RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TATLI SU AVI (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=105)
-   -   2011 sazan sezon açılışı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=9338)

Ferhat AYAS 24-06-2011 14:42

Alıntı:

ali rıza acar tafarından gönderildi (Mesaj 109136)
Ferhat kardeşim, gerçek üzeri bir göl safari olmuş.
Bereketli avınız için senin nezdinde tüm ekibi kutlarım.
Ancak amatör balıkçılık olarak adlandırdığımız avlarınızı göle iade etmeniz örnek alınması gereken bir profesyonellik. Bundan dolayı sizleri daha da çok kutlarım.
Selamlar, sevgiler.

Ali Rıza abi,

Denizlerde olduğu gibi göllerde balık popilasyonu geniş vede yoğunlukda değil. En önemlisi de Tuzlusu balıkları gibi lezzetli değil.
Bu yüzden yakaladığımız balıkları geri salmak, vede bir kaç gün sonra tekrar yakalamak, inanılmaz zevkli bir avlanma çeşidi. bu yüzden bırakmayı yeğliyoruz ali abi,
sizin gibi değerli abilerimizdende Takdir göremek, bu işin kaymağı oluyor :)

Alıntı:

adolomorola tafarından gönderildi (Mesaj 109138)
adolomorola tafarından gönderildi
Ferhat sezonu güzel görüntülerle açmışsınız tüm ekibi kutlarım..

şamandıralı takımlarlamı yakaladınız bu kuzuları merak ettim
fotalarda gördüğüm kadarıyla göletin her yeri otluk gibime geliyor

Başarılarınızın devamını dilerim...

Sevgili Öner ustam. dip takımlarla aldık ( son resimlerdeki görünen takımlarla ) Yani tek iğneli, dip oltası ile. Otluk olayına gelince. mekanı, Kendini bilmez ağcılar vede bohçacılar yüzünden komufile etmek zorundayız. bakma sen o kadar otluk değil

Şimdi anladım bende diyordum bu fotalarla niye oynamışlar...:D:D:D

bohçacı ve ağcılar için güzel düşünmüşsünüz...:helal::helal:

:) önlem almazsak. birdaha yakalama şansımız kalmıyor emin olabilirsin :)

Alıntı:

sazancı tafarından gönderildi (Mesaj 109147)
Mükemmel bir av olmuş bizlerlede paylaştığınız için teşekkür ederim,bu arada malzemelerinizde on numara a dan z ye herşey çok çok iyi hazırlanmış oldukça maliyetli şeyler.

Mustafa Abim. Vaktimizden. ailemizden, işyerimizden, İzin günümüzden kaçarak anca gidebildiğimiz sazan avında amacımız kendimizin trofesini yakalamak olduğundan. ekipman konusunda, dayanıklı ürünler almaya çalışıyoruz. Çünkü 12kg bir balığı alelade bir olta takım ile çekme şansımız baya bir düşük oluyor. sonrada ÇEŞKEEE dememek içindir abi, Şunuda söylemek isterim . illa pahalı ekipman demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Bu bir ekonomi olayı. Birde bu bizim için gerçek HOBİMİZ :)
Teşekkürler abi,

Alıntı:

Necati ARAT tafarından gönderildi (Mesaj 109148)
Mustafa abim Ferhat SAMADER üyelerinden..
Arkadaşımız türkiyedeki bir çok Yarışmaya katılıp derece almış dostlarımızdan..
Malzemeler konusuna gelince Bir çok Sponsorluk firmaları peşinden koşuyor o yüzden malzeme konusunda sıkıntı yaşamıyor..
Türkiyede Sazancılığa Bu şekilde gönül vermiş ender arkadaşlarımızdan biri Ferhat Kardeşimiz....

Yaw necati ustam, estafullah. Her bir sportif olta balıkçısı birer ENDER abilerimiz veya kardeşlerimizdir. Sevgile kal ;)

Alıntı:

muratcoskun tafarından gönderildi (Mesaj 109151)
tebrikler harika bir av olmuş. bizim içinde gerçek bir görsel şölen.

Teşekkür ederim Murat abi, :)

çorumlu balıkçı samed 16-06-2012 17:39

iyi günler ilk mesajım acaba boili tarifini verebilir misin abi versende vermesende şimdiden teşekürler...

sakkucuk 16-06-2012 22:26

Ellerinize sağlık çok güzel av olmuş. Benim şimdiye kadar tuttuğum tüm sazanların ağırlığı o ilk resimdeki kadar etmez.

MAVİ FENER 16-06-2012 23:06

ferhat; iyi geceler..
acaba diyorum yine aynı avlak bölgesine gidilse aynı miktara yakın balık yakalanabilinirmi....? Teşekkürler...

Ferhat AYAS 18-06-2012 07:53

Alıntı:

çorumlu balıkçı samed tafarından gönderildi (Mesaj 124454)
iyi günler ilk mesajım acaba boili tarifini verebilir misin abi versende vermesende şimdiden teşekürler...

Özelden yolladım Samed :)

Alıntı:

sakkucuk tafarından gönderildi (Mesaj 124478)
Ellerinize sağlık çok güzel av olmuş. Benim şimdiye kadar tuttuğum tüm sazanların ağırlığı o ilk resimdeki kadar etmez.

Sevgili Seçkin arkadaşım. Senin yaşadığın mekanlarda, inan bu yakaladığımın 3 katı sazanlar yaşıyor, Niyetin onları yakalamak olsun, ama ina sabırla beklemen gerek, belki ilk gün veya ilk avlanmada yakalayamazsın. ama eninde sonunda yakalarsın :)

Alıntı:

MAVİ FENER tafarından gönderildi (Mesaj 124481)
ferhat; iyi geceler..
acaba diyorum yine aynı avlak bölgesine gidilse aynı miktara yakın balık yakalanabilinirmi....? Teşekkürler...

Abi, bunu kimse bilemez, Malum Nasip kısmet meselesi, Lakin eğer bıraktığımız o balıklar hala yaşıyor ise!!! yaklaşık 2-3kg daha artmış olarak yakalarım diye düşünüyorum :)

Tekniker İbrahim 18-06-2012 14:39

Ferhat Ustam,Maşallah diyorum başkada birşey diyemiyorum.Çok güzel bir rapor ve jeneriklik uygulamalar.Kendi adıma çok teşekkür ederim.

sakkucuk 18-06-2012 15:53

Alıntı:

Ferhat AYAS tafarından gönderildi (Mesaj 124527)

Sevgili Seçkin arkadaşım. Senin yaşadığın mekanlarda, inan bu yakaladığımın 3 katı sazanlar yaşıyor, Niyetin onları yakalamak olsun, ama ina sabırla beklemen gerek, belki ilk gün veya ilk avlanmada yakalayamazsın. ama eninde sonunda yakalarsın :)

Ben şu an için tatlı su avlarına ara verdim. İlk göz ağrım olan deniz avcılığını yapmaya çalışıyorum. Yakaladığım sazanlar Kahramanmaraş/Göksun'da çalışırken gittiğim avlarda idi. Orada da ben hiç rastlamadım kiloluktan büyüklere. Ama vardır muhakkak.

monawar 22-06-2012 01:28

masallah bunlar tosuncuk olmus ayni baliklari daha buyumus halde yakalamaniz dilegiyle o boydaki baligin vurdugunda zili calmasi ve kenara cekmesi tarifsizdir.

Saat 01:30.