RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Herkese selamlar (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10896)

kıymet3535 19-04-2012 09:22

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 121796)
Kıymet Hanım, tüm dostlarımız burada güzel paylaşımlar için varlar ve herkes elinden geldiğince, vakit bulduğunca bilgilerini paylaşıyor. Sorunuza cevap yazmakta geç kalmış olabiliriz. Lütfen bunu sıkılmış olarak algılamayın.
Bu balık avcılığı, üniversitede 4 yıl okutulacak kadar detay içeriyor. Bir başladığınız zaman öğreneceğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlıyorsunuz. Bu nedenle sorulan soruların tam cevabını bilemdiğimiz veya emin olamadığımız taktirde daha üstat olan arkadaşlarımızın cevaplamasını bekliyoruz. Böylece yanlış bilgi vermekten kaçınmış oluyoruz. Cevap verebilecek tecrübede olan arkadaşlarımızda o an için onlıne değil iseler veya cevap yazacak kadar müsait değil iseler, cevap süresi uzayabiliyor.
Gelelim sorunuza; Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. Ancak bu şekilde hiç av yapmadığımıda öncelikle belirteyim.
Tekne demir attığında sahte ile balık tutabilmek, hedefinizdeki balığa ve sahteye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kalamar avlayacaksanız kalamar sahtesini düşeyde hareket ettirerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ancak bu dişli balıklar için pek uygun olmayabilir. Dişli balıklar için sahteyi sürütmeniz gerekebilir. Bunun için sahteyi düşeyden ziyade oltanız ile tekneden uzağa atıp yatayda aksiyon vererek sarmanız gerekebilecektir. Tıpkı karadan at-çek yapıyormuş gibi. Ancak bazen balık okadar bol ve iştahlı olabilirki sizin hiçbir gayret sarfetmenize bile gerek kalmadan sadece diğer balığı kıskandığından boş iğneyede atlayabilir. Eğer sorunuzdan kastınız jig ile avlanmak ise (ki bunuda şu ana kadar denemedim) bildiğim kadarı ile sorunuza en uygun avlanma yöntemi bu olacaktır. Zaten jig avcılığı düşeyde yapılan bir avlanma şekli. Yani cevap evet olacaktır. Kısacası bu biraz kısmet biraz deneyim birazda tecrübe işi.
Gönlünüzdeki avları gerçekleştirmeniz ümidi ile rastgelsin.

SANIRIM SİZİ BİRAZ ÜZDÜM AHMET BEY. KUSURA BAKMAYIN. AMA BÖYLE VİDEO FOTO FİLAN BAKTIKÇA SABIRSIZLANIYORUM. SORUM ASLINDA MESELA DİYELİMKİ SÜLEYMAN KAPTAN BİZ MERAYA GÖTÜRDÜ :) ORDA AVLANIRKEN OLTANIN UVUNA SAHTE TAKSAK GELİRMİ BALIK. SANIRIM HAKLISINIZ KÜÇÜK JİG GİBİ OLUYOR. YANİ SAHTEYİ HAREKET ETTİREREK BALIĞIN DİKKATİNİ ÇEKMEK. BUNU SORMAMIN SEBEBİNİDE ANLAMIŞSINIZ EŞİM DOKUNAMIYOR(ŞİMDİLİK)
DÜN YAZDIĞIM JİG İLE AVLANMA KONUSU ŞAKAYDI. NORMAL AVLANDIK JİGİ KALDI :p :)

kıymet3535 19-04-2012 09:25

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 121797)
kıymet hnm,bir iki ay sonra çapari ile uskumru istavrit tutulur yemsiz.fakat şu sıralar da yem olarak zaten çoğunlukla hamsi kullanıyoruz.sanırsam eşinize tiksinti vermez.jikten şimdilik uzak durun derim.çünkü boş dönme olasılığı yüksek.fakat tekne avında ise zaten beklemek yok.takım aşayı iner inmez zaten aşağıdakiler anında yeme atlıyorlar ya yiyip kaçıyorla ya oltanın ucunda size selam veriyorla.eğer şartlar elverirse bu işi hafta içine ayarlayabilirseniz süper olur.önümüzdeki hafta içi çok güzel havalar bizi bekliyor.isterseniz müsait olduğunuz bir zaman da arayın bir fikir mütalası yapalım.

süleyman bey keşke hafta içi zamanım olsa da gitsek. Sadece mayısta ve yaz aylarında pazarlarım var:(
zaten eşimi gitmeye ikna ettiğimde ilk sizi arıycam.

