![]() |
Alıntı:
1. Hafif (at-çekten kullanacağınız için), 2. Atarı düşük (5-25 g olabilir veya az çok bu civarlarda), 3. Mümkünse parçalı bir kamış almanızı tavsiye ederim. ama öncelikle işin mali yönü belirleyicidir tabi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Öncelikle herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Kamış almaya niyeliyim.Ben akıntının çok fazla olduğu Sarayburnu'nda avlanmayı düşünüyorum.Malum orada da akıntı çok fazla.Bana önerilen kurşun ağırlığı 100-150 gr arası.Bu ağırlık aralığında takacağım kurşuna göre 40-90 gr çekeli bi kamış almam mantıklı mı?Ya da bu ağırlıkta kurşun kullanmak akıllı bi yöntem mi?Yardım ederseniz çok sevinirim...
|
100-200 gram atarlı bir kamış ile en iyi verimi alırsınız
40-90 gram atarlı bir kamışla o kurşunları kullanırken yeterince verim alamazsınız Bu kurşunu kullanmak yerine göre normal olabilir akıntılı bir yerdede gayet normaldir bu arada imzanızıda doldurursanız sizi daha iyi tanımış oluruz |
Alıntı:
|
Öncelikle ilginiz için gerçekten içten teşekkürlerimi sunuyorum.Profilimi düzenledim,eksik varsa uyarılarınızı beklerim.Size en kısa zamanda oluşturmak istediğim olta setini göstericem.Dğerli yorumlarınızı tekrar beklicem.En kısa zamanda görüşmek umuduyla...
|
Kamış: Albastar 3234 Leader kamış ( 6 parçalı, 100-300gr atarlı, 84 cm kapalı boy, 300cm, %100 karbon, dolgu uç, çapraz çelik tel örgü sistemi, mantar gövde, vidalı metal dip, bez kılıf hediye, Fiyat: 22,36TL )
*Karbon olması,parça sayısı,dolgu uç olması ve mantar gövdesi olması ne ifade ediyor? Makine: DR 60 Albastar Makine ( Devir 4:1, 470gr, 2bilya, kapasite 0,35-290m, 2 adet grafit kafa, esnek saplı grafit gövde, sonsuz dönüş kapasitesi, çarpmalı kapanma sistemi, sarsıntısız rahat çalışma, alttan sıkmalı fren sistemi, misinayı bükmeyen sarım özelliği, takım atmayı kolaylaştıran kitleme, sağ-sol dönüşümlü kol sistemi, arkadan kalama, Fiyat: 21,26 TL ) *Devir ve bilya sayısı, gövde ve kafa malzemesi, kalama olayı ne ifade ediyor? Misina: Albastar beta misina 0,35mm 10000gr çekerli, 2,43 TL *Misina kalınlığı uygun mu? Kurşun: 125gr'lık armut kurşun *Kurşun ağırlığı uygun mu? Fırdöndü: 2 No'lu 4cm *Doğru seçim mi? Çapari: 10'lu singapur ince floş çapari ve tüy çapari *Doğru seçim mi? Dediğim gibi ben bu oluşturmayı düüşündüğüm seti akıntının fazla olduğu Sarayburnu veya boğazda kullanmayı düşünüyorum.Daha önce kamış ve makineyle hiç balık tutmadım,sadece misinayla tuttum.Yani amatörden daha amatörüm.Balık tutmaya öncelikle gümüş,istavrit,hamsi gibi küçük balıklardan başlamayı düşünüyorum.Yukarıdaki olta parçaları bunun için ideal mi?Sorularıma cevap verirseniz ben de uyanan bu balıkçılık merakını körükleyeceğinizden emin olun.Başlamışken bu olaya sizlerin yardımıyla doğru şekilde başlamayı düşünüyorum.Ayrıca bu sete 50 TL ayırdığım için seçimlerimi fiyat kriteri çok etkiledi.Bunu da bilmenizi isterim.. |
Akıntının çok olduğu yerde yassı kurşun kullanın,sizin 150 gr kurşun kullandığınız yerde ben 80-90 gr yassı kurşunla daha iyi verim alırım,akıntı olan yerde yuvarlak kurşun kulanıyorsunuz buda daha ağır kurşun kullanmanıza neden oluyor,şayet yassı kurşun bulamıyorsanız,yuvarlak kurşunu bir çekiçle vurarak yasılaştırın ama ağır ağır vurun yoksa kurşun çatlama yapar,deneyin göreceksiniz akıntılı yerlerde yassı kurşundan daha çok verim alacaksınız.
