![]() |
Cok enteresan ve ilgi cekici bir aparat bütün sırtı ceken arkadaşların denemesini tavsiye ederim ben şahsen deniyeceğim bu güzel haberin ve bilgiler icin cok teşekkürler erol ustam rastgele.
|
gerçek rapala bu olsa gerek.. ellerinize sağlık ..
|
Erol Abi her zamanki gibi harikalar yaratmışsın :). Üstadsın, ne diyeyim :)...
|
bu detaylı anlatımın için teşekkürler erol abi...sudak ta da oldukça işe yarayacak bi sistem...
rastgelsin... |
abi emeğine saglık çok faydalı bilgiler teşekkürler....
|
bilgileriniz için çok teşekkürler ancak levrek muğla dalyan yöresinde oldukça çok ve avlanmasıda bir o kadar zor biz burada daha çok kıyı şeridinde yol alıp suyun bulanıklığında sırtı çekiyoruz önerilerinizi dikkate alıp birde bunu deneyeceğim cizimler dikkat çekici
|
tesekkürler.......................................
|
faruk arkadaşım foruma yolladığı ilk mesajda günlerdir arayıp bulamadığım ama şu sıralar en çok ilgilendiğim konuyu hortlatmış :) ilk önce kendisine çok teşekkür ediyorum.. konuya ait tüm yorumları başından sonuna kadar okudum ve çok etkilendim.. bir şeyden kesinlikle eminim '' balıkçılık konulu başlık altındaki'' en kral site bizim sitemiz :helal: :helal: paylaşımlar için hepinize en içten teşekkürler.. tekneyi alır almaz hepsini sırasıyla denemezsem bi daha mangal yakmak nasip olmasın:P şimdilik karadan at-çek konusuna yoğunlaştım ( malum yatla sırtı biraz maliyetli oluyo).. bir iki rapala aldım kemeraltından '' faruk abi'' den.. her türlü tavsiye ve yardıma muhtacım.. abilere saygılar.. kardeşlere sevgiler..
|
Bu sistemler bayaga eski ve günümüzde fazla kullanilmiyor...Ya da ben görmüyorum...
Selim Abi nin yazdiklarina katiliyorum |
bilgiler çok güzel, teşekkürler
|
erol bey verdiğiğniz bilgilere tşk.benim sorum şu, siz sırtı çekilirken sahte yeminkaç mt aşağıda hangi renkte olduğunu söylüyorsunuz.şimdi 70 mt derinde yüzeyden sırtı çekildiğinde (aşağı indirmeden),yüzeyden 30 - 35 mt aşağıda balık var ,bizim yapay yem rengi ne durumda kalıyor ? yani ters orantı , bilginiz varmı.
|
Cumhur abi tamamen mantık yürütüyorum.
Işık yukardan geldiği için aşağıdan bakıldığında balık silüet şeklinde gölge olarak görünür. |
taygu bu dediğin doğruda, şöyle farklar var , güneş tekne arkasındayken balık alıyorsun ,önden geldiğinde alamıyorsun ; bir başka gün ise tam tersi, benim renklerin cazibesini kaç mt derindeki balığı etkiliyeceğini merak ediyorum. sana şu kadarını söyliyeyim palamut çapari sırtısı bende tam 10 ad ,havasına suyuna göre tabiki renk renk . işte püf noktasıda bu,renk aşağı inerken değişen renk,aşağıdan yukarı bakılırken ?
|
Merhaba Cumhur Bey,öncelikle geçikmeden dolayı özür dilerim.Şimdi şayet sorunuzu yanlış algılamadıysam cevap olarak sahte balık bulunduğu yerdeki derinliğe göre renk yansımasını verecektir.Yani düşey konumda ister yukarıdan aşağıya ister aşağıdan yukıya bakıldığında hangi metrede hangi rengi alıyor ise o renkte görülecektir.Ancak 360 derecelik herhangi bir açıdan 30-35 metreden avcı bir balığın, yapay yemi hangi renkte ve ne şekilde görebildiği konusunda bir fikrim yok.
Gün içinde güneş ışıklarının suya yapmış oldukları giriş açıları,yapay yemin tipine göre değişiklik gösterecektir. Bunun nedeni ise sahtenin üzerindeki farklı renk kombinasyonları ile fosfor -yansıtıcı özelliklerinden kaynaklanıyor olmasıdır.Ayrıca mevcut bölgedeki değişen rüzgar ve su akıntıları , avcının davranışlarını da etkileyen nedenlerdendir, sevgilerimle |
Alıntı:
|
Elinize sağlık,
Güzel ve doğru bilgiler, Her sırtı çekene lazım,benim çok işime yaradı, sağolun. |
herşey süper ,keşke devam etse anlatımlar
|
Alıntı:
|
Seferihisar
Uzun bir aradan sonra ,nihayet Seferihisar dan tekrar sırtıya çıkma fırsatını buldum.Geçtiğimiz cumartesi günü Hisarönün de önce Erhan la karşılaştım,biraz alışveriş ve muhabbetten sonra Aliağaya tekne avına gelip gelmeyeceğimi sordu,bende pazarı evde geçireceğimi söyledikten sonra yemleri bozulmasın diye Erhan dostumu yolcu ettim.Yaklaşık bir saat sonra Haldun geldi,Bir önceki Gerence katliamı muhabetinden sonra oda aynı teklifi karadan,ya Çeşme ya da Karaburun tarafları için yaptı,lakin ben evde oturmaya kararlı idim.Neyse evdeydim ve saat 20.30 da başka bir arkadaş sırtı zehiri ile beni etkisi altına almayı başardı.Sonuç aşağıda görüldüğü gibidir,küçükler adet başına 840 gram,büyükler ise 1430 gr. geldi.Av saat 11.00 de bitti.Av sırasında jigging için almış olduğum kamışı deneme fırsatım oldu,gerçekten de bu kamışlar 3 in 1 amaçına tam hizmet ediyor,yani ister jigging,ister sırtı,ister dip avcılığı için tam ferformans sergiledi,sevgilerimle
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Erol abi bir numarasın :)
|
erol abı ıyı aksamlar guzel bır av olmus jıg olayıda kafama yattı cuma ıstanbula gıdıyorum fakat geldıgımde jıg ıcın kamıs ve makıne almak ıstıyorum bana yol gosterırsen cok memnun olurum kendıne ıyı bak gorusmek uzere
|
Selam Mustafa cım,sende tüm telefonlarım var,bir alo de yeter,selametle git-gel,görüşelim,sevgilerimle
|
selam Erol abı cım ben gıttım ve geldım anlatmıstım gıdısım sebebını cok guzel gectı sırageldı jıge gercı daha cok yolumuz var daha bıseyı bılmıyoruz fakat heves merak bunların hepsı bı hafta sonu ben senı rahatsız ederım sonra da kacarız kendıne cok ıyı bak gorusmek uzere caglar da byebye :):)
|
Saat 20:37. |