kıymet3535 19-04-2012 09:28

Alıntı:

tuncay günay tafarından gönderildi (Mesaj 121790)
kıymet hanım yazdıklarınızı görünce çok sevindim siz gibi bir çok arkadaşım var balığa meraklı fakat eşleri onları balığa götürmeyip kendileri gidiyorlar. Bu durum için şöyle bir formül bulduk olayı sadece balık avı olarak değil de gezi tatil ve balık olarak organize ederseniz ahmet kardeşimin dediğine katılarak diyorum vede yanınızda sevdiğiniz dostlarınız da olursa muhteşem bir gün yaşanması olayı tamamen çözecektir. Bizi herkez bilir eşim kızım ve ben beraber bu formülü uyguluyoruz kızım da eşimde bu olaya bayılıyorlar bazen hava soğuk olduğu zamanlar onları götüremiyorum içleri gidiyor. Hele yazın olursa öğlen saatlerinde denize bile girersiniz.

Bu arada yapmayı planladığımız bahar org. Sizi ve eşinizi mutlaka aramızda görmek isteriz. Aile katılımının yüksel olduğu org. Da sizlerle birlikte olmak bizlere onur verir.

tuncay bey bahar organizasyonuna davet ederseniz mutlaka gelmeye çalışırız. Ilginiz için teşekkürler.

Ahmet TARİH 19-04-2012 12:11

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 121801)
SANIRIM SİZİ BİRAZ ÜZDÜM AHMET BEY. KUSURA BAKMAYIN. AMA BÖYLE VİDEO FOTO FİLAN BAKTIKÇA SABIRSIZLANIYORUM. SORUM ASLINDA MESELA DİYELİMKİ SÜLEYMAN KAPTAN BİZ MERAYA GÖTÜRDÜ :) ORDA AVLANIRKEN OLTANIN UVUNA SAHTE TAKSAK GELİRMİ BALIK. SANIRIM HAKLISINIZ KÜÇÜK JİG GİBİ OLUYOR. YANİ SAHTEYİ HAREKET ETTİREREK BALIĞIN DİKKATİNİ ÇEKMEK. BUNU SORMAMIN SEBEBİNİDE ANLAMIŞSINIZ EŞİM DOKUNAMIYOR(ŞİMDİLİK)
DÜN YAZDIĞIM JİG İLE AVLANMA KONUSU ŞAKAYDI. NORMAL AVLANDIK JİGİ KALDI :p :)

Estagfirullah Kıymet Hanım mesele üzülmek değil, faydalı olabilmek ve paylaşmak. Malum iş güç arasında bilgisayar karşısında sınırlı vakitlerde göz atabiliyoruz. Ben sadece gecikmelerin doğallığını vurgulamaya çalıştım.
Şimdi sizin öncelikli sorununuz eşinizin ikna edilmesi işi olduğundan Tuncay kardeşimizinde dediği gibi ilk faaliyetin adı "Hafta Sonu Kahvaltılı Tekne Gezintisi-1" şeklinde olmalı. Bu arada kaptanımız, önceden verdiğiniz talimat ile yem işinide ayarlayacaktır zaten. Size sadece buraya kadar gelmişken bir iki olta atsakmı acaba deyip, kaptana; burada balık çıkarmı, denesekmi acaba demeniz yeter. Tutamasanız bile (ki mutlaka bir kaç parça bişeyle olacaktır) bunun adı hafta sonu gezintisi zaten. Haftaya "Balık Avı-1" diye yeni bir organizasyon yaparsınız. ;)
Bu yem işini bence çok kafanıza takmayın. Bir çok yem çeşidi var. En kötü oltaya yemleri siz takarsınız, eşiniz balıkları tutar. Böylece tutmanın zevkini alır ve müptelası olur. Zaten evde yemekleri hanımlar yapıyor beyler yemiyormu? onun gibi bişey yani.:D

kıymet3535 19-04-2012 12:27

çok güzel bir fikir Ahmet Bey. bence de böyle başlamak en iyisi. bakalım işlerin az olduğu bir hafta sonu mutlaka bir organizasyon yapmalıyım. (tabiki öncesinde takımları tamamlamam lazım) şimdi asıl konu: olta olarak bütçemi çok fazla yormadan ama iyi iş görecek olta takımı tavsiyeleriniz neler olur.
şimdi gitsem mağazaya bu güzel şu güzel deyip bir sürü şey satarlar bana. ben bilerek gideyimki kandıramasınlar. bilinçli müşteri taklidi yapabileyim:)

