![]() |
Mehmet Ustam hoşgeldiniz aramıza şeref verdiniz gerçekten bu resimler müthiş şu başlığı alıp fotoğraflarımız bölümüne sabitlesem bir sakıncası olur mu acaba?
Çok tebrikler avlarınızın devamını diliyorum rastgelsin... |
Hic bir sakincasi yok,istedigin bölüme koyabilirsin.
|
tebrikler,elinize sağlık..
|
Tesekkürler karakayali,darisi sizlerin basina Rastgele.
|
Mehmet abi gerçekten güzel balıklar
Futbolcular yeşil sahada sen yeşil su kenarlarında mücadele veriyorsun ama bence en büyük kupa şu tepside yatan 3 adet cengaver :) Tebrik ederim |
Cok tesekkürler Taygun kardesim baliga gittikce resim cekiyorum sizlerle yasadiklarimi paylasmayi da seviyorum.hepinize rastgelsin.
|
Balıklar yine şahane, tebrikler. Ama artık resimler kesmemeye başladı, bir de şunların avlanma hikayeleri varsa onları alsak :) ...
|
Abi balıklar güzel gerçekten birde avlanma anılarını anlatsan bize çok daha güzel olacak.
|
Avlanma Hikayesini anlatayim arkadaslar dün arkadaslarla levrek avina gidelim diye kararlastirtik,arkadaslar oltalarini alip balik tuttugumuz mekana geldiler ben de onlardan biraz önce gelmistim.Amacimiz Levrek tutmakti kücük yem balik oltasiyla 4-5 tane yem balik tuttuk gümüs ve kizil kanat,baliklardan yemlik fileto cikardik yaprak seklinde ve 1 Numarali igneyle uygun buldugumuz bölgelere dip oltalarini attik,bir süre bekledikten sonra benim oltam yere düstü
hemen cosup oltayi elime aldim balik üstündeydi ama istedigim Levrek degildi oltaya gelen balik neyse buna da sükür deyip cikartik sonra iki tane daha vurdu oltaya onlari da cikardik dün yani alabalik günüymüs. Balik teknigim cok basit dip oltasi kursun 20 gr beden 80 cm 1 yada 2 Numara igne hepsi bu. |
Mehmet Usta`dan önemli bilgiler
Merhaba Arkadaslar,
Tuttugum bütün baliklarin av teknigi en basit ve en kolay seklidir ya dip oltasi yada samandira kullaniyorum yada yapay yemler,önem verdigim seylerden biriside kullandigim malzemedir kullandigim makinada (shimano)iki tane makarasi var birinde 0.30 mm lik(10 kg) monofil misina öbüründe Penn 0.18 mm lik 22 kg yuvarlak örülmüs misina var,Power firdöndüler 30 kg `lik kücük ve kuvvetli,beden monofil yayina örülmüs misina,igneler mustad yada sumo ve Kamikase cok sivri olmalari gerekiyor agir balikta acilmamasi lazim.sadece turna avinda celik beden kullaniyorum.Ilk baliga basladigimda malzemeye pek deger vermiyordum o yüzden cok balik kacirdim ama kisa zamanda bunun yanlis oldugunu anladim. Balikta tecrübe cok önemli birazda sans tabiki ama malzemenin o baligi cekip cekmiyecegini sansa birakmamak lazim. Ve hepsinden`de önemli KEPCE baligi sudan cikarirken cok yardimci oluyor. Selamlar,rastgelsin hepinize. |
Saat 00:44. |