RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Kamışlarla İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Hangi Kamış (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=641)

katiti 29-01-2007 11:36

Alıntı:

Jeeday tafarından gönderildi
Kıyıdan at çek için en az 3,60 mt. boyunda uzağa atabileceğim OKUMA IM-65 makine ile kullancam... Ne tavsiye edilir?

Marka ve model söyleyemeyeceğim şu anda ama öncelikle bu iş için ayırdığınız bütçe önemli. bu bütçeye göre;

1. Hafif (at-çekten kullanacağınız için),
2. Atarı düşük (5-25 g olabilir veya az çok bu civarlarda),
3. Mümkünse parçalı

bir kamış almanızı tavsiye ederim. ama öncelikle işin mali yönü belirleyicidir tabi...

giritli 29-01-2007 16:54

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Onur bende bulunan bu dam makinaları türkiyede bıraktım geçen sene,malum kayınçoda balıkcı,benim sana surf için önerebileceğim bir makina,doğrusunu söylemek gerekirse türkiyede hangi markaların makinaları mevcut bir bilgi sahibi değili cormoran tavsiye etmem sormuş olduğun makinayı kullanmadım ama cormoranın ürünlerini tutmuyorum açıkcası,balzer veya dam olabilir ama sen genede izmirli değerli dostlarımızada danışarak veya birlikte giderek al makinanı.

Selim abi çok teşekkürler...Saygılar...

giritli 29-01-2007 16:55

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Onurum katiti için çıkrık al derim, spin makineden çok farklı oluyor. Beraber bir avda bir dene benim çıkrığı sonra karar ver istersen...

Gittik o kadar ama bikere bile vermedin ki abicim deneyelim...:D :P :D

eran 31-01-2007 16:45

Öncelikle herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Kamış almaya niyeliyim.Ben akıntının çok fazla olduğu Sarayburnu'nda avlanmayı düşünüyorum.Malum orada da akıntı çok fazla.Bana önerilen kurşun ağırlığı 100-150 gr arası.Bu ağırlık aralığında takacağım kurşuna göre 40-90 gr çekeli bi kamış almam mantıklı mı?Ya da bu ağırlıkta kurşun kullanmak akıllı bi yöntem mi?Yardım ederseniz çok sevinirim...

Taygun KOCABIYIK 31-01-2007 16:59

100-200 gram atarlı bir kamış ile en iyi verimi alırsınız
40-90 gram atarlı bir kamışla o kurşunları kullanırken yeterince verim alamazsınız
Bu kurşunu kullanmak yerine göre normal olabilir akıntılı bir yerdede gayet normaldir
bu arada imzanızıda doldurursanız sizi daha iyi tanımış oluruz

giritli 31-01-2007 17:08

Alıntı:

eran tafarından gönderildi
Öncelikle herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Kamış almaya niyeliyim.Ben akıntının çok fazla olduğu Sarayburnu'nda avlanmayı düşünüyorum.Malum orada da akıntı çok fazla.Bana önerilen kurşun ağırlığı 100-150 gr arası.Bu ağırlık aralığında takacağım kurşuna göre 40-90 gr çekeli bi kamış almam mantıklı mı?Ya da bu ağırlıkta kurşun kullanmak akıllı bi yöntem mi?Yardım ederseniz çok sevinirim...

Eran hoşgeldin kardeşim...imza kısmına adını yaşını ve bulunduğun şehri yazarsan nasıl hitap edeceğimizi daha kolay anlarız...ama sanırım istanbuldasın...kullanıcağın ağırlık 100-150 gr arasındaysa en uygunu max.180-190 gr. atarlı bir kamış kullanman gerekiyor...çünkü kullandığın kamışın atarının %80 i en ideal atar ağırlığı oluyor...örneğin max.180 gr.atarlı bir kamışla 140-150 gr.civarı bir ağırlık kullanırsan kamıştan max.randıman alırsın...kamşın çekerine gelince...aslında böyle birşey yoktur ama uçta taşıma kapasinden sözedebiliriz...bunu da (kaliteli kamışlar için söylüyorum) luxor metoduna göre hesaplıyoruz...buna göre bir kamışın max.atma kapasitesi kamışın uçta taşıma gücünün 1/50 si kadardır...sanırım aldığın kamışın max.atarını bu formüle oturtursan kamışın taşıma kapasitesini de kolaylıkla bulabilirsin...saygılar...

eran 31-01-2007 20:10

Öncelikle ilginiz için gerçekten içten teşekkürlerimi sunuyorum.Profilimi düzenledim,eksik varsa uyarılarınızı beklerim.Size en kısa zamanda oluşturmak istediğim olta setini göstericem.Dğerli yorumlarınızı tekrar beklicem.En kısa zamanda görüşmek umuduyla...

eran 31-01-2007 23:05

Kamış: Albastar 3234 Leader kamış ( 6 parçalı, 100-300gr atarlı, 84 cm kapalı boy, 300cm, %100 karbon, dolgu uç, çapraz çelik tel örgü sistemi, mantar gövde, vidalı metal dip, bez kılıf hediye, Fiyat: 22,36TL )

*Karbon olması,parça sayısı,dolgu uç olması ve mantar gövdesi olması ne ifade ediyor?

