RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Rastgelsin Kahvesi (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Rastgelsin Kahvesi (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6272)

musty 28-04-2010 16:18

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 82662)
hmm yani saatte 6-8km yol alabilicem denizde aslında dediğin gibi yetersiz kalıyor ne bu ya saatte 6km :)ben burdan kalkcam arabayla saatte 150-200 km yol yapcam denizde 1 saat beklicem karşıya gidiyim diye :)
ee abi bu iş o zaman sarpa sardı 20hp 4 zamanlı uzun şaft hondalar 8-9 milyardan aşağı yok 4,50 den yüksek fibere 40 hp mi takcaz abi?astarı yüzünden pahalıya geldi vallahi her neyse bakalım araştıralım biraz daha hele ne çıkcak karşımıza

kardeşim benim ben deniz mili demiştim yani 14km/h --19km/h ortalama gibi bence 4.00 mt iş görür 3 kişi

Aydın35 28-04-2010 16:31

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82663)
kardeşim benim ben deniz mili demiştim yani 14km/h --19km/h ortalama gibi bence 4.00 mt iş görür 3 kişi

anladım abi şimdi bir sitede 2. el fiyatlarına baktım botlar gayet temiz durumda fiyatlarda sıfıra göre çok makbul ama gel gelelim soğudum vallahi bottan en sonudna ahşap pancar motorlu kıstırcam bi tane her ay vercem değnekçiye parayı o olcak gibi

musty 28-04-2010 16:36

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 82665)
anladım abi şimdi bir sitede 2. el fiyatlarına baktım botlar gayet temiz durumda fiyatlarda sıfıra göre çok makbul ama gel gelelim soğudum vallahi bottan en sonudna ahşap pancar motorlu kıstırcam bi tane her ay vercem değnekçiye parayı o olcak gibi

abicim ahşapta her yıl kışlamaya al boyayı kazı vs vs bir sürü iş sen bilirsin kardeşim hayırlısı olsun Aydın ım şimdiden :) iyi kara vermek lazım sonuçta bir kere alınıyor

Aydın35 28-04-2010 16:43

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82666)
abicim ahşapta her yıl kışlamaya al boyayı kazı vs vs bir sürü iş sen bilirsin kardeşim hayırlısı olsun Aydın ım şimdiden :) iyi kara vermek lazım sonuçta bir kere alınıyor

doğru söylüyorsun abi ama ne bileyim botları görünce birde fiyatları görünce tırstım adam gibi 4-5 metre bişi almaya kalksan motoru ile maliyeti 15 lirayı bulcak içimden bir his dediğin gibi iyi arşatır dio bu römorka indirip bindirme olayını fiber teknelerde uygulayabilirmiyiz mustafa abi?3 kişi ile filan?

musty 28-04-2010 16:50

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 82667)
doğru söylüyorsun abi ama ne bileyim botları görünce birde fiyatları görünce tırstım adam gibi 4-5 metre bişi almaya kalksan motoru ile maliyeti 15 lirayı bulcak içimden bir his dediğin gibi iyi arşatır dio bu römorka indirip bindirme olayını fiber teknelerde uygulayabilirmiyiz mustafa abi?3 kişi ile filan?

Aydın fiber in ağırlığına göre değişir olursa 400 kg zorlanırsın fakat olursa 150 200kg daha farklı olur römork e alman araba ya takaman bunlar hep birer faktör kardeşim araba patinaj çekermi yoksa gidermi direk bunları ben sana yaşadıklarım doğrultusunda hepsini hiç üşenmeden anlatırım kardeşim :)

musty 28-04-2010 16:57

hayırlı akşamlar olsun herkese hoşçakalın :)

Aydın35 28-04-2010 17:07

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82668)
Aydın fiber in ağırlığına göre değişir olursa 400 kg zorlanırsın fakat olursa 150 200kg daha farklı olur römork e alman araba ya takaman bunlar hep birer faktör kardeşim araba patinaj çekermi yoksa gidermi direk bunları ben sana yaşadıklarım doğrultusunda hepsini hiç üşenmeden anlatırım kardeşim :)

Doğru birde o etkenler var anladımki bu iş böle şıp diye olcak bi iş değil dediğin gibi iyi araştırmak lazım isteklerimize karşılık verebilicek özelliklerde bir alet almak lazım tahmin edebiliyorum az çok 400kg lık bir römorku bağladınmı arabaya öndne çekerli bi araba bi halta yaramaz diye düşünüyorum römorka alma konusunda ise 12 voltla çalışan 1500 kg çekebilen ucuz vinçlerden gördüm sanırım bu işi baya kolaylaştırır ben gene gezineyim biraz içime sinen birşey olursa sana sorarım abi fikirlerini

Necati ARAT 29-04-2010 07:54

Cümleten Selamunaleyküm..
Gününüz aydın işleriniz bol olsun..

xnode 29-04-2010 08:23

Aleykumselam. Bimukabele.

Kamil ESEN 29-04-2010 09:18

Aleyküm selam..Hayırlı işler herkese..

Saat 22:24.