RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Jigging - Dikey Sırtı Avcılığı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4508)

levrek 16-04-2010 21:28

Bu şekilde de kullananlar var, üstelik senin tasarlamış olduğun iğneli hali ile.Bu durumda karşımıza iki problem çıkıyor; birincisi en alttaki iğnenin kayalık bölgelerde zemine takılması, ikincisi ise aşağı aksiyonda silikonun üsteki iğnelere takılma riski.Belki alttaki silikona bağlı ipi kısa tutarak bu çözümlenebilir.

The Lunatic 16-04-2010 21:42

Evet taşa takılma riski gerçekten ciddiye alınması gereken bir konu. Çok teşekkürler Erol Abi. Ne zaman birşey sorsam yardıma yetişiyorsun.

levrek 16-04-2010 21:47

Ne demek, her zaman zevkle...

gerence 18-04-2010 22:08

Videolar çalışmıyor mu ?

Videoları görüntüleyemiyorum, hata bende mi ?

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 81341)
Merakla bekliyorum Erol Abi. Bu arada ben de işe yarayacağını düşündüğüm iki düğüm videosunu paylaşayım burada.

Florakarbon ile örgü misinanın birleştirilmesi

Çelik halkanın misinaya bağlanması

Mehmet BODUROĞLU 18-04-2010 23:46

Evet Yusuf abi.
Videolar bende de görünmüyor.
Uğur'a mesaj attım bakalım bir daha yüklesin diye.
Görüşmek ümidiyle.
Rastgelsin ...

Anıl ÜNALAN 19-04-2010 11:12

Alıntı:

gerence tafarından gönderildi (Mesaj 81451)
Videoları görüntüleyemiyorum, hata bende mi ?

Alıntı:

Mehmet BODUROĞLU tafarından gönderildi (Mesaj 81453)
Evet Yusuf abi.
Videolar bende de görünmüyor.
Uğur'a mesaj attım bakalım bir daha yüklesin diye.
Görüşmek ümidiyle.
Rastgelsin ...

Videolar youtube tabanlı olduğu için sanırım giremiyorsanız. Dns ayarlarınızı değiştirip tekrar izlemeye çalışırsanız girebiliceğiniz tahmin ediyorum..

The Lunatic 19-04-2010 11:57

Merhabalar, Anıl'ın da dediği gibi sorun youtube'erişime kapalı olmasından kaynaklanıyor. Videoların orjinalleri bende olmadığı için başka bir yere yükleyemiyorum. Ama youtube a ve diğer yasaklı sitelere girmek isterseniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresinde anlatılan bir yöntem var. Ben bu yöntemi kullanıyorum ve gayet sağlıklı çalışıyor.

gerence 20-04-2010 00:01

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 81486)
Merhabalar, Anıl'ın da dediği gibi sorun youtube'erişime kapalı olmasından kaynaklanıyor. Videoların orjinalleri bende olmadığı için başka bir yere yükleyemiyorum. Ama youtube a ve diğer yasaklı sitelere girmek isterseniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresinde anlatılan bir yöntem var. Ben bu yöntemi kullanıyorum ve gayet sağlıklı çalışıyor.

Teşekkür ederim arkadaş.
Gönderdiğin link vasıtasıyla You Tube seyredememe özürlü olmaktan kurtulmuş oldum :helal:
Videoların için de ayrıca teşekkür ederim..

The Lunatic 20-04-2010 00:07

Alıntı:

gerence tafarından gönderildi (Mesaj 81641)
Teşekkür ederim arkadaş.
Gönderdiğin link vasıtasıyla You Tube seyredememe özürlü olmaktan kurtulmuş oldum :helal:
Videoların için de ayrıca teşekkür ederim..

Rica ederim. Saygılarımla...

ilhan 22-07-2010 15:30

Hocam parmaklarına sağlık çok güzel anlatım.
Uzun zamandır olta atmıyordum en kısa zamanda takımları düzenleyip başlıyayım.

levrek 23-07-2010 08:00

Alıntı:

ilhan tafarından gönderildi (Mesaj 89945)
Hocam parmaklarına sağlık çok güzel anlatım.
Uzun zamandır olta atmıyordum en kısa zamanda takımları düzenleyip başlıyayım.