Makine: DR 60 Albastar Makine ( Devir 4:1, 470gr, 2bilya, kapasite 0,35-290m, 2 adet grafit kafa, esnek saplı grafit gövde, sonsuz dönüş kapasitesi, çarpmalı kapanma sistemi, sarsıntısız rahat çalışma, alttan sıkmalı fren sistemi, misinayı bükmeyen sarım özelliği, takım atmayı kolaylaştıran kitleme, sağ-sol dönüşümlü kol sistemi, arkadan kalama, Fiyat: 21,26 TL )

*Devir ve bilya sayısı, gövde ve kafa malzemesi, kalama olayı ne ifade ediyor?

Misina: Albastar beta misina 0,35mm 10000gr çekerli, 2,43 TL

*Misina kalınlığı uygun mu?

Kurşun: 125gr'lık armut kurşun

*Kurşun ağırlığı uygun mu?

Fırdöndü: 2 No'lu 4cm

*Doğru seçim mi?

Çapari: 10'lu singapur ince floş çapari ve tüy çapari

*Doğru seçim mi?

Dediğim gibi ben bu oluşturmayı düüşündüğüm seti akıntının fazla olduğu Sarayburnu veya boğazda kullanmayı düşünüyorum.Daha önce kamış ve makineyle hiç balık tutmadım,sadece misinayla tuttum.Yani amatörden daha amatörüm.Balık tutmaya öncelikle gümüş,istavrit,hamsi gibi küçük balıklardan başlamayı düşünüyorum.Yukarıdaki olta parçaları bunun için ideal mi?Sorularıma cevap verirseniz ben de uyanan bu balıkçılık merakını körükleyeceğinizden emin olun.Başlamışken bu olaya sizlerin yardımıyla doğru şekilde başlamayı düşünüyorum.Ayrıca bu sete 50 TL ayırdığım için seçimlerimi fiyat kriteri çok etkiledi.Bunu da bilmenizi isterim..

balıkcı 31-01-2007 23:14

Akıntının çok olduğu yerde yassı kurşun kullanın,sizin 150 gr kurşun kullandığınız yerde ben 80-90 gr yassı kurşunla daha iyi verim alırım,akıntı olan yerde yuvarlak kurşun kulanıyorsunuz buda daha ağır kurşun kullanmanıza neden oluyor,şayet yassı kurşun bulamıyorsanız,yuvarlak kurşunu bir çekiçle vurarak yasılaştırın ama ağır ağır vurun yoksa kurşun çatlama yapar,deneyin göreceksiniz akıntılı yerlerde yassı kurşundan daha çok verim alacaksınız.

aganta borina borinata 01-02-2007 07:46

Alıntı:

Akıntının çok olduğu yerde yassı kurşun kullanın,sizin 150 gr kurşun kullandığınız yerde ben 80-90 gr yassı kurşunla daha iyi verim alırım,akıntı olan yerde yuvarlak kurşun kulanıyorsunuz buda daha ağır kurşun kullanmanıza neden oluyor,şayet yassı kurşun bulamıyorsanız,yuvarlak kurşunu bir çekiçle vurarak yasılaştırın ama ağır ağır vurun yoksa kurşun çatlama yapar,deneyin göreceksiniz akıntılı yerlerde yassı kurşundan daha çok verim alacaksınız.

bilgi için teşekkürler selim abi...vallahi mesajları okurken yassı kurşun tavsiye edeyim diye düşünmüştüm...sen daha iyi bi ifadeyle anlatmışsın...

ek olarak... biz burada eskiden seyhan nehrinde akıtmaç (kıyıdan akıntının yukarısına atarak akıntıya kapılan oltayla balık yakalama) yapabilenlere usta balıkçı derdik...eğer akıntıda balık yakalayamıyorsa ne yaparsa yapsın ne kadar balık yakalarsa yakalasın sen ustasın demezdik:D ...tabi burası tatlı su...ancak denizde de kıyıdan avlanırken akıntıdan faydalanılabilir...akıntının hareketine kapılan takım güzel balıklar getirebilir...ben kıyıdan akıntılı yerlerde kurşunun oturmasından hoşlanmam aksine akıntıyla birlikte gezecek ama suyun üzerinde kalmayacak kurşunlar tercih ederim...

eran...aramıza hoşgeldin...

rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 01-02-2007 08:55

Alıntı:

Kamış: Albastar 3234 Leader kamış ( 6 parçalı, 100-300gr atarlı, 84 cm kapalı boy, 300cm, %100 karbon, dolgu uç, çapraz çelik tel örgü sistemi, mantar gövde, vidalı metal dip, bez kılıf hediye, Fiyat: 22,36TL )

*Karbon olması,parça sayısı,dolgu uç olması ve mantar gövdesi olması ne ifade ediyor?

