RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Rastgelsin Kahvesi (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Rastgelsin Kahvesi (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6272)

Aydın35 27-04-2010 20:33

Eyw Hasan abi buyur gel abi bi çay daha vereyim sana :)

musty 27-04-2010 20:37

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 82455)
Abi süper ya hayatımda hiç sırtı yapmadım son günlerde çağımızın av metodu jigginge fazlasıyla odaklanmış durumdayım nerden bi yazı bulursam defalarca okuyorum en kısa zamanda gerekli alet kombinasyonlarını ve luresleri edinip bu konuda tecrübe kazanmak istiyorum karadan yapmaya çalıştığım avların çoğunda hüsran yaşadım insan bu balıklarıda görünce fena halde imreniyor.Ama kara avınıda bırakmış değilim tabi benim için avcılığın her türlüsü mübah bu konuda kendime bir arşiv hazırlama aşamasındayım yabacı sitelerden tutunda yerel sitelere kadar paylaşımın olduğu her yerde araştırma yapıyorum inşallah bir gün hep beraber avlanma şansımız olurda görürüz yakından şu sinoları :)

Aydın kardeşim bak ben sen türlübilgi istersen vermeye hazırım bende jig te takıldım jig te cok farklı bir olay bende aldım takımları 3 kere suya indirdim ilerleme sağlayamadım biraz daha zamanı var diyorum ben kendimce kardeşim denizle ilgili ne olursa olsun ben hazırım bottan tut motora vs vs kardeşim :)

musty 27-04-2010 20:38

Alıntı:

Hasan BALIKÇI tafarından gönderildi (Mesaj 82459)
oh oh maşalllaaaaah allah muhabetinizi bozmasın :soru::soru:

amin Hasan abicim amin :)kahve içemisin yapayım hemen

Hasan BALIKÇI 27-04-2010 20:39

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82466)
amin Hasan abicim amin :)kahve içemisin yapayım hemen

içerim tabiiiii :D:Dama aydın yaparsa :D:D

Aydın35 27-04-2010 20:40

Hasan abi ortamı abi?

Aydın35 27-04-2010 20:41

geldi bol köpüklü hacı bekir lokumlu osmanlı türk kahvesiiiiiiiii.....

Aydın35 27-04-2010 20:42

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82465)
Aydın kardeşim bak ben sen türlübilgi istersen vermeye hazırım bende jig te takıldım jig te cok farklı bir olay bende aldım takımları 3 kere suya indirdim ilerleme sağlayamadım biraz daha zamanı var diyorum ben kendimce kardeşim denizle ilgili ne olursa olsun ben hazırım bottan tut motora vs vs kardeşim :)

Mustafa abi şimdi benim sana sormak istediğim bir mevzu var:olay şundan ibaret kafamda bir tekne alma planım var şimdi konu fiber tekne beni yarı yolda bırakmıcak bir fiber tekne nasıl olmalı özellikleri kendi planım en az 5 kişi avlanabilmeli sadce fikir.Birde bu fiberler hafif oldukları için römorka kolayca alabilirmiyim yani bunu 2 kişi olarak römorka bindirebilecek bir alet varmı nasıl iner nasıl biner?Ben limanda durmasından yana değilim çünki liman değnekçi paraları vs voooovvv dedirtecek cinsten ahşap tekneyede vakit harcıyamam yav bi botmu alsam diyorum oda içime sinmiyor denizin ortasında kalırım diye korkuyom yüzme biliyom ama olsun genede dımbızlak deniz ortasında kalmak kötü.yaklaşık 15-20 gündür tekne imalatçı sitelerini karış karış geziyorum ama yazılan metreleri gözümde canlandıramıyorum teknedeki kişi sayısını ele aldığım zaman.Yani planım balığa gideceğim zmn römorku arabaya bağlayıp tekneyi müsait bi yerde denize atıp avlanmak ve sonra yükleyip geri getirmek böyle birşey mümkünmüdür?Mümkünse bile bana külfetmi olur bu konuda biraz aydınlatırsanız sevinirim beni abi

musty 27-04-2010 20:57

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 82470)
Mustafa abi şimdi benim sana sormak istediğim bir mevzu var:olay şundan ibaret kafamda bir tekne alma planım var şimdi konu fiber tekne beni yarı yolda bırakmıcak bir fiber tekne nasıl olmalı özellikleri kendi planım en az 5 kişi avlanabilmeli sadce fikir.Birde bu fiberler hafif oldukları için römorka kolayca alabilirmiyim yani bunu 2 kişi olarak römorka bindirebilecek bir alet varmı nasıl iner nasıl biner?Ben limanda durmasından yana değilim çünki liman değnekçi paraları vs voooovvv dedirtecek cinsten ahşap tekneyede vakit harcıyamam yav bi botmu alsam diyorum oda içime sinmiyor denizin ortasında kalırım diye korkuyom yüzme biliyom ama olsun genede dımbızlak deniz ortasında kalmak kötü.yaklaşık 15-20 gündür tekne imalatçı sitelerini karış karış geziyorum ama yazılan metreleri gözümde canlandıramıyorum teknedeki kişi sayısını ele aldığım zaman.Yani planım balığa gideceğim zmn römorku arabaya bağlayıp tekneyi müsait bi yerde denize atıp avlanmak ve sonra yükleyip geri getirmek böyle birşey mümkünmüdür?Mümkünse bile bana külfetmi olur bu konuda biraz aydınlatırsanız sevinirim beni abi

Aydın kardeşim bence en güzeli bot derim benim 3 botum şimdiki botum 3.50 fiber taban bot 15 hp honda var en güzeli bana sorarsan bot ben daha önce tekne aldım fakat bır yere bıraktığında ne başına gelir bilemezsin ve bot tekneden daha güvenli ve ne kadar bütçe ayırdın bu da önemli simdi aliminyum teknelerde var onlarda güvenli fakat ben bot derim daha kolay simdi 5 kişi diyorsun o yüzden en az 5 mt gibi olacak oda ağır olacak yine sen bilirsin ben bot al derim cok güzel ve uygun botlar var motorda honda derim kardeşim yada suzuki

musty 27-04-2010 21:07

Alıntı:

Hasan BALIKÇI tafarından gönderildi (Mesaj 82467)
içerim tabiiiii :D:Dama aydın yaparsa :D:D

Aydın kardeşimiz yapar :) fakat lokumlar benden çifte kavrulmuş lokumlarrr:))

Aydın35 27-04-2010 21:07

Anladım abi yanlız bildiğim kadarı ile botlarda 2,99 mt den sonra kayıt gerektiriyor?Şimdi benim evimin altında 5-6 metre tekneyi kolayca alıcak bir garajım var planım ondan böyleydi bütçe konusuna gelince eğer tam kararımı verirsem bütçemide ona göre ayarlıcam.Abi o bahsettiğin aliminyum katlanır tekneyi diorsan gördüm reklamını ALLAHA emanet gidiyor abi daha çok göl işi gibi açık denize çıkmaya kalktınmı taklaya gelmiyelim abi onla?

Saat 19:11.