Seni tekrardan görmek ne güzel, av zamanı da başlamışken bir an önce raporlarını beliyoruz,sevgilerimle

ilhan 23-07-2010 08:43

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi (Mesaj 90033)
Seni tekrardan görmek ne güzel, av zamanı da başlamışken bir an önce raporlarını beliyoruz,sevgilerimle

Hocam zıpkın avcılığı ve Off road merakımdan dolayı oltaya vakit bulamasamda formu ara ara takip ediyor ancak konulara dahil olmuyordum.
Olta ve zıpkın avcılığılındaki alınan duygular çok farklı. Oltanın yeri başka o yüzden geri dönüş yapmak istiyorum :) tabi işlerden vakit bulduğum sürece.

bodrumlu 27-09-2010 01:22

jigging (dikey sırtı)

Merhaba herkese sevgiler,saygılar ben Bodrumdan Sertan.Başta Rastgelsin sitesi kurucu ve adminstatörlerine Doğa ve av severleri aynı çatı altında buluşturdukları için, yıllarını harcayarak edindikleri engin bilgi ve tecrübeleri bizlerle paylaşan saygıdeğer üstadlarımıza,ve sahip oldukları bilgi ve tecrübeyi bizden esirgemeyen Rastgelsin üyelerine sonsuz teşekkürler.Bu aralar dikey sırtı (jigging) yöntemine kafayı takmış durumdayım.bu arada unutmadan fromda herkesin sorularına teker teker cevap yazan,o çok değerli tecrübe ve bilgileri, satırlarca yazı yazıp,saatlerce uğraşıp hazırladığı resimli,çizelgeli paylaşımları için LEVREK rumuzlu EROL abimize çok çok teşekkürler.Elline koluna sağlık Erol abi.Nasipse yarın kargodan gelmesi beklediğim jig kamışım gelince denemelere başlıcam.eee biyerden başlamak lazım ve bu siteye sadece alıcağını almak için kayıt olan üyelerden olmayıp olumlu,olumsuz(umarım olumlu olur):)sizlerle paylaşıcam.hepinizle tanışmaktan çok mutluyum.rastgele...

levrek 27-09-2010 11:12

Aramıza Hoş geldin Sertan,
yeni malzemelerin hayırlı olsun, denemelerini balığın olduğu yerlerdeki çukur veya resiflerden başla derim.Aksiyonlarını takmış olduğu jig e göre değiştirmeyi unutma! sevgilerimle

bodrumlu 27-09-2010 13:50

hoşbulduk

Hoşbulduk Erol abi.Teşekkür ederim.Malesef jig demem bir gün rötar yaptı.dikkatsiz çalışan,senin kaç para ödediğini umursamayan,başkalarının malına sahip çıkmayıp, sadece kestiği faturaya bakan kargo şirketi yeni aldığım kamışı üstünden silindir geçmiş gibi teslim edicekti.Kontrol edip teslim almadım.uç parçanın tüm halkalarının porselenleri düşmüş,halkalarda sekiz frommunu almış.Neyseki kamışı aldığım firma aynı malzemeyi bugün tekrar göndericek.geç olsun güç olmasın.Erol abi senin gibi bi üstadın önerileri gerçekten benim için çok önemli.ilk denemelerimi seninde bahsettiğin gibi gerek kendi bulduğum gerek zamanla abilerimiz ve babamdan öğrendiğim gps de kayıtlı 45-50 mt derinlikteki meraları yoklıcam.babam kalın parakadi ustasıdır ve bu meralar genelde 5-15 kilo arası Lağoz ve trança yapar.bu arada kamış gelince sizin paylaştığınız bilgileride göz önünde bulundurarak takımın hazırlanışı ve bitmiş halini fotoğraflayıp paylaşmayı düşünüyorum...RASTGELSİN..

levrek 27-09-2010 18:30

Avlak yerlerin belli oluşu verimi arttıracaktır.Bu durumda hedef balık Lağoz ve Trança ise takımı zeminden 15- 20 metre kadar çekip tekrar dibe bırakmanız kafidir.Zira geriye kalan 30-35 metrelik takımı sürekli olarak tekneye kadar çekmek oldukça yorucu olacaktır, hele hele ilk deneyimlerde bu zamanı kısaltmak açısından yararlı olacaktır.
İlk olacağından, makine-kamış-dacron ve jig ağırlığını kombine olarak düşünün.Düzeneği oluştururken makine hızınız yavaş ise kamış aksiyonunu arttırın, şayet makineniz hızlı ise kamış aksiyonunu sertleştirin.Buradaki gaye, sudaki jig in hareketlerini seri ve doğru olarak tamamlayabilmesi.
Bundan sonra da muhakkak izlemiş olduğunuz videolarda da görüldüğü gibi kamış-makine aksiyonunu vermek,lakin burada işin püf noktası, ki birçok arkadaş buna dikkat etmemektedir, takılan jig tipine göre aksiyonunu vermek.İlk sayfalardaki tabelaya bakarsanız hangi tipin hangi aksiyon şekli ile çekildiğini göreceksiniz.