Makine: DR 60 Albastar Makine ( Devir 4:1, 470gr, 2bilya, kapasite 0,35-290m, 2 adet grafit kafa, esnek saplı grafit gövde, sonsuz dönüş kapasitesi, çarpmalı kapanma sistemi, sarsıntısız rahat çalışma, alttan sıkmalı fren sistemi, misinayı bükmeyen sarım özelliği, takım atmayı kolaylaştıran kitleme, sağ-sol dönüşümlü kol sistemi, arkadan kalama, Fiyat: 21,26 TL )

*Devir ve bilya sayısı, gövde ve kafa malzemesi, kalama olayı ne ifade ediyor?

Misina: Albastar beta misina 0,35mm 10000gr çekerli, 2,43 TL

*Misina kalınlığı uygun mu?

Kurşun: 125gr'lık armut kurşun

*Kurşun ağırlığı uygun mu?

Fırdöndü: 2 No'lu 4cm

*Doğru seçim mi?

Çapari: 10'lu singapur ince floş çapari ve tüy çapari

*Doğru seçim mi?

Dediğim gibi ben bu oluşturmayı düüşündüğüm seti akıntının fazla olduğu Sarayburnu veya boğazda kullanmayı düşünüyorum.Daha önce kamış ve makineyle hiç balık tutmadım,sadece misinayla tuttum.Yani amatörden daha amatörüm.Balık tutmaya öncelikle gümüş,istavrit,hamsi gibi küçük balıklardan başlamayı düşünüyorum.Yukarıdaki olta parçaları bunun için ideal mi?Sorularıma cevap verirseniz ben de uyanan bu balıkçılık merakını körükleyeceğinizden emin olun.Başlamışken bu olaya sizlerin yardımıyla doğru şekilde başlamayı düşünüyorum.Ayrıca bu sete 50 TL ayırdığım için seçimlerimi fiyat kriteri çok etkiledi.Bunu da bilmenizi isterim..

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Kamışın karbon olması hafiflik ve sağlamlık sağlar fakat bulutlu havalarda paratoner gibi yıldırımı çekebilir bu konuya dikkat edin. Parça sayısı pek birşey değiştirmez sanırım şimdilik bu dolgu uç ve parça sayısı 2. planda kalsın. Mantar gövde ise süngere göre daha konforlu olur diye düşünüyorum sünger saplılar benim içimi gıcıklamıştır hep :)

Makina konusunda bişey diyemiycem ama biraz daha bütçe ayırabilirseniz 35-36 ytl ye albanın delta 60 modeli var kendim kullanıyorum gayet güzel çaparidede kullandım dip oltasındada hepsinde iyi sonuç verdi tavsiye edebilirim.

Misina 0,35 olduğu için pek pahallıya kaçmaya gerek yok normal alba star misinalarda iş görebilir 1 ytl civarı oluyor onlar.

Kurşun konusunu selim abi çok güzel açıklamış bana söylenecek birşey bırakmamış.

Fındöndü farketmez hepsi olur :)

Çapari için ise doğru seçim mi onu balık bilir :) civardakileri gözlemlemek en güzel çözüm ama balık her gün farklı çapariye atlayabiliyor mümkün olduğunca fazla çeşitte çapari bulundurmanızda fayda var.

Yanlışım varsa abilerim gerekli düzeltmeyi yapıcaktır.

balıkcı 01-02-2007 10:24

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
bilgi için teşekkürler selim abi...vallahi mesajları okurken yassı kurşun tavsiye edeyim diye düşünmüştüm...sen daha iyi bi ifadeyle anlatmışsın...

ek olarak... biz burada eskiden seyhan nehrinde akıtmaç (kıyıdan akıntının yukarısına atarak akıntıya kapılan oltayla balık yakalama) yapabilenlere usta balıkçı derdik...eğer akıntıda balık yakalayamıyorsa ne yaparsa yapsın ne kadar balık yakalarsa yakalasın sen ustasın demezdik:D ...tabi burası tatlı su...ancak denizde de kıyıdan avlanırken akıntıdan faydalanılabilir...akıntının hareketine kapılan takım güzel balıklar getirebilir...ben kıyıdan akıntılı yerlerde kurşunun oturmasından hoşlanmam aksine akıntıyla birlikte gezecek ama suyun üzerinde kalmayacak kurşunlar tercih ederim...

eran...aramıza hoşgeldin...

rastgelsin...

