin olsun:)

BALIKÇIHOROZ 08-03-2010 15:03

Alıntı:

ibrahimz35 tafarından gönderildi (Mesaj 75946)
abdurrahman kardeşim, maşallah çok güzel bir av olmuş.
Tüm ekibi kutlarım ellerinize sağlık...
Yorucu bir yolculuk olsada insan balıkla dönünce bütün yorgunluğunu unutuyor.
Yalnız dikkatimi çeken 3 ve 4 resimde gözüken yanlış görmediysem küçük bir dil balığı keşke onu tekrar denize salsaydınız...

çok teşekkür ediyorum ibrahim kerdeşim,gerçekden de balık avlanınca keyifler katmerleniyo :). Resimlerdeki balık dil balığı değil,tam ismini bilmiyorum ama o balığa domuz balığı diyorlar ,görünüşü çekici değil:( ama eti gayet güzel bir balık:)

BALIKÇIHOROZ 08-03-2010 15:04

küçük bir hatırlatma ve düzeltme yapmak istiyorum sevgili dostlar. Bu rapor ve resimler 19-02-2010 tarihinde yapmış olduğumuz ava aittir. Avdan sonra raporu hazırlamıştım ama resimleri yükleyememiştim,anca dün becerebildim haliyle heyecandan düzeltme notu ekleyememiştim bu yüzden karışıklık olmuş olabilir affola:)

BALIKÇIHOROZ 08-03-2010 15:11

Alıntı:

mehmetulas tafarından gönderildi (Mesaj 75940)
abdurrahman bey çok güzel balıklar almışsınız
fotoğraf kareleri ise harika
her avınızın böyle geçmesi dileği ile

güzel dilekler için teşekkürle mehmet abi,umarım sizin de şansınız herdaim güzel olur:)

Anıl ÜNALAN 08-03-2010 15:23

Güzel görüntüler için teşekkürler Abdurrahman abi.
Yakın zamanda tekrarını bekliyoruz :)

BALIKÇIHOROZ 08-03-2010 17:34

Alıntı:

dzzy tafarından gönderildi (Mesaj 76066)
güzel görüntüler için teşekkürler abdurrahman abi.
Yakın zamanda tekrarını bekliyoruz :)

çok teşekkürle anılcığım,daha iyi avlar doslarımızın olsun.:)

adolomorola 08-03-2010 19:41

Alıntı:

BALIKÇIHOROZ tafarından gönderildi (Mesaj 75877)
Merhaba sevgili dostlar. Uzun zamandan beridir rapor hazırlayabileceğim bir balık avı için fırsat kollamaktaydım ki nihayet dün bu gerçekleşti. Hava şartlarından dolayı daha önceki avlarımız hep hüsranla sonuçlanmıştı. Güvercinliğe doğru akşamdan yola çıktık ve akşama Güvercinlikteydik . Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını seyrettikden sonra sabah 5 e kadar dinlenmek için yattık. Bu arada her iki takıma başarılar dilerim.

Sabah erkenden avlak yerimize doğru yola çıktık. Hava çok güzel, deniz ise benzetme uygun olursa aynen çarşaf gibiydi. Bu olumlu şartların verdiği keyifle yaklaşık 1 saat süren yolculuktan sonra avlağımıza vardık.

Daha oltalar suyla buluştukdan 2-3 dakika sonra ekiptekiler ilk balıklarını heyecanla çekmeye başladılar; mercanlar,çupralar ,melanurlar,izmaritler.çok verimli ve çok çeşitli bir av yapacağımızın işaretlerini almıştık.Öğleden sonra yerimizi değiştirmeye karar verdik.daha öncelerden avlandığımız yere doğru yola koyulduk.Gittiğimiz yerde balık çiftlikleri vardı,umarım bizi buradan kovalamazlar diyerek oltalarımızı suya bıraktık.

Oda ne burası daha güzeldi , ekibimizin en yaşlısı hepimizin Hasan dayısı günün ilk kiloluk çuprasını çekince herkeste bir adrenalin patlaması oldu ve oltalar ahenkle suya girip çıktıkça çıkan kiloluk çupralar büyük mercanlarla herkesin keyfi yerine gelmişti ki yanımıza yaklaşan kocaman bir tekne hızımızı kesti.Gelenler balık çiftliği çalışanlarıydı . Bize ve yanıbaşımızdaki diğer tekne ve sandallara da aynı uyarı yaptılar ve gittiler ama biz biraz daha kaldık .İkinci kez geldiklerinde bizim kaptan arıza numarası yapsa da orada fazla kalamadık. Birkaç daha yer değiştirdik ama gözümüz hala ordaydı. görevlilerin uzaklaştığını görünce hızla eski yerimizi almıştık bile .

Yarım saat daha balıkları hızlı hızlı çektikden sonra avımızı sonlandırdık.Uzun zamandır böyle güzel ,böyle keyifli av yapmamıştık. Geri dönüş yolculuğunda herkesin yüzü gülüyordu. Şeytanın bacağını ve balığın belini kırmıştık. Herkese böyle güzel avlar rastgelsin dileğimle. Kullandığım malzemeler; Remixon bot kamışı 1.50 m , 0.31mm ip misina sarılı Remixon Teben gene Remixon Elite ve Banax marka makineleri sırasıyla denedim,iğneler ise çok değişikti mustad (496,1251,1523), bu gün iğnelerin başarılısı 1523 4 numaraydı ama iğnenin zayıf yapısı sebebiyle büyük sayılabilecek balıkları çektikden sonra açıldığını gördüm. Yemler; Mamun ve Kalamar.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

....daha önce gerçekleştirdiğim bu avın hikayesini ve resimlerini umarım beğenirsiniz.

Ben bu konuyu nasıl atlamışım yavvv:'(
Çok güzel bir av
ve sonrası çok güzel bir konu hazırlanışıyla
herşey mukemmel olmuş doğrusu
tüm ekibi kutlarım ...;)
Hasan dayı 1 kiloluk cuprayı çektikten sonraki dakikaları bende yaşamak isterdim doğrusu :D:D

paşalı 08-03-2010 20:04

Maşallah Allah nazardan korusun.Bu güzel paylaşımdan dolayı teşekkür eder.Tüm ekipteki arkadaşlarımı kutlarım.

BALIKÇIHOROZ 09-03-2010 15:46

Alıntı:

adolomorola tafarından gönderildi (Mesaj 76137)
Ben bu konuyu nasıl atlamışım yavvv:'(
Çok güzel bir av
ve sonrası çok güzel bir konu hazırlanışıyla
herşey mukemmel olmuş doğrusu
tüm ekibi kutlarım ...;)
Hasan dayı 1 kiloluk cuprayı çektikten sonraki dakikaları bende yaşamak isterdim doğrusu :D:D

Çok teşekkürler Öner abi,umarım böyle güzel avları ve güzel dakikaları tüm doslarımız yaşar:)

Saat 00:22.