Makineye bağlayacağınız dacron çapını ise kombine olarak düşündüğümüz takımın çekme-kaldırma kuvvetine göre %30 ( kg.cinsinden ) fazla olması yeterli olacaktır.Neticede ip çapının kalınlaşması da sudaki sürtünme ve jig hareketlerinde olumsuzluklar gösterir,sevgilerimle

mzeki 27-09-2010 20:30

Dikey sırtı konusunda gerçekten çok değerli bir kaynak olmuş, emeğinize gönülden saygılar Erol bey, rastgelsin, kolay gelsin.

bodrumlu 27-09-2010 23:03

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler Erol abi.istersen hem benim gibi bu avlanma tekniğine merak sarmış arkadaşlarımızın fikri olması,hemde daha iyi fikir alış verişinde bulunmamız açısından bu fromda biraz zaman harcayıp ,
emek verip.Kulanıcağım malzemelerin resimli ve teknik özellikleriyle bu konu üstünde duralım ve bişeyi açıkça söylemek istiyorum bu tekniği yeni denicegim için seçimimi hem amacına uygun hemde ekonomik olucak şekilde yaptım.

isterseniz jig kamısından başlayalım.

LINEAEFFE master jig kamış: 1.80mt boyunda, 11kg çeker, 123cm kapalı boy, 2 parçalı trolling ve jig kamışı, porselen misina klavuzları, karbon malzeme, 286gr ağırlık, ergonomik ve mücadele kemerine takılabilir sap, normal makine veya çıkrık makine ile kullanılabilir.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Makina olarakta daha önceden aldığım tekneden sırtı çekerken kullandığım çıkrık makinam. önceden devir olayının bi anlamı olmadığı için tam olarak nası hesaplanıyo yada makinanın devri hakkında bi bilgim yok.
yanlız şunu söyleyebilirim makinanın kolu bi tur döndügünde misinanın bağlandığı makara 4.5 tur dönüyor.bu makinayla bi denicem zaten ilerde özellikle jig için üretilmiş spın makinalardan almayı düşünüyorum.Bu makinam biraz yorgun görünsede kople dağıtıp benzinle yıkadıktan sonra marin gres yağ ile tekrar toplayıp bakımı yaptım.Kol tutucağı biraz garip gelebilir kırılan kolu tornacıdan aldığım sert pvcyi kendim bu hale getirip değiştirdim...

gelelim makinamıza sarıcağımız ana misinamıza ben seçimimi 0,35 REMIXON SILK 100MT DYNEEMA MAKARA MİSİNA'dan yana kullandım bu misanalar gerek sağlamlığı gerek yüksek çekerliliği ve diğer klasik misinalara göre esnek olmamasından dolayı bu avda tercih ediliyor.esnek olmaması bizim kamışımızda uyguladığımız aksiyonları zaten ağır olan jig(sahte balığa) iyi iletmesi bakımından önem kazanıyor.bu misinanın ismi dacron dur.fakat ip misina örgü misina diyenlerde var.

ve jig ile macron misinamızın arasına bağlıyacağımız FLUORO CARBON misinamız.Jigging tekniğinde adı leader dir.dacron misina ve jig arasına bağlanır.Uzunluğuna gelince genelleme olarak tavsiye edilen uzunluk 6.5-7 kulaçtır.Bu misinamızında özelliği başta görünmezliği ve diğer standart misinalara göre sağlam aynı zamanda avın ani vuruşunda ve aşırı direnç göstergiği anlarda esneyerek kopmaları minimuma indirmesidir.bundada seçimimi SEA HORSE 0.60mm 34.20 kg çekerli misinadan yana yaptım...

en son olarakta bize aşağıdaki canavarları tutup getiricek jiglere geldi(canavar diyorum izledigim videolardaki boyutlarına istinaden:deli:)Tabiki bundada tüm sahte yemlerde olduğu gibi marka,renk,boyut,aksiyonu,gramaj larıyla çok çeşidi var ben başlangıç olarak 2 adetle başlıcam en azından birini deniz anaya kaptırırsak diğeriyle devam ederim düşüncesiyle..

Birincisi river2sea 130.gr Turkey slider.

