RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   30 Haziran 2011 Sığacık... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=9390)

Halil İplikçi 03-07-2011 11:20

Alıntı:

Balikci Alp tafarından gönderildi (Mesaj 109589)
Halil abi cok tesekkur ediyorum. Abi aradan 15 sene geçmiş. Bu balıklar hakkında bilgin arttı mı? Örneğin yenilebiliyor mu? Iğneden nasıl çıkarmak gerekir? Bu konularda bilgin varsa paylaşırsan çok ssevinirim.
Dileğine gönülden katılıyorum.

sevgili Alp ben plaj kumsalda yaklaşık 25 m den kırmızı kurt ile yakalamıştım
balığın çipuraya benzer şekilde birkaç m sağdan sonra birkaç m soldan gelmesi heyecanı tavan yaptırmıştı ancak bir gariplik vardı hiç kafa atmıyor
mücadele etmiyordu.korkup misinayı kesmiştim
sonradan araştırıp öğrendiğim kadarı ile karaya alınca kuyruğuna dikkat etceksin kuyruk darbesinden kendini koruyacaksın.kuyruğuna sağlam ayakkabı ile basıp kuyruğu keseceksin sonra elinle iğneyi normal çıkarabilirsin yine de risk almağa değmez bence kuyruktaki zehir ölümcül
çünkü

yenebildiğini ama etinin sası (lezzetsiz) olduğunu duydum hiç yemedim
kal sağlıcakla

Raif Yelkenci 03-07-2011 14:23

Alp kardeşim gerçekten güzel paylaşım olmuş bereketli de geçmiş sargos da çok yakışıklı tebrikler daha güzellerine rastgele.

kaptankarabulut 03-07-2011 16:55

Alıntı:

Balikci Alp tafarından gönderildi (Mesaj 109590)
Süleyman abi :) cok teşekkür ederim. Abi ne hikmetse bize mercanın erkeği pek uğramıyor, o Mustafa'nin (Ejder Balıkçı) uzmanlık alanı :) erkeklere dokunamadığımızdan her gittiğimizde nasibimizi alıyoruz Allah'a bin şükür :)
Kaptan senden ricam var. O taraftan azıcık istavrit salsana buraya :) orta sular şenlensin :):)
Daha bereketli avlar sizlere nasip olsun...

Tamamdır Alp takas yapalım sen mercanları sal bende istavritleri.Hemideeee sarıkanatlarındaaaaannn..:D :D :D

kordonboyu 04-07-2011 21:29

Güzel bir paylaşım ve keyifli bir av olmuş. Mırmır!! (Sargoz)'da gerçekten çok güzel görünüyor. Sığacığın bu 80 m lik avlağını gerçekten ben de merak eder oldum. Afiyet şeker olsun.

Balikci Alp 05-07-2011 13:00

Alıntı:

Halil İplikçi tafarından gönderildi (Mesaj 109605)
sevgili Alp ben plaj kumsalda yaklaşık 25 m den kırmızı kurt ile yakalamıştım
balığın çipuraya benzer şekilde birkaç m sağdan sonra birkaç m soldan gelmesi heyecanı tavan yaptırmıştı ancak bir gariplik vardı hiç kafa atmıyor
mücadele etmiyordu.korkup misinayı kesmiştim
sonradan araştırıp öğrendiğim kadarı ile karaya alınca kuyruğuna dikkat etceksin kuyruk darbesinden kendini koruyacaksın.kuyruğuna sağlam ayakkabı ile basıp kuyruğu keseceksin sonra elinle iğneyi normal çıkarabilirsin yine de risk almağa değmez bence kuyruktaki zehir ölümcül
çünkü

yenebildiğini ama etinin sası (lezzetsiz) olduğunu duydum hiç yemedim
kal sağlıcakla

Sağol Halil abi, en iyisi bizim yaptığımız gibi kesip atmakmış demek, hiç riske girmeden. Ama bir yandan da balığın ağzında iğneyi bıraktığım için rahatsız oldum. Bilgi için çok teşekkür ederim

Balikci Alp 05-07-2011 13:02

Alıntı:

Raif Yelkenci tafarından gönderildi (Mesaj 109608)
Alp kardeşim gerçekten güzel paylaşım olmuş bereketli de geçmiş sargos da çok yakışıklı tebrikler daha güzellerine rastgele.

Raif abi çok teşekkür ederim.
Sen alışıksın bu güzel balıklara ama ben yeni yeni kaynaşıyorum işte :)
Daha güzelleri size rastgelsin...

Balikci Alp 05-07-2011 13:08

Alıntı:

kordonboyu tafarından gönderildi (Mesaj 109656)
Güzel bir paylaşım ve keyifli bir av olmuş. Mırmır!! (Sargoz)'da gerçekten çok güzel görünüyor. Sığacığın bu 80 m lik avlağını gerçekten ben de merak eder oldum. Afiyet şeker olsun.

Sevgili Mükremin teşekkür ederim. Daha güzelleri sana rastgelsin. Sığacık'ta 6 ay tekne ile dolaştım, en nihayetinde zorlaya zorlaya biz de kendimize bir avlak bulabildik. Benim gördüğüm, 80 metre ve üzerinde şansın da yaver giderse kerterize gerek olmadan mercan çekmek mümkün. Sığacık'a yolun düştüğünde bir deneme yaparsın.

nobelium 05-07-2011 19:13

tebrikler abi çok başarılıı av yapmıssın.... balıklar şahane.. afiyet olsun....

ejder_balikci 05-07-2011 20:03

Alp hocam çok güzel bir sargos çekmişsin ellerine sağlık afiyet olsun. Paylaşım için teşekkürler. Haa bu arada yeni nikin hayırlı olsun hocam yakışmış vallahi:)

Balikci Alp 05-07-2011 22:48

Alıntı:

ejder_balikci tafarından gönderildi (Mesaj 109743)
Alp hocam çok güzel bir sargos çekmişsin ellerine sağlık afiyet olsun. Paylaşım için teşekkürler. Haa bu arada yeni nikin hayırlı olsun hocam yakışmış vallahi:)

:)) Eeee Ejder Balıkçı olurda Balıkçı Alp olmaa mı :)
Raporlarını bekliyoruz üstadım

Saat 08:58.