Doğan aslında arkadaş bu kurşunla sarayburnunda,at çek yaparak avlanmak istiyor bunu göz önünde bulundurursak o zaman yassı kurşundan ne kadar verim alırız oda tartışılır,,ama benim anlamadığım bir konu var,bende üsküdardan at çek yaparak balık avlamaya çalışıyordum yaz aylarında izinde olduğum zamanlar ve hiç bir zaman 100 gr kurşundan ağır kullanmadım,akıntıda ne bu anlatılanlar gibi kurşunu alıp götürdü nede başka bir balıkcının oltasına karıştırdı,bu ne akıntıymış böyle anlamadım,,bunu şunun için söylüyorum,türkiyedeki bir akrabamda 100-300 gr atarlı kamış soruyor durmadan,kandillide avlandığını söylüyor çok akıntı varmış hafif kurşun durmuyormuş attıkları yerde,onun içindirki denildiği gibi bir akıntıyı görmeden bende tam bir tavsiyede bulunamayacağım,yazmış olduğum yassı kurşunu direk olarak arkadaşa değilde tüm sularda avlanan balıkcı dostlara ek bilgi olsun diye yazdım,burda av şekline göre uyarlanmış bir çok kurşun şekli mevcut ama türkiyeye hatta istanbula uyarlı çapari için daha bir kurşun icat olmadı demekki çünki istanbuldaki balıkcı dostların çapari yaparak balık avlamaları bence bambaşka bir katagoriye giriyor,düşünsene uzağa atacaksın,kurşun ağır olacak ve bunu at çek olarak yapacaksın,,uzağa atmak istersen kurşun ağır olabilir,,de at çeki nasıl uzun bir müddet yapacağız o bir muama çünki böyle bir sistemle at çek yapmak isteyen,arka arkaya en fazla 10 hadi kuvvetli bir arkadaş 20 kere atsın,,yani balıkavı yarım saat sonra biter,tatlısuda dediğin gibi akıntıda avlanmak zordur ayrıca her balık akıntıda olmaz,buna göre av şekileri oluşturmak gerek.

balıkcı 01-02-2007 11:05

Birde karbon kamışlar hakkında bir kaç satır yazmak istiyorum,,,bir kere her karbon kamış iyidir diye bir şey yok,bu gün 10 euroyadan 1000 euroya hatta üstüne karbon kamış mevcut,iyi bir kamışı ucuza almak çok zor,bende bulunan kamışların %80 karbon kamışlar bu kamışlar yazdığım gibi 20 eurodan 200 euroya kadar değişik meblalarla alınmış kamışlar,8 tane spin kamışın her birinin aksiyonu atarı değişik,bunların içinde en çok geçenlerde almış olduğum SPORTEX KEV TURBO SPIN doğrusu en pahalı olanda bu kamışım atarı 0-30gr boy 2,75m ağırlığı 210 gr bu kamışla hiç korkmadan 50 gr atabilirsin bu sadece sportexe ait bir olay,her kamış üreticisi üzerindeki atarının üstüne çıkmamanızı tavsiye eder,sportex başka,son olarak şunu eklemek istiyorum,maddi olananağı olan arkadaşlar iyi karbon kamış alsınlar,yok olanağı iyi olmayanlarda sağlam yapılmış kamışlar alsın bu karbonda olabilir fiberglasda.

aganta borina borinata 01-02-2007 11:36

at çek bu ağırlıkla dediğin gibi akıl karı değil..yapanları tebrik ederim...

selim abi...nehirlerin denize karıştığı alanlarda kurşun çok rahat alıp başını gidebiliyor...tabi istanbulda nasıldır bilemem...burada bu tipyerlerde işi bilenler kurşunun asla dipte bi yerlerde sabit kalmasını istemezler...ki zaten 500 gr. kurşunda kullansanız akıntı alıp kıyıya yanaştırıyor...öyleyse zaten bu tip yerlerde(nehirlerin deniz karıştığı) çok ağır kurşunları kullanmanızın pek anlamı kalmıyor...bu tip yerlerde at çek yapar gibi sürekli oltayı çalıştırmak gerekiyor...olta kıyıya yanaşınca tekrar atıyorsunuz...

rastgelsin...

katiti 01-02-2007 13:04

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Kamışın karbon olması hafiflik ve sağlamlık sağlar fakat bulutlu havalarda paratoner gibi yıldırımı çekebilir bu konuya dikkat edin. Parça sayısı pek birşey değiştirmez sanırım şimdilik bu dolgu uç ve parça sayısı 2. planda kalsın. Mantar gövde ise süngere göre daha konforlu olur diye düşünüyorum sünger saplılar benim içimi gıcıklamıştır hep :)

Makina konusunda bişey diyemiycem ama biraz daha bütçe ayırabilirseniz 35-36 ytl ye albanın delta 60 modeli var kendim kullanıyorum gayet güzel çaparidede kullandım dip oltasındada hepsinde iyi sonuç verdi tavsiye edebilirim.

Misina 0,35 olduğu için pek pahallıya kaçmaya gerek yok normal alba star misinalarda iş görebilir 1 ytl civarı oluyor onlar.

Kurşun konusunu selim abi çok güzel açıklamış bana söylenecek birşey bırakmamış.

Fındöndü farketmez hepsi olur :)

Çapari için ise doğru seçim mi onu balık bilir :) civardakileri gözlemlemek en güzel çözüm ama balık her gün farklı çapariye atlayabiliyor mümkün olduğunca fazla çeşitte çapari bulundurmanızda fayda var.

Yanlışım varsa abilerim gerekli düzeltmeyi yapıcaktır.