İkincisi Lineaeffe Take Leaded jig 100gr(en alta turuncu renkli)

Evet sevgili arkadaşlar değerli abilerim,üstadlarım bi kusurumuz varsa afola.benim araştırmalarım,merakım ve hevesim dahilinde öğrendiklerim bunlar. ufak bi katkımız olduysa ne mutlu bana.Siz değerli abilerimiz ve kardeşlerimizden ricam yanlışda olsa doğruda olsa bu fromlara bişeyler yazmanız.yanlışlar olucak ki doğruları bulalım.hepinize saygılar sevgiler.RASTGELE...

bodrumlu 29-09-2010 02:24

jig takımım..

--------------------------------------------------------------------------------

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler Erol abi.istersen hem benim gibi bu avlanma tekniğine merak sarmış arkadaşlarımızın fikri olması,hemde daha iyi fikir alış verişinde bulunmamız açısından bu fromda biraz zaman harcayıp ,
emek verip.Kulanıcağım malzemelerin resimli ve teknik özellikleriyle bu konu üstünde duralım ve bişeyi açıkça söylemek istiyorum bu tekniği yeni denicegim için seçimimi hem amacına uygun hemde ekonomik olucak şekilde yaptım.

isterseniz jig kamısından başlayalım.

LINEAEFFE master jig kamış: 1.80mt boyunda, 11kg çeker, 123cm kapalı boy, 2 parçalı trolling ve jig kamışı, porselen misina klavuzları, karbon malzeme, 286gr ağırlık, ergonomik ve mücadele kemerine takılabilir sap, normal makine veya çıkrık makine ile kullanılabilir.

Makina olarakta daha önceden aldığım tekneden sırtı çekerken kullandığım çıkrık makinam. önceden devir olayının bi anlamı olmadığı için tam olarak nası hesaplanıyo yada makinanın devri hakkında bi bilgim yok.
yanlız şunu söyleyebilirim makinanın kolu bi tur döndügünde misinanın bağlandığı makara 4.5 tur dönüyor.bu makinayla bi denicem zaten ilerde özellikle jig için üretilmiş spın makinalardan almayı düşünüyorum.Bu makinam biraz yorgun görünsede kople dağıtıp benzinle yıkadıktan sonra marin gres yağ ile tekrar toplayıp bakımı yaptım.Kol tutucağı biraz garip gelebilir kırılan kolu tornacıdan aldığım sert pvcyi kendim bu hale getirip değiştirdim...

gelelim makinamıza sarıcağımız ana misinamıza ben seçimimi 0,35 REMIXON SILK 100MT DYNEEMA MAKARA MİSİNA'dan yana kullandım bu misanalar gerek sağlamlığı gerek yüksek çekerliliği ve diğer klasik misinalara göre esnek olmamasından dolayı bu avda tercih ediliyor.esnek olmaması bizim kamışımızda uyguladığımız aksiyonları zaten ağır olan jig(sahte balığa) iyi iletmesi bakımından önem kazanıyor.bu misinanın ismi dacron dur.fakat ip misina örgü misina diyenlerde var.

ve jig ile macron misinamızın arasına bağlıyacağımız FLUORO CARBON misinamız.Jigging tekniğinde adı leader dir.dacron misina ve jig arasına bağlanır.Uzunluğuna gelince genelleme olarak tavsiye edilen uzunluk 6.5-7 kulaçtır.Bu misinamızında özelliği başta görünmezliği ve diğer standart misinalara göre sağlam aynı zamanda avın ani vuruşunda ve aşırı direnç göstergiği anlarda esneyerek kopmaları minimuma indirmesidir.bundada seçimimi SEA HORSE 0.60mm 34.20 kg çekerli misinadan yana yaptım...

en son olarakta bize aşağıdaki canavarları tutup getiricek jiglere geldi(canavar diyorum izledigim videolardaki boyutlarına istinaden)Tabiki bundada tüm sahte yemlerde olduğu gibi marka,renk,boyut,aksiyonu,gramaj larıyla çok çeşidi var ben başlangıç olarak 2 adetle başlıcam en azından birini deniz anaya kaptırırsak diğeriyle devam ederim düşüncesiyle..

Birincisi river2sea 130.gr Turkey slider.

İkincisi Lineaeffe Take Leaded jig 100gr(en alta turuncu renkli)

buda bitmiş hali...