|
Alıntı:
ek olarak... biz burada eskiden seyhan nehrinde akıtmaç (kıyıdan akıntının yukarısına atarak akıntıya kapılan oltayla balık yakalama) yapabilenlere usta balıkçı derdik...eğer akıntıda balık yakalayamıyorsa ne yaparsa yapsın ne kadar balık yakalarsa yakalasın sen ustasın demezdik:D ...tabi burası tatlı su...ancak denizde de kıyıdan avlanırken akıntıdan faydalanılabilir...akıntının hareketine kapılan takım güzel balıklar getirebilir...ben kıyıdan akıntılı yerlerde kurşunun oturmasından hoşlanmam aksine akıntıyla birlikte gezecek ama suyun üzerinde kalmayacak kurşunlar tercih ederim... eran...aramıza hoşgeldin... rastgelsin... |
Alıntı:
Kamışın karbon olması hafiflik ve sağlamlık sağlar fakat bulutlu havalarda paratoner gibi yıldırımı çekebilir bu konuya dikkat edin. Parça sayısı pek birşey değiştirmez sanırım şimdilik bu dolgu uç ve parça sayısı 2. planda kalsın. Mantar gövde ise süngere göre daha konforlu olur diye düşünüyorum sünger saplılar benim içimi gıcıklamıştır hep :) Makina konusunda bişey diyemiycem ama biraz daha bütçe ayırabilirseniz 35-36 ytl ye albanın delta 60 modeli var kendim kullanıyorum gayet güzel çaparidede kullandım dip oltasındada hepsinde iyi sonuç verdi tavsiye edebilirim. Misina 0,35 olduğu için pek pahallıya kaçmaya gerek yok normal alba star misinalarda iş görebilir 1 ytl civarı oluyor onlar. Kurşun konusunu selim abi çok güzel açıklamış bana söylenecek birşey bırakmamış. Fındöndü farketmez hepsi olur :) Çapari için ise doğru seçim mi onu balık bilir :) civardakileri gözlemlemek en güzel çözüm ama balık her gün farklı çapariye atlayabiliyor mümkün olduğunca fazla çeşitte çapari bulundurmanızda fayda var. Yanlışım varsa abilerim gerekli düzeltmeyi yapıcaktır. |
Alıntı:
|
Birde karbon kamışlar hakkında bir kaç satır yazmak istiyorum,,,bir kere her karbon kamış iyidir diye bir şey yok,bu gün 10 euroyadan 1000 euroya hatta üstüne karbon kamış mevcut,iyi bir kamışı ucuza almak çok zor,bende bulunan kamışların %80 karbon kamışlar bu kamışlar yazdığım gibi 20 eurodan 200 euroya kadar değişik meblalarla alınmış kamışlar,8 tane spin kamışın her birinin aksiyonu atarı değişik,bunların içinde en çok geçenlerde almış olduğum SPORTEX KEV TURBO SPIN doğrusu en pahalı olanda bu kamışım atarı 0-30gr boy 2,75m ağırlığı 210 gr bu kamışla hiç korkmadan 50 gr atabilirsin bu sadece sportexe ait bir olay,her kamış üreticisi üzerindeki atarının üstüne çıkmamanızı tavsiye eder,sportex başka,son olarak şunu eklemek istiyorum,maddi olananağı olan arkadaşlar iyi karbon kamış alsınlar,yok olanağı iyi olmayanlarda sağlam yapılmış kamışlar alsın bu karbonda olabilir fiberglasda.
|
at çek bu ağırlıkla dediğin gibi akıl karı değil..yapanları tebrik ederim...
selim abi...nehirlerin denize karıştığı alanlarda kurşun çok rahat alıp başını gidebiliyor...tabi istanbulda nasıldır bilemem...burada bu tipyerlerde işi bilenler kurşunun asla dipte bi yerlerde sabit kalmasını istemezler...ki zaten 500 gr. kurşunda kullansanız akıntı alıp kıyıya yanaştırıyor...öyleyse zaten bu tip yerlerde(nehirlerin deniz karıştığı) çok ağır kurşunları kullanmanızın pek anlamı kalmıyor...bu tip yerlerde at çek yapar gibi sürekli oltayı çalıştırmak gerekiyor...olta kıyıya yanaşınca tekrar atıyorsunuz... rastgelsin... |
Alıntı:
Genel olarak bu fiyata uygun olabilecek bir takım diyebiliriz sanırım... |
290 Metre atma gibi bir şansınız olmayacağı için alta 100 metre 0.40 misina sarıp üzerine 100 metre 0.35 sarmak daha mantıklı olur düşüncesindeyim. Az misina sarıldığında kafadan kayması zor olduğu için sürtünmeden mesafe kaybı yaşanıyor tecrübeyle sabittir :)
|
Yorumlarınız için çok teşekkürler.Anladığım kadarıyla bu olta setine OK'i veriyorsunuz.Bu arada Sarayburnu'nda hemen hemen yılın her zamanı müthiş bir akıntı vardır.Dediğiniz gibi at çek olayı burada geçerli oluyor...