Taygun'un söylediklerine genel olarak katılıyorum. Saptaki mantar ya da sünger sizin tercihinizle ilgili bence. Ucun karbon olması daha sağlam olmasını sağlar. Buradaki parça sayısı tamamen kamış uzunluğunu kaça böldükleriyle ilgili, ki sizin düşündüğünüz gibi teleskopik kamışlarda çok önem taşıdığını düşünmüyorum. Misina bence uygun ama unutmamanız gereken (makinenin kapasitesindeki gibi) bu kalınlıktan 290 m'yi makineye mutlaka sarmanız gerek performans kaybı yaşamamak için.

Genel olarak bu fiyata uygun olabilecek bir takım diyebiliriz sanırım...

Taygun KOCABIYIK 01-02-2007 14:03

290 Metre atma gibi bir şansınız olmayacağı için alta 100 metre 0.40 misina sarıp üzerine 100 metre 0.35 sarmak daha mantıklı olur düşüncesindeyim. Az misina sarıldığında kafadan kayması zor olduğu için sürtünmeden mesafe kaybı yaşanıyor tecrübeyle sabittir :)

eran 01-02-2007 14:53

Yorumlarınız için çok teşekkürler.Anladığım kadarıyla bu olta setine OK'i veriyorsunuz.Bu arada Sarayburnu'nda hemen hemen yılın her zamanı müthiş bir akıntı vardır.Dediğiniz gibi at çek olayı burada geçerli oluyor...

eran 01-02-2007 22:55

Bu arada uyarılarınıza kulak verdim ve daha iyi modeller alma yoluna gitmeye karar verdim

Kamış:3234 leader kamış 400cm

Makine:Albastar Beta 60 makine.

Tekrar teşekkürler...

eran 04-02-2007 02:26

Tekrar merhaba herkese.Bir sorum daha olacak sizlere.Kamış boyu çok önemlimidr.Aynı model bi kamışta 3m ile 4m olanı arasındaki farklar nelerdir.Hangisi daha avantajlıdır?Şimdiden teşekkürler...

ismail çakır 04-02-2007 08:15

Alıntı:

Tekrar merhaba herkese.Bir sorum daha olacak sizlere.Kamış boyu çok önemlimidr.Aynı model bi kamışta 3m ile 4m olanı arasındaki farklar nelerdir.Hangisi daha avantajlıdır?Şimdiden teşekkürler...

erhan kardeş,
ben uzun zamandanberi kamış kullanıyorum. ve denizde en ideali 3 mt. dir. atçek de 2.75 de düşünülebilir. birde makinayı bağladığın en dipteki parçada halka olmasın. atışta misinanın çabuk açılmasını zorlaştırıyor. mümkünse olursa halkaları geniş olanları tercih et.
selamlar.

eran 07-02-2007 00:51

Teşekkürler İsmail abi.4mt uzun anladığım kadarıyla...

cevat2 12-04-2007 14:49

istanbulda çapari için,1.si uzun kamış şart çünkü nekadar uzağa atabilirsen büyük boy istavrit alabilirsin ancak, kanala yakın düşmeli. 2.si illaki 100gr.üstü kurşun olacak diye bir şart yok çünkü 100 gr ve üstü kurşun dibe çabuk iner çapari için iyi değil en ideali 75 gr. çaparinin dolması için yoksa 150gr at uzağa ama 1-2 tane gelir.3.sü ağır makina kullanıldığından hafif kamış kullanmak zor 100-250 veyahut 100-300 atarlı tercihan karbon kamış 4.sü bu takımlar ile selim abinin dediği gibi en fazla 10 -15 atış sonra mola. iyi kas yapanlar, hergün gidenler daha uzun süre dayanıyorlar.bende bunu düşünerek 4.20 mitchell parçalı spin 100-250 kamış aldım 265 dam da takınca 5-6 atışta bittim ve kamışı 3.90 enrico surf ile değiştirdim.makinada 60-65 lik kafa ama 30-45 lik misinayı biraz fazlaca alanlardan seçilmeli.unutulmamalıki boğaza 200 gr da kurşun atsan yine akıntıya gidiyor aksine sakıncalı bu durumda milletin oltasını topluyor çünkü yanınızdakiler 60-100 gr aralığı kullanıyor hepsi aynı oranda akıntıdan etkilenirken sizin atacağınız ağır kurşun hepsini toplar gelir.ağır kurşunlar ilede bedeni köstekleri kalınlaştırmak gerekiyor buda avcı olmaktan çıkıyor yada beden,köstekler çok iyi misinadan olacak bu seferde milletinkiyle karışınca evde yapıldığı için insan üzülüyor.

cevat2 12-04-2007 14:59

selim abi ,sen sazan ve turna için atar-boy hangi ölçüleri kullanıyorsun ?

POYRAZ 08-08-2007 11:16

kamışlar

Değerli dostlar

Forma ilk defa üye oldum, herkese selam ve sevgiler.. Bende at çek için bir rod arayışına girdim ve en sonunda shakespeare ugly stik 3 metre 180 gr atarlı iki parçalı bir kamış getirttim dışardan valla çok memnunum gerçekten çok duyarlı kamışlar 3 metre almamın sebebi ise boğaz sularında rog lu yada rapala atışını biraz daha uazağa atmak... buna ek olarak makinam shimano stella 4000.. eğer arkadaşlar alabilirlerse mutlaka shimano alsınlar,evladiyelik makinalar..