Evet sevgili arkadaşlar değerli abilerim,üstadlarım bi kusurumuz varsa afola.benim araştırmalarım,merakım ve hevesim dahilinde öğrendiklerim bunlar. ufak bi katkımız olduysa ne mutlu bana.Siz değerli abilerimiz ve kardeşlerimizden ricam yanlışda olsa doğruda olsa bu fromlara bişeyler yazmanız.yanlışlar olucak ki doğruları bulalım.hepinize saygılar sevgiler.RASTGELE...

levrek 29-09-2010 07:02

Merhaba Sertan,
mevcut malzemelerine bakarak sana birkaç önerim olacak.
İlki çıkrıkla ilgili,vermiş olduğun tur sayısına göre makine sarım sayısı biraz ağır kalacak, ayrıca sert PVC ( Derlin malzemesi ) den yapmış olduğun kol tutacağın zamanla parmaklarını ağrıtacaktır.Şayet imkanın varsa bu tutacağı avuç içine denk gelecek şekilde topuz formundan yapman ya da yaptırman kullanma kolaylığı sağlayacaktır.
İkincisi ise Turkey slider i uzun kamış hareketleri ile akıntısız sularda, Lineaeffe Take Leaded jig lerini de kısa kamış hareketleri ve seri makine turları şeklinde kullanman, sevgilerimle

levrek 29-09-2010 07:04

Alıntı:

mzeki tafarından gönderildi (Mesaj 93283)
Dikey sırtı konusunda gerçekten çok değerli bir kaynak olmuş, emeğinize gönülden saygılar Erol bey, rastgelsin, kolay gelsin.

Teşekkür ederim Mehmet Bey,avladığınız bölgeler benimde en çok sevdiğim yerler,buralarda mutlaka Jig i bir deneyin derim.

bodrumlu 29-09-2010 09:50

makina seçimi..

Tavsiyelerin için çok sağol Erol abi.Peki abicim yeni makina alalım dersek madem bu işe gönül verdik.Çıkrıkmı Spinmi tavsiye edersin?Bide sayın abim 200-250 tl bir bütceyle alabilceğimiz makina tavsiyesi verebilirmisin.Saygılar

levrek 29-09-2010 11:10

Türkiye de bulabileceğimiz ( Bütçeye göre ) fiyat - performans bakımından Okuma Cedros serisi bence en uygunu. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Cj 65 ler 55 e oranla oldukça daha ağır.
Bunun üstünde yine spin olarak Shimano nun Navi 8000 var.Track ve ağırlık olarak Okuma 55 den daha fazladır.

Lakin almış olduğunuz kamışın sap kısmından itibaren ilk halka çapı dar ise, bu çıkrık tipi, şayet çap geniş ise spin makinesi için yapılmış demektir.Yollamış olduğunuz kamış Fotoğrafından anladığım kadarı ile sizin kamış çıkrık tipine benziyor.

bodrumlu 29-09-2010 12:02

makinalar..

İyi günler Erol abi.Kamışın özelliklerinde hem spin hemde çıkrık makinelere uygun olduğu yazıyodu.Ben yinede bahsetmiş olduğun ghalkanın fotorafını çektim

Erol abi sizin bahsetmiş ve tavsiye etmiş olduğunuz makina benimde tercihlerim içinde ilk sırada.Tuzlu suda kullanım amacıyla özel olarak tasarlanmıştır.( Cedros sarma makineleri, sert bir alüminyum gövde ve mile sahiptir. 0.35mm misinadan 260m sarım. 6.2:1 devir oranlı)

Yine okuma marka 6.2:1 Devir oranlı. 0,45 mm misinadan 390 metre sarım. Anında duruş sistemi. 3 inox bilye. Tıkırtı düğmesi. Prinç destekli sağlam kasa. MagSystem & MagNetix .Bunda sadece misina sarım kılavuzu olmaması kafamı karıştırıyo...

Birde bence çok farklı(Galiba nasa dizayn etmiş bunu;))
DAIWA EXCELER 100 HL MAKİNA
250 gr ağırlığında, 6.3:1 devrinde, sol el kullanımlı, 12/150, 14/125 lbs/yrds misina kapasiteli makine var.

şimdilik gözüme batanlar bunlar Erol abi...saygılar

levrek 29-09-2010 17:01

Kamış geniş halkalı,Çıkrık Okuma nın MG-30CS model ağırlığı 575 gr., MG-45CS i ise 600 gr.dır.Bana sorarsanız Cedros un spini daha iyi.Çünkü bu ucuz çıkrık serisinin hızı var,ama çekme kuvveti düşük. DAIWA EXCELER 100 HL serinde ise hafif ve kaliteli malzeme kullanılmış olmasına rağmen problem aynı ( çekme kuvveti düşük ) Örneğin bendeki 153 HSTL modelini ( trag ı 5 kg. gibi ) kıyı levrek ya da hafif yüzey-orta su sırtılarında kullanıyorum.

bodrumlu 30-09-2010 13:46

karar verilmiştir..

