RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Istanbullu Balicilar Haydi Buraya (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1129)

katiti 22-06-2006 14:11

Yunusların kıyıya çok yanaşmasına da gerek yok. Civarda yunus varsa balıktan hayır beklemeyin zaten. O durumda başka bölgeleri denemek en iyisi...

Anıl ÜNALAN 22-06-2006 20:16

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Yunusların kıyıya çok yanaşmasına da gerek yok. Civarda yunus varsa balıktan hayır beklemeyin zaten. O durumda başka bölgeleri denemek en iyisi...

Bende buna katılıyorum.Yaşanmış bilinmiş bir olaydır.

byMyMoon 23-06-2006 12:08

Söyledikleriniz doğru.. Hafta sonu balık maltepe ve pendik civarındaymı. Yani koylara saklanmış sanırım. Yunus geçişinin pek olmadığı bölgeler olsa gerek.

mzzengi 23-06-2006 16:32

Durum raporu: Büyükçekmece koy içinden bolca mezgit çıkmakta, dışarıdan tek tük ispari ve yemli iri istavrit çıkmakta, çapariye bolca kıraça ve üstü irilikte istavrit gelmekte zaman zaman kolyoz sardalya ve çinekopta atlıyor kayalıklardan iskorpit alınmakta 2-3 hafta içerisinde zargana ve arkasından lüferi de beklemekteyiz.

Not: bi abimiz limana dönerken sıcaktan aptallaşmış 1kg lık kefali kepçeyle livara indirmiştir bilgilerinize..

SERKANSERKAN 13-10-2006 11:21

ben galatadan avlanıorum istavrit var genelde izmarit te oluyo istavrit kadar olmasada 50 civarında cektim araların 4-5 tane izmaritte vardı sabahları 5 gibi palamut olyuyo gecen hafta acayipti palamut galatadan haberler bukadar yanlız sarayburnunda capariyle acayip balık gelioyumus cok kişiden duydun pzar gunu gidip denicem HAYDİ RASTGELE

aysberg55 16-10-2006 10:12

Valla ben çok acemiyim daha arkadaşlar. İlk deneyimimi 2 hafta önce avcılar ambarlı sahilinde kayık ve kıyıdan atışlarla gerçekleştirdim ama nafile, olta atmayı geliştirmekten başka bir faydası olmadı. Bu hafta sonu da cumayı cumartesiye bağlayan sabah sahurdan sonra sarayburnuna gittim. Malzeme olarak da 2 tane rapala aldım. At çek at çek hiçbişey alamadım, olan benim 2 tane rapalama oldu. Sabaha karşı da sıyırtma kurşun ve tek kanca ile 4-5 tane istavrit aldım. (bu benim ilk balıklarım oldu.) Cumartesiyi pazara bağlayan gece sahurdan sonra tekrar sarayburnuna gittim. Yine iki tane rapalam gitti. Sabah yine sıyırtmaya döndüm ve bayağı irice 5-6 tane istavrit aldım. Dediğim gibi daha acemiyim. Malzemem açıkçası bol. Ama neyi, nerede, nasıl ve ne zaman kullanacağımı bilmiyorum. Yanımdaki balık tutanlara birşey sormaya kalkıyorum, adamlar ser verip sır vermiyor. Her fırsatta balığa kaçmaya çalışıyorum ama evli arkadaşlar bu durumun ne kadar zor olduğunu iyi biliyorlardır. Ama ben ve benim gibi acemi arkadaşların balığa bir ustayla beraber çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Ertan ALTUN
21/03/1980 Samsun
Mecidiyeköy / İSTANBUL

Taygun KOCABIYIK 16-10-2006 17:34

Ertan abi hoşgeldin
Sitede aradığın bilgilere ulaşabilirsin
Ayrıca istavritler için tebrikler ilk balıkların anısı unutulmaz :)

aganta borina borinata 17-10-2006 07:24

ertan kardeş...sana tavsiyem siteyi biraz kurcalamandır...böylelikle en azından kullanacağın malzemelerle ilgili bi çok bilgiye ulaşacaksın....rapalaların için üzüldüm...yapay yem kullanmadan önce bunların kullanımıyla ilgili bilgilenmelisin...pahalı oldukları dikkatli ve doğru yerde kullanmak lazım...

rastgelsin...

GOXEL66 18-10-2006 12:14

Arkadaşlar istanbul boğazında kıyıdan lüfer avına çıkan varmı ben bu pazar akşam üstü yeniköy sahilinde idim kıyıdan 100 m önümde av yapan tekneler 2 şer 3 er tane lüfer aldılar ben ise kaşık ve rapala ile at çek yaptım baya bi mücadelle ettim ama sonra baktım bi karabatak suya hızla dalıp izmariti yakalayınca sinirlenip takımmı taklavatı toplayıp evin yolunu tuttum zaten iftar saatide yaklaşmıştı bu da benim için bahane olmuş oldu.:D

herkese saygılar ve sevgiler:

aysberg55 18-10-2006 12:18

ben haftasonu sarayburnuna gittim gece sahurdan sonra rapala ile ama nafile.. olan 3-5 tane rapalama oldu.

Saat 08:41.