Herkese RASTGELSİN

Taygun KOCABIYIK 08-08-2007 11:54

Hoşgeldiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.

mufi 08-08-2007 17:53

Arkadaşlar benim önümüzdeki günlerde maddi açıdan fırsatı ilk yakalagım anda
aşagıdakilerden bir adet makina ve kamış alacagım
tavsiye ederim kıyı balıkçılıgı açısından uzak atışlarda elverişli olacaktır.birde buna en iyisinde 028/030 misina da sardınmı salla 150 metre
emsallerine göre de ucuz sayılır bunlar
Kısık balıkçılıktan:
kamışlar:
-yo zuri duel kamış 420 / 3 parçalı 100/150 gr
-2787 enrico surf casting kamış 420 100/250 gr teleskop
-2785 ALBASTAR KAMIŞ 420CM 150/200 gr teleskop

makinalar:
- FIESTA 65 ALBASTAR MAKİNE
-MARS 70 ALBASTAR MAKİNE
-GENERAL 70 ALBA STAR MAKİNE

GevrekLevrek:) 12-08-2007 15:02

Alıntı:

Her kamışın kendi içinde değişik markaların ürettiği kamışların tanıtımını yapmak istiyorum bu konu başlığı altında.

Bu ilk kamış Shımanonun surf kamışı surf kamışları genelde 390-500metre arasında ve 100-300gr atarlı olan kamışlardır bu kamışlarla inanılmayacak uzaklıklara atabiliriz kurşunu bu kamışların ağır olması nedeni ile at çek yapmak güçtür ve tavsiye edilmez.

Shımano super aero technıum sf
3.parça ve taşıma uzunluğu 150cm
uzunluğu 420cm
480gr ağırlığında
200gr kurşun atarlı
7 tane Fuji SIC halkalı
gövdesi Carbon(kohlefaser)xt 250

Selim bey, bu kamısla 100-300 gr agirligin 390-500 m atılabileceginimi kastediyorsunuz?? Eger boyleyse bu surf kamısı bir cok yerde sadece surf oldugu yerde degil ama farklı amaclar icinde kullanılabilir, dogrumu efendim? Eger dogruysa bu kamısı nerden ve nasıl temin edebilecegimiz konusunda bilgi verebilirmisiniz? Eger sadece yurt dısından temin mümkün oluyorsa hangi şehirden ve hangi fiyatla ve daha ekonomik bir yolu olabilirmi? Tesekkür ederim.
NOT: Selim bey, bu kamışla nasıl bir makara ve misina tavsiye ediyorsunuz ( tabiiki balıgın cinsine gore ) Tekrar tesekkürler.

GevrekLevrek:) 12-08-2007 15:04

Alıntı:

GevrekLevrek:) tafarından gönderildi
Selim bey, bu kamısla 100-300 gr agirligin 390-500 m atılabileceginimi kastediyorsunuz?? Eger boyleyse bu surf kamısı bir cok yerde sadece surf oldugu yerde degil ama farklı amaclar icinde kullanılabilir, dogrumu efendim? Eger dogruysa bu kamısı nerden ve nasıl temin edebilecegimiz konusunda bilgi verebilirmisiniz? Eger sadece yurt dısından temin mümkün oluyorsa hangi şehirden ve hangi fiyatla ve daha ekonomik bir yolu olabilirmi? Tesekkür ederim.

Sanırım 390-500 cm demek istediniz. Biraz düşününce 390-500 m lik bir atış yapmanın imkansızlıgını anladım :) Neyse kamış hakkındaki bilgileri bekliyorum.

GevrekLevrek:) 12-08-2007 15:10

Alıntı:

Match kamışları(yani yarışma kamışı olarakta çevirebiliriz tam türkcesini bilmiyorum) balık avının en can alıcı noktalarından biridir bu kamışla avlanmak bu kamışlar genelde 3.6metreden 4.2metre uzunluğunda olabilir ve en fazla 5-30 gr atarlı olurlar bu kamışlarla çok güzel ve kolay şamandıra ile balıkavı olur bu kamışların atarı az olduğundan şamandırayı çok uzaklara atma imkanı olur bu kamışlara genelde ufak makinalar takılıp ince misina kulanılır.

Shımano catana Match AX 420 FA
420cm uzunluğunda
3 parça
146 taşıma uzunluğu
255gr ağırlığında
en fazla 20gr atarlı

Sanırım bizim hatamız, yani spora yeni baslayan bir cok arkadasın hatası kamışlar hakkında yeterli bilgi sahibi olmamamız. 5-30 gr atarlı bir kamışla 100 gr kursun atmaya calısmak gibi. Bu kamıs hakkında verdiginiz bilgilerde cok yararlı. Sizden ricam bu bilgilere vermeye devam etmeniz ve bu kamısları yurticinde, eger mümkünse, nereden temin edebilecegimizi soylemeniz. Tesekkürler.