Uzun uzun düşünüp,taşındıktan sonra kararımı vermiş bulunuyorum.Makinam yolda.Sevgili Erol abi tavsiye etmiş olduğun Okuma cedros 55 üzerinden yola çıkarak Okumanın salına 2 makinası tercih ettim.Umuyorum iyi bi seçim yapmışımdır.İlk önce cedros 55 in devri nekadar yüksek olsada makarasının küçük olduğunu düşünerek cedros 65 i düşündüm devir değerleri 4.8.1 olmasına rağmen dönüş çapının 55 e oranla büyük olması hemen hemen aradaki fark dengelenir diye düşündüm.Cedros 65 e havale ile 180 tl fiyat aldım.Daha sonra okuma salına 2. serisi gözüme battı.bu makina cedros 65 den daha ağır ve fiyatı yüksekti.Araştırdım makina hakkında kimse en ufak olumsuz bi şey yazmamış içimi rahatlatmak için yabancı forumlarada baktım.jigging tekniğinde herkes memnundu.Okuma bu makinada gerçekten çok iddalıydı.Gerek dayanıklılığı gerek çekiş gücü hoşuma gitti. 210 tl havale ile makinayı aldım.yeter artık jig yapmak istiyorum:deli:.BU vesile ile çıkrık makinamıda bakıma almış oldum.saygılar sevgiler....

OKUMA SALINA SA II 10000 MAKİNE
Okuma Salina sa 2 10000 0.45/330,0.50/260 misina kapasitesine sahip 4.8:1 devrinde 690 gr 8+1 bilyalıdır. AlumiLite: Alüminyum gövde konstrüksiyonu Patentli EOS: Elliptical Oscillation System (Eliptik Salınım Sistemi) Beş adet yüksek performanslı paslanmaz çelik bilye Bir adet ayarlanması kolay (geri hareketi önleyen) makaralı yatak Tornada işlenmiş delikli alüminyum makara Vidalı alüminyum sap

AlumiLite: Alüminyum gövde konstrüksiyonu

Patentli EOS: Elliptical Oscillation System (Eliptik Salınım Sistemi)

Beş adet yüksek performanslı paslanmaz çelik bilye

Bir adet ayarlanması kolay (geri hareketi önleyen) makaralı yatak

Tornada işlenmiş delikli alüminyum makara

Vidalı alüminyum sap

DFD: Dual Force Drag (çift güçlü çekme) sistemi

Hydro Bloc (su blokaj sistemi): Su geçirmez çekme sistemi sızdırmazlık elemanı

HDG: High Density Gearing (yüksek yoğunluklu dişli sistemi), süper güçlü

Büyük ebatlı destek kolu

5 Yıl garanti

levrek 30-09-2010 14:52

Hayırlısı olsun Sertan, inşallah en kısa zamanda denizlere açılırsın...

bodrumlu 30-09-2010 16:56

Teşekkürler...

Teşekkür ederim Erol abi.Artık inan bende gitmeyi çok istiyorum cumartesi pazar beni kimse tutamaz.Yardımların için çok sağol abicim.Bişey değil jigging e kafayı takınca normalde yaptığım levrek,çıpra,kalamar avınıda bıraktık.İnşallah bi gün yolun bodruma düşerde beraber yaparız jigging.Abi senden son bi ricam olucak bana tavsiye edebilceğin benim aldıklarım dışında jig varmı.Sevgiler,saygılar.

levrek 30-09-2010 22:30

Sevgili Sertan, geldik gene derin mevzuya.Kısacası nasıl ki sırtı da olduğu gibi yöreye, zamana, aksiyonuna vs. nedenlerden dolayı sahte çeşitlerimizi attırıyor isek bu av şeklinde de bu iş böyle.Ancak başlangıç olarak öncelikle yapısal olarak değişik formlardan birer tanesini edin, renk seçimi sana kalmış.Ardından suyun akıntı ve avlanma derinliğine göre de ağırlıklarını tayin etmelisin.Kabaca beş farklı aksiyon çeşidinden ikişer farklı ağırlıklardan düşündüğümüzde on adet jig in olacak demektir.Renk dağılımını da, iki farklı rengi hesaba katarsak yirmi adete kafadan varmış oluyorsun.Sonuç olarak kendisini kanıtlamış belli markalarla başlamakta fayda var.Williamson un Abyss, Benthos ve Vortex Speed modelleri, Yozuri nin Metallic Sardine si, Tubertini, Shimano nun Butterfly Reguları ı, Daiwa nın Saltiga Sacrifice si ilk etapta önerebileceğim marka ve modeller.Tabi bütçe meselesi olduğundan zaman içinde bu ağırlıkları edinip ve kullanacağından doğal olarak sonuçta sportif bir vücuda sahip olacaksın :))

jun8jun8 17-12-2010 09:32

jig için WFT 2 Speed Spinning makine uygunmudur..?

selamlar erol bey aşağıda açıklaması da olan bu makine sizce jig için uygun olurmu..?