|
Bu arada uyarılarınıza kulak verdim ve daha iyi modeller alma yoluna gitmeye karar verdim
Kamış:3234 leader kamış 400cm Makine:Albastar Beta 60 makine. Tekrar teşekkürler... |
Tekrar merhaba herkese.Bir sorum daha olacak sizlere.Kamış boyu çok önemlimidr.Aynı model bi kamışta 3m ile 4m olanı arasındaki farklar nelerdir.Hangisi daha avantajlıdır?Şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
ben uzun zamandanberi kamış kullanıyorum. ve denizde en ideali 3 mt. dir. atçek de 2.75 de düşünülebilir. birde makinayı bağladığın en dipteki parçada halka olmasın. atışta misinanın çabuk açılmasını zorlaştırıyor. mümkünse olursa halkaları geniş olanları tercih et. selamlar. |
Teşekkürler İsmail abi.4mt uzun anladığım kadarıyla...
|
istanbulda çapari için,1.si uzun kamış şart çünkü nekadar uzağa atabilirsen büyük boy istavrit alabilirsin ancak, kanala yakın düşmeli. 2.si illaki 100gr.üstü kurşun olacak diye bir şart yok çünkü 100 gr ve üstü kurşun dibe çabuk iner çapari için iyi değil en ideali 75 gr. çaparinin dolması için yoksa 150gr at uzağa ama 1-2 tane gelir.3.sü ağır makina kullanıldığından hafif kamış kullanmak zor 100-250 veyahut 100-300 atarlı tercihan karbon kamış 4.sü bu takımlar ile selim abinin dediği gibi en fazla 10 -15 atış sonra mola. iyi kas yapanlar, hergün gidenler daha uzun süre dayanıyorlar.bende bunu düşünerek 4.20 mitchell parçalı spin 100-250 kamış aldım 265 dam da takınca 5-6 atışta bittim ve kamışı 3.90 enrico surf ile değiştirdim.makinada 60-65 lik kafa ama 30-45 lik misinayı biraz fazlaca alanlardan seçilmeli.unutulmamalıki boğaza 200 gr da kurşun atsan yine akıntıya gidiyor aksine sakıncalı bu durumda milletin oltasını topluyor çünkü yanınızdakiler 60-100 gr aralığı kullanıyor hepsi aynı oranda akıntıdan etkilenirken sizin atacağınız ağır kurşun hepsini toplar gelir.ağır kurşunlar ilede bedeni köstekleri kalınlaştırmak gerekiyor buda avcı olmaktan çıkıyor yada beden,köstekler çok iyi misinadan olacak bu seferde milletinkiyle karışınca evde yapıldığı için insan üzülüyor.
|
selim abi ,sen sazan ve turna için atar-boy hangi ölçüleri kullanıyorsun ?
|
kamışlar
Değerli dostlar
Forma ilk defa üye oldum, herkese selam ve sevgiler.. Bende at çek için bir rod arayışına girdim ve en sonunda shakespeare ugly stik 3 metre 180 gr atarlı iki parçalı bir kamış getirttim dışardan valla çok memnunum gerçekten çok duyarlı kamışlar 3 metre almamın sebebi ise boğaz sularında rog lu yada rapala atışını biraz daha uazağa atmak... buna ek olarak makinam shimano stella 4000.. eğer arkadaşlar alabilirlerse mutlaka shimano alsınlar,evladiyelik makinalar.. Herkese RASTGELSİN |
Hoşgeldiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.