NOT: Sanırım bu kamısla nispeten ufak bir makara önericeksiniz...Shimano? Okama? Daiwa? Hangi model? Teşekkürler

rokko 30-08-2007 09:39

Kamislar Hakkinda

Merhabalar,

Kamislar hakkinda bende tecrubelerimi aktarmak istiyorum.Once nasil nerelerde ve ne sekilde avlanacagimi iyi tesbit ederek malzeme secmem gerekiyor.Kenardan at-cek yapacaksam en fazla 330 cm olmali.At-cek yapacagim icin kamis uzerindeki halkalarin icleri silisyum-carbur(sic)veya titanyum(ti) olmali.Tabiiki mutlaka carbon ve parama gore artik kevlar orgulumu olur veya kumas orgulu carbonmu olur sececegiz.Makinanin bilya sayisi mumkun oldugu kadar fazla ve sarma kafasi ve sarma rulasi silisyum-carbur olmali ve rulanin altinda bilya olmali.Makina buyuk ama kamisa uygun buyuklukte olmali.Makinanin donus turu fazla olmali.(Benim kullandigim kamislar alabalik icin 1-5gr.180cm.2-8gr.210cm.3-12 gr.215cm.kefal icin 5-20gr. 210 cm.10-30gr.210 cm.15-25 gr.210 cm.10-30 gr.240 cm. sudak ve turna icin 10-35gr. 270 cm.20-60 gr.300.cm.)

* CARBON kamis kullanan arkadaslara hatirlatma : bulutlu havalarda bile tehlikeli aman cok dikkatli olsunlar.Selamlar.

cevat2 30-08-2007 09:56

Muvaffak abi,kamış tercihinde 2. tercihini kullanmanı tavsiye ederim.Yozuriyi bende almak istedim ama albanın yedek servisi ön planda biliyorsun.Ayrıca ben 4 aydır kullanıyorum çok memnunum,tabii bu tip kamışlarda bildiğin gibi taşıma problemi var teleskopik olmasına rağmen yine de çok uzun araçsız biraz zor.Makina içinde bu kamışa dam quıck 265 tavsiye ederim 2 bilyalı ama çok kuvvetli ve kullanışlı bir makine,büyük balık için ideal.Fiyatı da alba makineler civarında biraz fark olsada değer.

rokko 05-09-2007 22:11

Alıntı:

GevrekLevrek:) tafarından gönderildi
Sanırım bizim hatamız, yani spora yeni baslayan bir cok arkadasın hatası kamışlar hakkında yeterli bilgi sahibi olmamamız. 5-30 gr atarlı bir kamışla 100 gr kursun atmaya calısmak gibi. Bu kamıs hakkında verdiginiz bilgilerde cok yararlı. Sizden ricam bu bilgilere vermeye devam etmeniz ve bu kamısları yurticinde, eger mümkünse, nereden temin edebilecegimizi soylemeniz. Tesekkürler.

NOT: Sanırım bu kamısla nispeten ufak bir makara önericeksiniz...Shimano? Okama? Daiwa? Hangi model? Teşekkürler

Gevrek-levrek kardesim, bu kamislar hakkinda birazda ben bilgi vereyim.Genelde yavas akan genis akarsularda plactika,rosiora,karagoz kirmizi kanatli kefal gibi baliklarin avlanmasinda kullaniliyor.Bunlarin icinde plactika`lar 1 kg. civarina ulasiyor digerleri kucuk baliklar.Bunlarda bologneze kamislarinda oldugu gibi kucuk makinalar kullaniliyor.(shimano SEDONA 500FA gibi)Genelde sizinde dediginiz gibiyarismalarda avlaniyorlar.Once yem hazirlaniyor.Iki uc cesit hazir yem acilip biribirleri ile karistiriliyor.sonra hafif islatilip elekten geciriliyor.kartopu yapar gibi portakal buyuklugunde yapilip iyi olmusmu yani islaklik kivami tamammi diye eziliyor dagitiliyor.tamam.Ve bes alti top hazirlaniyor.Derinlik olcme kursunu ile (hepimizin bildigi misket kadar kursun,arkasindan camasir mandali gibi acilip kapanmali)avlanacagin yerin derinligi olculuyor.Asagi yukari 15~20 metre en fazla.daha ileride o ince samandra zaten gozukmez. samandira gozukmez.Yem yere degiyor-degmiyor gibi ayarlanacak,samandrasi ozel 20~25 cm.boyunda en fazla kursun kalem kalinliginda,hatta daha ince.25 cm.lik samandra kirmizi cizgisine kadar dalacak sekilde kucuk sikma kursunlar ile ayarlaniyor.ilk kursun samandranin hemen altindan baslayip son kursun yeme 20 cm. olacak sekilde misina uzerine diziliyor.Ve derinligi olculen yere atiliyor.Yemin icine tabii canli sinek kurtlarida karistiriliyor.Bu kurtlar en az iki tane olmak uzere 12~16 numara arasi kancalara takiliyor..Daha sonra kamis su yuzeyine parelel duracak sekilde sagimiza veye solumuza 45 dereceye yakin bir sekilde uzatiliyor.Bu kamislarin ozelligi 390-450 cm.lik boyda en az 15 en fazla 18 yuzuk bulunmasi.Zaten bu kadar cok yuzuklu kamis ile cok ileri atilmasi dusunulemez.Zaten kamisi eline aldigin zaman cok ileri atilmasi icin yapilmadigini anliyorsun.Bunlar cok cesitli kalitelerde yapilmis,shimanonun 3~4 kalitesi var,en dusuk kaliteliside catana.Cunki bende var.Ondan sonrada nexava,ve tecnicum geliyor.Bu mach `larin biraz daha iyisi cormoranda var.O biraz daha buyuk baliklar icin.Herhalde biraz yardimci olmusumdur. Cok selsmlar.