80'lik çok büyük makara, 6+2 rulman, 4,8:1 ve 2,8:1 çift devir oranı, 500mt/39kg misina kapasitesi, ultra güçlü sarma mekanizması, Büyük ve çok güçlü balıklara ağrı işci makine. 950gr ağırlık

Çevirme kolunun üstündeki düğmeye bastığınızda yüksek devire geçer, düğmeyi çevirdiğinizde ise geri düşük devire geçer.

Komple metal malzemeden bir makinedir ve ağırlığından dolayı sürekli at çek avlara önerilmez. Tamamen güç için tasarlanmış olması sebebiyle büyük balıklarla mücadele için idealdir. Tekneden derin suda büyük balık avına veya kıyıdan büyük yayın avına kullanabilirsiniz.

levrek 17-12-2010 15:27

Merhaba Cem Bey,
WFT nin bu makinesi çıkrıkları aratmayacak cinsten, lakin gerek hızı gerekse ağırlığı bakımından benim fikrime göre jig de kullanımı zor olur.

ASİRALİ 24-12-2010 00:34

Teşekkür ederim

Yeni kayıt oldum ama yazılarınızdan çok şeyler öğrendiğimi düşünmekteyim. Emeğinize ve ellerinize sağlık

mazhar üzümcü 24-12-2010 22:27

dostum bu zahmetli bilgileri derleyip toparlayıp bizlerin bilgisine sunduğun için teşekkürler ellerine sağlık.

fserez 10-07-2012 11:34

erol bey
jig için 700 tl civarında makina +kamış+misina hangi markalardan önerirsiniz güncel olarak

byausar 05-08-2014 21:37

Herkeze merhaba konuyu hortlatmışmı olacağım bilmiyorum ama Çanakkale ve civarında ikamet eden yada avlanan değerli üyelere jig konusunda elimden geldiğince yardımda bulunabilirim. Nacizane teknemde var birbirimizden çok şeyler öğrenebiliriz.Saygılar.

Jigging Hakkında:
Bu balık avı tekniği 1990’lı yıllarda Japonya’da uygulanmaya başlayıp buradan tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır. Jigging yönteminde ana hedef büyük dip balıklarını yaklamaktır. Asıl amaç jig adı verilen metal yemlere aksiyon vererek büyük balıkların dikkatini çekmektir. Metal yemlerin suda yaptığı aksiyona bağlı olarak tekniği jigging kullanılan metal yemlere de jig adı verilmiştir. Jig kelime anlamı olarak dans etmek, hoplamak anlamına gelir. Türkçe de ise jig terimi ile birlikte seğirtme ismide kullanılır. Kullanılan jigler dış görünüşlerine bağlı olarak farklı sınıflara ayrılmıştır. Jigging tekniği için kamış seçiminde boyları 165-230 cm arasında değişen ve jige aksiyon verebileceğimiz bir uç yapısana sahip 7-20 kg arası ağırlık kaldırabilen kamışlar tercih edilmelidir. Makine olarak ise dişli sistemi güçlü, devir oranı yüksek, metal gövdeli ve 0,35 mm misinadan 250 metre sarabilen modeller tercih edilmelidir.
1-Long Jigs(Uzun jigler):
Long jigler asimetrik, ağırlığı 110 ile 220 gr aralığında değişen metal jiglerdir. Ağırlıklarına bağlı olarak uzunlukları 15 cm ile 23 cm arasında değişir. Dalış mesafeleri ise ağırlıklarına bağlı olarak 45-50 metre arasında değişmektedir. Long jigler kıyıdan kullanıma uygun olmayıp yanlızca tekneden kullanılabilirler. Bu jiglerin aldığı aksiyonlar ise misina sarımına ve çekişe göre değişmektedir. Kamış yukarı kaldırılarak uzun bir çekiş sağlanıp ardından jig serbest düşüşe bırakılıp uzun bir çekiş sağlanırca jig s şeklinde aksiyon alır. Kısa çekiş esnasında ise jig hızlı ve çok geniş olmayan bir v aksiyonu alır.

