RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Rastgelsin Kahvesi (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=115)
-   -   İğne ve Olta tercihi (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=8222)

KingStriker 21-10-2010 09:07

Alıntı:

mazhar üzümcü tafarından gönderildi (Mesaj 94479)
benim tecrübeme değer verirsen eğer çipura için önerim kaptan 3.50 surf kamış spro 50 lik yedek kafalı makara makarada 0.38 lik 29 kg çekerli oskar 3 iğneli beden için 32 kg çekerli 0.40 oskar mustad 496 nın 2- 1- 1.0 muadili wmc nin iğnelerini al. ağırlık olarak 60 gr lık armut kurşun kullan yem yengeç madya mamun sardalya geriye yeri bulmak kalıyor. iyi avlar dileği ile sevgiler mazhar üzümcü

Sagol abi elbette sizin tecrubelerinizle bende birseyler ogrencegim. Su yem konusunda dedigin gibi yengec madya mamun tarzi seyler deneyecegim, diger igne ve misinalar da mevcut. Ancak Istanbul'da cupra olmuyormus denildigine gore. O yuzden pek inancim yok basarili olacagima ama en azindan deneyecegim :)

KingStriker 21-10-2010 09:09

Alıntı:

EAKSOY tafarından gönderildi (Mesaj 94483)

Selam Aydın, yazılarını tamamiyle okudum, bence levrek yerine farklı balıklara yönelmelisin; mesela 3+1 hırsızlı dip oltası yapıp mamun-kurt veya sülünezle dip balıklarına yönelebilir ya da galata köprüsünden bir çapari sallayabilir hiç olmadı barış mançonun sahilinden üst çapari atıp ekmekle kefal avına çıkabilirsin. En azından şanını korumuş olur elin boş dönmezsin ;)

Selam Ersoy, valla zaten levrek ve cupra benim icin bir utopya oldu. Galata'ya da tecrube kazanmadan gitmek istemiyorum. O yuzden dedigin gibi Moda'da Baris Manco sahilinden kefal ya da Sarayburnu'ndan daha farkli bir sekilde artik ne cikarsa bahtima sallamak istiyorum bu hafta :)

akinyildiz81 21-10-2010 21:02

Alıntı:

KingStriker tafarından gönderildi (Mesaj 94491)
Sagol abi elbette sizin tecrubelerinizle bende birseyler ogrencegim. Su yem konusunda dedigin gibi yengec madya mamun tarzi seyler deneyecegim, diger igne ve misinalar da mevcut. Ancak Istanbul'da cupra olmuyormus denildigine gore. O yuzden pek inancim yok basarili olacagima ama en azindan deneyecegim :)

çupra işini unut yolunu kaybeden yoksa istanbul'da yakalayamazsın.levreği bu aralar unut çünkü mevsimi geçti gibi.3.gidiş tek levrek var.2 minik ispendek kaçırdık.bence lüfere dön remixon jig al ucuz ve iş görür.mekan dediğim yerlere devam...

akinyildiz81 21-10-2010 21:04

yani bizde senin durumundayız.moralini bozma rapor koymuyorsak gitmediğimizden değil yakalayamadığımızdan.yakalayamıyorsak balık yoktur diyip azmediyoruz :) levreği bir kez yakala aynı yerde hep yakalarsın.alabalık içinde öyledir.

EAKSOY 21-10-2010 22:19

Alıntı:

KingStriker tafarından gönderildi (Mesaj 94492)
Selam Ersoy, valla zaten levrek ve cupra benim icin bir utopya oldu. Galata'ya da tecrube kazanmadan gitmek istemiyorum. O yuzden dedigin gibi Moda'da Baris Manco sahilinden kefal ya da Sarayburnu'ndan daha farkli bir sekilde artik ne cikarsa bahtima sallamak istiyorum bu hafta :)

Şansın bol olsun aydın ;)

KingStriker 22-10-2010 09:37

Alıntı:

akinyildiz81 tafarından gönderildi (Mesaj 94517)
yani bizde senin durumundayız.moralini bozma rapor koymuyorsak gitmediğimizden değil yakalayamadığımızdan.yakalayamıyorsak balık yoktur diyip azmediyoruz :) levreği bir kez yakala aynı yerde hep yakalarsın.alabalık içinde öyledir.

Dedigin gibi bu sefer lufer icin kastircam. Umarim Sarayburnu taraflarinda iyi balik verir de bu sefer yuzum guler :P Baligi yakalayana kadar pes etmem inadim inat :)

KingStriker 22-10-2010 09:48

Alıntı:

EAKSOY tafarından gönderildi (Mesaj 94520)
Şansın bol olsun aydın ;)

Sagol Ersoy sana da rastgele :)

ozguakcan 23-10-2010 00:10

neden herkez buyuk balık peşinde ? :D ben yıllardan berı ılk defa bugun (sabah) cıktım 2 3 saatte 1 kg fılan ıstavrıt yakaladım :D hıcde hevesım kırılmadı daha cok heveslendım :) 4 saat sonra yıne gıdıcem :) bu sefer kovayı doldurmayı planlıyorum :D

akinyildiz81 23-10-2010 01:58

herkes küçük balık peşinde olduğu için büyük peşindeyiz.galata köprüsünde yarın olta atacak yer olmayacak :)e birde işin hazzı var.yani ortalama bir levrek zaten 1.5kg geliyor.tercih meselesi tabi.bizde küçük balığa atıyoruz ama büyük balık yokken..raporların birinde 3 kişi bir kaç saatte 12kg levrek çıkardık.

KingStriker 25-10-2010 07:52

Bu hafta da Kumkapi sahilindeydim. Yine elim bos dondum etrafimdakiler ise Kefal falan topladilar. Iyice kendimde bir problem oldugunu dusunmeye basladim. Bir yerlerde hata yapiyorum ama cozemedim hala :) Ama her zaman dedigim gibi denemekten asla vazgecmeyecegim pes etmek yok :)

Saat 22:52.