|
Arkadaşlar benim önümüzdeki günlerde maddi açıdan fırsatı ilk yakalagım anda
aşagıdakilerden bir adet makina ve kamış alacagım tavsiye ederim kıyı balıkçılıgı açısından uzak atışlarda elverişli olacaktır.birde buna en iyisinde 028/030 misina da sardınmı salla 150 metre emsallerine göre de ucuz sayılır bunlar Kısık balıkçılıktan: kamışlar: -yo zuri duel kamış 420 / 3 parçalı 100/150 gr -2787 enrico surf casting kamış 420 100/250 gr teleskop -2785 ALBASTAR KAMIŞ 420CM 150/200 gr teleskop makinalar: - FIESTA 65 ALBASTAR MAKİNE -MARS 70 ALBASTAR MAKİNE -GENERAL 70 ALBA STAR MAKİNE |
Alıntı:
NOT: Selim bey, bu kamışla nasıl bir makara ve misina tavsiye ediyorsunuz ( tabiiki balıgın cinsine gore ) Tekrar tesekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
NOT: Sanırım bu kamısla nispeten ufak bir makara önericeksiniz...Shimano? Okama? Daiwa? Hangi model? Teşekkürler |
Kamislar Hakkinda
Merhabalar,
Kamislar hakkinda bende tecrubelerimi aktarmak istiyorum.Once nasil nerelerde ve ne sekilde avlanacagimi iyi tesbit ederek malzeme secmem gerekiyor.Kenardan at-cek yapacaksam en fazla 330 cm olmali.At-cek yapacagim icin kamis uzerindeki halkalarin icleri silisyum-carbur(sic)veya titanyum(ti) olmali.Tabiiki mutlaka carbon ve parama gore artik kevlar orgulumu olur veya kumas orgulu carbonmu olur sececegiz.Makinanin bilya sayisi mumkun oldugu kadar fazla ve sarma kafasi ve sarma rulasi silisyum-carbur olmali ve rulanin altinda bilya olmali.Makina buyuk ama kamisa uygun buyuklukte olmali.Makinanin donus turu fazla olmali.(Benim kullandigim kamislar alabalik icin 1-5gr.180cm.2-8gr.210cm.3-12 gr.215cm.kefal icin 5-20gr. 210 cm.10-30gr.210 cm.15-25 gr.210 cm.10-30 gr.240 cm. sudak ve turna icin 10-35gr. 270 cm.20-60 gr.300.cm.) * CARBON kamis kullanan arkadaslara hatirlatma : bulutlu havalarda bile tehlikeli aman cok dikkatli olsunlar.Selamlar. |
Muvaffak abi,kamış tercihinde 2. tercihini kullanmanı tavsiye ederim.Yozuriyi bende almak istedim ama albanın yedek servisi ön planda biliyorsun.Ayrıca ben 4 aydır kullanıyorum çok memnunum,tabii bu tip kamışlarda bildiğin gibi taşıma problemi var teleskopik olmasına rağmen yine de çok uzun araçsız biraz zor.Makina içinde bu kamışa dam quıck 265 tavsiye ederim 2 bilyalı ama çok kuvvetli ve kullanışlı bir makine,büyük balık için ideal.Fiyatı da alba makineler civarında biraz fark olsada değer.
|
Alıntı:
|
Herkese merhaba, uzun süredir forumu takip ediyorum ama yazmak bugune nasipmiş. Bir makine ve kamış almak istiyorum. Makina baslıgından okudugum kadarıyla alba rr60 modelini kafaya koydum ama ona göre bir kamıs bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Genelde Karaburun-Balıklıova tarafında çipura avlamay çalışıyorum desem daha iyi olur :)
simdiden tesekkurler |
Usta benim anlamadığım neden teleskopik kamışı bu kadar kolay kesip attın, benim bildiğim en çok tercih edilen kamış çeşidi olup gayet yuksek kalite ve profesyonel çeşitleri her markada mevcut. Tercih etmeme sebeplerini biraz açabilirmisin ben bu aralar surf kamış alıcam aklıma da yatan bir kaç marka ve model var ama ben hep teleskopik versiyonlara baktım mesela şimdi kafamda bir şüphe uyandırdın biraz geniş bilgi verirsen cok sevinirim.
Şimdiden ilgin için teşekürler. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba,
At çekle levrek avında kullanmak üzere bir surf kamış almak istiyorum. Bütçem 50-70 TL arası. marka ve model konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Bazı markalar ve modeller bu sitede var: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
At-çek için surf kamış kullanılmıyor spin dediğimiz at-çek için yapılmış özel kamışlar kullanılıyor. Önerilerde bulunacağım ilk fırsatta. |
Tamam Taygun. Tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
|
Saat 11:21. |