2-Regular Jigs(düz jigler):
Bu jigler simetrik gövde özelliğne sahiptirler. 50 ile 200 gr arasında değişen ağırlıklara sahiptirler. 45 metre derinliğe kadar 50-100 gr olan modeller, 45-90 m arası derinliklerde ise 100-200 gr arası modeller tercih edilmelidir. Bu jigler çekişe göre düzenli düşüş ve wtd aksiyonu gösterirler. Eğer kamış yavaşça çekildikten sonra serbest düşmeye bırakılırsa düzenli düşüş, bu jareket daha hızlı ve kesikin yapılır ise wtd aksiyonu srgilerler.

3- Flat Side Jigs(üz kenarlı jigler):
Bu jigler de asimetrik özelliğe sahip jiglerdir. Jigin bir tarafı düz iken diğer tarafı bombeli bir yapıya sahiptir. 45-75 metre arasında 150 gr’a kadar olan jigler kullanılırken 75-100 m derinlik arasında ise 150 gramdan 300 grama kadar olan jigler kullanılmalıdır. Flat side jigler jig balıklar arasında en iyi aksiyona sahip jiglerdir ve elips şeklinde bir aksiyon sergilerler.

4-Madai Jigs:
Madai jigler oval dökümlü ve teke, karides veya mamun gibi canlı yemlere benzeyen jig modelleridir. Kabura adı verilen dikey jigging tekniği ile kullanılırlar. Bu yöntem ile teke, karides ve mamun gibi canlı yemlere benzeyen Madai jigler kullanılarak dip balıkları avlanılır. Kabura jigging tekniğinde esas olan jige yaralı balık aksiyonu verebilmektir. Bu nedenle dip derinliğinin iyi hesaplanması gerekmketedir. Jig dibe oturduktan sonra çekilerek yukarı doğru seğirtilmeli ve tekrar serbest düşüşe bırakılmalıdır. Balığın jige vuracağı an işte bu seyirtme aksiyonun başladığı an olacaktır. Madai jigler farklı ağırlıklarda olmak ile birlikte av marketlerinde en çok 40-80 gr arası olan modellerin satışı yapılmaktadır. Kıyıdan kullanılabilmeleri ve çok iyi aksiyon almaları sayesinde kulanımları giderek yaygınlaşmaktadır. Aksiyonları düz değildir ve değişken aksiyon sergilerler. Ancak çok akıntılı bölgelerde hafif olmalarından dolayı kullanılabilme kabiliyetleri düşüktür. Genellikle Lahoz, Orfoz,Trança, Fangiri, Sinarit, Dülger gibi balıkların avında kullanlırlar.

5-Yabai Jigs:
Yabai jigler Madai jigler gibi Kabura tekniği ile kullanılmak üzere tasarlanmış olup, aksiyonları Madai jiglerin aksine düzenlidir. Set ve dikey düşüşler için tasarlanmışlardır ve 180 derece dönebilen silikon kolları sayesinde dalgalanma aksiyonun arttırılması amaçlanmıştır. 65-200 gr arasında değişen ağırlıklara sahiptirler. Madai jiglere oranla akıntıya karşı daha dirençlidirler.
.
6-Inchiku Jigs:
Inchiku jigler bir adet flat veya regular jigin bir ahtapot ile kombinasyonu ile elde edilmiş, yavaş ve düzenli bir salınım aksiyonuna sahip jig modelleridir. Ağırlıkları 110-160 gr arasında değişir ve aksiyon olarak yüzen bir ahtapot imajı vermeleri amaçlanmıştır. Akya ve palamut gibi balıkların avlarında Akdeniz’de son derece başarılı sonuçlar alınmıştır.
ALINTIDIR..

hus213 27-01-2015 07:25

günaydın hoş sohbetli bol kazançlı trofe balıklı bir gün olsun her şey için rasgele

turna 31-01-2015 20:31

Hayırlı akşamlar, yarın pazar balığa gideceklere rastgele

hus213 01-02-2015 10:26

günaydınlar değerli kardeşim Mehmet bey İzmirde ve İstanbulda çatılar bacalar uçuyor camlar çerçeveler param parça bir günde balığa gitmek biraz zor olsa gerek ama yinede rasgele diyelim

hus213 01-02-2015 10:41

Lodos ortalığı allak bullak yaptı ALLAH afatından korusun

turna 02-02-2015 20:22

Avcı adama bir şey olmaz.

Saat 04:35.