ondercetin 25-06-2008 10:25

Herkese merhaba, uzun süredir forumu takip ediyorum ama yazmak bugune nasipmiş. Bir makine ve kamış almak istiyorum. Makina baslıgından okudugum kadarıyla alba rr60 modelini kafaya koydum ama ona göre bir kamıs bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Genelde Karaburun-Balıklıova tarafında çipura avlamay çalışıyorum desem daha iyi olur :)

simdiden tesekkurler

arsenyildiz 24-11-2009 21:13

Usta benim anlamadığım neden teleskopik kamışı bu kadar kolay kesip attın, benim bildiğim en çok tercih edilen kamış çeşidi olup gayet yuksek kalite ve profesyonel çeşitleri her markada mevcut. Tercih etmeme sebeplerini biraz açabilirmisin ben bu aralar surf kamış alıcam aklıma da yatan bir kaç marka ve model var ama ben hep teleskopik versiyonlara baktım mesela şimdi kafamda bir şüphe uyandırdın biraz geniş bilgi verirsen cok sevinirim.

Şimdiden ilgin için teşekürler.
Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi (Mesaj 5547)
Son olarak teleskopik kamışlar bu kamışlar hakkında fazla bir şey yazmayacağım çünki hiç kulanışlı değildir yanlızca taşıma kolaylığı vardır.

fahrettin 24-11-2009 21:41

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi (Mesaj 11311)
sami kardeş.kamış desen 4 metre tatlısu kamışı en ucuzundan alba vs.. .üzerine 4 adet porselen halka ve makina yuvası montjı yaptınmı..oldu sana ucuz ve enek bir kamış... makina desen alba milenyum elli yada 5 sene önceki bir sıradan makina...yalpa/yalpa hale iş görüyor..
dostlar balık geldimi.10 ytllik kamış ta iş görür 50 ytl lik.kamışta..ben bunu bilirim bunu söylerim çünkü hep yaşadım..

elimde daiwa nın 3 parçalı 4 metrelik surf master (eski model) kullanılmamış. sahil sopası vardı..100/300 gr. kumsaldan yüklen gitsin.. çek gelsin. 5/10 kg balıgı.
aylar önce Faruk kardeşime verdim. acaba bu güne kadar kaç tane balık tuttu. bilmem...

millet tahtaya sarılı 50 m. lik 0,60 misina ucunda küspe +4 igne .. 5/10 kg lık sazanları tutuyor..

yıllar önce istanbul avcılarda iken.. bulgar göçeni soydaşlar la balıga giderdik. yaz gecesi çatalcada çakılgölde kalınırdı. adamların ellerinde para veripte almıyacagınız rus malı 2 parçalı 1,5 metreleik tel gipi sopalar ve avuç içi kadar makinalar ne bilye var ne bir özellik..6/7 tane sopayı yanyana dizip suyuda yemledilermi.
sabaha kadar sırayla sazanları küspeyle alırlardı her biri 2 den 5 kg a kadar..
o uyduruk takımlarla (((hani şimdilerde plastik ambalajlarda satılır set olarak..ta çocuklara oyalansın diye alınır...işte onladan)))
iş balık olsun. mesele orda..

abi sana katılıyorum bundan yıllar önce tatlı suda bizde öyleydik.deoderant şişelerine köpüklere misina sarıp atardık,iğneler taşa takılır açılır bizde bir şekilde düzletip tekrar atardık kimi zaman paslanır zımpara ile temizlerdik.Yine de koca koca balıklar çekerdik.

The Lunatic 13-01-2010 02:03

Merhaba,
At çekle levrek avında kullanmak üzere bir surf kamış almak istiyorum. Bütçem 50-70 TL arası. marka ve model konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

Bazı markalar ve modeller bu sitede var:

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Taygun KOCABIYIK 13-01-2010 08:27

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69137)
Merhaba,
At çekle levrek avında kullanmak üzere bir surf kamış almak istiyorum. Bütçem 50-70 TL arası. marka ve model konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

Bazı markalar ve modeller bu sitede var:

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Uğur abi şuan çıkmam gerekiyor.
At-çek için surf kamış kullanılmıyor spin dediğimiz at-çek için yapılmış özel kamışlar kullanılıyor. Önerilerde bulunacağım ilk fırsatta.

The Lunatic 13-01-2010 09:16

Tamam Taygun. Tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Saat 11:21.