![]() |
Alıntı:
DÜN YAZDIĞIM JİG İLE AVLANMA KONUSU ŞAKAYDI. NORMAL AVLANDIK JİGİ KALDI :p :) |
Alıntı:
zaten eşimi gitmeye ikna ettiğimde ilk sizi arıycam. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi sizin öncelikli sorununuz eşinizin ikna edilmesi işi olduğundan Tuncay kardeşimizinde dediği gibi ilk faaliyetin adı "Hafta Sonu Kahvaltılı Tekne Gezintisi-1" şeklinde olmalı. Bu arada kaptanımız, önceden verdiğiniz talimat ile yem işinide ayarlayacaktır zaten. Size sadece buraya kadar gelmişken bir iki olta atsakmı acaba deyip, kaptana; burada balık çıkarmı, denesekmi acaba demeniz yeter. Tutamasanız bile (ki mutlaka bir kaç parça bişeyle olacaktır) bunun adı hafta sonu gezintisi zaten. Haftaya "Balık Avı-1" diye yeni bir organizasyon yaparsınız. ;) Bu yem işini bence çok kafanıza takmayın. Bir çok yem çeşidi var. En kötü oltaya yemleri siz takarsınız, eşiniz balıkları tutar. Böylece tutmanın zevkini alır ve müptelası olur. Zaten evde yemekleri hanımlar yapıyor beyler yemiyormu? onun gibi bişey yani.:D |
çok güzel bir fikir Ahmet Bey. bence de böyle başlamak en iyisi. bakalım işlerin az olduğu bir hafta sonu mutlaka bir organizasyon yapmalıyım. (tabiki öncesinde takımları tamamlamam lazım) şimdi asıl konu: olta olarak bütçemi çok fazla yormadan ama iyi iş görecek olta takımı tavsiyeleriniz neler olur.
şimdi gitsem mağazaya bu güzel şu güzel deyip bir sürü şey satarlar bana. ben bilerek gideyimki kandıramasınlar. bilinçli müşteri taklidi yapabileyim:) |
En güzeli ve en çok zevk alacağınız yöntem el oltasıdır. Bende 6 farklı olta var. Ancak tekneden av yaparken hiçbirini kullanmıyorum. Bir makaraya sarılı 100 m. uzunluğunda bir makara misina alın (5 tl). Birde üçlü klasik yemli olta (3 lü veya 5 li paketlerde 5tl.). Birde avlanacağınız derinlik ve akıntı durumuna göre kurşun 75-150 gr arası (kilosu 6tl.). Toplamda 16 tl ile ilk başlangıç yapılabilir. Tekne için daha fazlasına şu an gerek yok derim.
Ancak el oltasını karıştırırız illaki bir olta olsun dersenizde kamışlar 25-45 tl. arası sizi çok uzun süre üzmeyecek iyi bir makinada ortalama 100-150 tl civarındadır. |
Kıymet hnm,benim eşimde ilk zamanlar yemleri tutamaz,ben takar o balık tutardı.Üç beş balık tuttuktan sonra hadi bakalım kendi yemini kendin tak deyip kestirdim.Kısa bir süre geçtikten sonra göz ucuyla baktığımda o parmaklarının ucuyla dokunduğu yemleri başlamış avucunda oynamaya.:D :D :DEmin olun eşiniz çok kısa sürede yem takma olayına adepde olacaktır.Takım konusuna gelince siz şimdilik hiç bir malzeme almayın.Hepsi bende mevcut.siz sadece hamsi sülünes ve kahvaltılığınızı alıp gelin.(çaylar benden):D :D
Bendeki malzemeleri görüp ondan sonra malzeme almaya bilinçli olarak gidersiniz.(bilinçli tüketiçi yani..):D :D Hafta sonu gelmek zorundaysanızda en az iki üç hafta önceden beni arayın.. |
Alıntı:
buarada 2009 yılındaki paylaşımınızda 100tl yazmışsınız:helal: (halamı geçerli:rolleyes:)şuanki fiyatlar nedir. 2yada 3 kişi oluruz birde benim saat kaç gibi eşimi kaçırıp orda olmam gerekiyor. önceden plan yapmak gerek. şimdi baylar bunu okuyunca diyeceklerki bu kadınlardan korkulur :cool: |
Alıntı:
çooookkk teşekkür ederim. :) |
ben bişey sormak istiyorum arkadaşlar izninizle:)
BURDA TEK BAYAN BEN MİYİM... :( VARSA EĞER BAŞLIK AÇIP ONLARLADA TANIŞMAK İSTERİM :) KIZLAR HEP BERABER BALIĞA GİDERMİŞİZ FALAN SİZE NİSPET. HAYAL GİBİ AMA NEDEN OLMASIN. |
Saat 12:49. |