Ahmet TARİH 19-04-2012 13:55

En güzeli ve en çok zevk alacağınız yöntem el oltasıdır. Bende 6 farklı olta var. Ancak tekneden av yaparken hiçbirini kullanmıyorum. Bir makaraya sarılı 100 m. uzunluğunda bir makara misina alın (5 tl). Birde üçlü klasik yemli olta (3 lü veya 5 li paketlerde 5tl.). Birde avlanacağınız derinlik ve akıntı durumuna göre kurşun 75-150 gr arası (kilosu 6tl.). Toplamda 16 tl ile ilk başlangıç yapılabilir. Tekne için daha fazlasına şu an gerek yok derim.
Ancak el oltasını karıştırırız illaki bir olta olsun dersenizde kamışlar 25-45 tl. arası sizi çok uzun süre üzmeyecek iyi bir makinada ortalama 100-150 tl civarındadır.

kaptankarabulut 19-04-2012 14:46

Kıymet hnm,benim eşimde ilk zamanlar yemleri tutamaz,ben takar o balık tutardı.Üç beş balık tuttuktan sonra hadi bakalım kendi yemini kendin tak deyip kestirdim.Kısa bir süre geçtikten sonra göz ucuyla baktığımda o parmaklarının ucuyla dokunduğu yemleri başlamış avucunda oynamaya.:D :D :DEmin olun eşiniz çok kısa sürede yem takma olayına adepde olacaktır.Takım konusuna gelince siz şimdilik hiç bir malzeme almayın.Hepsi bende mevcut.siz sadece hamsi sülünes ve kahvaltılığınızı alıp gelin.(çaylar benden):D :D

Bendeki malzemeleri görüp ondan sonra malzeme almaya bilinçli olarak gidersiniz.(bilinçli tüketiçi yani..):D :D

Hafta sonu gelmek zorundaysanızda en az iki üç hafta önceden beni arayın..

kıymet3535 19-04-2012 15:12

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 121810)
Kıymet hnm,benim eşimde ilk zamanlar yemleri tutamaz,ben takar o balık tutardı.Üç beş balık tuttuktan sonra hadi bakalım kendi yemini kendin tak deyip kestirdim.Kısa bir süre geçtikten sonra göz ucuyla baktığımda o parmaklarının ucuyla dokunduğu yemleri başlamış avucunda oynamaya.:D :D :DEmin olun eşiniz çok kısa sürede yem takma olayına adepde olacaktır.Takım konusuna gelince siz şimdilik hiç bir malzeme almayın.Hepsi bende mevcut.siz sadece hamsi sülünes ve kahvaltılığınızı alıp gelin.(çaylar benden):D :D

Bendeki malzemeleri görüp ondan sonra malzeme almaya bilinçli olarak gidersiniz.(bilinçli tüketiçi yani..):D :D

Hafta sonu gelmek zorundaysanızda en az iki üç hafta önceden beni arayın..

kaptanım valla süpersiniz. ben eşimi kaçırıp gelsem anlamaz ozaman balığa gideceğimizi :D

buarada 2009 yılındaki paylaşımınızda 100tl yazmışsınız:helal: (halamı geçerli:rolleyes:)şuanki fiyatlar nedir. 2yada 3 kişi oluruz

birde benim saat kaç gibi eşimi kaçırıp orda olmam gerekiyor. önceden plan yapmak gerek.

şimdi baylar bunu okuyunca diyeceklerki bu kadınlardan korkulur :cool:

kıymet3535 19-04-2012 15:13

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 121809)
En güzeli ve en çok zevk alacağınız yöntem el oltasıdır. Bende 6 farklı olta var. Ancak tekneden av yaparken hiçbirini kullanmıyorum. Bir makaraya sarılı 100 m. uzunluğunda bir makara misina alın (5 tl). Birde üçlü klasik yemli olta (3 lü veya 5 li paketlerde 5tl.). Birde avlanacağınız derinlik ve akıntı durumuna göre kurşun 75-150 gr arası (kilosu 6tl.). Toplamda 16 tl ile ilk başlangıç yapılabilir. Tekne için daha fazlasına şu an gerek yok derim.
Ancak el oltasını karıştırırız illaki bir olta olsun dersenizde kamışlar 25-45 tl. arası sizi çok uzun süre üzmeyecek iyi bir makinada ortalama 100-150 tl civarındadır.

Ahmet Bey yazdıklarımı takip etmeniz cevap vermeniz açıkçası çok nazikçe ve hoş bir davranış. verdiğiniz bilgiler ayrıca güzel :helal:

çooookkk teşekkür ederim. :)

kıymet3535 19-04-2012 15:34

ben bişey sormak istiyorum arkadaşlar izninizle:)

BURDA TEK BAYAN BEN MİYİM... :(
VARSA EĞER BAŞLIK AÇIP ONLARLADA TANIŞMAK İSTERİM :)
KIZLAR HEP BERABER BALIĞA GİDERMİŞİZ FALAN SİZE NİSPET. HAYAL GİBİ AMA NEDEN OLMASIN.

Saat 12:49.